reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

zabko masz rację było dzisiaj przyjemnie:) wiał wiaterek
dla mnie moze byc lekko chłodniej byle nie padało tyle i nie było burz
zabko za jutro &&&&

erbuś Mąż do pracy chodzi więc jemy razem śniadanko, wypuszczam go do pracy a potem mam czas na bb
od następnego poniedziałku ma urlop
a potem już smigamy na wczasy
jak było nad morzem ????

dzis jeste tez przyjemnie wrecz chlodno nawet ale jak dla mnie super po tych upalach ale co jakis czas slonce zaczyna wygladac wiec znow dylemat jak sie ubrac i dzieci ehhh ale mysle ze pewnie jak zwykle krotki rekaw a na to dlugi zapinany tym bardziej ze przed wizyta obiecalam dzieciom hopland :-) bo bedziemy mieli sporo czasu przed wizyta a z hoplandu do lekarza bedzie mi mieli ze 2 bloki do ominiecia wiec rzut beretem wiec zal by bylo nieskorzytac tym bardziej ze tam jeszcze niebylismy ;-)

pozdrawiam wszystkie i zycze dobrego dnia i dobrej pogody :-)

reklama
Dzien dobry dzien dobry
Lopciu ja zaglądam tu co dzien to Was nie ma :( A nad morzem było super pogoda sie udala bylo mega goraco wiec opalenizna nas liznęla :) rybki sie najadłam , mlody sie wyszalal dziewczyny wulkan energii :szok::rofl:
Teraz szykujemy sie na nastepny wyjazd na wies ruszamy juz w sobote na 2tyg
Miłego dzionka buziamyyy
Żabko zaciśniete )

hej dziewczeta jestem juz po dzisiejszej prywatnej wizycie i musze przyznac ze pierwszy raz poczulam sie potraktowana powaznie lekarz dokladnie mnie wysluchal kazal rozebrac malego obejrzal zbadala przez cala rozmowe patrzyl jak chodzi i jak stawia stopkii, sprawdzil wszystkie wyniki malego i powiedzial ze trzeba cos z tym robic zeby niepogorszyc jego chodzenia i powiedzial ze wypisze mi skierowanie do tego osrodka do ktorego chce,wypisze mi skierowanie do innego ortopedy niz ten u ktorego bylam i wypisze mi skierowanie na kolejne badanie na witamine D we krwi bo jak zobaczyl wynik malego to odrazyu powiedzial ze jest za niski i mam malemu podawac witamine codziennie bez wzgledu czy jest slonce czy nie i po miesiacu podawania mam znow zrobic badanie krwi zeby sprawdzic czy poziom witaminy wzrasta bo powiedzial ze moze byc tez tak ze maly nieprzyswaja tej witaminy i trzeba to zbadac a jesli bedzie trzeba to zwiekszymy dawke jesli kolejne badanie niewyjdzie zbyt dobre i dziwil sie ze nasz pediatra powiedzial ze wynik jest ok , powiedzial ze jest niski i ze maly moze (ale niemusi) miec nawet krzywice i pytal czy maly duzo sie poci bo to tez jest ponoc jeden z objawow,

i jutro jade z malym do osrodka w malej wsi obok grudziadza do osrodka gdzie przyjmuje ten lekarz bo tak mi kazal powiedzial ze mam przyjechac przepisac do tego osrodka malego (powiedzial ze niebedzie z tym problemu bo duzo ludzi z okolic tam do niego jezdzi) i wtedy on mi wypisze z e swoimi nfz-towymi pieczatkami wszystkie skierowania ze niebede musiala placic za zadne badania ani rehabilitacje ani inne rzeczy bo gdyby z prywatnego gabinetu wypisal to bym musiala za wszystko placic i powiedzial ze potem moge sie przepisac spowrotem do naszego osrodka bo podnbno pacjent ma prawo 2 razy w roku zmienic osrodek zdrowia tak wiec zalatwilam wiecej niz myslalam

ogolnie jestem zadowolona z wizyty pan doktor byl mily i wszystko mi tlumaczyl niemusialam o prawie nic pytac sam wszystko dokladnie tlumaczyl i wyjasnial i wkoncu czuje ze zaczniemy wkoncu leczenia na powaznie i ze wkoncu rusze z miejsca :-) az sie mi lzej zrobilo i jestem ciut spokojniejsza :-) a i dzieci skorzystaly dzis bo wybawily sie w hoplandzie chyba im sie podobalo :-) zawsze to cos nowego bylo czego niema na codzien ;-)

dziekuje wam wszystkim za kciuki :-*

ojej znow sie rozpisalam ale trudno malo ostatnio tu pisania i czytania to chociaz moje litanie sobie poczytacie bo chyba ostatnio pisze najwiecej ale jak sie juz rozpisze to ciezko sie zatrzymac :-p:laugh2::sorry::-D

erbus oj naodpoczywasz sie kochana az zadroszcze :sorry::tak:;-):-) ale sa wkoncu wakacje wiec korzystaj ;-)

zabko a ja się ciessze że tak dobrze trafiłaś:))
teraz już z górki:)
erbuś dobrze że pogoda dopisuje, do kiedy możesz tak biegać i looferkować pewnie juz niedługo do pracy???

Helołłłłłłłłl

Żabciu super ze trafiłaś na LEKARZA jeszcze mozna takich spotkac
Lopciu jak na razie mam urlop wych do wrzesnia 2013 a co dalej to zobaczymy ,od jesieni chce sie troszku podokształcać :tak:A z tym odpoczynkiem bywa roznie mlody daje popalic hehehe tak jak dziecka nie było tak teraz nadrabia ponoc chlopcy tacy sa Wczoraj zapylal po chodniku po czworakach :szok:nawet go kolana nie bolaly matkoo nie chcial isc za reke ze mna i odrazu na kolana On nie chodzi tylko biega :baffled:Mam nadzieje ze to tylko chwilowka
Miłego dzionka ja zabieram sie za prasowanie a nie chce mi sie

ja muszę iśc do sklepu Młody chce gołąbki na obiad a mi się nie chce ich robić
posprzątałam dom i padam:-p

wczoraj prasowałam

zabko a ja się ciessze że tak dobrze trafiłaś:))
teraz już z górki:)
erbuś dobrze że pogoda dopisuje, do kiedy możesz tak biegać i looferkować pewnie juz niedługo do pracy???
oj trafilam i bardzo sie ciesze a po dzisiejszej wizycie jestem spokojniejsza o malego i zadowolona ze trafilam do tego pediatry
Helołłłłłłłłl

Żabciu super ze trafiłaś na LEKARZA jeszcze mozna takich spotkac
Lopciu jak na razie mam urlop wych do wrzesnia 2013 a co dalej to zobaczymy ,od jesieni chce sie troszku podokształcać :tak:A z tym odpoczynkiem bywa roznie mlody daje popalic hehehe tak jak dziecka nie było tak teraz nadrabia ponoc chlopcy tacy sa Wczoraj zapylal po chodniku po czworakach :szok:nawet go kolana nie bolaly matkoo nie chcial isc za reke ze mna i odrazu na kolana On nie chodzi tylko biega :baffled:Mam nadzieje ze to tylko chwilowka
Miłego dzionka ja zabieram sie za prasowanie a nie chce mi sie
oj raczej niechwilowka u mnie tez mlody zaczyna dokazywac i pokazywac swoje JA SAM i coraz wiecej szaleje ale glownie dlatego ze widzi jak klaudia wariuje i kopiuje ja hihihi
ja muszę iśc do sklepu Młody chce gołąbki na obiad a mi się nie chce ich robić
posprzątałam dom i padam:-p

wczoraj prasowałam

mmm golabki u nas wczoraj sie skonczyly ale juz za nimi tesknie :-p

a ja dzis kolejna relacje wam zdam hihihi pojechalismy do tego malutkiego osrodka co prawda bardziej przypominal dom ale niewazne weszlismy i kobietka mnie pyta czy napewno chce przerejestrowac do nich malego i ze jedno z rodzicow musi sie przeniesc z dzieckiem wiec ja sie przenioslam a co mi tam ale najpierw niechciala nas przepisac bo niby jakis ich olekarz musi wyrazic zgode ale wkoncu wypisala papiery i ok niedlugo przyjechal ten pediatra u ktorego bylam i odrazu weszlam odrazu mnie poznal odrazu wypisal mi skierowanie o ktore prosilam to do osrodka na rehabilitacje i oprocz tego wypisam mi skierowanie dla malego na badanie krwi potas wapn morfologia i jakies jeszcze 2 oznaczenia z krwi i mocz powiedzial ze te badania pozwola sprawdzic badz wykluczyc czy maly ma lub moze byc narazony na krzywice wiec jutro rano jedziemy na badania i za tydzien do osrodka na nfz do niego z wynikami wrocic:-) i oprocz tego wypisal mi jeszcze skierowanie do poradni ortopedycznerj wrazie jakbym chciala zrezygnowac z tej w ktorej ostatnio bylam i powiedzial ze mam sobie to zostawic tak wrazie czego i ze to skierowanie jest wazne 2 miesiace :-)

i powiedzial ze dobrzeby bylo gdybym zostala z malym zapisana w tym wiejskim osrodku przez jakies 2 miesiace dopuki nieporobimy wszystkich dadan i wszystkiego niesprawdzimy :-) wiec ciesze sie bardzo ze lekarz mimo wszystko nas dalej prowadzi i to na nfz co sam zaproponowal mam nadzieje ze u nas niepotrzeba zgody lekarza na powrot z przepisaniem sie do osrodka zdrowia bo niemam zamiaru sie prosic tego naszego pacana o zgode i przyznam szczerze ze gdybym niemiala tak daleko do tego osrodka to bym tam zostala bo jest ten dobry lekarz ale to dosc daleko jakies niecale 40 kma jakbym potrzebowala nagle jechac z malym do lekarza to jednak troche daleko :-( no ale najwazniejsze ze mam skierowanie i maly bedzie dokladnie zbadany i ze zaczniemy leczenie tyko znow po nowym roku bedzie problem ze skierowaniem bo w tym osrodku rehabilitacyjnym zawsze na poczatku roku trzeba przyniesc nowe skierowanie :baffled: no ale tym bede sie martwic pozniej najwazniejsze ze wszystko idzie w dobrym kierunku :tak:

Ostatnia edycja:
super zabko
a mnie gardo boli znowu:(

mi zawsze na gardlo pomaga tantum werde a tesciowa cos ostatnio z imbirem znalazla jakis sposob na gardlo ale niepamietam dokladnie co ale plukanie woda z sola tez pomaga sproboj moze choc troche sobie ulzysz

a my juz dzis po pobraniu krwi i o dziwo maly zero reakcji na wklucie az sie wszystkie pielegniarki patrzyly ale to dobrze ze tak bez emocji to dzis przyjol jutro jak znow bede w grudziadzu to odbiore wyniki jak klaudia bedzie na zajeciach a we wtorek znow do tej malej wsi do lekarza z wynikami ciekawe jak wyjda wyniki

milego dnia kobietki u nas dzis chlodno i nawet popaduje czasem deszcz ale moze to i dobrze przynajmniej mam okazje wkoncu posiedziec w domu bo zaduzo juz ostatnio tego jezdzenia bylo

reklama
Witam i się melduję

... podczytuję, myślę o Was i pamiętam, ale niestety weny brak:sorry:, mamy teraz troszkę kłopotów i nawet nie chce mi się o tym myśleć:-(, ale na szczęście Blanusia zdrowa i uśmiechnięta ;-) jesteśmy na etapie odsmoczkowania i odpieluchowania :tak: odsmoczkowanie super z tym drugim troszkę gorzej :sorry: ale to dopiero początek naszej nauki ;-) a to dla przypomnienia
Zdjęcie1037.jpgZdjęcie1053.jpg

PZDR

Do góry