reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej kobietki wiec tak na wizycie niebylo najgorzej mimo ze jak dla mnie byla zbyt krotka ja chcialam duzo wiedziec a lekarz niechcial zbyt wiele gadac :baffled: ale jak to wiekszosc lekarzy a u Antosia stwierdzil szpotawosc podudzi czyli od kolan w dol ma krzywe nozki i jak zwykle dobijajacy tekst ze do 3 roku zycia wiekszosc takich przypadkow sama wraca do normalnosci i samo sie prostuje ale oczywiscie niedalam za wygrana i pytalam co moge zrobic bo widze ze jest gorzej i pokazalam wyniki krwi i moja liste wszystkiego co zauwazylam oczywiscie tylko spojrzal i odlozyl :crazy: ale kij mu w oko sam z siebie powiedzial zeby ograniczyc malemu chodzenie :szok::baffled: jak ja mam malemu ciekawemu swiata dziecku zabronic chodzic :confused: no ale ok powiedzial ze mam mu zalatwic jezdzik lub rowerek biegowy i na tym ma smigac jak najwiecej zeby odciazyc nozki wiec jedno pocieszajace i wlasnie buszuje po allegro i szukam...a gdy zapytalam o butki ortopedyczne powiedzial ze to schorzenie niewymaga jakichs sprzetow ortopedycznych popatrzal na stopki i powiedzial ze moze i moglabym mu kupic butki z obcasem thomasa ale po chwili stwierdzil ze narazie nietrzeba
a gdy spytalam od czego to to powiedzial ze moze od niedoboru witaminy D albo od tego ze zbyt szybko stanal na nogi i chodzil bo przy meblach chodzil od 8-9 miesdiaca jaqk tylko zaczal raczkowac i moze to obciazylo nozki ze sa krzywe aha i powiedzial ze moge malemu zrobic badanie krwi na zawartosc witaminy d w organizmie ale on mi skierowania nieda bo tym sie niby pediatra zajmoje wiec jutro ide do naszego lekarza po skierowanie na morfologie po leczeniu zelazem i niech odrazu mi wypisze na ta witamine skierowanie to zrobie badania za jednym kluciem i na kase chorych bo jak pytalam o cene badania prywatnie to 65 zl :baffled: a ze i tak na to badanie musze wrocic do szpitala to wezme sobie skierowanie i jutro ide kupic malemu buty profilaktyczne tak sie chyba nazywaja wygladaja jak ortopedyczne bo sa fajne za kostke i usztywniaja ja i niech maly w nich chodzi bo niepodoba mi sie ze tak krzywo stawia nozki a te butki moze nosic kazde dziecko ktore chodzi

aha i w pazdzierniku kontrolawiec zobaczymy co bedzie na kolejnej wizycie i ciekawe jak dlugo bedziemy tam jezdzic....tak czy siak mam mieszane uczucia po tej wizycie ale mam zamiar zastosowac sie do zalecen lekarza ... aha i jak zapytalam o rehabilitacje to powiedzial ze na to niema zadnych cwiczen a szkoda ale dla pewnosci jak bde z corka w piatek w osrodku w grudziadzu to pojde do rehabilitanta i zapytam a co mi szkodzi ;-)

reklama
Witam ponownie, ze strony 442 :D Tym razem zmiana frontu na Ciężarówkę styczniową i rada dla staranek :)
Dziewczyny kiedy już sobie odpuściłam, powiedziałam dość, nie to nie. Kupiłam psa, pogodziłam się, że dzidzi nie będzie...minęły 3 miesiące i tadam tadam wpadka :D Niedługo strzela pierwszy trymestr:)
Trzymam kciuki za Was bo wiem, że się Wam uda... no bo skoro mi się udało? )34 lata, endometrioza, bolesne miesiączki, tyłozgięcie, borelioza i cała reszta przeciwności to znaczy, że cuda się zdarzają :D

Witam ponownie, ze strony 442 :D Tym razem zmiana frontu na Ciężarówkę styczniową i rada dla staranek :)
Dziewczyny kiedy już sobie odpuściłam, powiedziałam dość, nie to nie. Kupiłam psa, pogodziłam się, że dzidzi nie będzie...minęły 3 miesiące i tadam tadam wpadka :D Niedługo strzela pierwszy trymestr:)
Trzymam kciuki za Was bo wiem, że się Wam uda... no bo skoro mi się udało? )34 lata, endometrioza, bolesne miesiączki, tyłozgięcie, borelioza i cała reszta przeciwności to znaczy, że cuda się zdarzają :D

gratulacje nudnej a zarazem pieknej ciazy zycze i witam w klubie styczniowek ;-)

hej dziewczeta bylam dzis u naszego pediatry i normalnie szok zaczynam miec dosc tych panstwowych lekarzy...poszlam i mowie ze poprosze o skierowanie dla malego na morfologie tak jak obiecal i poza tym o skierowanie na poziom witaminy D jak zalecil ortopeda zeby sprawdzic czy wsio ok a on do mnie ze do jakiego ja lekarza poszla i ze on niewie po co ja wogole tam poszlam do rtopedy bo to samo przejdzie jak maly zacznie rosnac ze on 30 lat leczy i mial dzieci z bardziej krzywymi nogami i jakos nikomu niemusial dawac skierowania na wit D i ze ktos mi cos nagadal a ja sobie ubzduralam:szok::wściekła/y::angry::crazy::baffled: no rece mi opadly tym bardziej ze dobrze wiedzial ze nawet jego zwykla morfologia byla ostatnio bardzo zla , ale dal mi z laska to skierowanie i z tekstem no prosze niech sobie pani zrobi to badanie i przekona sie ze wszystko jest wporzadku...no szok a skad on moze wiedziec laboratorium ma w oczach a co mu szkodzi dac skierowanie i skontrolowac ta witamine to ja z malym bede musiala jechac na klucie a nie on normalnie wnerwil mnie i wogole ci panstwowi lekarze tylko szybo szybko zeby pacjent jak najszybciej wyszedl wszedl nastepny i tak dalej zeby szybko skonczyc i do domu...a ja i tak niedam za wygrana bo ciagle martwi mnie to utykanie malego nrmalnie kuleje jak chodzi i to mnie najbardziej martwi i po niedzieli jade prywatnie do innego lekarza a jutro do rechabilitanta zapytac czy rzeczywiscie nema dla malego zadnych cwiczen normalnie glowa mnie juz ostatnio boli od tego wszystkiego ehhh kiedy zacznie sie wkoncu pprawiac

kobietki odezwijcie sie wkoncu natchnijcie to forum pozytywnymi wiadomosciami :-) jedna panna juz to zrobila ;-)

Ostatnia edycja:
Witam!

Żabko ja znam chłopczyka który zaczął chodzić jak miał niecałe 9msc i właśnie od tego mu się nóżki pokrzywiły. W każdym razie wiem że on miał zalecenie na naświetlanie jakąś specjalną lampą (nie chcę wprowadzać w błąd ale o ile mnie pamięć nie zawodzi to kwarcową...króciutko bo to było chyba 10serii po 10czy 20sekund).
Co do lekarzy to cóż...trzeba walczyć o swoje i nie dać się zbyć.
Kiedy będzie Antosiowi robiła te badania ?
Trzymam kciukasy żeby wszystko było ok.

Vinga super! Gratuluję!

Witam!

Żabko ja znam chłopczyka który zaczął chodzić jak miał niecałe 9msc i właśnie od tego mu się nóżki pokrzywiły. W każdym razie wiem że on miał zalecenie na naświetlanie jakąś specjalną lampą (nie chcę wprowadzać w błąd ale o ile mnie pamięć nie zawodzi to kwarcową...króciutko bo to było chyba 10serii po 10czy 20sekund).
Co do lekarzy to cóż...trzeba walczyć o swoje i nie dać się zbyć.
Kiedy będzie Antosiowi robiła te badania ?
Trzymam kciukasy żeby wszystko było ok.

Vinga super! Gratuluję!

hmm o naswietlaniach nieslyszalam ani nieczytalam w necie a troche sie juz naczytalam ale zapytam lekarza
a co do dzis to rece mi opadly i stracilam wiare i chyba tez zaufanie do lekarzy :-( poszlam z malym do rehabilitantek jak klaudia byla na zajeciach i powiedzialam co i jak jakie mam zalecenia i zapytalam czy na to rzeczywiscie niema zadnych cwiczen powiedzialy ze na sama szpotawosc to raczej nie bo to osci sa krzywe ale cwiczyc i tak by sie przydalo ale wziely malego rozebraly do pieluchy i calego obejrzaly dokladnie la lezaco na stojaci i siedzaco i p,wszystko obejrzaly i sprawdzily jak chodzi wchodzi schodzi itp ogolnie w szoku bylam bo ortopeda badal go tylko na lezaco nawet niespojrzal jak on chodzi:baffled: i jak obejrzaly malego to powiedzialy ze powinien byc rehabilitowany ale zawolaly pania ktora zajmuje sie maluszkami od urodzenia do 3-4 lat i ona tez go dokladnie obejrzala wysluchala i powiedziala ze widac szpotawosc ale cos tam jeszcze wypowiedziala ze widzi w prawej nozce (ta co bardziej krzywo stawia) ze cos tam ma jakos fachowo to nazwala i wogole parerzeczy ponazywala i powiedziala ze lekarz jakis dziwny skoro powiedzial ze samo przejdzie bo ona widzi ze nieprzejdzie i ze jesli niezacznie sie rehabilitacji to bedzie sie wszystko poglebiac i maly nigdy nienauczy sie normalnie chodzic bo przywyknie do kulawego i szerokiego chodu i ze potem moze to sie skonczyc wada biodererk a potem nawet i kregoslupa :shocked2: i powiedziala zebym sobie zalatwila skierowanie do ich osrodka i zaczela jezdzic na rehabilitacje wiec juz sie zarejestrowalam do ich lekarki na wizyte bo to ona musi zlecic rehabilitacje i inne cwiczenia i bede z malym tam jezdzic

ale co jest najgorsze zla jestem jak niewiem ona powiedziala ze to ze lekarz kazal mu jezdzic na jezdziku lub rowerku biegowym to jakis apsurd powiedziala ze w zadnym wypadku bo na jezdziku rozstawial by nogi szeroko i jeszcze bardziej poglebial szerokosc nog a na rowerku biegowym tez nie bo odpychalby sie stopami i palcami i jeszcze bardziej wykrzywilby stopki :zawstydzona/y: i ciesze sie ze jeszcze niezamowilam tego rowerka a buty profilaktyczne ktore mu kupilam tez niesa niby dla niego dobre bo maja ten obcas ktory stymuluje tawianie stopek na bokach a on i tak juz to robi wiec kasa wyrzucona ale trudno ...a i to badanie na wit D to mowily ze powinien miec zrobione przez to ze mial anemie ostatnio ale podejrzewaja ze zbyt wczesne stawanie na nozkach ta szpotawosc spowodowalo i dziwily sie ze moj pediatra tak mnie potraktowal

ale wzielam sie w garsc juz umowilam wizyte u doktorki wiec rehabilitacja bedzie w poniedzialek jade na morfologie i wit D z malym (oby zgodzili sie pobrac krew z paluszka bo on biedny sie juz boi kazdej osoby ktora chce go wziac na rece i zabrac ode mnie bo tak w szpitalu go zabierali na badania :-() ale mam nadzieje ze to juz ostatnie badania krwi bo za duzo juz byl pokluty , i w poniedzialek jade sie zarejetrowac do innego ortopedy i od niego mam zamiar wziac skierowanie mam nadzieje ze mi wypisze jak pojde prywatnie i zobacze co on powie na te nozki bo do mojego pediatry po zadne skierowanie juz niepojde , i zanim pojde prywatnie do ortopedy musze malemu zrobic prywatnie usg bioderek czy nic tam niejest skoro kuleje i rtg od pasa w dol zeby bylo widac wszystkie stawy biodrowe i kolanowe bo ten ortopeda ponoc wymaga takich zdjec rtg a po co mam isc i ma mi kazac zrobic i potem wracac ze zdjeciem jak moge z nim isc odrazu przynajmniej na jednej wizycie zaoszczedze

tak wiec jak sie okazalo lekarze u ktorych bylam to palanci i sama musze wszystko sie dowiadywac i zalatwiac na wlasna reke zeby antos w przyszlosci mial ladne proste nozki

mysza a twojej znajomej syn ile teraz ma?poprawilo mu sie po tych naswietlaniach? aha i rehabilitantki mowily ze doktorka pewnie zaleci witamine d ale przyznam ze pierwszy raz od jakiegos czasu poczulam sie potraktowana powaznie i wierze tym kobietkom bo one wkoncu cwicza tam z wieloma dziecmi glownie niepelnosprawnymi wiec wiedza co na co pomaga ehh znow sie rozpisalam odezwe sie w wekend lub w poniedzialek juz po badaniach

Z dwuletnim opóźnieniem dołączyłam w końcu do mam 2010 ;-)

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! :tak:

Pozdrawiam!
Kochana serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!:-D Ależ gębula mi sie cieszy:tak:
Czekam na fotkę córci:tak: no i przepraszam ze dopiero teraz ale jestem do tyłu z nowosciami na BB :shocked2::zawstydzona/y: Brak czasu na neta:confused2:

A co u Was kochane?
Izuś jak corcia?

hej kochane co tu tak cicho? dzis tata przywiozl mi wyniki antosia :-) i morfologia jest juz bardzo ladna wszystko juz w normie wiec bardzo sie ciesze a witamina D norma jest 20-60 dla dzieci i mlodziezy a antos ma 13,680 wiec ponizej normy jutro ide z wynikami do lekarza ciekawe co powie ale cos czuje ze machnie reka powie ze ok i ze mam duzo wychodzic z malym na slonce no ale zobaczymy jutro i jutro mam zaqmiar dzwonic do tego prywatnego pediatry i umowic sie na piatek mam nadzieje ze mi da to skierowanie dla malego do osrodka

reklama
Do góry