reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hejoooo
Dokladnie Batonik nie mzoemy jakos sie skliknac ;-) ja niestety tylo ponocach teraz moge buszowac , szkoda mi w ciag dnia czasem czasu na kompa

Suzi pozdrowionka trzymaj sie
Szkoda ze musi lezec w szpitalu , mi cale szczescie wszystko sie unormowalo po pierwszym pobycie

Meldujemyy ze u nas wsio ok , zebole zaczynaja wyrastac jak grzyby po deszcu takie bidulek ma dziaselka napuchniete , ale jest bardzo dzielny moj rycerzyk kochany jedyny objaw to slinotok i gryzienie wszystkiego i wszystkich Bardzo pomagaja gruyzaki z lodówki No i staje przy wszystkim jak chwyci sie krzesla to jedzi po podlodze na calego a krzesla mam ciezkie wiec nie wiem jak daje rade siłacz nasz kochany to chyba tyle w malym skrocie
Pozdrawiam Was bardzo goraco

Moze umowimy siejednego dnia na klikanko na bb moze i krzaczki dolacza ?

reklama
kurcze jeszcze 6 dni do 1 wizyty u pani dentystki oby byla fajna i poszlo wszystko gladko :-)

będzie dobrze :tak: a ja muszę się w końcu zapisać :cool2:

raczej ciąży u mnie nie ma
czekam na @

buziaki i miłego dnia dziewczynki macie racje bedzie wiosna bedzie lepiej, oby..

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:

Witam!

Kumpelak przyjechała z Londynu z 5 m-cznym bobasem i zajęta byłam parę dni :-p Jutro wylatuje :-(

U nas ok :-D 3 ząbki są i cisza już dość długa :tak: Gabi raczkuje, że hej i nareszcie człowiek czuje, że żyje :-p bo sama sobie po zabawki chodzi i gania po całym mieszkanku, a ja mogę sobie posiedzieć i tv popstrykać :-D

Eh... obudziła się... nie zdążyłam wszystkiego kliknąć, może później lub jutro :sorry:

Pozdrawiam cieplutko :-D

Ja na sekundę...

Żabko a wiesz może czy dawali Suzi zastrzyk na rozwój płucek u maluszka ?
Bo przy ciśnieniu to wiadomo że różnie bywa, czasami trzeba ciąc z godziny na godzinę, a już znam przypadek że dziewczyna miała wysokie cisnienie dośc długo, wkońcu musieli w 34tc ciąć, a wcześniej nikt o zastrzyku na plucka nie pomyślał.

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ja na sekundę...

Żabko a wiesz może czy dawali Suzi zastrzyk na rozwój płucek u maluszka ?
Bo przy ciśnieniu to wiadomo że różnie bywa, czasami trzeba ciąc z godziny na godzinę, a już znam przypadek że dziewczyna miała wysokie cisnienie dośc długo, wkońcu musieli w 34tc ciąć, a wcześniej nikt o zastrzyku na plucka nie pomyślał.

Pozdrawiam Was wszystkie!

no wlasnie niewiem bo to dopiero 31 tydzien ale jak bede z nia pisac to zapytam narazie puki jest w szpitalu to jest ok alanek rosnie slicznie ponad norme swoejego wieku ciazowego :-) ja mysle ze narazie czekaja zeby jak najdluzej w dwupaku ja przetrzymac ale mysle ze jak juz minie 35-36 tydzien to beda juz pewnie cos kombinowac a najpozniej w 38 zrobia cc pytalam suzi czy gin juz cos jej mowil o cc i pisala ze jeszcze go niepytala jak bedzie rodzic a sam nic nienapominal

witam wieczornie u nas z zebami juz spokojniej o wiele bo 2 sie przebily a trzeci pewnie juz jutro tez sie przebije wiec na jakis czas spokoj :sorry:

czesc,

Dawno mnie u Was nie było. Podczytuje Was troszkę, ale nie mam zbyt dużo wolnego czasu i sił. Padam juz koło21ej.
Karim od 2 miesięcy jest bardzo niespokojny w nocy. Budzi się co godzinę, płacze, nie wiadomo o co chodzi. Byłam z tym już 3 razy u lekarza i każdy pediatra mówi co innego. Jednak wszystko wskazuje na to,że Karimek odczuwa tworzące się ząbki, a taki stan może trwac nawet do 3 miesięcy do momentu pojawienia się pierwszego ząbka. Dziś już mi odmówił jedzenia stałych posiłków i wody też pic nie chce, tylko mleczko jest ok. Widac,że jak pije właśnie mleczko to przynosi mu to wielką ulgę. Mam nadzieję,że już niedługo pojawią się zębolki, bo już padam ze zmęczenia i mały też marnie wygląda.
Poza tym ciągle nam oś wyskakuje przy wprowadzaniu posiłków stałych. Na pewno nie może jeść na razie marchewki bo zaraz jest wysypany. Dynię też mamy odstawic narazie bo być może mały jest uczulony na karoten. No a wczoraj jadł jabłuszko z omorelami i też go wysypało. Eh, szkoda gadać, myślałam,że to wprowadzanie nowych pokarmów to pikuś i taka fajna "sprawa, a ja za każdym razem boję się, że go znowu wysypie.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

czesc,

Dawno mnie u Was nie było. Podczytuje Was troszkę, ale nie mam zbyt dużo wolnego czasu i sił. Padam juz koło21ej.
Karim od 2 miesięcy jest bardzo niespokojny w nocy. Budzi się co godzinę, płacze, nie wiadomo o co chodzi. Byłam z tym już 3 razy u lekarza i każdy pediatra mówi co innego. Jednak wszystko wskazuje na to,że Karimek odczuwa tworzące się ząbki, a taki stan może trwac nawet do 3 miesięcy do momentu pojawienia się pierwszego ząbka. Dziś już mi odmówił jedzenia stałych posiłków i wody też pic nie chce, tylko mleczko jest ok. Widac,że jak pije właśnie mleczko to przynosi mu to wielką ulgę. Mam nadzieję,że już niedługo pojawią się zębolki, bo już padam ze zmęczenia i mały też marnie wygląda.
Poza tym ciągle nam oś wyskakuje przy wprowadzaniu posiłków stałych. Na pewno nie może jeść na razie marchewki bo zaraz jest wysypany. Dynię też mamy odstawic narazie bo być może mały jest uczulony na karoten. No a wczoraj jadł jabłuszko z omorelami i też go wysypało. Eh, szkoda gadać, myślałam,że to wprowadzanie nowych pokarmów to pikuś i taka fajna "sprawa, a ja za każdym razem boję się, że go znowu wysypie.

nanusia a dajesz ze sloiczkow czy sama gotujesz moze zmien dostawce owocow i warzyw lub producenta sloiczkow albo poczekaj az zabkowanie zlagodnieje i zabki wyjda bo zabkowanie moze nasilac wszystko moj maly choruje i lapie chorobska tylko kiedy zabkoje i wwtedy dodatkowo ciezko przechodzi zabkowanie ale zan=bki tez go nieoszczedzaja

zapomnialam jeszcze przed spaniem daj malemu syrop przeciwbolowy lub czopek moj antos jak zabkoje to tylko po syropku spi spokojnie a jak zapomne mu dac to sa pobudki przez bol od zabkowania bo zabki rosna glownie w nocy sproboj moze u was podanie syropu tez pomoze a napewno niezaszkodzi ja daje syropek z ibuprofenem bo ibuprofen dodatkowo oprocz zbijania goraczki i usmierzania bolu dziala na stany zapalne a paracetamol tylko obniza goraczke i usmierza bol

Ostatnia edycja:
ZAbka, daje i ze słoiczków i sama gotuje. Za drugim razem po marchewce już go tak mocno nie wysypało jak za pierwszym, ale po tych wczorajszych jabłuszkach z morelami znowu dość ostro jest w plamkach. Do poniedziałku odstawię stałe posiłki i poczekam aż wszytskie plamki i krostki zejdą, bo wprowadzam teraz gluten i przy tej wysypce nie będę wiedziała jak ajest reakcja właśnie na niego.

U nas nie działają zbytnio takie specyfiki. Testowaliśmy juz nurofen w syropie, paracetamol w czopkach, czopki uspakajające Viburcol, żele, Camilię. Efekty marne.:(

Ostatnia edycja:
:)

Hejo !!!!!

Żabka będzie dobrze dasz rade chociaż ja osobiście nie lubię zbytnio odwiedzać dentystki ale jak mam iśc to przed wizyta straszna panika trzymam kciuki za udaną wizytę&&&&&&&&
Suzi trzymaj sie kochana jak najdłużej 2w1 , daj mi połowę twojego cisnienia bo ja mam za niskie i chodze jak pijana:( :(

A dzidzia rosnie i mocno kopie:) za tydzień idziemy na usg ,mała jest chyba nisko ułożona bo cały czas na dole ja czuje :eek: a tak to muszę odpoczywać bo brzuchol często twardnieje i ciągnie codziennie łykam 3-4 x nospa i 2x buscopan ,chciałabym już maj co by sie człowiek juz tak nie martwił.:tak::tak:jutro wizyta u położnej i posłucham serduszka dzidzi:-):-)

pozdrawiam :) a za staraczki trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& buziaki papap

pewnie ząbki, bo Gabi an górną 1 też taka jakaś nie swoja była i tylko mleczko jadła (nawet deserka nie tknęła) :tak: zleci do ząbka i będzie lepiej :tak: moja miała uczulenie jakieś na marcherkę, ale nie miała wysypki tylko ulewała ją :sorry: co zjadłą z marchewką (czy to deserek czy obiad) to potem przez pół dnia ulewała masakrycznie :sorry: raz w miesiącu próbowałam znów coś z marchewką podawać, aż w końcu było OK :tak:

:) A dzidzia rosnie i mocno kopie:) za tydzień idziemy na usg ,mała jest chyba nisko ułożona bo cały czas na dole ja czuje :eek: a tak to muszę odpoczywać bo brzuchol często twardnieje i ciągnie codziennie łykam 3-4 x nospa i 2x buscopan ,chciałabym już maj co by sie człowiek juz tak nie martwił.:tak::tak:jutro wizyta u położnej i posłucham serduszka dzidzi:-):-)

też mi brzuchol twardniał i na nospie byłam :-p stare czasy :sorry:;-) daj znać po wyzycie ile dzidzia waży i mierzy ;-)

Kinga i Lopop - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak: To która mi @ odda, bo znów mi się spóźnia... :-D

reklama
Do góry