reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

o korde szok dobrze ze sasiedzi jeszcze dobrzy sa i rozumni

no ja niewiem czy to od wieku zalezy ta dziewczyna tylko 2 lata mlodsza ode mnie jest a ja sama mialam skonczone 18 jak corke urodzilam a w moje 19 urodziny miala niecale pol roczku mnie sie wydaje ze to zalezy od osoby i psychiki monca lub slaba

no ona op[owiadala ze jak byla w ciazy to czesto ciazabyla zagrozona i malutka urodzila sie jako wczesniak bez akcji serca a pozniej zaskakiwala wszystkich swoim dobrym zdrowiem i sila , mi sie wydaje ze to nie to ze niekochala tego dziecka moze i je kochala ale jak zdarzylo sie co sie zdarzylo to cos widac w niej peklo i niewiedziala co robic ponoc tez bala sie reakcji tesciowej czy matki z ktora mieszkala i ktora jej ciagle wytykala ze wszystko przy malej robi zle ze ona (tesciowa czy matka tej dziewczyny) lepiej zajmowala sie swoimi dziecmi wiec tez przez to mogla miec zryta psyche ja sama doskonale wiem jak takie idealne mamuski potrafia czlowieka wykonczyc psychinawet do tego stopnia ze ma sie nieraz mysli samobojcze

z tego wszystkiego zapomnialam napisac ze wiyta ok malemu przechodzi i jest lepiej tylko dokonczyc mam syrop na kaszel a cora niby tez zdrowa wiec teraz niech tylko mroz sie skonczy co bedziemy na spacerki chodzic i sie hartowac :-)

Kochana ona jest i byla mama malej a nie jakas tam babcia wiec co inni mowia trzeba brac z dystansem jesli sobie nie radzila w polsce duzo poradni jest i mogla zasiegnac pomocy czy w kosciele czy poradni a nie wlozyc dziecko do podelka.
Dla mnie to psychiczna osoba i takie matki nie powinny rodzic dzieci takze alkoholiczki i narkomanki.
Kochane staraczki na calym swiecie chca miec dzieci i nie moga czemu tak jest niewiadomo....
trzymam kciuki za te nasze laski z pl co staraja sie latami za nie trzeba sie modlic.
niech bog ma w opiece dzieci krzywdzone przez doroslych i chorych psychicznie

reklama
zabka już tak napisałam bo może coś w tym jest że inni (czytaj obecne młode mamy)
w końcu ja sama miałam 22 lata jak zostałam mamą a jak inni się próbowali wtrącać to odpowiadałam grzecznie że to ja jestem mamą i ja robię tak jak uważam

zabko masz prawo miec swoje zdanie oczywiscie. Ja powiem od siebie tylko tyle że mi tej dziewczyny szkoda nie jest! wogóle. Jej nie było nawet przez chwilę szkoda swojego dziecka gdy stała się ta tragedia. Tak naprawde to nie wiadomo do końca czy ona znowu nie kłamie bo może zabiła dziecko a żeby załagodzić to powiedziała o tym że jej upadła a nawet psycholodzy lekarze mówią że z tej wysokości dziecko jak spadnie to nie umiera na pewno. Ona z zimną krwią zataiła i porzuciła ciało. nic jej nie tłumaczy. Nie zdziwie się jak wyjdzie jeszcze w śledztwie że jej ktoś pomógł ukryć ciało, dziwne że tego ciała dzieciątka nie odnaleźli tam gdzie ona niby pokazała, ktoś mój ciało zabrać już aby nie wyszła prawda.
Tak wiec jeszcze nie wiadomo jaka jest do końca prawda i finał ten sprawy. Pewne jest to że mała nie żyje tak jak mówił rutkowski.
Brak słów... chociaż u nas w domu też dyskutowaliśmy i każdy ma podobne zdanie o tej dziewczynie.
Niech ją pokazują ma się czego wstydzić. I bedzie z tym żyła do końca życia to dla niej najgorsza kara bedzie. Chociaż ja to bym ją za kratki wsadziła. Perfidnie kłamie i udaje że cierpi. A jak kamera ukryta była to jaką pyskówkę cwaniara z teściową zrobiła.. i było powiedziane że w domu nie najlepiej było miedzy nią a teściami. Nic jej nie tłumaczy nic.
To moje zdanie na ten temat.

staraczki na calym swiecie chca miec dzieci i nie moga czemu tak jest niewiadomo....
trzymam kciuki za te nasze laski z pl co staraja sie latami za nie trzeba sie modlic.
RACJA!!! zgadzam się

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:)

Hejo :) :)

Kinia cały czas zaciśniete &&&&&&&&&&

Lopop a jak sytuacja u Ciebie ? oczywiście &&&&&&&&&&&&& z całych sił :) :)

Temat małej Madzi ,ja powiem tylko tyle że matka coś kręci i jej nie wierzę tak samo jak ojcu małej.żal mi tylko Malutkiej normalnie jak o tym pomyslę to mam ciarki ,cały czas mam nadzieję że Madzia żyje....................

A ja powoli przygotowuję się do narodzin dzidziusia ,wyprawka prawie skompletowana,wczoraj zamówiłam kołyskę coneco. do czwartku powinna dojśc.chcę wszystko szybciej pokupować żeby ten ostatni miesiąc tylko odpoczywać nie martwiąc się że czegos brakuje.Dzidzia juz zaczyna bolesnie kopać i coraz bardziej mi ciężko ,muszę duzo odpoczywać a taką mam ochotę na sprzatanie non stop bym sprzatała normalnie szał - fajnie by było gdyby mi tak zostało jak sie maleństwo urodzi.

pozdrawiam:) buziaki

Załączniki

• coneco kolyska simplicity.jpg
    coneco kolyska simplicity.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 35

Temat małej Madzi ,ja powiem tylko tyle że matka coś kręci i jej nie wierzę tak samo jak ojcu małej.żal mi tylko Malutkiej normalnie jak o tym pomyslę to mam ciarki ,cały czas mam nadzieję że Madzia żyje....................

A ja powoli przygotowuję się do narodzin dzidziusia ,wyprawka prawie skompletowana,wczoraj zamówiłam kołyskę coneco. do czwartku powinna dojśc.chcę wszystko szybciej pokupować żeby ten ostatni miesiąc tylko odpoczywać nie martwiąc się że czegos brakuje.Dzidzia juz zaczyna bolesnie kopać i coraz bardziej mi ciężko ,muszę duzo odpoczywać a taką mam ochotę na sprzatanie non stop bym sprzatała normalnie szał - fajnie by było gdyby mi tak zostało jak sie maleństwo urodzi.

Wiecie jaka plec dzidziusia bo suwaki rozowe sa?

zabko masz prawo miec swoje zdanie oczywiscie. Ja powiem od siebie tylko tyle że mi tej dziewczyny szkoda nie jest! wogóle. Jej nie było nawet przez chwilę szkoda swojego dziecka gdy stała się ta tragedia. Tak naprawde to nie wiadomo do końca czy ona znowu nie kłamie bo może zabiła dziecko a żeby załagodzić to powiedziała o tym że jej upadła a nawet psycholodzy lekarze mówią że z tej wysokości dziecko jak spadnie to nie umiera na pewno. Ona z zimną krwią zataiła i porzuciła ciało. nic jej nie tłumaczy. Nie zdziwie się jak wyjdzie jeszcze w śledztwie że jej ktoś pomógł ukryć ciało, dziwne że tego ciała dzieciątka nie odnaleźli tam gdzie ona niby pokazała, ktoś mój ciało zabrać już aby nie wyszła prawda.
Tak wiec jeszcze nie wiadomo jaka jest do końca prawda i finał ten sprawy. Pewne jest to że mała nie żyje tak jak mówił rutkowski.
Brak słów... chociaż u nas w domu też dyskutowaliśmy i każdy ma podobne zdanie o tej dziewczynie.
Niech ją pokazują ma się czego wstydzić. I bedzie z tym żyła do końca życia to dla niej najgorsza kara bedzie. Chociaż ja to bym ją za kratki wsadziła. Perfidnie kłamie i udaje że cierpi. A jak kamera ukryta była to jaką pyskówkę cwaniara z teściową zrobiła.. i było powiedziane że w domu nie najlepiej było miedzy nią a teściami. Nic jej nie tłumaczy nic.
To moje zdanie na ten temat.

RACJA!!! zgadzam się
no ja pisalam co myslalam w danej chwili, caly dzien czekalam na wiadomosc ze znalezli madzie i nic wieczorem juz zaczelam myslec ze tu juz nic niepasuje ani wersja tej dziewczyny ani rutkowskiego ani policji nic sie niezgadzalo dopiero jak maz rano o 4 wrocil i powiedzial ze w nocy w radniu nadali komunikat ze wkoncu odnalezli mala ale w innym miejscu poczulam jakby ulge ze wkoncu sie wszystko wyjasni po sekcji ale z drugiej strony czulam tez zal ze okazalo sie to najgorsze ze madzia niezyje :-(

fajna , a kochana masz tak zwany instynkt czy etap wicia gniazda kobieta wtedy ma ochote wszystko wysprzatac wypucowac i najlepiej by caly dom przemeblowala hihihihihi czekamy raze z toba na dzidzie :-)
Wiecie jaka plec dzidziusia bo suwaki rozowe sa?

dolaczam sie do pytania :tak:

a co do tematu katarzyny w to juz szkoda slow i w sumie niewiadomo co mowic i myslec bo teraz to juz wyglada ze ciagle klamie i niewiadomo co prawda a co nie teraz mozna tylko czekac na wynik sekcji i tylko wtedy okaze sie co i jak
mimo tych wszystkich info zycze wam milego dnia

izus piekna kołyska :):)
teraz czekam / chociaż efekt będzie taki sam jak zawsze bo już pobolewa na @

zabko i svensonka izus bedzie miała córeczkę:):)

wiecie co normalnie zal ściska
mi sie też od razu wydawało że kłamała na tym spotkaniu z reporterami, a teraz to już brak słów
musiał jeszcze ktoś byc z nią w zmowie skoro zostawiła dziecko nad rzeką a znaleziono je w innym miejscu i do tego jeszcze przykryte gruzem
jeszcze jak się okaże przy sekcji że dziecko żyło a zmarło z głodu lub wychłodzenia to juz nie będę miała żadnego współczucia dla matki ( to znaczy mam go teraz tylko 1 %)

a też slyszałyście że znaleziono w środe tydzień temu dziecko około dwuletnie które na noc było chowane w stodole i się żywiło trocinami - moja mam słyszała w Polskim Radiu
wiecie co wydaje mi sie że my wszystkie staraczki oskubałybyśmy takie kobiety żywcem do kości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
izus piekna kołyska :):)
teraz czekam / chociaż efekt będzie taki sam jak zawsze bo już pobolewa na @

zabko i svensonka izus bedzie miała córeczkę:):)

wiecie co normalnie zal ściska
mi sie też od razu wydawało że kłamała na tym spotkaniu z reporterami, a teraz to już brak słów
musiał jeszcze ktoś byc z nią w zmowie skoro zostawiła dziecko nad rzeką a znaleziono je w innym miejscu i do tego jeszcze przykryte gruzem
jeszcze jak się okaże przy sekcji że dziecko żyło a zmarło z głodu lub wychłodzenia to juz nie będę miała żadnego współczucia dla matki ( to znaczy mam go teraz tylko 1 %)

a też slyszałyście że znaleziono w środe tydzień temu dziecko około dwuletnie które na noc było chowane w stodole i się żywiło trocinami - moja mam słyszała w Polskim Radiu
wiecie co wydaje mi sie że my wszystkie staraczki oskubałybyśmy takie kobiety żywcem do kości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

chyba kazdy ma coraz wiecej pogardy dla tej dziewczyny za to co zrobila i ze tak klamala a to slyszalyscie?
Kilkutygodniowe bliźniaki zostawione przy otwartym oknie, rodzice byli kompletnie pijani - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości
tez szok odrazu bym tym rodzicom odebrala prawa do tych dzieci i oddala je osobom ktore sie nimi dobrze zajma i pokochaja mimo ze niejestem za zabieraniem dzieci od rodzicow i rodziny ale w takich przypadkach raczej niema innego wyjscia:no:

lopciu czytalam wczoraj w necie o tym chlopcu co jadl trociny a matka w ciazy z drugim dzieckiem chodzi po sekcji dziecko mialo zoladek wypchany trocnami zmarlo z glodu i wychlodzenia jak to znajde to wkleje linka

Do góry