reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

martwiłam sie a skok sie pojawił... nie wiem czy sie cieszyć? myslicie że faktycznie druga faza bedzie zbyt krótka aby fasolka sie ładnie zagniezdziła;/ ach... ja to mam pecha.

nie martw się :tak: cykl ci się przedłuży ;-) II faza zawsze jest taka sama czyli ok 13-16 dni (zależy od osoby) :tak: a skok widzę ładniutki :tak: a na jaki jeszcze skok czekasz? przy zagnieżdzeniu? :confused: bo przy zagnieżdzeniu może być skok do góry, w dół lub wogóle może go nie być ;-)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

scully nadżerkę też miałam po porodzie a potem ładnie się zagoiła :)

mojego lekarza zwolnili i byłam u innego i on coś marudzi, że jej tam wogóle nie powinno być :sorry2:
przyszła @? :dry: tulam :tak:
Witam wieczoranie :-p

Scully ta gorączka od Gabi przyszła dziś do Blanki :sorry2: mam nadzieję, że tak jak u Was u nas też jest to na zębolki :sorry2:

i mam takie pytanie do Was, potrzębuję porady w kwestii plam :baffled: czy znacie jakiś dobry środek żeby pozbyć się plam z ciuszków :dry: czegoś używacie ???? Pzdr

Gabi miała gorączkę 3 dni na zębolki i potem cisza, ale dziąsełek nie pozwala dotknąć :-p
ja używam do pralki Vanisz lub Ariel, a do ręcznego mydełko na plamy (takie niemieckie; są super) :tak:

A my od wczoraj raczkujemyyyyyy :) smigamy ze ho ho no i pierwsze kuku zaliczone

Do miłego

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! :-D to widzę, że już nie długo, a sama będę za gabi nurkować po dywanie :-D a póki co pokorzystam jeszcze i posiedzę :sorry2:

U nas OK :tak:
Zaliczyłąm dentystę i po ciąży ząbki ładne (tylko kamień od ręki mi usunęła) :-)
a co do usunięcia "8" to potwierdziła mi, że gad jeden (drugi to samo) nie wyjdzie na wierzch, bo leży na "7" pod dziąsłem i że muszę poszukać dentystę chirurga, który wogóle się podejmie tego usunięcia, bo będzie ciężko :szok::szok::szok:

reklama
sculyy hehe teraz czekam na jakiś zaskoczek na wykresie czy to w dół czy w góre nie ważne chociaż wiem że też nie musi być go wcale słyszałam i o takich wykresach :)

mówicie że POK w ciąży? fajnie.. :)

erba no syperancko z tym raczkowaniem :D gorzej z kuku..

Witam wieczornie i melduję ...

... po wizycie pani doktor, wszystko jest OK, tzn. Blanka ma lekko zaczerwienione gardełko i chrypkę, ale osłuchowo oskrzela czyste i płucka też, mamy podawać ibum 2xdziennie (chyba, że będzie temperatura a od wczoraj nie ma póki co), syropek PROSPAN i psikać Hasco Septem gadełko a w środę pani doktor podjedzie skontrolować no i mamy do środy nie wychodzić na dwór, jeśli wszystko będzie OK to możemy iść na szczepienie 01.02., poza tym bardzo się zdziwiłam, że Blance już nie przysługuje refundowany Bebilon Pepti, bo niby ma lekką skazę :baffled: a to, że czasem spać nie może bo tak się drapie to hugo :wściekła/y: poprosiłam więc o skierowanie do alergologa na testy, bo troszkę się tym zirytowałam :angry: NFZ niby refunduje tylko te najgorsze przypadki :wściekła/y: ale cóż, dobrze że już pijemy mleczko tylko dwa razy dziennie :-p;-) dziś widać było u Blani lekką poprawę, tzn. zjadła w końcu normalnie obiadek, a jak będzie w nocy to boję się myśleć, oby nie tak jak dziś :baffled: teraz poszła lulać, choć mleczko nie specjalnie wypiła :sorry2: zobaczymy jak to będzie, mam tylko nadzieję, że nic już się nie rozwinie i będzie już tylko lepiej, wczoraj wieczorem mała bardzo mocno się spociła, normalnie była mokra jak szczurek całą ją przebierałam, a włoski jakbym jej umyła takie mokre miała, może to dobry znak był :sorry2:

... dziewuszki a co to za mydełko ???? i jak je stosujecie ???? do namaczania ???? ....

Pzdr

widzę że pierwsza dziś.. :)

cóż u mnie tempka zaznaczona jako zakłócona bo wstawałam wnocy :/
czekam na jakiś skoczek znowu heh

dziś mam wolne
zadowolona jestem.
:blink:

MIŁEGO DNIA
piszcie co u was
a po co ci teraz skok???:confused: niech ta tempka teraz ladnie sie trzyma i niespada bo jak bedzie spadek to pewnie przed malpowy
helolll

Blaniu zdrówka !

Lopciu kurcze ;( moze ta laleczke wuduu czy jakos tak , zrobimy i jej w koncu pokazemy

Wiecie co wywachałam , pamietacie POk jest w ciazy :)

A my od wczoraj raczkujemyyyyyy :) smigamy ze ho ho no i pierwsze kuku zaliczone

Do miłego
a to babolek nawet niewleciala do nas sie pochwalic :sorry2:
nie martw się :tak: cykl ci się przedłuży ;-) II faza zawsze jest taka sama czyli ok 13-16 dni (zależy od osoby) :tak: a skok widzę ładniutki :tak: a na jaki jeszcze skok czekasz? przy zagnieżdzeniu? :confused: bo przy zagnieżdzeniu może być skok do góry, w dół lub wogóle może go nie być ;-)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

mojego lekarza zwolnili i byłam u innego i on coś marudzi, że jej tam wogóle nie powinno być :sorry2:
przyszła @? :dry: tulam :tak:

Gabi miała gorączkę 3 dni na zębolki i potem cisza, ale dziąsełek nie pozwala dotknąć :-p
ja używam do pralki Vanisz lub Ariel, a do ręcznego mydełko na plamy (takie niemieckie; są super) :tak:

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! :-D to widzę, że już nie długo, a sama będę za gabi nurkować po dywanie :-D a póki co pokorzystam jeszcze i posiedzę :sorry2:

U nas OK :tak:
Zaliczyłąm dentystę i po ciąży ząbki ładne (tylko kamień od ręki mi usunęła) :-)
a co do usunięcia "8" to potwierdziła mi, że gad jeden (drugi to samo) nie wyjdzie na wierzch, bo leży na "7" pod dziąsłem i że muszę poszukać dentystę chirurga, który wogóle się podejmie tego usunięcia, bo będzie ciężko :szok::szok::szok:
kochana to moze poszukaj takiego co daje dormicum tak zwanego glupiego jasia to nawet jak troche potrwa ta robota to ty i tak bedziesz miala dzieki tabletce wszystko w nosie albo idz na robienie pod narkoza kasa spora ale po co sie denerwowac ja ide w czwartek sie zarejestrowac bo bede w grudziadzu to pojde zobaczymy jak pojdzie zmoimi zebolami
Witam wieczornie i melduję ...

... po wizycie pani doktor, wszystko jest OK, tzn. Blanka ma lekko zaczerwienione gardełko i chrypkę, ale osłuchowo oskrzela czyste i płucka też, mamy podawać ibum 2xdziennie (chyba, że będzie temperatura a od wczoraj nie ma póki co), syropek PROSPAN i psikać Hasco Septem gadełko a w środę pani doktor podjedzie skontrolować no i mamy do środy nie wychodzić na dwór, jeśli wszystko będzie OK to możemy iść na szczepienie 01.02., poza tym bardzo się zdziwiłam, że Blance już nie przysługuje refundowany Bebilon Pepti, bo niby ma lekką skazę :baffled: a to, że czasem spać nie może bo tak się drapie to hugo :wściekła/y: poprosiłam więc o skierowanie do alergologa na testy, bo troszkę się tym zirytowałam :angry: NFZ niby refunduje tylko te najgorsze przypadki :wściekła/y: ale cóż, dobrze że już pijemy mleczko tylko dwa razy dziennie :-p;-) dziś widać było u Blani lekką poprawę, tzn. zjadła w końcu normalnie obiadek, a jak będzie w nocy to boję się myśleć, oby nie tak jak dziś :baffled: teraz poszła lulać, choć mleczko nie specjalnie wypiła :sorry2: zobaczymy jak to będzie, mam tylko nadzieję, że nic już się nie rozwinie i będzie już tylko lepiej, wczoraj wieczorem mała bardzo mocno się spociła, normalnie była mokra jak szczurek całą ją przebierałam, a włoski jakbym jej umyła takie mokre miała, może to dobry znak był :sorry2:

... dziewuszki a co to za mydełko ???? i jak je stosujecie ???? do namaczania ???? ....

Pzdr

a czemu juz niemoze dostac recepty na bebilon pepti?? czy refunduja tylko do roczku???pogmatwane to wszystko a probowalas jej dac inne mleczko np zwykly bebilon lub bebico albo gerber? ja bardzo sobie chcalilam gerbera malemu nic po nim niebylo ale musialam sie przerzucic na bebiko bo gerbera u nas ciezko dostac :baffled:

witam wieczornie my tez dzis u lekarza bylismy i oczywiscie tak jak myslalam antybiotyk chcial dac malemu hiconcil ale poprosilam o inny bo ten na malego wogole niedziala i dostal ospamox 2 x 5 ml i do tego fsidal 2 x 2,5 ml zobaczymy czy cos da

Ostatnia edycja:
Żabko ... nie mogę jej dać innego mleka ze względu na skazę a bebilon pepti to preparat mlekozastępczy no i podobno od 1 stycznia ta ustawa weszła, cyrk na kółkach :zawstydzona/y:

Witam porannie przy cofce ...

a u nas dziś nocka super, Blanka poszła lulać o 18:50 na noc a wstała o 7:40 tak więc chyba u niej lepiej, ja mega wyspana dzięki temu to i humorek dopisuje;-)szkoda tylko, że nie możemy sobie wyjść na spacerek :-(

Pzdr

Żabko ... nie mogę jej dać innego mleka ze względu na skazę a bebilon pepti to preparat mlekozastępczy no i podobno od 1 stycznia ta ustawa weszła, cyrk na kółkach :zawstydzona/y:
no antos tez mial skae ale pod kkoniec roku sprobowalam mu podawac gerber i jak widac skaza mu chhyba przeszla ale typowo mlecznych rzeczy jeszcze mu zabardzo niedaje bo nawet jak juz calkiem przejdzie to jak bedzie starszy i zje zbyt duzo na raz nabialu to moze cos tam zawsze wyskoczyc
Witam porannie przy cofce ...

a u nas dziś nocka super, Blanka poszła lulać o 18:50 na noc a wstała o 7:40 tak więc chyba u niej lepiej, ja mega wyspana dzięki temu to i humorek dopisuje;-)szkoda tylko, że nie możemy sobie wyjść na spacerek :-(

Pzdr

spokojnie macie przeciez zakaz do srody a dzis juz wtorek wiec dacie rade ;-) najwazniejsze ze z blanka juz lepiej :-)

witam z ranca
i zycze udanego dniau nas snieg pada

reklama
Do góry