reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Witam, w zasadzie już w południe

... u nas dziś tatuś w domku więc czasu na BB mniej, Blanka znowu nocka taka sobie ehh, dziś chyba siedzimy w domku bo pogoda taka jakby wilgotna i temp też nie rozpieszcza więc jeden dzień bez lofrów nam nie zaszkodzi ;-)

zapraszam na spóźnioną cofkę ;)

Pzdr

I ja wpadam popoludniowo

Batonik zdrówka dla Blani

Sevensonka za rzadko nas odwiedzasz ;-)

Izus zapytaj gin o syrop bo on jest na recepte i zupełnie bezpieczny stasuje sie rowniez u niemowląt

Suzi i Izus jak ten czas zapyla az sie wiezc nie chce

A u nas dalej strajk na butelke zadnej herby i soczkow no ewentualnie łyzeczka , mam nadzieje ze mlodemu przejdzie
Dzis bylismy kontrolnie sie zwazyc i rowne 10 kg no maly minusik 100 g na ciuszki , ale to i tak ladnie bo 260 g na plusie przez 2 tyg w rzezcach 360 :-)
Pozdrowionka

I ja wpadam popoludniowo

Batonik zdrówka dla Blani

Sevensonka za rzadko nas odwiedzasz ;-)

Izus zapytaj gin o syrop bo on jest na recepte i zupełnie bezpieczny stasuje sie rowniez u niemowląt

Suzi i Izus jak ten czas zapyla az sie wiezc nie chce

A u nas dalej strajk na butelke zadnej herby i soczkow no ewentualnie łyzeczka , mam nadzieje ze mlodemu przejdzie
Dzis bylismy kontrolnie sie zwazyc i rowne 10 kg no maly minusik 100 g na ciuszki , ale to i tak ladnie bo 260 g na plusie przez 2 tyg w rzezcach 360 :-)
Pozdrowionka
hej moja szwagierka tez ma problem z butelka a racvzej z przejsciem z piersi na butelke mala ma juz 9 miesiecy i pije tylko wode lyzeczka herbatki ani soczku wogole niepije wypluwa a teraz mleka tez niechce z butki tylko krzyczy cale dnie w dodatku zeby jej ida wiec szwagierka ma jazde na calego a jak mala ja widzi to masakra bo chce cyca:baffled: jak ja sie ciesze ze mlody przeszedl na butelke bez problemu

Witam się w ten pochmurny dzionek :( Nareszcie mam wolne :-) Czytałam Wasze posty i nie miałam pojecia że mogą być takie problemy z odstawieniem dziecka od piersi i przejścia na butelkę.:szok:Pozdrawiam i życzę miłego dzinka.

Witam z południa

... i zapraszam na południową cofkę :-p ...

me dziecię właśnie odsypia czadową nockę :sorry2: sama nie wiem o co chodzi, niby już katarku prawie nic, a o 2-3 wstaje Blanka i daje koncert :baffled: słabo pije mleczko, inne posiłki pałaszuje aż jej się uszy trzęsą, a mleczko bleeee, martwi mnie to bo ona skazowiec i w zasadzie poza Bebilonem Pepti nie dostaje nic mlecznego, ani jogurciku, ani serka, twarożku etc :-( zębolków kolejnych nie widać żeby się wykluwały a mała ładuje paluchy do buzi że szok no i zaczęła się mocniej ślinić, co jej się nigdy nie zdarzało :confused:

Ewcia u mnie też nie było problemu, po prostu Blanka wstała pewnego dnia i odmówiła cycusia, więc podałam butlę choć przez 6 m-cy swojego życia pluła smoczkiem na odległość i bebilonem pepti też hi hi hi hi

Pzdr

P.S. ocho moje szczęście już się budzi ;-)

reklama
Witam z południa

... i zapraszam na południową cofkę :-p ...

me dziecię właśnie odsypia czadową nockę :sorry2: sama nie wiem o co chodzi, niby już katarku prawie nic, a o 2-3 wstaje Blanka i daje koncert :baffled: słabo pije mleczko, inne posiłki pałaszuje aż jej się uszy trzęsą, a mleczko bleeee, martwi mnie to bo ona skazowiec i w zasadzie poza Bebilonem Pepti nie dostaje nic mlecznego, ani jogurciku, ani serka, twarożku etc :-( zębolków kolejnych nie widać żeby się wykluwały a mała ładuje paluchy do buzi że szok no i zaczęła się mocniej ślinić, co jej się nigdy nie zdarzało :confused:

Ewcia u mnie też nie było problemu, po prostu Blanka wstała pewnego dnia i odmówiła cycusia, więc podałam butlę choć przez 6 m-cy swojego życia pluła smoczkiem na odległość i bebilonem pepti też hi hi hi hi

Pzdr

P.S. ocho moje szczęście już się budzi ;-)
moze zeby ida mimo ze niewidac dziecko nawet do miesiaca przed wyjsciem zebow czuje ponoc:baffled: ablanka jeszcze na babilonie? ja jakis czas temu dostalam w paczce mleko gerber z probkami i sprobowalam dac malemu stwiedzilam a co tam najwyzej jak go obsypie to wroce do bebilonu ale o dziwo nic niewyszlo po 2 dniach na samym gerberze bez bebilonu poszlam do lekarza zapytac do ilu dni mam czekac na ewentualna wysypke,
a on mi powiedzial ze jak chce sprobowac przejsc na inne mleko to przez 1 tydzien 1 mleczny posilek zastapic nowym mlekiem potem w 2 tygodniu 2 posilki zastapic i tak dlugo tydzien po tygodniu az wszystkie beda zamienione i jesli niebedzie wysypki to znaczy ze skaza mija lub juz minela a ja do niego ze ja juz od 2 dni odrazu wszystkie mleka zamienilam na gerbera,
a lekarz na to ze jak mu nic niewyszlo to dobrze ze pewnie juz mija skaza i od tamtej pory jedziemy juz tylo na gerber 2 czyli juz ponad miesiac mlody pije gerbera :-)

Do góry