reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej wieczorowa pora

Żabciu no fakt czaderskie , ale tak sobiemysle ze nie za ciepło na te kompleciki ? kurcze tak patrzac na te upały No nie wiem tylko sobie tak pomyslałam .

Scully hm ja jak mam dluga przerwe w karmirniu tak min 3 h to cycki pelne ale jak sobie czesciej ciagnie to takie miekawe , ale chyba musi sie najadac bo tak by plakał no nie wiem juz sama moze ja sie nie potrzebnie stresuje Ale kolezanka poleciła mi tabletki lactinatal ponoc rewelka , sa ziołowe wiec spoko

A ja melduje ze po badanku ok :) nie musimy pieluszkowac i za 6-8 tyg do kontroli Ide spac bo padam na pyszczek , dzis caly dzien na lofrach
Dobrej nocy
Batonik babooooooooo a Ty gdzie ?????

reklama
:-)Witam sobotnio

... ehhh aż mnie czkało Erbuś ;-):tak::-D no jakoś nie miałam czasu zaglądać bo R w domku więc wypełnia mi czas z Blanią po brzegi hi hi hi grafik mamy napięty ;-):tak::-D

... muszę Wam napisać dobre nowiny, mianowicie wczoraj coś miałam chyba nadprodukcję w cyckach, a że Blania poszła już spać na noc to nie miałam sumienia jej wybudzać, no i w ruch poszedł laktator :tak: ściągnęłam z tego bolącego cycka 130ml :szok: i wstawiłam do lodóweczki w razie czego bo nie miałam sumienia wylać :sorry2: no i rano o 5 Blania wstała na papu no to ja bach butle do podgrzewacza i zapakowałam małej :-D no i ku mojemu największemu zdziwieniu wypiła ładnie 120 ml i poszła lulu :szok: przez smoczek normalnie nie wiem co się temu mojemu dziecku stało :shocked2: jak jej próbowałam cały czas dawać to nie chciała :baffled: Anecia jest świadkiem jak we Władku Blania się zachowywała jak tylko poczuła smoka w buźce :cool2: a teraz nic nawet najmniejszego grymasu :sorry2: no więc idąc za ciosem teraz też ściągnęłam 120 ml i spróbujemy dać za dnia :-p a jeśli zaskoczy to w końcu będę troszkę wolniejsza i będzie mogła zostać z tatusiem na dłużej niż 2h a mamusia w końcu odda się przyjemności zakupowej bez wywieszonego jęzorka do pasa :-D:-D

...Żabko co do koloru to na pewno nie musi być biały, bo teraz wszyscy albo niebieskie albo właśnie beżowe etc więc niebieski jak najbardziej tzn błękitny, ale tak jak mówi Erba teraz ma być gorąco więc nie wiem czy Ci się sprawdzą te stroje :sorry2:

... Erbuś supcio że po wizycie wsio OK, ja na laktację piłam tylko herbatkę z Hippa i bardzo dużo wody mineralnej ok 3l dziennie :sorry2: zresztą teraz też tak schodzi, wiem że chyba piwko odgazowane karmi jest na pobudzenie, herbatka Bocian czy coś takiego bo tyle na forum styczniówek wyczytałam ale nie stresuj się bo przecież może już Ci się normować laktacja, ja pamiętam że też myślałam że mi się mleko kończy bo cycki flaki a one pełne mleka były bo Blania się najadała i całą noc przesypiała :tak:także jeśli Roruś nie grymasi i w ciągu dnia ucina sobie drzemkę taką dłuższą 2-3h to znaczy że się najada :tak:

... Lopciu, ale mnie nastraszyłaś tym szczepieniem :baffled: my teraz idziemy na pierwsze pneumokoki 29.06 i już mam stresa :-(

... Scully, no to fajnie że po wizycie położnej wsio OK, choć ja nie lubię takich niezapowiedzianych :sorry2: a co do prasowania to podeślij nam tą Babcię bo u nas sterta po Władku nawet nie tknięta :szok:a już dochodzi pranie na bieżąco :-( masakra jakaś, już się z R dogadałam że zdecydowanie potrzebujemy jakiejś miłej pani, która przyjdzie 2 x w tygodniu do nas prasować :-D:-D

Pozdówka i miłego weekendu :-p

hej wieczorowa pora

Żabciu no fakt czaderskie , ale tak sobiemysle ze nie za ciepło na te kompleciki ? kurcze tak patrzac na te upały No nie wiem tylko sobie tak pomyslałam .

Scully hm ja jak mam dluga przerwe w karmirniu tak min 3 h to cycki pelne ale jak sobie czesciej ciagnie to takie miekawe , ale chyba musi sie najadac bo tak by plakał no nie wiem juz sama moze ja sie nie potrzebnie stresuje Ale kolezanka poleciła mi tabletki lactinatal ponoc rewelka , sa ziołowe wiec spoko

A ja melduje ze po badanku ok :) nie musimy pieluszkowac i za 6-8 tyg do kontroli Ide spac bo padam na pyszczek , dzis caly dzien na lofrach
Dobrej nocy
Batonik babooooooooo a Ty gdzie ?????
zakochalam sie w tym ostatnim ale ktos mnie wyprzedzili kupl na kup teraz a garniturek by pasowal bo w kosciele zimno jest u nas bynajmniej a w domu potem w samej koszuli albo przebiore go w domowe ciuszki :-) ale szukam dalej bo juz niewiele czasu zostalo a wczoraj dopiero sie zorientowealam ze ja niemam nic eleganckiego a patrzylam po necie to niema nic ciekawego w moim rozmiarze :-(

no ale ja szukam na allegro takich na licytacji co by taniej bylo ale znalazlam jeszcze jeden czaderski
GARNITUR FIRMY KRASNAL, ROZ.62 + BUCIKI GRATIS!!! (1638700755) - Aukcje internetowe Allegro
Garnitur dla chłopca rozmiar 68 chrzest (1646330174) - Aukcje internetowe Allegro

a moj bidulek dzis duuuzo plakal chyba brzuszek go bolal bo dzis jeszcze dostal zadkie kupki ze sluzem :-( dzwonilam do lekarza to powiedzial ze to moze byc tez reakcja alergiczna na poprzedni antybiotyk i ze mam podawac smekte i napewno sie unormuje jak juz tamten antyk sie wydali z organizmu i pytal o wysypke i jest lepiej na buzi i glowie duuzo mnie na brzuszku i nogach jeszcze troche zostalo ale mam nadzieje ze fenistil sie z tym upora na szczescie dzis od rana bez goraczki wiec nadzieja jak caly dzien bedzie bez temp i jutro to chyba wybiore sie jutro na 30 minut na spcer jak bedzie ciepllo

przesyłam zdrówkowe fluidki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

:szok: to inaczej niż u mnie :tak: ja ściągam co 3 h, a w nocy co 4-5 h :tak: ściągam z obu na raz i wychodzi ok. 80- 130 ml :tak: cały czas mam mięciutkie, raz miałam twarde, bo przespałam ściąganie (przerwa była ok. 6-7 h) ;-) i póki co od 3 dni mała tylko na moim pokarmie (śpi po 3-4 h) :-D
także myślę, że u ciebie jest też ok z pokarmem :tak:

... muszę Wam napisać dobre nowiny, mianowicie wczoraj coś miałam chyba nadprodukcję w cyckach, a że Blania poszła już spać na noc to nie miałam sumienia jej wybudzać, no i w ruch poszedł laktator :tak: ściągnęłam z tego bolącego cycka 130ml :szok: i wstawiłam do lodóweczki w razie czego bo nie miałam sumienia wylać :sorry2: no i rano o 5 Blania wstała na papu no to ja bach butle do podgrzewacza i zapakowałam małej :-D no i ku mojemu największemu zdziwieniu wypiła ładnie 120 ml i poszła lulu :szok: przez smoczek normalnie nie wiem co się temu mojemu dziecku stało :shocked2: jak jej próbowałam cały czas dawać to nie chciała :baffled: Anecia jest świadkiem jak we Władku Blania się zachowywała jak tylko poczuła smoka w buźce :cool2: a teraz nic nawet najmniejszego grymasu :sorry2: no więc idąc za ciosem teraz też ściągnęłam 120 ml i spróbujemy dać za dnia :-p a jeśli zaskoczy to w końcu będę troszkę wolniejsza i będzie mogła zostać z tatusiem na dłużej niż 2h a mamusia w końcu odda się przyjemności zakupowej bez wywieszonego jęzorka do pasa :-D:-D
... Scully, no to fajnie że po wizycie położnej wsio OK, choć ja nie lubię takich niezapowiedzianych :sorry2: a co do prasowania to podeślij nam tą Babcię bo u nas sterta po Władku nawet nie tknięta :szok:a już dochodzi pranie na bieżąco :-( masakra jakaś, już się z R dogadałam że zdecydowanie potrzebujemy jakiejś miłej pani, która przyjdzie 2 x w tygodniu do nas prasować :-D:-D

ściąganie jest wygodne, bo każdy może potem nakarmić dzidzię, ale wadą jest stracony czas :sorry2:
moja mamuśka ma tyle energi, że codziennie mogłaby prasować stertę ciuszków :-) a potem nudzi się :sorry2: wszędzie jej pełno, choć ADHD nie ma :-D

U nas słoneczko :-D
Od tamtego tygodnia z małą chodzimy już do Kościółka :tak: i będziemy w soboty chodzić, bo prawie ludzi nie ma ;-)
Życzę udanego weekend'u :-D

Hej Hej

Batonik tak myslałam ze albo lofry albo R w domciu :-D Supcio ze mozesz sobie sciagnąc . U mnie przez noc tez cycki mega bomby z jednego Roruś sobie cycałz drugiego się lało . A teraz znowu mietkie eh Co do bocianka , karmi, hippa , wody to pije hektolitry moze sama sie wkrecam

Żabciu Jak tam Antonio lepiej ? ucaluj go ;-)

Ja Cię krece ja mam szczepienie 08 i sama nie wiem co zrobic czy szczepic na Rota czy nie , spotkalam sie z opinia ze to takie sobie szczepienie zreszta jak mozna to nazwac szczepieniem skoro jest doustne :baffled: Naprawde wymieszane mam

Milego weekeeenduuuu babolki :cool2:

Scullyy też mnie się tak wydaje ze OK :-)

Ostatnia edycja:
Hej Hej

Batonik tak myslałam ze albo lofry albo R w domciu :-D Supcio ze mozesz sobie sciagnąc . U mnie przez noc tez cycki mega bomby z jednego Roruś sobie cycałz drugiego się lało . A teraz znowu mietkie eh Co do bocianka , karmi, hippa , wody to pije hektolitry moze sama sie wkrecam

Żabciu Jak tam Antonio lepiej ? ucaluj go ;-)

Ja Cię krece ja mam szczepienie 08 i sama nie wiem co zrobic czy szczepic na Rota czy nie , spotkalam sie z opinia ze to takie sobie szczepienie zreszta jak mozna to nazwac szczepieniem skoro jest doustne :baffled: Naprawde wymieszane mam

Milego weekeeenduuuu babolki :cool2:

Scullyy też mnie się tak wydaje ze OK :-)
wysypka dzis wrocila :-9 ale mysle ze to przez to ze wczoraj zjadlam niecale 10 truskawek i dzis i jutro jedziemy na modyfikowanym a moje wylewane jak przejdzie to wina truskawek a jak nieprzejdzie to w poniedzialek znow do lekarza :-(

Hej niedzielnie

widze ze wszystkie korzystają z pięknej pogody , my rowniez siedzimy sobie na działeczce wieje lekki wiaterek , mlody niunia sobie pod drzewkami poprostu elegancko :) za chwile wszamiemy grilka

Dziewczyny mozecie sobie poczytac o szczepieniach www.szczepienia.gu.ma

Pozdrowionka

Zabciu wspolczuje ze Antonio wysypało , ja jadlam truskawy , placek i odpukac nic Roro nie jest dzis sprobuje arbuza

Witam niedzielnie! :-)
Małą właśnie oddelegowaliśmy z babcią na spacerek :tak: Niestety od tego gorąca ma potóweczki na buźce, szyjce i na główce :baffled: eh... :dry:
Ja zaraz do laktatorka siadam :sorry2:
Życzę milutkiej niedzieli...
...dla erby smacznego grilla :-p jami :sorry2:...
...dla Antosia zdrówka :tak:

Witam niedzielnie! :-)
Małą właśnie oddelegowaliśmy z babcią na spacerek :tak: Niestety od tego gorąca ma potóweczki na buźce, szyjce i na główce :baffled: eh... :dry:
Ja zaraz do laktatorka siadam :sorry2:
Życzę milutkiej niedzieli...
...dla erby smacznego grilla :-p jami :sorry2:...
...dla Antosia zdrówka :tak:
potowki polecam przemywac woda z soda

dzis wysypki duuuuuzo mniej na brzuszku prawie wcale i na plackach tez tylko na nozkach jeszcze troche wiec wina truskawek ale zastanawiam sie czy byly pryskane czy uczulenie wogole na truskawki....jak babcia meza bedzie miala w ogrodku swoje to sproboje i wtedy zobaczymy ale zastanawiam sie czy nieprzejsc calkowiecie na modyfikowane mleko bo teraz dwa dni jak na bebilonie pepti jechalismy to maly ma taka sliczna skorke a tak prawie ciagle mial na czole i skroniach takie skorupki jakby i mysle ze to bylo uczulenie na jajka ale jak jajek niejadlam to tez czasem to mial a teraz jak cycusia niedostawal to niema a zawsze sie drapal po ttym bo go swedzialo albo po fenistilu zniklo sama niewiem chcialabym jeszcze pokarmic naturalnie no ale i tak na noc i w nocy dostaje butke a w dzien czasem musze dokarmiac :-( eh niewiem zobaczymy jutro wizyta z corka o 17:50 trzymajcie kciuki

reklama
hej babeczki pod ługie przerwie...myslami jestem z Wami, ale czasu brak... nawet teraz tylko na chwilę
Praca niestey pochłania mi duzo czasu, od kiedy mam komputer to jakaś masakra sie zrobiła, ciagle tylko zaległosci nadrabiam, no i ciagle niedospana jestem :( nie prze Natę, ale prze wieczorną pracę :( sama praca w terenie nie jest tragiczna, najgorzej ta biurokracja później...

korzystamy też z ładnej pogody i na dziłkę jedziemy, często zaraz po pracy, albo w week na całe dnie ;)

co do pneumo to w czwartek na 3 dawkę...

2 tyg temu mieliśmy chrzciny, sympatycznie bylo, tylko stresik niepotrzebny, bo matka chesna zaświadczenia z parafii nie dostał, szybko szukałam zasteczej chrzesnej :) moja przyjaciółka została podstępem wciągnieta do rodziny :)

poza tym leci ok...obie tylko doba była dłyzsza ;)

pozdrawiam wszytskie :) dobrej nocy

Do góry