Dzień doberek
Ja caly czas na cycku , ale od wczoraj znowu jakos tak malo znowu tego mleczka , wiec dzis po karmirniu laktator w ruch coby troszku pobudzic Ja cale szczescie ze juz ich nie mam(szwów) bo mnie meczyly ostatni jeszcze sobie wyciagnelam w piatek bo jakos zostal i juz mnie nic nie kluje
no to super ze juz drugi zabek jest , tak tak Myszko mowi sie ze sie sukienka nalezy
u nas tez wczoraj burza i zastala nas na spacerze i mamita dodomku wrocila mokra jak kura
A ja wszystko zalatwilam kosciol, knajpe takze chrzciny na 09-07
Teraz czekamy az przyjdzie polozna , pewnie to juz ostatnia wizyta a szkoda bo kobita jest super A potem ruszamy
Miłego dnia kobitki
A Batonik gdzie znowu sie podziewa ??? Mam pytanko do Cb jakie specyfiki masz na lepsza laktacje ??
Badanko jutro na 11:-(... następny będzie owocny &&&&&&&&& ;-) walczymy
w skrócie = coraz mniej śpi i rozgląda się ciekawska
ah te dzieciaczki
a ja nawet nie chcę myśleć co by to było... na szczęście póki co jest ok (ale się pilnuję)
myszka84; batonik24 = superowo, że wyjazd udany ten czas tak zleciał... a wydaje mi się jakbyście dopiero co planowały wyjazd... a tu już "po"
pomyśl tak: że to tato pierwszy poznał Blankę, pobawił się z nią i odesłał do ciebie ;-)
udanej imprezki
ja się położnej pytałam ile takie szwy się rozpuszczają i w najgorszym scenariuszu - do 3 m-cy ja póki co ich nie ruszam, bo się boję ale nie wiem czego: chyba bólu
i jak tam po badaniach :-) a chrzciny na kiedy?? :-)
U nas powoli do przodu :-)
Mąż od 3 dni do pracy już chodzi i sama muszę sobie radzić w nocy (wcześniej on wstawał w nocy do małej, a ja tylko do laktatorka) nie słyszę jej więc musiałam przenieść się do drugiego pokoju i zabrać ją do siebie do łóżka
1 noc ładnie spała; 2 noc wogóle nie spała i chyba kolkę miała; 3 noc przespana :-) zabaczymy później
ja póki co na laktatorku i chyba tak zostanie wiem, że to męczarnia, bo muszę ok. 40 min ściągać mleczko, a potem małą karmić, ale jakoś mam opór przed kolejnym pogryzieniem brodawek w tamtym tygodniu jeszcze próbowałam, ale w tym tygodniu coś nie mam ochoty ją i siebie na siłę zmuszać mała jest na moim mleczku, a dokarmiamy ją raz na dobę NAN1 także laktacja jakaś tam jest
Życzę dużo całusków dla waszych dzieciaczków z okazji DNIA DZIECKA i dla Was też od waszych rodziców... ... i ode mnie (a co?!)
Ja caly czas na cycku , ale od wczoraj znowu jakos tak malo znowu tego mleczka , wiec dzis po karmirniu laktator w ruch coby troszku pobudzic Ja cale szczescie ze juz ich nie mam(szwów) bo mnie meczyly ostatni jeszcze sobie wyciagnelam w piatek bo jakos zostal i juz mnie nic nie kluje
duzo duzo zdrowka dla Antosiano spojrzal w gardelko i stwierdzil ze niby przeziebiony i dostal antybiotyk i mocniejsze czopki 125 mg bo te eferalgan 80 mg wogole juz mu temp niezbijaly :-( te troche zbija ale potem znowu franca goraczka wraca ale sie wystrachalam bo lekarz kazal dawac co 5 godzin malemu te czopki a na ulotce jest ze to dla dzieci od 2 do 6 lat ze 10 mg na 1 kg masy ciala i ze nieprzekraczac zalecanej dawki bo moze dojsc do uszkodzenia watroby i niewiedzialam czy mu dawac ale jak wyskoczylo 39 na termometrze a on taki biebardzo byl to mu dalam i dzis jednego rano dostal bo znow 39 a tak to okolo 38 sie kreci i daje tamte eferalgan wtedy ale niewiele daja bo teraz dal paracetamol...zal mi go bo od wieczora poniedzialku go temperatura meczy i w dodatku ten upal i dzis bardzo duzo spi a wnocy od 7 do 3:30 spi a normalnie do 1 spal i predzej... a wazylam go wczoraj to wazy 7,120 mam nadzieje ze juz jutro temp zacznie odpuszczac bo od wczoraj wieczora dostaje antybiotyk 2 razy dziennie a szczepienie mamy przelozozne o tydzien
U nas chyba zbiera się na burzę...a niech się odświeży powietrze.
Swoją drogą coś mi sie wydaje że Szymek sie męczy jak jest tak gorąco, bo nie mógł dzisiaj zasnąć na spacerze, tylko się kręcił, a jak mi się go już udało ululać to pospał 30minut. Wróciliśmy do domku zjadł zupkę i od 14 śpiocha. Dobrze że w domku tak przyjemnie chłodno mamy.
No i dzisiaj w parku wypatrzyłam że Szymonkowi wyszedł już kolejny zębolek :-) wróciłam prędko do domku, żeby umyć łapki i mu wpakowałam do buźki żeby pomacać po dziąsełkach...i jest, musiał się przebić pare dni temu bo już go widać.
Więc Szymonek jest już posiadaczem dwóch dolnych jedynek :-)
Scully a podajesz coś Gabi na brzuszek ?
Erba to kiedy chrzciny ?
Żabko a ząbki mu czasem nie wychodzą ? Bo mi Szymuś goraczkował jak mu pierwszy ząbek się wykluwał.
No i to szczepienie to powinno być najwcześniej 7 dni po zakończeniu brania antybiotyku.
Zdrówka dla syneczka życzę, niech mu szybko minie bo to serce ściska jak się tak dzieciątko męczy.
Normalnie nic mi sie nie chce robić...rzeczy jeszcze po powrocie nieposkładane, a ja siedzę i nic nie robię. Ehh...
no to super ze juz drugi zabek jest , tak tak Myszko mowi sie ze sie sukienka nalezy
u nas tez wczoraj burza i zastala nas na spacerze i mamita dodomku wrocila mokra jak kura
A ja wszystko zalatwilam kosciol, knajpe takze chrzciny na 09-07
Teraz czekamy az przyjdzie polozna , pewnie to juz ostatnia wizyta a szkoda bo kobita jest super A potem ruszamy
Miłego dnia kobitki
A Batonik gdzie znowu sie podziewa ??? Mam pytanko do Cb jakie specyfiki masz na lepsza laktacje ??