reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

I ja się witam

Żabciu no to musisz przemyslec sprawe cycusia
Olkale witaj slonko no szkoda ze doba nie ma 48 h:tak:

Dziś znowu gara uffff , na spacer wybierzemy sie dopiero popoludniu , i dzis zalatwiamy knajpke i menuuuu :-p i dzis tatus do kosciolka na katecheze smiga :cool: ja chyba sobie odpuszcze bo jest na 20 i bedziemy sie cycowac ;-)
A czy ktoras z Was szczepila na Rota ??? bo ja mam metlik w glowie
Milego dzionka !

reklama
Witam się po weekendzie.

Erbuś ja szczepiłam na rota. A co się chciałaś dowiedzieć ?

Olkale pozdrowianka dla Ciebie i buziaczki dla Natalinki.

Żabko zdrówka dla małego. Może faktycznie dobrym rozwiązaniem u Was będzie przejście na mm.

Pozdrowionka.

potowki polecam przemywac woda z soda

dzis wysypki duuuuuzo mniej na brzuszku prawie wcale i na plackach tez tylko na nozkach jeszcze troche wiec wina truskawek ale zastanawiam sie czy byly pryskane czy uczulenie wogole na truskawki....jak babcia meza bedzie miala w ogrodku swoje to sproboje i wtedy zobaczymy ale zastanawiam sie czy nieprzejsc calkowiecie na modyfikowane mleko bo teraz dwa dni jak na bebilonie pepti jechalismy to maly ma taka sliczna skorke a tak prawie ciagle mial na czole i skroniach takie skorupki jakby i mysle ze to bylo uczulenie na jajka ale jak jajek niejadlam to tez czasem to mial a teraz jak cycusia niedostawal to niema a zawsze sie drapal po ttym bo go swedzialo albo po fenistilu zniklo sama niewiem chcialabym jeszcze pokarmic naturalnie no ale i tak na noc i w nocy dostaje butke a w dzien czasem musze dokarmiac :-( eh niewiem zobaczymy jutro wizyta z corka o 17:50 trzymajcie kciuki

wypróbuję :tak:
może być od truskawek, bo są uczulające :tak: a te kupne dodatkowo pryskają :sorry2: moja kuzynka też w 4 m-cu przeszła na modyf. :tak: mnie męczy to ściąganie, nie wiem ile wytrzymam, ale jeszcze daję radę :-p
będę trzymać kciukaski i daj znać jak po wizycie ;-)

hej babeczki pod ługie przerwie...myslami jestem z Wami, ale czasu brak... nawet teraz tylko na chwilę
Praca niestey pochłania mi duzo czasu, od kiedy mam komputer to jakaś masakra sie zrobiła, ciagle tylko zaległosci nadrabiam, no i ciagle niedospana jestem :( nie prze Natę, ale prze wieczorną pracę :( sama praca w terenie nie jest tragiczna, najgorzej ta biurokracja później...
korzystamy też z ładnej pogody i na dziłkę jedziemy, często zaraz po pracy, albo w week na całe dnie ;)
co do pneumo to w czwartek na 3 dawkę...
2 tyg temu mieliśmy chrzciny, sympatycznie bylo, tylko stresik niepotrzebny, bo matka chesna zaświadczenia z parafii nie dostał, szybko szukałam zasteczej chrzesnej :) moja przyjaciółka została podstępem wciągnieta do rodziny :)

fajowo, że zaglądłaś :tak: pozdrawiam ;-)

Dziś znowu gara uffff , na spacer wybierzemy sie dopiero popoludniu , i dzis zalatwiamy knajpke i menuuuu :-p i dzis tatus do kosciolka na katecheze smiga :cool: ja chyba sobie odpuszcze bo jest na 20 i bedziemy sie cycowac ;-)
A czy ktoras z Was szczepila na Rota ??? bo ja mam metlik w glowie
Milego dzionka !

ja będę szczepić 29.06. :tak: u mnie są 3 dawki i każda kosztuje 320 zł :)shocked2:) -drogo, ale sama w tamtym roku miałam rota =męczyłam się tydzień (nie mogłam dojść do sił) i wolę by dzidzia nie złapała go (bo szpital murowany) :tak:

Witam :-D
Ale gorąc :-p:-p:-p Aż młodej źle się śpi :-(
Zaraz mykamy na działeczkę posiać i wysadzić roślinki ;-)
Pozdrawiam :-D

no i jestem ale bylam troche zdziwiona, bo to byl pediatra a nie psycholog jak myslalam, ale przy okazji zbadal malej postawe kregoslup i wogole i wypisal cos w jej karcie i powiedzial ze dalej bedzie sie mala zajmowal psycholog czy psychiatra,
i ze mala bedzie mogla do nich przyjezdzac na zajecia manualne i na jazdy na konikach i wogole takie tam :-)

wiec nadzieja jest i jutro mam zadzwonic i umowic sie na wizyte juz u nastepnego speca, malej sie podobalo bo zobaczyla plac zabaw przy tym budynku i w poczekalni jest duzy stol z kredkami i kolorowankami,

lekarz bardzo fajny sympatyczny i wogole szkoda ze dalej nie bedzie jej prowadzil ale zobaczymy co czas przyniesie i co jutro powiedza, widzialam tam jeszcze jakies pomieszczenia cale w kafelkach nie wiem czy basen tam maja czy jakies zajecia wodne , ale ogolnie osrodek zrobil dobre wrazenie :-)

Hej wieczorowo

Żabciu to super moze małej brakowało takich atrakcji

Myszko bo ja nie wiem czy mam zaszczepic z jednej strony kiedys tego nie bylo i czlowiek nie mial tak wymieszane , Jedni mowia ze nie trzeba inni mowia ze tak

Scully az 3 chyba 2 dawki a w 6 msu moze byc jedna z tego co wyczytałam . Moze sprobujesz loda przystawic , a i mozesz wybpobowac tableteczki na laktacje o ktorch pisalam jak dla mnie rewelka tff tff co by nie zapeszyc

Erbuś są dwie szczepinki przeciko rotawirusom. Ja szczepiłam Rotarix'em i są 2 dawki po 300zł.Tej drugiej nazwy nie pamiętam ale są 3 dawki.
Mi pediatra przy rozmowie o szczepionkach powiedziała tak, że na rota poleca zaszczepić, bo są okresy że co drugie dziecko w przychodni jest z rotawirusem, a to się najczęściej wiąże z pobytem dzidziolka w szpitalu. O pneumokokach powiedziała, że zna dwa przypadki za jej kariery zachorowania na tą chorobę, ale za to bardzo ciężkie i skończone źle, więc jeżeli znajdą się pieniądze na to szczepienie to ona poleca. My szczepiliśmy na jedno i drugie, również dla własnego spokoju.

witam się
ja dzisiaj wpadłam tylko powiedzieć że jestem już w domku po wycieczce po Toruniu:)
superancko było:)
spadam nadrabiać zaległości:)

:-)Witam wieczorowo

... choć cały dzień w domku to weny do pisania brak :baffled: u nas strasznie gorąco i duszno, Blani też dokucza troszku upał :sorry2: o 17 wyszłyśmy na krótki spacerek - bardzo krótki bo trwał raptem 10 min :-D:-D deszcz nas wrócił do domku :-(

... Żabko wiesz skoro Twojej córce się tam podobało to może faktycznie brak jej atrakcji i Twojej uwagi, odkąd pamiętam ciągle mówiłaś że Klaudia jest niedobra, niegrzeczna, a nie wpadłaś na to że może ona stara się zwrócić na siebie Twoją uwagę tym bardziej że odkąd pojawił się Antoś to większość uwagi na pewno poświęcasz jemu, dziecku potrzebny jest rozwój, może postaraj się sprawić jej jakąś przyjemność i poświęć jej więcej uwagi, albo wymyśl jakieś fajne zabawy, konkursy etc bo to bardzo mobilizuje dzieci :tak:

... Erbuś ja też szczepiłam na rota :tak: i żadnych skutków ubocznych szczepienia nie było, ani nawet temp, marudzenia etc za to teraz 29.06 idziemy na pierwsza dawkę pneumo i nie ukrywam, że troszkę Lopciu mnie nastraszyła :baffled: a co do dawek to jeśli rozpoczynasz przed ukończeniem 6 m-ca życia to jest 3+1 przypominająca a jeśli po ukończeniu 6mcy to są 2 +1 przypominająca po roku chyba ;-):tak: ja mam znajomą lekarkę, matkę dwójki dziewczynek i ona nie szczepiła na te dodatkowe :sorry2: ja natomiast boję się nie zaszczepić :baffled: a o skutkach ubocznych staram się nie myśleć :zawstydzona/y::-(

.. Olkale miło że wpadłaś ;-):tak: nasza forumowa pracoholiczko :-D:-D

... Scully zazdroszczę Ci że taka z Ciebie działkowiczka ;-) ja nie cierpię grzebania się w ziemi :no: a jak teściowa mówi że mam przyjść na działkę posiedzieć to aż mnie ciarki przechodzą brrr ja to muszę być między ludźmi :-D:-D

Pozdrówka dla reszty

Lopciu ehhh i nic nie powiedziałaś, że w Toruniu będziesz ??????????????????????????

:-)Witam wieczorowo

... choć cały dzień w domku to weny do pisania brak :baffled: u nas strasznie gorąco i duszno, Blani też dokucza troszku upał :sorry2: o 17 wyszłyśmy na krótki spacerek - bardzo krótki bo trwał raptem 10 min :-D:-D deszcz nas wrócił do domku :-(

... Żabko wiesz skoro Twojej córce się tam podobało to może faktycznie brak jej atrakcji i Twojej uwagi, odkąd pamiętam ciągle mówiłaś że Klaudia jest niedobra, niegrzeczna, a nie wpadłaś na to że może ona stara się zwrócić na siebie Twoją uwagę tym bardziej że odkąd pojawił się Antoś to większość uwagi na pewno poświęcasz jemu, dziecku potrzebny jest rozwój, może postaraj się sprawić jej jakąś przyjemność i poświęć jej więcej uwagi, albo wymyśl jakieś fajne zabawy, konkursy etc bo to bardzo mobilizuje dzieci :tak:

... Erbuś ja też szczepiłam na rota :tak: i żadnych skutków ubocznych szczepienia nie było, ani nawet temp, marudzenia etc za to teraz 29.06 idziemy na pierwsza dawkę pneumo i nie ukrywam, że troszkę Lopciu mnie nastraszyła :baffled: a co do dawek to jeśli rozpoczynasz przed ukończeniem 6 m-ca życia to jest 3+1 przypominająca a jeśli po ukończeniu 6mcy to są 2 +1 przypominająca po roku chyba ;-):tak: ja mam znajomą lekarkę, matkę dwójki dziewczynek i ona nie szczepiła na te dodatkowe :sorry2: ja natomiast boję się nie zaszczepić :baffled: a o skutkach ubocznych staram się nie myśleć :zawstydzona/y::-(

.. Olkale miło że wpadłaś ;-):tak: nasza forumowa pracoholiczko :-D:-D

... Scully zazdroszczę Ci że taka z Ciebie działkowiczka ;-) ja nie cierpię grzebania się w ziemi :no: a jak teściowa mówi że mam przyjść na działkę posiedzieć to aż mnie ciarki przechodzą brrr ja to muszę być między ludźmi :-D:-D

Pozdrówka dla reszty

Lopciu ehhh i nic nie powiedziałaś, że w Toruniu będziesz ??????????????????????????
to raczej niejest zwrocenie uwagi antos racxzej niewiele tu ma doczynienia bo ona jest taka od zawsze a gdy on spi to ja jestem tylko z nia i czas kiedy on spi jest tylko dla niej a jak nie spi to ona sie z nim bawi albo razem siedzimy wiec staram sie w miare mozliwosci i chodzimy na spacery i na plac zabaw bo to atrakcja tylko dla niej, ale po opiniach jakie napisaly przedszkolanki jak je wczoraj przeczytalam to jestem pewna ze to nadpobudliwosc, przedszkolanki tez tak twierdza bo widza jak zachowuje sie w grupie i wogole na codzien

reklama
:-)Witam z rańca ;-)

... my z Blanią zaraz wyruszamy na spacerek zakupkowy na ryneczek :tak: po świeże warzywka póki jeszcze słonko tak nie praży ;-):tak: wyspałyśmy się ja zwykle, Blania rano nie chciała się dać zrobić w konia i nie chce pić Bebilonu Pepti :baffled: jak ściągnęłam ostatnio swoje mleczko to rano łyknęła z butelki jednym tchem a jednak sztuczne jej nie pochodzi :no: cóż :sorry2:taka mała cwaniarka :-D

...Żabko tylko nie bardzo rozumiem co Ci to da że lekarz stwierdzi że jest nadpobudliwa :confused: będziesz jej tabletki dawać na uspokojenie czy co :confused: zastanów się bo czasem może to przynieść więcej problemów niż pożytku

Wszystkim życzę pięknego dnia ;-):tak:

Ostatnia edycja:
Do góry