reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hi :)

Batonik nie na ryneczek tylko najpierw kawkę proszę zaserwować. Cos się ostatnio opuszczasz! Nieładnie!

Ja chyba też się pomaleńku będę zbierać, ale w sumie to tak średnio mi się chce. Liczę że Szymuś który właśnie się obudził chwilę się pobawi i pójdziemy jeszcze pospać troszkę.

reklama
Hi :)

Batonik nie na ryneczek tylko najpierw kawkę proszę zaserwować. Cos się ostatnio opuszczasz! Nieładnie!

Ja chyba też się pomaleńku będę zbierać, ale w sumie to tak średnio mi się chce. Liczę że Szymuś który właśnie się obudził chwilę się pobawi i pójdziemy jeszcze pospać troszkę.

Cześć laska

chętnie wypiję wirtualną cofkę ale nie mam mleczka sojowego więc muszę pędzić po zakupy ;-):tak: jak tam mój mały zębolek się miewa :confused: tęskni za ciocią i wujkiem i za Blanią :sorry2:

helollll

Batonik Myszko i dalej metlik:confused: w glowie z tym rota wrazie czego mam jeszcze chwile na zastanowienie .

Jutro idziemy na pierwsze szczepienie:szok::baffled: juz sie widze .

Lopciu czyli bylas u Mikołaja na piernikach ;-):-D

Miłego wieczorku !

helollll

Batonik Myszko i dalej metlik:confused: w glowie z tym rota wrazie czego mam jeszcze chwile na zastanowienie .

Jutro idziemy na pierwsze szczepienie:szok::baffled: juz sie widze .

Lopciu czyli bylas u Mikołaja na piernikach ;-):-D

Miłego wieczorku !
byłam i pierniki zakupiłam:)

batonik nie mówiłam bo właściwie i tak byśmy nie pogadały bo miałam "straszną" grupę samych melancholików:) ufff wymordowali się w ten upał - ale rozglądałam się za Tobą czy gdzieś nie kroczysz uliczką ale nie było ciebie zresztą jak sama napisałaś w upale siedzieliście w domku my przed deszczem zdążyliśmy już wrócić i nas nie złapał:)

dziewczyny takie skutki po szczepionkach zdarzają się 1/1000 lub 1/10000 przypadków więc nie myślcie o tym
&&&& powodzenia na szczepieniu

:-)Witam z rańca ;-)

... my z Blanią zaraz wyruszamy na spacerek zakupkowy na ryneczek :tak: po świeże warzywka póki jeszcze słonko tak nie praży ;-):tak: wyspałyśmy się ja zwykle, Blania rano nie chciała się dać zrobić w konia i nie chce pić Bebilonu Pepti :baffled: jak ściągnęłam ostatnio swoje mleczko to rano łyknęła z butelki jednym tchem a jednak sztuczne jej nie pochodzi :no: cóż :sorry2:taka mała cwaniarka :-D

...Żabko tylko nie bardzo rozumiem co Ci to da że lekarz stwierdzi że jest nadpobudliwa :confused: będziesz jej tabletki dawać na uspokojenie czy co :confused: zastanów się bo czasem może to przynieść więcej problemów niż pożytku

Wszystkim życzę pięknego dnia ;-):tak:
batonik tu niechodzi o jakies tabsy ja che zeby lekarz nauczyl mnie jak postepowac z takim dzieckiem i zeby mogla jezdzic na zajecia manualne i takie tam inne bo to bardzo duzo daje takim dzieciom a jak nic z tym niezrobie to bedzie coraz gorzej a w szkole beda jeszcze wieksze problemy bo jesli dziecko ma zaswiadczeni,e ze jet nadpobudliwe wtedy nauczyciele wiedza ze inaczej z takim dzieckiem sie postepuje niechce zeby moja corka byla wiecznie wytykana, ze o to ta co jest tak strasznie niegrzeczna i dezorganizuje grupe ,wszystko niszczy nieslucha i jest wredna, a ja niechce byc okreslana jako ta co nieumiala dziecka wychowac ...batonik niewiesz jakie problemy maja takie dzieci w przedszkolu bez przerwy sa skargi a takie dzieci niemaja latwo duzo o tym czytalam, a wiem ze ona nieusiedzi w szkole na calej lekcjichce pomoc jakos jej i sobie i calemu jej otoczeniu wiem ze niezmienie wszystkiego odrazu ale che sprobowac chociaz troche , musze zaczac dzialac bo albo ja sie wykoncze albo ona sobie zrobi kiedys krzywde przez ta swoja dzikosc i zachowanie bez przemyslenia

batonik tu niechodzi o jakies tabsy ja che zeby lekarz nauczyl mnie jak postepowac z takim dzieckiem i zeby mogla jezdzic na zajecia manualne i takie tam inne bo to bardzo duzo daje takim dzieciom a jak nic z tym niezrobie to bedzie coraz gorzej a w szkole beda jeszcze wieksze problemy bo jesli dziecko ma zaswiadczeni,e ze jet nadpobudliwe wtedy nauczyciele wiedza ze inaczej z takim dzieckiem sie postepuje niechce zeby moja corka byla wiecznie wytykana, ze o to ta co jest tak strasznie niegrzeczna i dezorganizuje grupe ,wszystko niszczy nieslucha i jest wredna, a ja niechce byc okreslana jako ta co nieumiala dziecka wychowac ...batonik niewiesz jakie problemy maja takie dzieci w przedszkolu bez przerwy sa skargi a takie dzieci niemaja latwo duzo o tym czytalam, a wiem ze ona nieusiedzi w szkole na calej lekcjichce pomoc jakos jej i sobie i calemu jej otoczeniu wiem ze niezmienie wszystkiego odrazu ale che sprobowac chociaz troche , musze zaczac dzialac bo albo ja sie wykoncze albo ona sobie zrobi kiedys krzywde przez ta swoja dzikosc i zachowanie bez przemyslenia
tez uczyłam dziecko nadpobudliwe i do tego strasznie nerwowe i własnie wyciszał się malując a do tego rzeczywiście chłopak ładnie rysował i bardzo ładnie pisał- ma teraz 17 lat i już umie radzić sobie ze swoimi nerwami:)
zabka powodzenia

Batonik nie wiem czy tęskni...musiałabym zapytać, ale wiesz że mogę liczyć na odpowiedź w stylu "muuu" :-D
a niech Ci już będzie... tęskni bardzo i ciągle o Was wypytuje :p

Żabko a skąd się bierze taka nadpobudliwość ? Czy to jest po prostu od charekteru, czy od atmosfery ?
Faktycznie nie ma co bagatelizować, bo później, o ile już tak nie jest, wszyscy się męczą, dziecko bo nie wie co ze sobą zrobić i opiekunowie bo muszą ciągle panować nad tym dzieciaczkiem.

Erbuś spoko, te pierwsze szczepionki to jest pikuś. Ale i tak trzymam kciukaski za dzielnego Rorusia &&&

Lopciu kiedy się szkółka kończy w tym roku ? I jak tam wogóle u Was w szkole ?

Miłego wieczoru!

tez uczyłam dziecko nadpobudliwe i do tego strasznie nerwowe i własnie wyciszał się malując a do tego rzeczywiście chłopak ładnie rysował i bardzo ładnie pisał- ma teraz 17 lat i już umie radzić sobie ze swoimi nerwami:)
zabka powodzenia
i o to mi chodzi zeby nauczyc sie jak z nia postepowac jak ja wyciszyc uspokoic wyprzedzic pewne zdarzenia ogolnie jak postepowac z takim dzieckiem, a tak jak piszesz takie dziecko tez musi wiedziec jak ma postepowac ze swoim zachowaniem i nerwami a samo sie nienauczy a ja niejestem lekarzem wiec potrzebuje nakierowania jak ja nauczyc
Batonik nie wiem czy tęskni...musiałabym zapytać, ale wiesz że mogę liczyć na odpowiedź w stylu "muuu" :-D
a niech Ci już będzie... tęskni bardzo i ciągle o Was wypytuje :p

Żabko a skąd się bierze taka nadpobudliwość ? Czy to jest po prostu od charekteru, czy od atmosfery ?
Faktycznie nie ma co bagatelizować, bo później, o ile już tak nie jest, wszyscy się męczą, dziecko bo nie wie co ze sobą zrobić i opiekunowie bo muszą ciągle panować nad tym dzieciaczkiem.

Erbuś spoko, te pierwsze szczepionki to jest pikuś. Ale i tak trzymam kciukaski za dzielnego Rorusia &&&

Lopciu kiedy się szkółka kończy w tym roku ? I jak tam wogóle u Was w szkole ?

Miłego wieczoru!
to jest poprostu jak inne ale niewiadomo do konca skad sie bierze najczesciej dziedziczy sie genetycznie czasem ,poprostu tak sie ma a niekturzy twierdza ze to moze byc przez to jak bylo w ciazy np. wdychanie dymu papierosowego, duzo steru w ciazy, ciezki porod takze nigdy do konca niewiadomo

ja sie ciesze ze wrazie czego jest osrodek w ktorym mi pomoga i w ktorym kaludia bedzie mogla jezdzic na zajecia i wizyty bo takie zajecia to tez jakies urozmaicenie dla dziecka , bo w tym naszym malym miasteczku niema zadnych atrakcji, 2 place zabaw w tym jeden zdewastowany :-( a tam maja i cos w stylu hopland, taka sala z pilkami linami innymi do wyszalenia dla takich dzieci , a u mnie co ja jej moge zaoferowac? :-( spacery, zabawy, podworko odpada bo jest zagracone zlomem... wiec najwiecej staram sie jej zapewnic w domu rozne zajecia zabawy i gry no ale wiadomo ile mozna w kolko to samo w koncu opcje sie wyczerpuja...

Ostatnia edycja:
witamy srodowo:-)

Żabciu bedzie dobrze zobaczysz trzymam mocno zacisniete &&&&&&
Batonik a gdzzie kawencja hę ????:cool2:
Ja dzis po raz pierwszy zostawilam malego pod opieką siostry :tak:bo musialam odebrac szczepionke z apteki poradzila sobie elegancko :tak:co prawda byloto zaledwie 30 minut ale zawsze . Pewnie ja mialam wiekszego stracha niz ona .

Pozdrowionka

reklama
:-)Witam się środowo i ja

... cofka a chętnie tylko nadal nie kopiłam sobie mleczka sojowego :wściekła/y: bo nie było naturalnego tylko jakieś waniliowe i czekoladowe :baffled: Erbuś robisz postępy ja też zostawiłam na 30 min z mamą i na razie przez pół roku nie zrobiłam postępu hi hi hi

... a ja dziś jestem padnięta :-( poszłam późno spać bo koło 1 a Blanka wstała o 3:40 na cycusia, więc wzięłam ją do naszego łózka a ona koniecznie po jedzonku musiała sprawdzić czy aby nasze nosy uszy oczy i usta są na swoim miejscu :shocked2: zajęło jej to trochę czasu bo zasnęła ponownie dopiero po 5 :baffled: a ja normalnie jak zombie, człowiek szybko odzwyczaja się od takich pobudek a Blania zawsze jadła ok 5 i spała smacznie dalej :tak: a tu dzisiaj zonk :baffled:

Pozdrawiam

Do góry