reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wszystkiego najlepszego w Dniu a właściwie po Naszym święcie
ale dziwczyny nie uwierzycie u mnie w chatce jakaś odmiana po pracy obiadek zrobiony ( mąż ugotował)
synuś razem z tatką robili kolację ja miałam tylko być w foteliku i nawet gazetki mi kupili do poczytania:szok:
rozłożyli mnie na łopatki - tak dobrze to ja już długo nie mialam
I WŁAŚNIE TEZ WAM ŻYCZĘ ABYŚCIE W NAJBLIŻSZEJ PRZYSZŁOŚCI OBCHODZIŁY TAKI DZIEŃ LENIA JAK JA DZISIAJ:)

erbuś super że wszystko dobrze czułam że tam się wszystko uspokoi:)

reklama
:-) Witam porannie i zapraszam na cofkę ;-)
mediumk675va5548b3af760b44040556.jpg

... my dziś wstałyśmy wcześniej bo piękne słoneczko za oknem :tak: tzn. Blanka jeszcze śpiocha :-D poza tym dziś ma przyjść teściowa bo u nich szlifowanie :baffled: już skacze pod sam sufit :-D od wczoraj przygotowuje się na to mentalnie :cool2:

dziś nocka też ładna choć jedzonko było,ale mała poszła wczoraj spać po 20 :tak: potem jedzonko 24 i 4:30 i teraz jeszcze smacznie śpiocha :tak: wczoraj przyszedł komplet który zamówiłam na chrzest :tak: rozmiar 68 a wcale nie taki wielki muszę Wam powiedzieć :no: gdybym zamówiła 62 to na pewno byłby za mały na mojego Klopsika :-D swoją drogą to muszę się wybrać już na jakieś zakupy i uzupełnić garderobę Blanki bo jest uboga w rozmiary 68 :baffled:

... Lopciu ... zazdroszczę dnia leniuszka ;-):tak:, już sobie wyobrażam jak chłopaki będą skakać wokół ciebie i fasolki :-D;-)

wczoraj R wręczył z okazji dnia kobiet pęk tulipanków, a ja patrzę i pytam a dla Blanki :confused: a on mówi no podziel się dla Ciebie jeden a dla Blanki reszta :-D:-D żartowniś ;-)

Pozdrawiamy i przesyłamy buziaczki dla cioć ;-):-p

I ja się witam środowo

wszystkiego najlepszego w Dniu a właściwie po Naszym święcie
ale dziwczyny nie uwierzycie u mnie w chatce jakaś odmiana po pracy obiadek zrobiony ( mąż ugotował)
synuś razem z tatką robili kolację ja miałam tylko być w foteliku i nawet gazetki mi kupili do poczytania:szok:
rozłożyli mnie na łopatki - tak dobrze to ja już długo nie mialam
I WŁAŚNIE TEZ WAM ŻYCZĘ ABYŚCIE W NAJBLIŻSZEJ PRZYSZŁOŚCI OBCHODZIŁY TAKI DZIEŃ LENIA JAK JA DZISIAJ:)

erbuś super że wszystko dobrze czułam że tam się wszystko uspokoi:)
Lopciu super normalnie tak idzionek Twoi męższczyźni przygotowali , zreszta taki dzien kobiet powinien byc codziennie a nie tylko od swieta
No zobaczymy jak to sie u nas unormowało , dziś smigamy sobie na mierzenie cisnienia no i zobaczymy co powie kardiolog , ale nie wkrecam sie wszystko biore na spokojnie
:-) Witam porannie i zapraszam na cofkę ;-)
Zobacz załącznik 334927

... my dziś wstałyśmy wcześniej bo piękne słoneczko za oknem :tak: tzn. Blanka jeszcze śpiocha :-D poza tym dziś ma przyjść teściowa bo u nich szlifowanie :baffled: już skacze pod sam sufit :-D od wczoraj przygotowuje się na to mentalnie :cool2:

dziś nocka też ładna choć jedzonko było,ale mała poszła wczoraj spać po 20 :tak: potem jedzonko 24 i 4:30 i teraz jeszcze smacznie śpiocha :tak: wczoraj przyszedł komplet który zamówiłam na chrzest :tak: rozmiar 68 a wcale nie taki wielki muszę Wam powiedzieć :no: gdybym zamówiła 62 to na pewno byłby za mały na mojego Klopsika :-D swoją drogą to muszę się wybrać już na jakieś zakupy i uzupełnić garderobę Blanki bo jest uboga w rozmiary 68 :baffled:

... Lopciu ... zazdroszczę dnia leniuszka ;-):tak:, już sobie wyobrażam jak chłopaki będą skakać wokół ciebie i fasolki :-D;-)

wczoraj R wręczył z okazji dnia kobiet pęk tulipanków, a ja patrzę i pytam a dla Blanki :confused: a on mówi no podziel się dla Ciebie jeden a dla Blanki reszta :-D:-D żartowniś ;-)

Pozdrawiamy i przesyłamy buziaczki dla cioć ;-):-p
Wow Batonik ale ranny ptaszek z Ciebie
Dasz radę dzis z odwiedzinkami spoko bedzie si :) Fajnie ze Blaneczka tak ładnie spi naprawde masz cudne dzieciatko . Ale R się udal z tymi kwiatami :-D:-D My tez dostałysmy piękne róże :tak:
A gdzie reszta ??? zaradz nasz watek bedzie jako archiwalny :( buuuu

Miłego dnia

35 DNI !!!!!!!!!!!!

Witam wieczrowo

Olkale boszeee poprostu znowu z tego wszystkiego zapomniałam zapytac a kartka zapisana z pytaniami , tyle tych informacji znowu a jak juz sie cos dzieje to zapominam o calym swiecie . Ale na 100% zapytam 14-03 bo ide na wizyte bo teraz ma urlop . A do kardiologa udalo mi sie prywatnie zapisac na 16 -03 pojde zrobie ekg zobaczymy co mi powie jeszcze w poniedzialek uderze do rodzinnego . A tabsy napewno sa no chyba ze wycofali ale az mi sie nie chce wierzyc

Baatonik wasnie az mi sie zapomnialo , no po takich fotach widac roznice ile dzieciatka rosną

Olkale jeszcze raz sorrryyyy

Ide spać bo dziś od 5:30 na nogach dzień pelen wrażeń padam na twarz
Miłego weekeendu ,pewnie do jutra bo jutro leże do góry ......... :)

Sevensonka a Ty się waga nie przejmuj zgubisz

warzylam sie wczoraj 61 kg a do 55kg jeszcze dalekooooooo

... a i jeszcze opowieści dziwnej treści mojej teściowej ... od czwartku mają remont, czytaj: skrobanie tapet, gładzie, malowanie i szlifowanie parkietu, ale teściowa twierdzi że jest czysto i zaprasza na obiad i znowu wychodzę na kretynkę bo przecież wymyślam :crazy: obiad nie wiem gdzie byśmy zjedli bo kuchnia to wąski śledź a do obiadu osób 6 + Blanka, dwa pokoje zagracone meblami z tego dużego, nie wspomną o przewinięciu małej bo chyba w powietrzu miałabym to zrobić :angry: i ja wymyślam:sorry2: ehhh ręce opadają :crazy:

moja teściowa nie jest zła (żadko ją widuję ;-)), ale za to "dziwna" :sorry2: też się pożalę ;-)

zaprosiła na obiad -mnie, męża i moją mamę (pierwszy i ostatni raz) to my jedliśmy, a ona patrzyła, bo twierdziła, że nie chce jej się jeść. Do tego wpadła męża siostra i też patrzyła jak jemy :dry: ledwo dziubłam, bo mi przez gardło nie chciało przejść :sorry2:

jak moja mama w rewanżu też zaprosiła ją na obiad + sałatki + ciacho (2 dni w kuchni siedziała) to nic nie dała znać i nie przyjechała :baffled: do tego godzina obiadowa, a sami musieliśmy zadzwonić gdzie jest :dry:

ostatnio się wkurzyłam na nią strasznie, bo zaprosiła nas na imprezę z okazji 80-lecia męża babci :tak: my przyjeżdzamy, a okazuje się, że nikogo nie ma :shocked2: imprezę cała rodzina zrobiła sobie dzień wcześniej :shocked2: nie skomentowałam, ale zaparłam się, że resztek nie będę jeść :dry: z głodu skusiłam się na tort i żałowałam (łyk, łyk -jakoś poszło), bo smak miał mięsa :wściekła/y: fuj :wściekła/y:

Kochane co moge przygotowac na chrzciny do jedzenia?beda trzy matki karmiace piersia i niewiem zbytnio co zrobic

ja na chrzciny planuję:
1. rosołek na udkach kurzych
2. ziemniaczki, schabowy i te udka z rosołku w panierce (jak schab), surówki: buraczki czerwone, grzybki ze słoika i ogórek z jogurcikiem
3. sałatkę do chlebka (ziemniaczaną lub makaronową) oraz pomidorki z sosem i serkiem
4. na talerzyku: chlebek, wędlinkę, pomidorek...
5. jakieś 2 ciacha (chyba babkę i karpatkę)
6. torcik

obiadek dla mnie (bo ja będę karmić):
rosołek, ziemniaczki, udko z rosołku bez panierki (dam tylko sól i pieprz do smaku), buraczki ;-)

my od piatku troche chorzy...wirusek Nas dopadł :( a od wczoraj Natka ma lekki katarek...na razie tylko Disnemar i odciaganie wydzieliny...dzis pójdziemy na spacer do apteki ...

zdrówka życzę :tak: Disnemar sama urzywam, jak mam nosek suchy ;-) fajny jest :tak:

... moje dziecię od dwóch dni bije rekordy spania w nocy :szok:;-):tak: wczoraj spała od 23 do 5:40 a dzisiaj od 23 do 7:30 :szok::szok::szok::szok::szok::szok: za to po kapaniu od ok 20 była aria operowa nie wiem czy brzuszek ją bolał czy co, ale płakała do 22 aż przyszedł R i się uspokoiła, mówiłam mu że za nim stęskniła :-D:-D więc stwierdziliśmy właśnie że chyba powinna co wieczór tak płakać to bynajmniej będzie ładnie noc przesypiała :-D:-D teraz znowu śpi od 9 w naszym łóżku oczywiście :baffled:
JUUPPPPPPPPIIIIIIIIIII w czwartek w końcu idę do fryzjera :tak::-):-):-):-):-)

a to śpioszek malutki :-)
i jak już po fryzjerze?? :-)

warzylam sie wczoraj 61 kg a do 55kg jeszcze dalekooooooo

nie martw się malutka nie da ci się nudzić i nie wiadomo kiedy zejdzie te 6 kg :tak: jedno dzieciątko ile czasu zajmuje, a 2... podwójnie;-)

Witam o zdrówka pytam :-D
Byłam u gina we wtorek (wziął sobie wolne), no to myk w środę (zadzwonił o wolne)... Położna wypisała zwolnienie i za 2 tyg do kontroli :sorry2:
Żadko byłam, bo mąż w domu na zwolnieniu więc się nie nudzę sama ;-)
Jutro na drobne całodzienne zakupy i oglądanie wózków :-D jupi :-D

reklama
svensonka waga sama zjedzie w dół nawet się nie obejrzysz:)
Scully och zazdroszczę tego oglądania zakupów:)
erbuś jak zdrówko jeszcze powera takiego do sprzątania masz???

dziwczyny ale narobiłyście apetytu z tymi daniami:)

Do góry