reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

800g :sorry: to sporo :tak:

no to na ciebie czekały buciki :tak:

już mi się przypomniało, że pisałaś o synciu :tak: mąż tak gada, że dziewczynka, że sama zaczynam w to wierzyć ;-)

jutro ważny dzień :tak: trzymam kciuki :tak:

ja kiedyś zaczynałam od gotowych kanw, a teraz kupuję czyste i liczę ze wzoru :tak:
dobrze, że ma babcie kochaną :tak: to dużo dla dziecka, że ma w tygodniu oparcie :tak:
lecz, lecz ząbki -to ważne :tak:

rośnie sobie zdrowo :tak:

zobaczymy, ale naciskać nie będę, bo mi się gin w sobie zamknie i co wtedy? ;-) a dziś się dowiedziałam, że mój gin jest ordynatorem położnictwa w szpitalu :-D strasznie się cieszę :-D

Dziś z mężem kładliśmy panele u mojej mamy w największym pokoju :sorry: w połowie mi plecy siadły i myślałam, że padnę :-p w całym życiu nie zrobiłam tyle przysiadów co przez ten jeden dzień :-p dzidzię to na pewno wykończyłam i miała dość, bo co kucałam to brzuszek gniotłam :dry: pod koniec to już ledwie żyłam :-p a jak przyszłam do domu to padłam na łóżko i pod koc się schowałam:-p teraz was odwiedziłam i już idę spać :tak: łóżeczko mnie woła (a całe moje, bo mąż do pracy na nockę) :-D

Zapytaj ginka kto tam zamieszkał , jak ma dobry sprzęt to bedzie widział i pewnie jest dobry skoro jest ordynatorem , a moze juz coś tam wie :) Mowisz ze m cos tam przewiduje :)
A ty kochana nie przesadzaj Ty masz się oszczedzać !!!!! nie wolno takich rzeczy robić zaraz dostaniesz po dupci normalnie
Dobrej nocy !

reklama
No wlasnie ta kasa wrrr a nie mowił tobie dentysta ze moze przez jakis czas pobolewać, moze to nic powaznego .Jak mi robił to mnie uprzedzil ze moze cos takiego być :)
no pogoda jest dobijajaca normalnie ale byle do wiosny :)

Erba on mówił tylko o dziąsłach bo jak robił zęby to zaciski mi zakładał i mówił że nogą trochę dziąsła boleć. W sumie to jedyny ząb z tych 4 leczony wcześniej kanałowo więc może trochę boleć tylko robiłam je w poniedziałek a boli dopiero od dzisiaj.
Poczekam do poniedziałku jak nic się nie zmieni to pójdę na wizytę.

800g :sorry: to sporo :tak:

ja kiedyś zaczynałam od gotowych kanw, a teraz kupuję czyste i liczę ze wzoru :tak:
dobrze, że ma babcie kochaną :tak: to dużo dla dziecka, że ma w tygodniu oparcie :tak:
lecz, lecz ząbki -to ważne :tak:

Dziś z mężem kładliśmy panele u mojej mamy w największym pokoju :sorry: w połowie mi plecy siadły i myślałam, że padnę :-p w całym życiu nie zrobiłam tyle przysiadów co przez ten jeden dzień :-p dzidzię to na pewno wykończyłam i miała dość, bo co kucałam to brzuszek gniotłam :dry: pod koniec to już ledwie żyłam :-p a jak przyszłam do domu to padłam na łóżko i pod koc się schowałam:-p teraz was odwiedziłam i już idę spać :tak: łóżeczko mnie woła (a całe moje, bo mąż do pracy na nockę) :-D

Scully Dziecino ty się oszczędzaj, nie wolno się tak przemęczać, odpoczywaj teraz dużo.

Zmykam dobranoc.

Hej Kochane :sorry2:

... ale mam stressss ... eeeeeeeeehhhhhhhhhh

.. już po obchodzie, po porannym pobraniu wyników i po ktg, także wszelkie atrakcje na dzień dzisiejszy wyczerpałam ;-) teraz tylko pozostało cierpliwie czekać do 12 aż będą wyniki i się okaże czy są lepsze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: na pewno są ... muszą być lepsze

... dziś się ważyłam ... :szok: ... myślałam że mnie zaskoczy waga, ale ... od 9 tygodni nie przytyłam ani grama :szok: za to czuję, że schodzi mi z ramion i cycków :tak::tak: a brzuszek wypina się do przodu :tak:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Zapytaj ginka kto tam zamieszkał , jak ma dobry sprzęt to bedzie widział i pewnie jest dobry skoro jest ordynatorem , a moze juz coś tam wie :) Mowisz ze m cos tam przewiduje :)
A ty kochana nie przesadzaj Ty masz się oszczedzać !!!!! nie wolno takich rzeczy robić zaraz dostaniesz po dupci normalnie
Dobrej nocy !

niestety sprzęt to chyba z Epoki Lodowcowej przetrwał :sorry2: jakby dzidzia nóżki rozłożyła to byłoby cudnie ;-) jak będę miała w końcu usg to ją poproszę, żeby pokazała mamusi co tam ma :tak:

Scully Dziecino ty się oszczędzaj, nie wolno się tak przemęczać, odpoczywaj teraz dużo.

już jestem grzeczna :tak:

.. już po obchodzie, po porannym pobraniu wyników i po ktg, także wszelkie atrakcje na dzień dzisiejszy wyczerpałam ;-) teraz tylko pozostało cierpliwie czekać do 12 aż będą wyniki i się okaże czy są lepsze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: na pewno są ... muszą być lepsze
... dziś się ważyłam ... :szok: ... myślałam że mnie zaskoczy waga, ale ... od 9 tygodni nie przytyłam ani grama :szok: za to czuję, że schodzi mi z ramion i cycków :tak::tak: a brzuszek wypina się do przodu :tak: ;)

mocno trzymam kciukaski :tak:

Doigrałam się :sorry2: mam zakwasy na całych mięśniach nóg i pupci :-D jak siedzę to tak żeby się nie ruszać :-D
Prawie 12:00 :-p co tu na obiadek zrobić :confused:

:-):-)SĄ, SĄ, SĄ WYNIKI :-)

... dziękuję Wam za &&&&&&&&&&&&&&& bo bardzo pomogły, choć i tak będę ich potrzebowała żeby nadal spadały :tak: w ciągu 7 dni transaminazy spadły z 700 coś i 300 coś na 370 i 150 :tak::tak: cieszę się ogromnie bo w związku z tym idziemy jutro na przepustkę ;-) co prawda tylko na dzień bo wieczorem już musimy być z powrotem, ale jak tak będzie dalej to być może jeszcze tydzień w szpitalu i będą w normie i wtedy na jakiś czas pójdziemy do domku tak mówił pan doktor :tak::tak:

HHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ... nawet nie wiecie jak się cieszę na ten jutrzejszy dzień :-):-):-)

Hej laseczki

... dziękuję Wam za &&&&&&&&&&&&&&& bo bardzo pomogły, choć i tak będę ich potrzebowała żeby nadal spadały :tak: w ciągu 7 dni transaminazy spadły z 700 coś i 300 coś na 370 i 150 :tak::tak: cieszę się ogromnie bo w związku z tym idziemy jutro na przepustkę ;-) co prawda tylko na dzień bo wieczorem już musimy być z powrotem, ale jak tak będzie dalej to być może jeszcze tydzień w szpitalu i będą w normie i wtedy na jakiś czas pójdziemy do domku tak mówił pan doktor :tak::tak:

HHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ... nawet nie wiecie jak się cieszę na ten jutrzejszy dzień :-):-):-)
No widzisz super , to my dalej trymamy &&&&&&&&&&& za spadajace wyniki co by blaneczka sobie jeszcze pomieszkała u mamusi . Ja rownież sie ciesze razem z Tobą

Scully zakwasy zakwasami a pomyslalas w jakiej kondycji jest domek maluszka , teraz wypoczywaj duzo a nie tam jakies prace Oj ty .

Asiula ja jak mialam kanalowke to mi powiedzial ze moge odczuwac przez jakis czas bol , fakt zobacz jak nie przejdzie to sigaj do niego i niech poprawia

A ja dziś odpalilam furkę i pojechałam na lofry :) poogladałam sobie furki dla bąbla bo chyba kupię nową :) i normalnie zawrot glowy

Trzymajcie się pozdrawiam Was wszystkie
buziaki

hej babeczki :)
dziś nie chciało mi się do kompa usiaść... po popudniu pospałam mimo, że całą noc też...

Mysza czas szybko leci... zobacz ile Szymek ma już na suwaczku :) już niedługo, obstawiamy z J., ze w przyszłym tyg Natka będzie już z Nami :) tata mówi, ze już mu wszystko córcia powiedziała :) :D :D...

Svensonka u Nas zima też już ma przyjść, w przyszłym tyg ma padać śnieg :) fajnie, ze Vanessa przybiera... laktacja unormowała sie u Ciebie?

Asicha wiem co czujesz... kasa wydana na dentystę niby daję satysfakcję, ze coś dla siebie, ale z drugiej złość, ze jakby kasa wyrzucona ;) tym bardziej hurtowo robione zeby :O

Żabka widzi butki miały być dla Ciebie :) jaki rozmiar buta nosisz, że tak mało jest w Twoim rozmiarze?

Erbus no ładnie synek świeci klejnotami :D

Scully... popoś lekarza na usg by spróbował z płcią... no, ze wiadomo, ze w czesnei, ale niech spróbuje ;)

Batonik trzymaj sie... mam nadzieje, ze jutro z domku do Nas napiszesz :)
41 czasem udaje sie wbic w 40 ale rzadko u nas najczesciej maja buty do rozmiaru 39
Hej Kochane :sorry2:

... ale mam stressss ... eeeeeeeeehhhhhhhhhh

... dziś się ważyłam ... :szok: ... myślałam że mnie zaskoczy waga, ale ... od 9 tygodni nie przytyłam ani grama :szok: za to czuję, że schodzi mi z ramion i cycków :tak::tak: a brzuszek wypina się do przodu :tak:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)
Na szpitalnym jedzeniu ciezko przytyc

no widzisz ibleneczka dzieki temu moze posiedziec dzo dluzej w brzuszku i rosnwc i nabierac sil
ja sie witam i zmykam bo maz dzis zabiera tablet na noc do pracy wiec bede dzis bez neta pa do jutra

widzę, że coś mi się naprawiło z BB :-D
Batonik super wieści :tak:.. szkoda, ze tylko na przepustkę :-( no ale ja moze za duzo wymagam ;-)ciesze się, ze zobaczysz swoje wyremontowane mieszkanko i pokoik Blaneczki... inspekcja ;-):-)żartuję oczywiście, miłego pobytu w domciu...

Żabka spora 41 to rzeczywiście nie ma super wyboru, ja noszę 40, no cóż takie uroki i nieraz parzę na te małe rozmiary zgrabniutkie ech ;-)

Ąsiucha co racja to racja z ząbkami... ja tez poleczyłam najgorsze przed ciaza, w ciąży byłam 4 razy u dentysty i mam spokój na pół roku... usłyszałam, ze jak odchowam to mam przyjść... na grudniówkach jest dziewczyna, która ma jakiś bardzo zaniedbany ząb, do chirurgicznego lczenie i nie chcą jej zrobić z uwagi na przedwczesny poród :no: także dobrze robisz myśląc zawczasu o tym :tak:

Scully oby maluch rozłożył sie na usg ;-) ja też sie przyłączam do pogrozenia pacem na przemęczanie sie

Erba to sporo Twoja córcia warzyła pod 4kg :szok: no już teraz tez sie nastawiam na podobną wage... co do wiezi tata-córka to juz J. mówiłam,z e go córeczka wokół paluszka owinie:tak::-)

a u mnie bez wiekszych zmian... brzuszek cały czas wiekszy, albo małą mi sie mocniej napina, waga bez zmian 77 od poczatku tyg, tak na marginesie dziwne jest to , ze ja stoję w miejscu z kg, a Natka rosnie :-p ...
samopoczucie dobre mimo wieści, ze autko musimy wstawić na warsztat i co najmniej 1000 zł Nas to wyniesie, a moze duzo wiecej :sorry2:

widzę, że coś mi się naprawiło z BB :-D
Batonik super wieści :tak:.. szkoda, ze tylko na przepustkę :-( no ale ja moze za duzo wymagam ;-)ciesze się, ze zobaczysz swoje wyremontowane mieszkanko i pokoik Blaneczki... inspekcja ;-):-)żartuję oczywiście, miłego pobytu w domciu...

... Hej Olkale ... jak dla mnie po prawie 3 tygodniach pobytu w szpitalu to wystarczy nawet ten jeden dzień ;-) niemniej jednak mam nadzieję, że jak mi wyniki spadną to wypuszczą mnie do domku i nie będzie potrzeby hospitalizacji, tak coś przebąkiwał lekarz, wtedy np będę jeździła codziennie na zapisy ktg do szpitala i raz w tygodniu powtarzała wyniki badań mam nadzieję, że jeszcze przyszły tydzień do piątku i wyniki się unormują a moja Królewna nie będzie musiała opuszczać wcześniej swojego domku :tak:;-) ... jest dużo lepiej niż na początku bo było ponad 800 i ponad 400 a teraz zostało coś ponad 300 z 800 i 150 z 400 :-) a leki biorę 9 dni :tak::tak:

... co do auta to nie wesoło ... bo teraz szczególnie jest zbędny taki wydatek :baffled:

a z wagą to u mnie tak samo, mała przybiera (bynajmniej tak mówi lekarz ;-)) a ja od ok8 tygodni ani grama choć brzuszek coraz większy :-p

reklama
hej kochane
batonik super wiadomości nadal mocno trzymam za spadające wyniki:)&&&&
olkale super:):)
scully namów maleństwo na pokaz:)- ja kupiłam dla małej ciuszki nowe z siostrą i wysłałam:)
erba myślisz że taki drugi bąbelek rośnie chodzi o wagę?
zabka byłaś ostatnio u Zuzi??
Aśka jak samopoczucie no oprócz zęba?
svensonka ale nienajedzona Vaneska:)
Mysza ale ten czas leci już taki duży Szymonek:)
no wczorak chciałam wam napisać ale nie miałam łącza z netem
byłam wczoraj u ginki i pani mnie zaskakuje i wyciąga test na chlamydię i ureoplasmę i mówi robimy a ja byłam tak zdziwiona że nawet tyle kasy nie miałam (ale zapłacę przy odbiorze wyników:)) i wysłała te wyniki kurierem a wymaz na bakterię tlenowe i beztlenowe zaniosła mama moja do szpitala na mikrobiologię- zobaczymy co wyjdzie ???

a zapomniałam napisać że ginka mówiła że widzi ciałko żółte i niedawno była owu - ja duże oczy bo wczoraj był 17dc jajniki już nie bolały od 12dc żadnych upławów, endo duże 11mm więc pani doktor między wierszami mówi może ... się uda a ja sobie tak w duchu myślę że bobosexiku nie było prawie na owu:-( a już tyle miałam okazji piękny na zajście i się nie udało a prawie teraz się ma udać:angry::angry::angry::angry::angry::angry: raczej nie wierzę że się ma udać

Ostatnia edycja:
Do góry