reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
... no mam nadzieję Babolki że już niedługo utulę Blankę i że będzie to za ok 3 tygodnie bo wtedy będę miała ukończony 36 tc i że będzie wcześniej CC:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam czwartkowo!

:-) o hafcie nie myśl tylko się zabierz :tak: ja myślałam z 3 tygodnie, aż w końcu się ruszyłam i zaczęłam ;-) a jak już się zacznie to ciężko się odkleić :-p ale jakoś staram się nie przeginać i na zmianę z tv, książką i innymi sprawami krzyżykuję :tak: zacznij od czegoś małego :tak: szybko pójdzie i radość ogromna :tak:
:crazy: a co do byłej to wredna macha :no: ja nie wiem jak tak można dziecko zostawić :no: ja na waszym miejscu to nagadałabym bym jej, że jak sprawa będzie się powtarzać (chodzi o alkohol) to będę dzwonić na policję (żeby spisali), dziecko spowrotem do was i sama będzie musiała je odebrać, a jak trzeba będzie to do sądu ograniczyć jej prawa rodzicielskie i sama będzie miała tylko wizyty :dry: może to by nią wstrząsło i by się zastanowiła co robi dziecku :dry:

Witam z rana :-D Dzień zaczęłam od bułeczki z mleczkiem :-D Niuńce mojej mleczka się chciało :-p od wczoraj wieczorem już marzyłam o mleku, a rano to prawie biegłam ugotować je :-p a i język se poparzyłam, bo tak się nie mogłam doczekać :-p
Idę się myć, a potem jakieś foto hafciku wrzucę ;-)

Scully śliczne haftym no ja taka zdolna to nie jestem, ja to taką kanwe zamierzam kupić z gotowym rysunkiem i do tego zestaw muliny.
Co do matki syna M to ona jest niepoważna i nie można się z nią dogadać więc M nawet nie usiłuje bo nie ma sensu przy dziecku się kłucić. Przez swoje problemy z głową miała dozór kuratora także przy okazji sprawy rozwodowej no ale dla nich było wszystko dobrze bo pijana nie była, dziecko i tak większość czasu teraz w szkole spędza i u babci więc ogólnie nie jest mu źle bo babcia dba o niego bardzo.

Dzień doberek

A ja dziś zaszalałam i do fryzjera sie wybrałam zmieniłam kolor włosow i sciełam je troszku do ramion ( a były do pasa :)) takze na całego poszalałam

Miłego dzionka !
buziaki

U mnie tez pogoda do duszy pada i wogole
Ja tez w poniedziałek badanka robie mam cala liste , a wizytka dopiero 3-12 takze 2,5 tygodnia jeszcze

Wow ja też planowalam fryzjera ale u dentysty tyle wydałam że kupiłam sobie farbę i sama farbuje a do fryzjera pójdę się ściąć tylko, zawze to trochę oszczędniej.

hej ... witam w dobrym humorze sie :) Natalka podrosła i to całkiem sporo... ważyła dziś 3100 czyli przez 2 tyg przybrała 800g :O szok mam nadzieję,ze tendencja ta nie utrzyma siew takim tempie, bo jeszcze kilka dni nie zapowiada sie porodowo ;) szyjka jeszcze nie gotowa, dr mówiła,ze jeszcze kilka dni chyba, że mocne skurcze przyjdą........................... batonik tak też pomyslałąm sobie, ze już dzis środa... tak jak w tygodniu w pracy ... byle do piatku ;) loptop ja też ze sluzem miałam dziwne rzeczy... generalnie brak, posucha lub grutkowaty... więc on do końca nie jest chyba wyznacznikiem owu.................

Olkale no to masz małą Kluseczkę, dobrze że zdrowa, niedługo będziesz mieć ją przy sobie. Tak ten czas leci.

Witam się i ja

Widać widać , mlody tak sie ostatnio rozłożył i pokazywał te swoje brylanciki chyba zeby wszyscy widzieli ze jest facecikiem , nawet gin zrobiła zdjątko ze sterczacym smoczusiem;-) ( ginka była w szoku ze tak stał mu ten smoczuś ;-)mowiła ze zadko sie zdaża :-D)

Miłego dnia !

Erba gratuluję że twój synuś już z brzuszka komunikuje jaki to z niego prawdziwy mężczyzna!

Pogoda u mnie dziewczyny straszna, szaro, zimno i ponurum ciemno jakby noc już była.
W poniedziałek byłam u dentysty, 4 zęby mi zrobił na raz, myślałam że oszaleję, skasował odpowiedniu, niby plus bo tye za jedną wizytą ale właśnie jeden ząb od rana cały czas mnie pobolewa co mnie denerwuje bo zaplombował go ale wcześniej był to ząb leczony kanałowo a on stwierdził że tylko plombę wierzchnią wymieniu bo na zdjęciu wszystko wygląda ok. A teraz znów mnie czeka wizyta a miałam tylko iść w grudniu na czyszczenie bo już sporo kasy na dentystę wydałam.
Mam jakiegoś doła dzisiaj chyba przez tego zęba, już sama nie wiem mam wrażenie że to cała szczęka mnie boli, może to przez tą pogodę.

A co tu taka cisza dzisiaj ?!?

Olkale to Natusia pięknie rośnie :-) mi wg usg mówili że Szymek waży ok 3100g, później w szpitalu że 2980g, a urodził się 2940g więc u nas się nie pomylili... Oj już się nie mogę doczekać kiedy pojawi się cudna wiadomość że Natalka po drugiej stronie brzuszka.

Batonik jak samopoczucie ?

Svensonka a jaką wagę miała Vanessa urodzeniową, bo nie pamiętam.

Pozdrawiamy!

jak sie urodzila wzyla 3510 i 51cm
dzis bylismy bo jutro ma 2 ty i wazy 3960kg i 53cm
klocek moj ukochany

L
Czesc laseczki u nas ok jemy spimy i przebieramy dzis idziemy sie wazyc i mierzyc
snieg u mnie jest i zomno kicha
Hej dzieki za zaproszenie na skypie jakby vco jestem na nim co wieczor
... cisza przed burzą ;-):-D

Hej Myszka samopoczucie nie najgorsze :sorry2: z niecierpliwością czekamy na jutrzejsze wyniki badań, aż sama jestem ciekawa :dry:

...byłam dziś u koleżanki z sali, która urodziła 2 dni temu słodkiego Kubusia :blink: i ... zazdroszczę już jej że może tulić swojego skarba :zawstydzona/y: też bym już chciała:zawstydzona/y:
doczekaSz sie prdzej bniz inne styczniowki i trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki

hej babeczki :)
dziś nie chciało mi się do kompa usiaść... po popudniu pospałam mimo, że całą noc też...

Mysza czas szybko leci... zobacz ile Szymek ma już na suwaczku :) już niedługo, obstawiamy z J., ze w przyszłym tyg Natka będzie już z Nami :) tata mówi, ze już mu wszystko córcia powiedziała :) :D :D...

Svensonka u Nas zima też już ma przyjść, w przyszłym tyg ma padać śnieg :) fajnie, ze Vanessa przybiera... laktacja unormowała sie u Ciebie?

Asicha wiem co czujesz... kasa wydana na dentystę niby daję satysfakcję, ze coś dla siebie, ale z drugiej złość, ze jakby kasa wyrzucona ;) tym bardziej hurtowo robione zeby :O

Żabka widzi butki miały być dla Ciebie :) jaki rozmiar buta nosisz, że tak mało jest w Twoim rozmiarze?

Erbus no ładnie synek świeci klejnotami :D

Scully... popoś lekarza na usg by spróbował z płcią... no, ze wiadomo, ze w czesnei, ale niech spróbuje ;)

Batonik trzymaj sie... mam nadzieje, ze jutro z domku do Nas napiszesz :)

ellooo wieczorowo

Asiulka no fakt dzis chodzic do dentysty to trzeba miec worek siana , ja 2 lata temu leczylam 2 zeby(okazalo sie ze pod starymi plombami zrobiły sie torbiele ) po 9 m-cy smialam sie z moim dentysta ze to takie male ciaze , ale nie chcialam usuwac bo szkoda .Ale wiesz lepiej teraz wyleczyc i miec spokoj .

Sevensonka pięknie Vanesca przybiera
Olkale wiesz ze miedzy corciami a tatusiami jest taka wiez:tak: ze moze i mu coś Natka powiedziała;-)i faktycznie przyjdzie w przyszlym tygodniu .
Moja córcia przyszla w imieninki swojego tatusia . A tak jak mowicie o wadze to moja jak sie urodziła to miala 3900 , wychodzac do domciu 3860 takze maly spadek a po 3 tygodniach 4700:szok: takze to jest klusek :-) Bąbel też nie bedzie mniejszy i lzejszy ale co tam najwazniejsze co by dzieciaczki zdrowe były

ellooo wieczorowo

Asiulka no fakt dzis chodzic do dentysty to trzeba miec worek siana , ja 2 lata temu leczylam 2 zeby(okazalo sie ze pod starymi plombami zrobiły sie torbiele ) po 9 m-cy smialam sie z moim dentysta ze to takie male ciaze , ale nie chcialam usuwac bo szkoda .Ale wiesz lepiej teraz wyleczyc i miec spokoj .

Moja córcia przyszla w imieninki swojego tatusia . A tak jak mowicie o wadze to moja jak sie urodziła to miala 3900 , wychodzac do domciu 3860 takze maly spadek a po 3 tygodniach 4700:szok: takze to jest klusek :-) Bąbel też nie bedzie mniejszy i lzejszy ale co tam najwazniejsze co by dzieciaczki zdrowe były

No tak leczę te zęby również z myślą o fasolce ale złoszcze się dzisiaj bo od rana ten jeden ząb mnie pobolewa i jesli przyjdzie go leczyc kanałowo (4 kanały) to wiem że 500 zł jak nic pójdzie a człowiek teraz oszczędza, święta idą, na sylwestra chcemy do rodzinki do Niemiec jechać ale coś czuję że nic z tego bo wszystko pochłoną moje zęby.
Do tego pogoda mnie wprost dobija a siedzę w pracy i mam tak niemiłosiernie zimno że drugie skarpetki ubrałam, czuje że już sobie pęcherz załatwiłam bo latam siusiu co 5 minut.

No tak leczę te zęby również z myślą o fasolce ale złoszcze się dzisiaj bo od rana ten jeden ząb mnie pobolewa i jesli przyjdzie go leczyc kanałowo (4 kanały) to wiem że 500 zł jak nic pójdzie a człowiek teraz oszczędza, święta idą, na sylwestra chcemy do rodzinki do Niemiec jechać ale coś czuję że nic z tego bo wszystko pochłoną moje zęby.
Do tego pogoda mnie wprost dobija a siedzę w pracy i mam tak niemiłosiernie zimno że drugie skarpetki ubrałam, czuje że już sobie pęcherz załatwiłam bo latam siusiu co 5 minut.

No wlasnie ta kasa wrrr a nie mowił tobie dentysta ze moze przez jakis czas pobolewać, moze to nic powaznego .Jak mi robił to mnie uprzedzil ze moze cos takiego być :)
no pogoda jest dobijajaca normalnie ale byle do wiosny :)

reklama
hej ... witam w dobrym humorze sie :) Natalka podrosła i to całkiem sporo... ważyła dziś 3100 czyli przez 2 tyg przybrała 800g :O szok mam nadzieję,ze tendencja ta nie utrzyma siew takim tempie, bo jeszcze kilka dni nie zapowiada sie porodowo ;) szyjka jeszcze nie gotowa, dr mówiła,ze jeszcze kilka dni chyba, że mocne skurcze przyjdą

800g :sorry: to sporo :tak:

No moj tata zartuje ze juz drugi raz w zyciu uciekl tej z kosa zpod ostrza i ze niepredko sie jej da skosic a co do butow to jak dzis poszlam po nie to tamtej drugiej pary drozszej juz niebylo juz wykupil ktos wiec jw wzielam ostatnie w miescie z tym numrem nogi

no to na ciebie czekały buciki :tak:

Widać widać , mlody tak sie ostatnio rozłożył i pokazywał te swoje brylanciki chyba zeby wszyscy widzieli ze jest facecikiem , nawet gin zrobiła zdjątko ze sterczacym smoczusiem;-) ( ginka była w szoku ze tak stał mu ten smoczuś ;-)mowiła ze zadko sie zdaża :-D)

już mi się przypomniało, że pisałaś o synciu :tak: mąż tak gada, że dziewczynka, że sama zaczynam w to wierzyć ;-)

...byłam dziś u koleżanki z sali, która urodziła 2 dni temu słodkiego Kubusia :blink: i ... zazdroszczę już jej że może tulić swojego skarba :zawstydzona/y: też bym już chciała:zawstydzona/y:

jutro ważny dzień :tak: trzymam kciuki :tak:

Scully śliczne haftym no ja taka zdolna to nie jestem, ja to taką kanwe zamierzam kupić z gotowym rysunkiem i do tego zestaw muliny.
Co do matki syna M to ona jest niepoważna i nie można się z nią dogadać więc M nawet nie usiłuje bo nie ma sensu przy dziecku się kłucić. Przez swoje problemy z głową miała dozór kuratora także przy okazji sprawy rozwodowej no ale dla nich było wszystko dobrze bo pijana nie była, dziecko i tak większość czasu teraz w szkole spędza i u babci więc ogólnie nie jest mu źle bo babcia dba o niego bardzo.

W poniedziałek byłam u dentysty, 4 zęby mi zrobił na raz, myślałam że oszaleję, skasował odpowiedniu, niby plus bo tye za jedną wizytą ale właśnie jeden ząb od rana cały czas mnie pobolewa co mnie denerwuje bo zaplombował go ale wcześniej był to ząb leczony kanałowo a on stwierdził że tylko plombę wierzchnią wymieniu bo na zdjęciu wszystko wygląda ok. A teraz znów mnie czeka wizyta a miałam tylko iść w grudniu na czyszczenie bo już sporo kasy na dentystę wydałam.
Mam jakiegoś doła dzisiaj chyba przez tego zęba, już sama nie wiem mam wrażenie że to cała szczęka mnie boli, może to przez tą pogodę.

ja kiedyś zaczynałam od gotowych kanw, a teraz kupuję czyste i liczę ze wzoru :tak:
dobrze, że ma babcie kochaną :tak: to dużo dla dziecka, że ma w tygodniu oparcie :tak:
lecz, lecz ząbki -to ważne :tak:

jak sie urodzila wzyla 3510 i 51cm
dzis bylismy bo jutro ma 2 ty i wazy 3960kg i 53cm
klocek moj ukochany

rośnie sobie zdrowo :tak:

Scully... popoś lekarza na usg by spróbował z płcią... no, ze wiadomo, ze w czesnei, ale niech spróbuje ;)

zobaczymy, ale naciskać nie będę, bo mi się gin w sobie zamknie i co wtedy? ;-) a dziś się dowiedziałam, że mój gin jest ordynatorem położnictwa w szpitalu :-D strasznie się cieszę :-D

Dziś z mężem kładliśmy panele u mojej mamy w największym pokoju :sorry: w połowie mi plecy siadły i myślałam, że padnę :-p w całym życiu nie zrobiłam tyle przysiadów co przez ten jeden dzień :-p dzidzię to na pewno wykończyłam i miała dość, bo co kucałam to brzuszek gniotłam :dry: pod koniec to już ledwie żyłam :-p a jak przyszłam do domu to padłam na łóżko i pod koc się schowałam:-p teraz was odwiedziłam i już idę spać :tak: łóżeczko mnie woła (a całe moje, bo mąż do pracy na nockę) :-D

Do góry