reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej ja na chwie, bo na usg ide... tzrymajcie kciuki, zeby natka podrosła... Od wczoraj źle sie czuje, stawia mi sie brzuch, własciwie przeleżałam całe popołudnie :( mała wczoraj była bardzo aktywna... mozę dzis roi mi badanie oprócz usg, to sie czegoś blizej dowiem. Nastawiałam sie,ze moze w nocy sie coś zacznie ;) loptop moze owu była wcześniej? erba, scully trzymam kciuki za wyniki, co 4 tyg też by mi sie dłużyło... batonik trzymam kciuki za wyniki... żabka jak tata? nic ostatnio nie pisałas...
Trzymam kciuki za usg a tata jest juz w domu a jak bylam z nim odebrac wyis to lkarz moil ze mial ogromne szczescie ze trafil do szpitaa bo mil 99% zatoroane zyly i tylko 1% przepustowosci i po zawale juz przechodzonym i ze gdyby bnitrafil do szpitala i niemial przepchanych zyl to by nic niewiedzial i zylby co jajwyzej 4 miesiace a vtak ma sprezynki w zylach to jeszcze pozyje i musi kontroowac cukrzyce
Witam Babolki Kochane w ten szaro bury dzionek :sorry2::sorry2:

... u nas już po atrakcjach dni, tzn po obchodzie i zapisie ktg :sorry2: teraz nie pozostaje nic innego jak tylko przespać resztę tego wspaniałego dnia:baffled: ale pocieszam się tym, że to już dziś środa i jeszcze tylko jutro musi zlecieć a w piątek będę wiedział czy są lepsze wyniki :tak: czekam na to jak na zbawienie :sorry2: mam nadzieję tylko, że za mocno się nie nakręcam, żeby potem nie było rozczarowania :baffled:

... Olkale trzymam z Blanką mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&& za usg i za szybki poród:tak:

P.S. i zazdroszczę opisu pod suwaczkiem :laugh2:

... Lopop, powiem Tobie że ja gdybym miała patrzeć na śluz to chyba nie powinnam być w ciąży bo w kwietniu panowała u mnie susza:baffled: a raz tylko podczas wielu miesięcy obserwacji miałam piękny ciągnący i w ogóle bajka :sorry2:

Buziaki Lizaki z nudnego szpitala :sorry2:
do piatku juz zleci a otem do niedzieli i od niedzieli bdziemy uz w 34 tygorniu i blanczka bedzie juz wieksza
to co? masz foto? :-p no ja mam zwolnienia chorob. jak na razie na 21 dni wypisywane więc co 3 tyg chodzę :tak: niestety usg nie mam, bo nie ma w gabinecie :sorry2:

super :tak: widzę, że czas fryzjerów na wątku :-) ja to byłam ostatnio z 2-3 lata temu :laugh2:
ja paczuszkę robię na grudzień i chcę paczki pod choinkę zapakować w środku :tak: szaleństwo zakupowe przede mną ;-)
co do śluzu to ja też odpuściłam :tak: bo potrafiłam mieć z tydzień przed owu, w owu sucho i z mokro znów tydzień po owu :sorry2: nie sugeruj się tym za bardzo i atakuj męża ;-)

trzymam kciuki :tak: daj znać co słychać u maleństwa ;-)

jeszcze 2 dni :tak: zleci jakoś :tak: książkę sobie dobrą poczytaj ;-) na mnie działa - wciągnęłam się w jedną taką: thriller medyczny "Biała śmierć" Ken'a McClure'a (polecam) :tak: dziś trzeci dzień będę ją mykać, a już jestem na 151 stronie z 246 :tak: fajowa -mogą spokojnie film nakręcić :tak: w kolejce czekają następne książki w tym 2 grubaśne ponad 600 str, ale po ostatniej nudnej książce (przeczytałam, bo ciekawiło mnie zakończenie -okazało się denne) chciałam coś krótkiego ;-) i strzał w 10, książkę pochłaniam :laugh2: mąż ostatnio siada koło mnie (on jest nie czytający), patrzy jak wertuję literki i mówi "ale ty biedna jesteś, tak męczysz się" :laugh2: normalnie się ze mnie nabija :-p

U mnie też lipna pogoda :sorry2: w sam raz na horror :laugh2: w tv mówili (nie wiem na którym kanale), że środy będą z horrorem i wiem, że już dziś o 22:35 ma być 1 horrorek :tak: do 23:00 jestem sama (bo mąż do pracy), a sama boję się w nocy oglądać, ale on zaraz jak się film zacznie to wróci więc może się skuszę :-p
ja niemoge ogadac wieczorem horrorow sama bo potem mi sie snia...
hej kochane u mnie tez pogoda do d...y ale am moje buty hura mezus mi kaske wylozyl bo wie jak ciezko dostac dla mnie buty wiec jestem dzis bardso zadowoona ale bprzez cta pogode bardzo zmeczona i spiaca a niedlugo wroci corka i nieda mi dpoczac wiec bde cekac do wieczorw na sen ale ostatnio oraz czesciej popoludniu chce mi sie spac...

reklama
erba, Scully ale te Wasze suwaki suną do przodu...dopiero co się IIkrechami chwaliłyście :-) mam nadzieje że czujecie się cudnie.
A gdzie się Tosia podziewa ?!? Była jakoś ostatnio? Ciekawe co tam u niej...

zleciało :tak: czasem nie mogę uwierzyć, że niuniuś w moim brzuszku zamieszkał :-p gdyby nie usg to mogłabym mieć wątpliwości :sorry2:
ja teraz czekam na nowe ciążaróweczki na wątku :tak: i czuję, że niedługo będą :tak:
Tosia dawno si nie odzywała :-(

No moja ma usg w gabinecie i naszego szkrabka sobie podglądamy i nagrywamy na płytkę dla rodzinki :-) środowe hororrryyyyy sa na Tvn

superowa pamiątka :tak: a płeć widać?? :-p

Trzymam kciuki za usg a tata jest juz w domu a jak bylam z nim odebrac wyis to lkarz moil ze mial ogromne szczescie ze trafil do szpitaa bo mil 99% zatoroane zyly i tylko 1% przepustowosci i po zawale juz przechodzonym i ze gdyby bnitrafil do szpitala i niemial przepchanych zyl to by nic niewiedzial i zylby co jajwyzej 4 miesiace a vtak ma sprezynki w zylach to jeszcze pozyje i musi kontroowac cukrzyce

ja niemoge ogadac wieczorem horrorow sama bo potem mi sie snia...
hej kochane u mnie tez pogoda do d...y ale am moje buty hura mezus mi kaske wylozyl bo wie jak ciezko dostac dla mnie buty wiec jestem dzis bardso zadowoona ale bprzez cta pogode bardzo zmeczona i spiaca a niedlugo wroci corka i nieda mi dpoczac wiec bde cekac do wieczorw na sen ale ostatnio oraz czesciej popoludniu chce mi sie spac...

widzisz :tak: wszystko jest dobrze z tatą :tak: wiedziałam, że będzie OK :tak:
ja oglądnę tylko dlatego, że mężuś będzie w nocy :tak: bo jakby szedł na nockę na 23:00, a ja sama potem do rana bym miała spać to nic z tego :-p siedziałabym chyba do rana przy świtle zapalonym w całym domu ;-)
superowo, że butki już w domciu :tak: przykro by było jakby wykupili ;-) ja tak kiedyś zwlekałam z zakupem torebki, bo wydawało mi się, że za droga, męczyła mnie i pojechałam po nią i jej już nie było :-( do tej pory nie mogę jej przeboleć i 2 razy tyle bym teraz dała (żeby tylko ją mieć) :sorry2:

hej ... witam w dobrym humorze sie :) Natalka podrosła i to całkiem sporo... ważyła dziś 3100 czyli przez 2 tyg przybrała 800g :O szok mam nadzieję,ze tendencja ta nie utrzyma siew takim tempie, bo jeszcze kilka dni nie zapowiada sie porodowo ;) szyjka jeszcze nie gotowa, dr mówiła,ze jeszcze kilka dni chyba, że mocne skurcze przyjdą........................... batonik tak też pomyslałąm sobie, ze już dzis środa... tak jak w tygodniu w pracy ... byle do piatku ;) loptop ja też ze sluzem miałam dziwne rzeczy... generalnie brak, posucha lub grutkowaty... więc on do końca nie jest chyba wyznacznikiem owu.................

hej ... witam w dobrym humorze sie :) Natalka podrosła i to całkiem sporo... ważyła dziś 3100 czyli przez 2 tyg przybrała 800g :O szok mam nadzieję,ze tendencja ta nie utrzyma siew takim tempie, bo jeszcze kilka dni nie zapowiada sie porodowo ;) szyjka jeszcze nie gotowa, dr mówiła,ze jeszcze kilka dni chyba, że mocne skurcze przyjdą........................... batonik tak też pomyslałąm sobie, ze już dzis środa... tak jak w tygodniu w pracy ... byle do piatku ;) loptop ja też ze sluzem miałam dziwne rzeczy... generalnie brak, posucha lub grutkowaty... więc on do końca nie jest chyba wyznacznikiem owu.................

...Hej Olkale super że Natusia tak urosła:tak: też bym chciała żeby moja Blanka zwiększyła wagę o 800 g teraz :zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2:

... no to fakt czekam na ten piątek jak na zbawienie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: bylebym się tylko nie rozczarowała :baffled::baffled: bo pewnie będzie bolało :-(

zleciało :tak: czasem nie mogę uwierzyć, że niuniuś w moim brzuszku zamieszkał :-p gdyby nie usg to mogłabym mieć wątpliwości :sorry2:
ja teraz czekam na nowe ciążaróweczki na wątku :tak: i czuję, że niedługo będą :tak:

widzisz :tak: wszystko jest dobrze z tatą :tak: wiedziałam, że będzie OK :tak:
ja oglądnę tylko dlatego, że mężuś będzie w nocy :tak: bo jakby szedł na nockę na 23:00, a ja sama potem do rana bym miała spać to nic z tego :-p siedziałabym chyba do rana przy świtle zapalonym w całym domu ;-)
superowo, że butki już w domciu :tak: przykro by było jakby wykupili ;-) ja tak kiedyś zwlekałam z zakupem torebki, bo wydawało mi się, że za droga, męczyła mnie i pojechałam po nią i jej już nie było :-( do tej pory nie mogę jej przeboleć i 2 razy tyle bym teraz dała (żeby tylko ją mieć) :sorry2:
No moj tata zartuje ze juz drugi raz w zyciu uciekl tej z kosa zpod ostrza i ze niepredko sie jej da skosic a co do butow to jak dzis poszlam po nie to tamtej drugiej pary drozszej juz niebylo juz wykupil ktos wiec jw wzielam ostatnie w miescie z tym numrem nogi
to sporo ladnie bedzie dorodna kobietka wage zawsze licz plus minus sto gram mi corci usg przed cesarka wyszlo 4200 a urodzila sie 4330 wiec natalka moze byc ciut wieksza lub ciut mniejsza

No moj tata zartuje ze juz drugi raz w zyciu uciekl tej z kosa zpod ostrza i ze niepredko sie jej da skosic a co do butow to jak dzis poszlam po nie to tamtej drugiej pary drozszej juz niebylo juz wykupil ktos wiec jw wzielam ostatnie w miescie z tym numrem nogi

to sporo ladnie bedzie dorodna kobietka wage zawsze licz plus minus sto gram mi corci usg przed cesarka wyszlo 4200 a urodzila sie 4330 wiec natalka moze byc ciut wieksza lub ciut mniejsza

Czesc laseczki u nas ok jemy spimy i przebieramy dzis idziemy sie wazyc i mierzyc
snieg u mnie jest i zomno kicha

A co tu taka cisza dzisiaj ?!?

Olkale to Natusia pięknie rośnie :-) mi wg usg mówili że Szymek waży ok 3100g, później w szpitalu że 2980g, a urodził się 2940g więc u nas się nie pomylili... Oj już się nie mogę doczekać kiedy pojawi się cudna wiadomość że Natalka po drugiej stronie brzuszka.

Batonik jak samopoczucie ?

Svensonka a jaką wagę miała Vanessa urodzeniową, bo nie pamiętam.

Pozdrawiamy!

Witam się i ja

Widać widać , mlody tak sie ostatnio rozłożył i pokazywał te swoje brylanciki chyba zeby wszyscy widzieli ze jest facecikiem , nawet gin zrobiła zdjątko ze sterczacym smoczusiem;-) ( ginka była w szoku ze tak stał mu ten smoczuś ;-)mowiła ze zadko sie zdaża :-D)

No widzisz jak pięknie , superowo Natka przybrała

Batonik dziś juz czwartek , widzisz jak zleciało :-)trzymamy mocno za dobre wyniki i za wyjscie do domku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Sevensonka pogody nie zazdraszczam
Miłego dnia !

A co tu taka cisza dzisiaj ?!?

Olkale to Natusia pięknie rośnie :-) mi wg usg mówili że Szymek waży ok 3100g, później w szpitalu że 2980g, a urodził się 2940g więc u nas się nie pomylili... Oj już się nie mogę doczekać kiedy pojawi się cudna wiadomość że Natalka po drugiej stronie brzuszka.

Batonik jak samopoczucie ?

Svensonka a jaką wagę miała Vanessa urodzeniową, bo nie pamiętam.

Pozdrawiamy!

... cisza przed burzą ;-):-D

Hej Myszka samopoczucie nie najgorsze :sorry2: z niecierpliwością czekamy na jutrzejsze wyniki badań, aż sama jestem ciekawa :dry:

...byłam dziś u koleżanki z sali, która urodziła 2 dni temu słodkiego Kubusia :blink: i ... zazdroszczę już jej że może tulić swojego skarba :zawstydzona/y: też bym już chciała:zawstydzona/y:

reklama
... cisza przed burzą ;-):-D

Hej Myszka samopoczucie nie najgorsze :sorry2: z niecierpliwością czekamy na jutrzejsze wyniki badań, aż sama jestem ciekawa :dry:

...byłam dziś u koleżanki z sali, która urodziła 2 dni temu słodkiego Kubusia :blink: i ... zazdroszczę już jej że może tulić swojego skarba :zawstydzona/y: też bym już chciała:zawstydzona/y:

zleci kochana , ja tez juz bym chciała zeby był kwiecien i wycalować babla , i wogole :)

Do góry