reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Svensonka nie pomogę bo mój Szymon od początku na sztucznym. Ale właśnie w szpitalu wiem że dziewczynom polecali ciepły prysznic...w sensie rozgrzanie piersi i odciągnięcie mleka.

reklama
mam zastoj pokarmu cycki jak balony cala noc nie spalam mala malo je
musze kupic ten elektryczny odciagacz a tych grudek nie wiem jak sie pozbyc masuje okladam cieplym
i nic dalej sa polozna mowi zeby malo karmic to pokarm nie bedzie naplywal ale kiedy sie tych kamini pozbede piecze i kuje

tak tez zrobilam ale dalej jak kamienie sa
okłady ciepłe + masaż (nie same prysnice) no i jak najczesciej przystawiać mała do piersi, n początku to też polecane sciaganie pokarmu - moje kumpele mówiły,ze recznie sciagały...a po zimne lekko rozbite liscie kapusty białej pomagają.

Dół brzucha to kurczy się macica...

hej Myszka
A jak Tobie idzie odnalezienie sie w nowej roli?

No u mnie już niebawem ;-) powoli zaczynam mysleć,ze już bym chciła, bo zaczyna mi być poprostu ciezko... brzuch mam cały czas wysoko, jak mnie kopie mała to boli i zebra i klatka piersiowa:tak: a od kilku dni jest cały czas mocno aktywna, wiec jeszcze jej nie jej czas ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
... a my dziś od 6 na nogach jak to w warunkach szpitalnych :sorry2:o 6:20 podłączyli nas pod ktg :tak: i kwitłyśmy do 8 :baffled: no a potem sympatyczna pani doktor na porannym obchodzie zleciła usg i zbadała małej przepływy w główce i w pępowinie i wyszło OK:-):tak: a potem zleciła dodatkowe ktg o 12 i już zapis był zdecydowanie lepszy -mała była aktywna nawet bardzo a tętno było w normie ;-)... ciekawe czy jutro lekarzowi prowadzącemu się spodoba :sorry2::sorry2:

super wieści :tak: a ile fajowych badań :tak:

Sedreczne gratki!!!
Coreczka sliczna!:tak:

wróć do nas na stałe :zawstydzona/y::tak: trzymam kciukaski ;-);-);-)

A ja robię testy owul i jak na razie są negatywne chociaż z każdym dniem kreseczki ciemnieja ,ale chociaż mniej więcej sie dowiem kiedy wypada owul bo może ją zawsze przegapialiśmy,

wiesz, z własnego doświadczenia wiem, że testy owu nie są dokładne ;-) bo u mnie była słabiutka kreska, co wg opisu znaczy, że jeszcze nie ma owu :sorry2: ciemnej kreski nigdy nie miałam :tak: a ten cień u mnie oznaczał owu i wyniki są ;-)

scully ale apetytu mi zrobiłaś na owoce a ja mam tylko jabłka i jak już brzoskwinie w puszce:dry:

zapraszam do mnie :tak: dziś nowa dostawa ananaska :-p jak nigdy objadam się owocami :-p powiedz "owoc", a mi już ślinka cieknie :-p

Trochę przesadziliśmy z tym chceniem dzidziusia, już nawet M chwilowo zwariował, siedział na forach, szukał cudownych witamin, non stop chciał wątróbkę, itp a jak była owu to zero ochoty na seks, żadnego iskrzenia, nic no i doszliśmy do momentu że byliśmy tak spięci że wszystkiego nam się odechciało. Teraz o dziecku nie mówimy wogóle za to wrócił fajny seks :-)

no to staranka trwają :tak: tylko takie light & przyjemne w 1 :tak: dobrze :tak: czasem trzeba odsapnąć, a nóż niespodzianka będzie ;-)

mam zastoj pokarmu cycki jak balony cala noc nie spalam mala malo je
musze kupic ten elektryczny odciagacz a tych grudek nie wiem jak sie pozbyc masuje okladam cieplym
i nic dalej sa polozna mowi zeby malo karmic to pokarm nie bedzie naplywal ale kiedy sie tych kamini pozbede piecze i kuje

biedactwo :-(

Słonka u mnie w starankach problemem mogła być dodatkowo zbyt gęsta sperma męża :sorry2: Kazałam mu brać witaminę C :tak: Brał miesiąc przed zafasolkowaniem i myślę, że to też pomogło ;-)

hej kobietki ale mamy piekny numerek stronki rowna sumka huhhihihi

Svensonka kup biala kapuste i wsadz liscie do lodowki jak beda zimne potlucz lisc jak kotleta i poluz na piers jest to stary rewelacyjny polski sposob

dziewczyny mam super wieści wyniki ujemne więc wsio ok:):):) bardzo sie cieszę
dziękuję że byłyście ze mną i za trzymanie kciukasów
teraz przede mną badanie że śluzu i się zobaczy:)

svensonka ściągaj czym prędzej bo jak juz masz kamienie to może mąż pomoże - proszę się nie śmiać koleżance w szpitalu złapały kamienie mały nie pił za dużo bo ciągle spał zadzwonili po męża dali im pokój zwierzeń i pomógł żonie więc kochana jakby co to do męża prosto startuj bo nie wiem czy ściągać już za dużo pomoże ???
byle byś nie dostała gorączki uważaj i trzymaj się

svensonka ściągaj czym prędzej bo jak juz masz kamienie to może mąż pomoże - proszę się nie śmiać koleżance w szpitalu złapały kamienie mały nie pił za dużo bo ciągle spał zadzwonili po męża dali im pokój zwierzeń i pomógł żonie więc kochana jakby co to do męża prosto startuj bo nie wiem czy ściągać już za dużo pomoże ???
byle byś nie dostała gorączki uważaj i trzymaj się

Bylam u poloznej powiedziala ze zastuj masowala i przystawiala mala
niestety bez zadnego skutku wiec pani stwierdzila ze mala nie umie ssac i caly czas bedzie mi gryzla koncowke wiec albo elektryczny laktator kupie i bede odciagala albo koniec karmienia
dala mi antybiotyk na zwolnienie pokarmu na 14 dni i powiedziala ze to moja decyzja
wiec jutro pojade kupic ten odciagacz elektryczny ktory kosztuje prawie 800zl ale dla dziecka zrobie wszystko i tak na zmkiane bede dawala mleko sztuczne i moje z butelki

Bylam u poloznej powiedziala ze zastuj masowala i przystawiala mala
niestety bez zadnego skutku wiec pani stwierdzila ze mala nie umie ssac i caly czas bedzie mi gryzla koncowke wiec albo elektryczny laktator kupie i bede odciagala albo koniec karmienia
dala mi antybiotyk na zwolnienie pokarmu na 14 dni i powiedziala ze to moja decyzja
wiec jutro pojade kupic ten odciagacz elektryczny ktory kosztuje prawie 800zl ale dla dziecka zrobie wszystko i tak na zmkiane bede dawala mleko sztuczne i moje z butelki
dobra decyzja a mała to pewnie śpioszek co?
ja też miałam nawał pokarmu w 3 dobie szczególnie kamienie w prawej piersi ale w nocy na siłę małemu wepchnęłam sutka który był już prawie cały taki rozlany i nie było jak dobrze chwycić i już stan podgorączkowy dostałam ale jakoś walczyłam
i odpił i było ok
to ciebie dzisiaj ciężka noc czeka powalcz może jeszcze odciągnie trochę?

No to super wieści:) ale dalej trzymamy kciuki za następne badania a może juz nie będą potrzebne ;)

Svensonka super że wlaczysz o pokarm:)
Robin jak tam u Ciebie ?

reklama
super ekstra Lopop.. czułam,ze bedzie ok...to eraz dalej do działan badawczych...no szybko fasolka ;)

Svensonka... moze zwykły, reczny laktator sie nada .. odstawa to przystawiac malucha lub ściagac... apewnie masz takie twarde,ze mała nie moze zassać ;)

no zabka ogrągła liczba na liczniku :)

ja po wizycie w szpitalu i ktg... z tętnem małej wsio dobrze... miedzy 130, a 150 uderzeń/min, ksiażkowo :)
Oddział bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił...widziałam izbe przyjęć, pokoje dla ciężarny i pokoje porodowe... malutki oddział, cichutko, spokojnie...przemiłe Panie połozne, z przyjemnością i bez stresu wrócę tam..na razie na ktg za tydzień ;)
wszystko mi wytłumaczyły, kiedy mam przyjechać, co mam robić w domu ... naprawdę jestem pod wrażeniem :)

Do góry