reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Oby to bylo dzissssssss a jak nie to dopiero w srode...........
mam nadzieje ze tesciowa w niebie nie bedzie chciala sobie zrobic prezentu na swieto zmarlych i dac mi coreczke jutro
Bo od polowy ciazy ciagle jak patrze na zegarek widze to sama godzine np.12:12 czy 21:21 to moze sie okazac ze to dzis godzina sie zmieniala w tyl?
No i oczy mnie swedza na placz ze szczescia kto wie
Ale ani plamien ani uplawow nic tylko male skurcze mam nieregularme co 8 10 min takie lekkie

Svensonka ... żeby się nie stresować tak bardzo ... to jeśli uznasz że skurcze są regularne i czas do szpitala to weź sobie ciepły prysznic lub kąpiel :tak: u nas mówili na szkole rodzenia że w ten sposób odróżnia się skurcze przepowiadające od tych właściwych, bo przepowiadające przechodzą po ciepłej kąpieli ;-):tak:

reklama
Svensonka a może jakiś wysiłek fizyczny, czy to nie nasze babcie mówiły, że najlepsze jest mycie podłogo na kolanach:):):)
Ja tego nie testowałam!!! :) więc może nie koniecznie polecam!!!?

Svensonka a może jakiś wysiłek fizyczny, czy to nie nasze babcie mówiły, że najlepsze jest mycie podłogo na kolanach:):):)
Ja tego nie testowałam!!! :) więc może nie koniecznie polecam!!!?

No wlasnie umylam cala podloge w lazience i szafki w kuchni pije mocna kawe i nic jak znam zycie to mnie wieczorem znow wezmie

Svensonka ... żeby się nie stresować tak bardzo ... to jeśli uznasz że skurcze są regularne i czas do szpitala to weź sobie ciepły prysznic lub kąpiel :tak: u nas mówili na szkole rodzenia że w ten sposób odróżnia się skurcze przepowiadające od tych właściwych, bo przepowiadające przechodzą po ciepłej kąpieli ;-):tak:

Wlasnie maz z synkiem wrocili
co do kompieli to sie zastosuje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No wlasnie umylam cala podloge w lazience i szafki w kuchni pije mocna kawe i nic jak znam zycie to mnie wieczorem znow wezmie

Może sobie Vanessa wybrała datę 1.11.2010. godz 1min 11 w nocy!!!

Nie stresuj się kobietko zupełnie niedawno pisałaś o zdięciu spirali o starankach o tym jak marzy Ci sie dziewczynka i proszę marzenia się spełniają!!! Cierpliwości...

witam sie
dzieki dziewczyny :)
Olkale zobaczysz jak po porodzie będzie Ci go brakować :) taki pusty w środku :)
Svensonka ja w dniu porodu miałam mega nieregularne skurcze od 1 w nocy miałam 3 mega mocne skurcze potem do rana cisza. Od rana były jedne co 7 minut potem co 21 minut i tak w kółko. Mąż do mnie dzwoni o 16:30 czy ma przyjechać wczesniej a ja mu, ze nie, bo mam mega nieregularne - dobrze, ze mnie nie posłuchal bo wyjść z pracy mial o 18 a wyszedł o 17 a ja od 17 mialam już skurcze regularne co minut no i najważniejsze, młody praktycznie sie nie ruszal wiec jechaliśmy nie na porodówkę ale na ktg sprawdzić co z mlodym sie dzieje. Jak jechalismy do szpitala skurcze miałam juz co 4 minuty (dałam jeszcze mojemu M zjesc bo z pracy biedaczysko) Na Ip byliśmy o 19:15 a ja o 23:05 urodziłam :) także nie sugeruj sie tym, ze skurcze masz nieregularne:)

Może sobie Vanessa wybrała datę 1.11.2010. godz 1min 11 w nocy!!!

Nie stresuj się kobietko zupełnie niedawno pisałaś o zdięciu spirali o starankach o tym jak marzy Ci sie dziewczynka i proszę marzenia się spełniają!!! Cierpliwości...

Robin dobrze piszesz - cierpliwości - Tobie też jej życzę za 1 tydzień ;-):tak: i trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&

Cześć Żabko, Cześć Batonik jak Wy się czujecie, brzuszki już duże???

... no trochę już jest co nosić nie powiem ;-) gdzieś te moje 16kg musiało wejść :-D mam nadzieję że we wtorek zobaczę na usg moją Księżniczkę bo musimy iść do szpitala bo wykryli mi krew w moczu i prawdopodobnie coś się dzieje z moimi nerkami :-(

witam sie
dzieki dziewczyny :)
Olkale zobaczysz jak po porodzie będzie Ci go brakować :) taki pusty w środku :)
Svensonka ja w dniu porodu miałam mega nieregularne skurcze od 1 w nocy miałam 3 mega mocne skurcze potem do rana cisza. Od rana były jedne co 7 minut potem co 21 minut i tak w kółko. Mąż do mnie dzwoni o 16:30 czy ma przyjechać wczesniej a ja mu, ze nie, bo mam mega nieregularne - dobrze, ze mnie nie posłuchal bo wyjść z pracy mial o 18 a wyszedł o 17 a ja od 17 mialam już skurcze regularne co minut no i najważniejsze, młody praktycznie sie nie ruszal wiec jechaliśmy nie na porodówkę ale na ktg sprawdzić co z mlodym sie dzieje. Jak jechalismy do szpitala skurcze miałam juz co 4 minuty (dałam jeszcze mojemu M zjesc bo z pracy biedaczysko) Na Ip byliśmy o 19:15 a ja o 23:05 urodziłam :) także nie sugeruj sie tym, ze skurcze masz nieregularne:)

Pajka Gratulacje!!! Powiem Wam, ze fajnie było nie zaglądać na forum kilka miesiecy a teraz czytać, że rodzicie albo macie juz dzidziusie, bo wydaje mi się, ze taka krótkie były te ciąże!!! Wy pewnie widzicie to inaczej i chętnie byście sobie odpoczeły!!!

... no trochę już jest co nosić nie powiem ;-) gdzieś te moje 16kg musiało wejść :-D mam nadzieję że we wtorek zobaczę na usg moją Księżniczkę bo musimy iść do szpitala bo wykryli mi krew w moczu i prawdopodobnie coś się dzieje z moimi nerkami :-(

Nie martw sie kochana moja kol. z pracy też tak miała w 4 miesiącu dali jej leki i juz jest dobrze!!!&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nie martw sie kochana moja kol. z pracy też tak miała w 4 miesiącu dali jej leki i juz jest dobrze!!!&&&&

ufffff ... troszkę mnie uspokoiłaś ;-) bo się mega martwiłam :zawstydzona/y:

... ja w zasadzie nie narzekam ... zostało mi 70 dni i boję się jak cholera porodu ... poza tym jeszcze nie ogarnęliśmy remontu na 100 % więc nie spieszy mi się :-D dopiero jak już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik wtedy troszkę bym poleniuchowała i dopiero mogę rodzić :-D

... wierzę mocno, że i Tobie się uda ;-):tak:

Do góry