reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witamy się z Szymulką z domu :-)

Witamy na swiecie przystojniaczku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam się

a nie mówilam?? dziecie swoją drogą my swoją drogą :) trzymam kciuki, zebys nie byla po terminie :)

apap jak najbardziej mozesz i w ciąży i przy karmieniu piersią :)

trzymam kciuki, zeby było dobrze

gratuluje Kochana :)

Ja jak widać za 4 miesiace dołączę legalnie to mam starających się o drugie dzidzi:)

No oby nie po terminie bo juz calkowicie sfiksuje haha
a synus ma juz dwa miesiace jejku a jeszcze niedawno o twoim porodzie pisalysmy haha
dietka widze ale ty tak sie kobitko nie forsuj bo za 3 miesiace znow kilogramow bedziesz nabierala wez na luz.......
jeszcze dzis i jutri i listopad mnie dopadnie ech......

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
;-) Witam weekendowo ;-)

... my od rana same w domku bo R pojechał do pracy przed długim weekendem :sorry2: ... niby na dworze świeci słoneczko a dupki nie chce się ruszyć z domku :zawstydzona/y: dziś mam w planie zakupki bo w lodówce pingwin :cool2: ... poza tym zostało jeszcze troszkę ogarniania chałupki a o 15 przychodzą montować szafę :-p i w końcu wyprowadzę wszystkie lumpki z dużego pokoju ;-):tak:

... ciągle mam wrażenie, że z wszystkim nie zdążymy :zawstydzona/y: trzeba dokupić jeszcze mnóstwo rzeczy a ja już straciłam rachubę co :-( mam tylko nadzieję, że za długo nas nie będą trzymać w tym szpitalu i że to nic poważnego nie będzie :dry: jednak co się odwlecze to nie uciecze :-D miałam iść do szpitala ze względu na podwyższony cukier, ale jakoś się wymigałam no to bach teraz na nerki :-D prześladuje mnie :zawstydzona/y:

hej batonik :) mój mąż słodko śpi a my od 6 buszujemy :) no ale cała noc pospałam :)

co do dokupienia rzeczy..polecam zrobić listę i odhaczac..wykorzystaj czas w szpitalu...tak jakbys była na wirutalnych zakupach :)

hej batonik :) mój mąż słodko śpi a my od 6 buszujemy :) no ale cała noc pospałam :)

co do dokupienia rzeczy..polecam zrobić listę i odhaczac..wykorzystaj czas w szpitalu...tak jakbys była na wirutalnych zakupach :)

Tez to mialam zaproponowac dobrze miec wszystko napisane na kartce bo pozniej dzuo zeczy sie zapomina. Priorytetowe rzeczy od gory te mniej wazne na dole i bedzie oki

;-)tak zrobię ... w szpitalu pewnie będzie dużo czasu :sorry2:

... poza tym te wszystkie pierdołki to najgorsze bo jest ich cała masa :zawstydzona/y: ale na pewno dam sobie radę ;-):tak: w końcu to bardzo przyjemne zadanie :-D

... Olkale ja też dziś dobrze spałam :tak: a mój R rano wstał i mówi że nie mógł się od nas odkleić :-D tak mu było dobrze ;-)

witam sie :)
tylko bez czarowidztwa... lopciu życzę cierpliwosci... :tak:

no kurcze coś podejrzewałam :zawstydzona/y: jakś wiedźma ze mnie wychodzi czy cóś?
podleczą Cię w szpitalu i bedzie dobrze...grunt, ze z Blanka jest ok

jak miło przywitać Was...zdjecie malucha jakieś poprosimy :tak::-)

Erba
też mi się wydaje, ze to moze wiezadła macicy sie rozciagaja :tak: duuuużżżżoooo relaksu

no to witam w klubie...ja też miałąm problemy z przybieraiem (latem to nawet 2 kg schudłam:zawstydzona/y:) ruszy waga, ruszy i to niedługo :tak: ja teraz przybieram ok 0,5 kg tyg co w sumie od poczatku daje 7,5 kg na plusie...liczę,ze niewiele mi zostanie po porodzie...

moja gin nie pracuje w szpitalu tak, że na kogo wypadnie na tego bęć :-D w Bydzi nawet nie mozesz sobie opłącić połoznej...wszystkie szpitale sie zgadały :-(

cześć Pajaka, ale ten czas szyko leci :szok: miło Cie widzieć... zagladaj częsciej :tak: (o ile czas pozwoli ;-))

a ja dziś w odwiedzinach u mojego taty byłam... oj week siedzę w domu, co najwyzej spacer... a miałam sie oszczedzac :sorry: wczoraj dałam sobie taki wycisk przy porzadkach,ze aż mi było wstyd przed soba :zawstydzona/y: jakbym robiła sobie na złosć :no:

miłej nocki...obstawiam, ze dzis znów kilka godz. bezsennych bedę miała... to chyba jakiś trening ;-)

leci ten czas leci :) ale moze za niedługo znowu będę brzuchata :) tęskno mi do tego stanu, ale ciesze sie, ze Sebul juz jest ze mną ;) cały i zdrowy :)

No oby nie po terminie bo juz calkowicie sfiksuje haha
a synus ma juz dwa miesiace jejku a jeszcze niedawno o twoim porodzie pisalysmy haha
dietka widze ale ty tak sie kobitko nie forsuj bo za 3 miesiace znow kilogramow bedziesz nabierala wez na luz.......
jeszcze dzis i jutri i listopad mnie dopadnie ech......

ja byłam 4 dni po terminie ten pierwszy tydzień nie jest źle, ale podobno później jest gorzej :)

leci ten czas leci :) ale moze za niedługo znowu będę brzuchata :) tęskno mi do tego stanu, ale ciesze sie, ze Sebul juz jest ze mną ;) cały i zdrowy :)

ja byłam 4 dni po terminie ten pierwszy tydzień nie jest źle, ale podobno później jest gorzej :)

No tak co wiecej po terminie tym gorzej
Ja sie boje ze mala tak urosnie ze nie bede miala sily ja urodzic
Oskar mial 3640 i 2polozne mi rozszezaly nogi 2 naciskaly brzuch bo pewnie bym sobie sama nie poradzila

wyników jeszcze nie ma .... to pewnie znak że coś nie tak:-:)-:)-(

oni już są myślami na świętach więc wolniej pracują :tak: czekamy :tak:

Ja rownierz otwieram szeroko rece jak i nogi ha ha
bylam u poloznej mala na dole i co i nic.........:-( chyba jednak listopad bedzie

malutka chce jeszcze trochę z mamusią pobyć ;-)

czwartkowej wizycie :-( , tzn. odebrałam wyniki i okazało się, że mam krew w moczu :baffled: ginek kazał dziś powtórzyć badania i ponownie to samo nawet jeszcze gorzej niż tamte :-( podejrzewa, że coś się dzieje z moimi nerkami, dlatego we wtorek idziemy do szpitala :-( bo musi zrobić bardziej szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna :-( troszkę się boję, ale najważniejsze że z Blanką wszystko OK :tak: ... jak nie urok to *****

z nerkami nie ma żartów :-( ważne, że wykryto, że coś nie tak :tak: leki i będzie OK :tak:

:-D dla mamusi i synka =zdrówka :-D dla tatusia =cierpliwości :-D

Dziewczyny ja mam takie pytanie czy wy macie ginekologów którzy pracują w szitalach gdzie zamierzacie rodzić? Pytam bo to pewnie lepiej jak rodzi sięw szpitalu skąd macie gina. Ja mam gina dobrego ale on wogóle nie pracuje w szpitalu, nie odbiera porodów. Zastanawiam się czy to ma duże znaczenie.

ja chodzę na NFZ i mój gin jest zastępcą ordynatora szpitala obok :tak: jak byłąm z plamieniem to akurat miał dyżur :tak: i czułam się bezpieczniej :tak: przy porodzie i tak nie wiadomo kto będzie miał dyżur, ale miło wiedzieć, że mój prowadzący będzie np. następnego dnia i i tak mnie będzie dalej prowadzić :tak:

Ja jak widać za 4 miesiace dołączę legalnie to mam starających się o drugie dzidzi:)

cieszę się, że jednak szybciej zaczynacie :-D i już nie mogę doczekać się twoich II kresek na teście :-D

Słonka mnie czasem jajniki pobolewają :dry: też tak macie lub na początku miałyście :confused: chyba gin będę musiała powiedzieć, bo wczoraj to aż ze stresu o dzidzię No-spę sobie wziełam... :sorry:

:happy:Witam się po dwudniowej nieobecności :zawstydzona/y:

... otóż nie jest najlepiej po czwartkowej wizycie :-( , tzn. odebrałam wyniki i okazało się, że mam krew w moczu :baffled: ginek kazał dziś powtórzyć badania i ponownie to samo nawet jeszcze gorzej niż tamte :-( podejrzewa, że coś się dzieje z moimi nerkami, dlatego we wtorek idziemy do szpitala :-( bo musi zrobić bardziej szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna :-( troszkę się boję, ale najważniejsze że z Blanką wszystko OK :tak: ... jak nie urok to *****
trzymam kciuki zeby wsio bylo ok odpoczniesz w szpitalu i bedziesz mogla zajac sie troche soba odpoczniesz od remontow ;-)
witamy swiezo upieczona mamusie wklej nam jakas ladna duza foteczke twojego sloneczka :-)
Ja nie wiem od czego e ceny zależą, M ma swojego dentystę bardzo dobrego ale 100 km od nas i umawia się z nim jeśli musi wtedy jak jedzie po syna bo to to samo miasto ale powiem że on dużo mniej płaci. Ostatnio jak był i dentysta poplamił mu chlorem bluzę dość drogą to zapytał ile bluza kosztowała, odjął cene wizyty a reszte oddał M, byłam po wrażeniem że tak postapił.

Wytrzymasz jeszcze troszkę i już córcia będzie z Tobą.

Batonik trzymam kciuki za ciebie, mam nadzieję że będzie wszystko dobre, ważne że Blaneczka zdrowo rośnie.

Witam ale super że jesteś w domku, jak znajdziesz chwilkę to napisz jak sięczujesz i jak Szymulek i pochwal się swoim przystojniakiem.

Dziewczyny ja mam takie pytanie czy wy macie ginekologów którzy pracują w szitalach gdzie zamierzacie rodzić? Pytam bo to pewnie lepiej jak rodzi sięw szpitalu skąd macie gina. Ja mam gina dobrego ale on wogóle nie pracuje w szpitalu, nie odbiera porodów. Zastanawiam się czy to ma duże znaczenie.
moj gin pracoje w szpitalu i przyjmoje porody ale ja bede i tak rodzila w innym szpitalu ktory jest dalej bo mimo ze tam niema mojego gina to tam mala rodzilam i personel byl super a w tamtym i tak niemialabym pewnosci ze moj gin mialby akurat dyzur wiec bez rzonicy a po za tym obsluga w szpitalu mojego gina niejest zbyt chwalona przez rodzace...
witam się

a nie mówilam?? dziecie swoją drogą my swoją drogą :) trzymam kciuki, zebys nie byla po terminie :)

apap jak najbardziej mozesz i w ciąży i przy karmieniu piersią :)

trzymam kciuki, zeby było dobrze

gratuluje Kochana :)

hejka no to trzymam kciuki zebys na 2 dzidzie niemusiala za dlugo czekac :-)

witam wlecialam na chwilkezyczyc wam milego wekendu i ladnej pogody na swieto zmarlych :-) ja mam dzis okropny dzien i takie jazdy z corka ze z tych nerwow tak mnie brzuch bolal ze szok mam juz dosc w dodatku jeszcze nafukalam na mopjego ze ma dzis isc do kolegow wieczorem bo chce byc sama bo mam wszystkich dosc wiec wieczor raczej niebedzie mily jeszcze niewrocil z pola ale i tak pewnie niebedzie mial humoru...ni8ech ten dzien sie juz konczy moze jutro bedzie lepszy w co watpie bo ostatnio kazdy dzien z corka jest okropny i bardzo nerwowy :-(

ale nic zycze wam wszystkiego dobrego na ten dlugi wekend :-*

reklama
Pajka ja to juz tesknie do stanu brzuchatej, a jeszcze nie urodziłam:-D

Słonka mnie czasem jajniki pobolewają :dry: też tak macie lub na początku miałyście :confused: chyba gin będę musiała powiedzieć, bo wczoraj to aż ze stresu o dzidzię No-spę sobie wziełam... :sorry:
A moze to niekoniecznie są jajniki ... moze się macica rozciaga...malenstwo rosnie :tak: na pewno nie zazkodzi porozmawiać o tym z gin... a w razi jak będzie mocno bolało to do szpitala :tak:

;-)tak zrobię ... w szpitalu pewnie będzie dużo czasu
... Olkale ja też dziś dobrze spałam :tak: a mój R rano wstał i mówi że nie mógł się od nas odkleić :-D tak mu było dobrze ;-)
ale słodko to zabrzmiało.... :-)

musze Wam powiedzieć,ze chcę sobie zrobic prezencik ;-) umówiłam sie w czwartek na zageszczenie rzęs...już nie moge se doczekać jaki to będzie efekt...takie "holiłudzkie" oko 24/h ...;-):-D

Do góry