reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Myszka duży wirtualny buziak od ciotki i Blanki w kochane stópeczki malutkie :-p

... Bossssssssssszzzzzzzz jak to zleciało co ... już jesteś po wszystkim ;-)

czas na nowy suwaczek ;)

:happy:Witam się po dwudniowej nieobecności :zawstydzona/y:

... otóż nie jest najlepiej po czwartkowej wizycie :-( , tzn. odebrałam wyniki i okazało się, że mam krew w moczu :baffled: ginek kazał dziś powtórzyć badania i ponownie to samo nawet jeszcze gorzej niż tamte :-( podejrzewa, że coś się dzieje z moimi nerkami, dlatego we wtorek idziemy do szpitala :-( bo musi zrobić bardziej szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna :-( troszkę się boję, ale najważniejsze że z Blanką wszystko OK :tak: ... jak nie urok to *****

O kochana wszystko bedzie dobrze :) a co tam u Blaneczki ile juz maluda wazy ?

O kochana wszystko bedzie dobrze :) a co tam u Blaneczki ile juz maluda wazy ?

... nie miałam usg bo zrobiło się takie zamieszanie z tymi wynikami, że powiedział że na spokojnie zrobimy we wtorek w szpitalu :sorry: wstępnie miałam mieć wczoraj tylko wizytę na samolocie a usg dopiero 09.11 :-( dobrze że o kilka dni się przyspieszy chociaż ;-) bo sama jestem ciekawa ile już waży :tak: trochę się zestresowałam tym wszystkim, ale musi być dobrze :tak:

... a co u Ciebie ??

... my powoli się rozpakowujemy z kartonów :-p dobrze, że chociaż remont się zakończył, bo mogę spokojnie iść do tego szpitala :laugh2: jeszcze w weekend mają nam zrobić szafę i będzie 95% ukończone zostaną tylko panele :sorry: a dziś zamówiliśmy meble do Blanki pokoju :-) mają być za 2 tygodnie :-p

... nie miałam usg bo zrobiło się takie zamieszanie z tymi wynikami, że powiedział że na spokojnie zrobimy we wtorek w szpitalu :sorry: wstępnie miałam mieć wczoraj tylko wizytę na samolocie a usg dopiero 09.11 :-( dobrze że o kilka dni się przyspieszy chociaż ;-) bo sama jestem ciekawa ile już waży :tak: trochę się zestresowałam tym wszystkim, ale musi być dobrze :tak:

... a co u Ciebie ??

... my powoli się rozpakowujemy z kartonów :-p dobrze, że chociaż remont się zakończył, bo mogę spokojnie iść do tego szpitala :laugh2: jeszcze w weekend mają nam zrobić szafę i będzie 95% ukończone zostaną tylko panele :sorry: a dziś zamówiliśmy meble do Blanki pokoju :-) mają być za 2 tygodnie :-p

Napewno wsio ok bedzie , zrobia wszystkie badanka
No to juz widze jakie ksiezniczka bedzie miala czaderskie mebelki , ale to tak juz jest ze dla tych naszych dzieciaczkow gwiazdke z nieba bysmy dali :)
A u mnie jakas dolina mnie dopada czy cus , generalnie od wczoraj mnie tak dziwnie brzuch boli hmm tak jakby cos uciskało a nic nie nosze takiego , dzis caly dzionek przelezalam nosa z domu nie wystawiłam .

a za tydzień wizyta

Napewno wsio ok bedzie , zrobia wszystkie badanka
No to juz widze jakie ksiezniczka bedzie miala czaderskie mebelki , ale to tak juz jest ze dla tych naszych dzieciaczkow gwiazdke z nieba bysmy dali :)
A u mnie jakas dolina mnie dopada czy cus , generalnie od wczoraj mnie tak dziwnie brzuch boli hmm tak jakby cos uciskało a nic nie nosze takiego , dzis caly dzionek przelezalam nosa z domu nie wystawiłam .

a za tydzień wizyta

... to fakt ... my też gwizdkę z nieba niedługo jej damy :laugh2: ale jest wyczekana, wystarana i pierwsza to niech ma wszystko naj ;-)

... w sumie to dobrze że się nie ruszałaś z domku :tak: może macica się powiększa i troszkę Cię uciska ;-) nie ma powodów do niepokoju na razie, najlepiej ciepła herbatka dobra książka i błogie lenistwo w domku :tak: ja szczerze mówiąc tęsknię za takimi dniami bo przez ten remont to kocioł straszny i ciągle w biegu :sorry: nawet na drzemkę czasu nie było :baffled: dlatego pewnie przez 5 tygodni zamiast przybyć to mi ubyło 1kg :eek:

... to fakt ... my też gwizdkę z nieba niedługo jej damy :laugh2: ale jest wyczekana, wystarana i pierwsza to niech ma wszystko naj ;-)

... w sumie to dobrze że się nie ruszałaś z domku :tak: może macica się powiększa i troszkę Cię uciska ;-) nie ma powodów do niepokoju na razie, najlepiej ciepła herbatka dobra książka i błogie lenistwo w domku :tak: ja szczerze mówiąc tęsknię za takimi dniami bo przez ten remont to kocioł straszny i ciągle w biegu :sorry: nawet na drzemkę czasu nie było :baffled: dlatego pewnie przez 5 tygodni zamiast przybyć to mi ubyło 1kg :eek:

Oczywiście ze jest błogie lenistwo i herba z cytrynką albo z limonką i oczywiście ksiażka zajefajna bo Grocholi a barzdo ja lubie takze choć to troszeczke odstresuje , a co do bolu to taki dziwny jest hmm ale narazie ustało wiec nie mysle :) Myslenie tylko pozytywne

Kochana uciekam , miłego wieczoru i do poklikania :) baj baj

Ostatnia edycja:
ja kiedyś też chodziłam do takiej babki co za kanałowe ściagneła 530 zł...powiedziałam sobie oststnia wizyta (mimoże dobra byłą) teraz jeżdźe do Świecia i za wizyte bez wzgl jaka dziurka (kanałowe tez ) 90 zł bierze

Ja nie wiem od czego e ceny zależą, M ma swojego dentystę bardzo dobrego ale 100 km od nas i umawia się z nim jeśli musi wtedy jak jedzie po syna bo to to samo miasto ale powiem że on dużo mniej płaci. Ostatnio jak był i dentysta poplamił mu chlorem bluzę dość drogą to zapytał ile bluza kosztowała, odjął cene wizyty a reszte oddał M, byłam po wrażeniem że tak postapił.

Dzis bylam u poloznej i wsio oki nic nowego mala glowa nisko w dol ale mowi ze glowka jeszcze nie do kanalu prosto jest szkoda slow
nie mam na nic juz silyyyyyyyyyy

Wytrzymasz jeszcze troszkę i już córcia będzie z Tobą.

... otóż nie jest najlepiej po czwartkowej wizycie :-( , tzn. odebrałam wyniki i okazało się, że mam krew w moczu :baffled: ginek kazał dziś powtórzyć badania i ponownie to samo nawet jeszcze gorzej niż tamte :-( podejrzewa, że coś się dzieje z moimi nerkami, dlatego we wtorek idziemy do szpitala :-( bo musi zrobić bardziej szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna :-( troszkę się boję, ale najważniejsze że z Blanką wszystko OK :tak: ... jak nie urok to *****

Batonik trzymam kciuki za ciebie, mam nadzieję że będzie wszystko dobre, ważne że Blaneczka zdrowo rośnie.

Witamy się z Szymulką z domu :-)

Witam ale super że jesteś w domku, jak znajdziesz chwilkę to napisz jak sięczujesz i jak Szymulek i pochwal się swoim przystojniakiem.

Dziewczyny ja mam takie pytanie czy wy macie ginekologów którzy pracują w szitalach gdzie zamierzacie rodzić? Pytam bo to pewnie lepiej jak rodzi sięw szpitalu skąd macie gina. Ja mam gina dobrego ale on wogóle nie pracuje w szpitalu, nie odbiera porodów. Zastanawiam się czy to ma duże znaczenie.

witam się

ja to chyba jak slonica bede 12 miesiecy w cizy chodzic
Poszlam dzis do pracy pomoc ciotce na 2 godziny bo glupieje w domu zygac sie chceeeeeeeeeeeeee
Dalej dwupak nic nowego

a nie mówilam?? dziecie swoją drogą my swoją drogą :) trzymam kciuki, zebys nie byla po terminie :)

ciśnienie mierzyłam :tak: zawsze mam niskie i takie było :tak: czasem mam na pogodę, ale jak zmienia się to przechodzi, a wczoraj lipa :sorry: co do picia to fakt za dużo nie piłam :zawstydzona/y:

APAP pomógł wczoraj :tak: I w razie czego więcej piłam :tak: Następnym razem (oby nie było) odrazu dużo wypiję, jakiś spacer, a jak nie przejdzie to nie będę się i dzidzię męczyć tylko APAP i już :tak:

apap jak najbardziej mozesz i w ciąży i przy karmieniu piersią :)

trzymam kciuki, zeby było dobrze

gratuluje Kochana :)

Ja jak widać za 4 miesiace dołączę legalnie to mam starających się o drugie dzidzi:)

reklama
wyników jeszcze nie ma .... to pewnie znak że coś nie tak:-:)-:)-(
tylko bez czarowidztwa... lopciu życzę cierpliwosci... :tak:

no kurcze coś podejrzewałam :zawstydzona/y: jakś wiedźma ze mnie wychodzi czy cóś?
podleczą Cię w szpitalu i bedzie dobrze...grunt, ze z Blanka jest ok

jak miło przywitać Was...zdjecie malucha jakieś poprosimy :tak::-)

Erba
też mi się wydaje, ze to moze wiezadła macicy sie rozciagaja :tak: duuuużżżżoooo relaksu

no to witam w klubie...ja też miałąm problemy z przybieraiem (latem to nawet 2 kg schudłam:zawstydzona/y:) ruszy waga, ruszy i to niedługo :tak: ja teraz przybieram ok 0,5 kg tyg co w sumie od poczatku daje 7,5 kg na plusie...liczę,ze niewiele mi zostanie po porodzie...

J

Dziewczyny ja mam takie pytanie czy wy macie ginekologów którzy pracują w szitalach gdzie zamierzacie rodzić? Pytam bo to pewnie lepiej jak rodzi sięw szpitalu skąd macie gina. Ja mam gina dobrego ale on wogóle nie pracuje w szpitalu, nie odbiera porodów. Zastanawiam się czy to ma duże znaczenie.
moja gin nie pracuje w szpitalu tak, że na kogo wypadnie na tego bęć :-D w Bydzi nawet nie mozesz sobie opłącić połoznej...wszystkie szpitale sie zgadały :-(

Ja jak widać za 4 miesiace dołączę legalnie to mam starających się o drugie dzidzi:)
cześć Pajaka, ale ten czas szyko leci :szok: miło Cie widzieć... zagladaj częsciej :tak: (o ile czas pozwoli ;-))

a ja dziś w odwiedzinach u mojego taty byłam... oj week siedzę w domu, co najwyzej spacer... a miałam sie oszczedzac :sorry: wczoraj dałam sobie taki wycisk przy porzadkach,ze aż mi było wstyd przed soba :zawstydzona/y: jakbym robiła sobie na złosć :no:

miłej nocki...obstawiam, ze dzis znów kilka godz. bezsennych bedę miała... to chyba jakiś trening ;-)

Do góry