reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-pHello , witam się po ciężkim dniu :happy:

... dziś od rana nasza córeczka buszowała razem z tatusiem swoim, który ją zaczepiał w brzuszku i już od 6 nie chciało im się spać za to mi wręcz przeciwnie :baffled:

... postanowiliśmy dzień spędzić na aktywnym sprzątaniu naszej chatki ;-):tak: a potem dołączyli teściowie i do 16 pracowaliśmy jak mróweczki :-p tzn ja nie tak ciężko ;-):laugh2: potem obiad etc a teraz w końcu nastawiłam pierwsze od miesiąca w domku pranie :-) powoli zaczyna przypominać miejsce zdatne do mieszkania :tak::laugh2:

... Myszko ... bardzo się o Ciebie martwimy nawet R się pytał dziś czy już lepiej :tak:, ale mimo wszystko trzymamy &&&&&& mocno zaciśnięte, że w poniedziałek Twój ginek coś powie więcej i że jeszcze przed narodzinami Szymulki zdążysz przytulić się jeszcze do W w domku ;-):tak:

JAK TO MÓWI ERBA BĘDZIE SI

reklama
witam. chcilabym wam przekazac taka nowinke ze zostalam drugi raz mamusia:))nasza córcia(patrycja) urodzila sie 13.10.2010r o 10.35:)))czujemy sie swietnie, mala spokojna jka aniolek. je i spi..ja po porodzie czulam sie bardzo dobrze bo moj porod trwal 15 min jak odeszly mi wody i nie mialam bolacych skurczy:))pozdrawiam

witam. Chcilabym wam przekazac taka nowinke ze zostalam drugi raz mamusia:))nasza córcia(patrycja) urodzila sie 13.10.2010r o 10.35:)))czujemy sie swietnie, mala spokojna jka aniolek. Je i spi..ja po porodzie czulam sie bardzo dobrze bo moj porod trwal 15 min jak odeszly mi wody i nie mialam bolacych skurczy:))pozdrawiam

:-) serdeczne gratulacje!!!! :-)

Witam.
Ja również się pochwalę, że 13.10. o godz. 19.40 przyszedł na świat mój synuś Sebastian.
Zobacz załącznik 294442

Gratulacje laseczki ja nadal w dwupaku dzis zaczynam 39 tydzien
maz z noga w domu masakra mam nadzieje ze sie nie pozabijamy do grudnia ha ha

typ zbieracka - łowiecki dobre :-D:-D:-D:-D
dzieki za wieści o Myszce... tak myślałam, ze cos nie gra, 2 dni by do nas nie zajrzała:-(
No trzymaj sie Myszak...dobrze,ze jestes pod opieka :tak: trzymam kcikasy za Ciebie i Szymulka &&&&&

a tak na marginesie, jedna ma cisnienei za wysokie, a druga za niskie... ostatnio miałam 90/70 i mam nadzieje,ze mi skoczy troche na porodówce, bo inaczej im zasnę :-D

Żabka w Bydzi sa 2 zpitale, w których znieczulenie jest bezpłatne (miejski i mswia) moze do Nas przyjedziesz urodzic? ;-):-)

mnie zmuliło i poszałam sie połozyć...zasnelam na 1,5 h:szok: potem obiad i znowu jestem :tak:

mamy podobne smaki:tak: ja też dziś zaplnowałam placki na kolacje...robie takie tarte na tarce jarzynowej z cebulą i zieloną pietruszką mniam...mniam...

u mnie tesciowie mieszkali przez równy miesiąc, nie ma ich od 2 tygodni...czuje ulge:-D

potasu albo wit C

smaki jabys była w ciazy:-D:-D:-D

to dobrze, przynajmniej coś konkretnego sie zaczęło dziać :tak: trzymam kciuki,zeby cos w końcu wyszło...leczonko i maluszek w drodze ;-)
lopop jeździsz do szubina, czy gdzie indziej?

no przynajmniej bedziesz miała meza w domu, moze troszke ciezszego ale w całosci ;-) teraz to trzymajcie sie dziewczyny jak najdłuzej w dwupaku...zadnych lisci malinowych, olejków itd....niech małżonek dochodzi do siebie

Taki mamy zamiar hahah

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam. chcilabym wam przekazac taka nowinke ze zostalam drugi raz mamusia:))nasza córcia(patrycja) urodzila sie 13.10.2010r o 10.35:)))czujemy sie swietnie, mala spokojna jka aniolek. je i spi..ja po porodzie czulam sie bardzo dobrze bo moj porod trwal 15 min jak odeszly mi wody i nie mialam bolacych skurczy:))pozdrawiam
Cześć Ewelina ogromne gratulacje ...jak zazdroszczę tych 15 min :) życzę by mała Patyrcja zdrowo sie chowała :)

Witam.
Ja również się pochwalę, że 13.10. o godz. 19.40 przyszedł na świat mój synuś Sebastian.
Zobacz załącznik 294442
Ryba i Tobie gratuluję i zyczę duzo zdrowia i spokoju :)

Ale sie dziweczyny zmuwiłyscie w jeden dzień urodziłyście i w jeden dzień dałyście Nam znac :)

Taki mamy zamiar hahah
trzymam kciukasy &&&

Witam Was kochane ze szpitalnego łoża

Batonik dziękuję za przekaz... i wszystkim za miłe słowa.

No nieciekawie się porobiło...najgorsze że jest weekend i nic nie wiadomo, cisza, lekarzy brak...podają tylko tabletki, robią ktg, które moje dziecko doprowadza do szału i tyle.
Jeszcze tylko jutro i poniedziałek. Mam nadzieje że spotkam się z moim lekarzem i szybko mi "pomoże"...
Dziwi mnie to białko bo w badaniach z poniedziałku nie było, jutro mi powtórzą badanie i zobaczymy. Najgorsze że ciśnienie też się nie stabilizuje...biorę masę leków i np ostatni pomiar to 140/90

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie! Proszę trzymajcie za nas kciuki.
Mimo że wiem ze jesteśmy w dobrych rękach czasami brakuje mi sił i ryczę... chciałabym już tulić moje Maleństwo i wiedzieć że nic mu nie grozi.
Mam lapka i net w szpitalu ale nie za wygodnie mi z nim siedzieć, więc w miarę możłiwości będę zaglądać...a jakby coś się ważnego działo to będę pisać do Iwonki.
Trzymamy &&&& wszystkie Myszka grunt, ze jestesci pod opieka i w razie czego Szymus szybciej sie urodzi... staraj sie wypoczywać, bo stresik i emocje podbijają tetno...
A jak się uda to w poniedziałęk na kilka dni do domku :)

o wlasnie taki kojec mi chodzi , i jak na wakacje sie super sprawdza
my też planujemy zakup takiego łóżeczka, ale jeszcze nie teraz...zobaczymy czy bedzie na pewno konieczne.
Na poczatek mamy drewniane łóżeczo i kołyskę i leżaczek....
http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/4092/lezaczek_rainforest_k2565_fisher_price
coś w tym stylu

ja też sie wzruszyłam jak J. zdecydowała sie na bycie przy porodzie:tak: choć od razu mu zapowiedziałam, ze jak bede sie czuła skrepowana czy nie bede mogła sie skupić to poprosze go by wyszedł...no ale liczę,ze bedzie moim adwokatem na sali ;-)

mi się zdaje, że razem to raźniej :tak:

my chcemy Jedo Fun 4 taki, tylko inny fotelik...na wózek u nas teściowie sie składaja

:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm: tyle się napisałam i znikło :-:)-:)-:)-:)-( wszystko :-( nawet cytaty :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was kochane ze szpitalnego łoża

Batonik dziękuję za przekaz... i wszystkim za miłe słowa.

No nieciekawie się porobiło...najgorsze że jest weekend i nic nie wiadomo, cisza, lekarzy brak...podają tylko tabletki, robią ktg, które moje dziecko doprowadza do szału i tyle.
Jeszcze tylko jutro i poniedziałek. Mam nadzieje że spotkam się z moim lekarzem i szybko mi "pomoże"...
Dziwi mnie to białko bo w badaniach z poniedziałku nie było, jutro mi powtórzą badanie i zobaczymy. Najgorsze że ciśnienie też się nie stabilizuje...biorę masę leków i np ostatni pomiar to 140/90

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie! Proszę trzymajcie za nas kciuki.
Mimo że wiem ze jesteśmy w dobrych rękach czasami brakuje mi sił i ryczę... chciałabym już tulić moje Maleństwo i wiedzieć że nic mu nie grozi.
Mam lapka i net w szpitalu ale nie za wygodnie mi z nim siedzieć, więc w miarę możłiwości będę zaglądać...a jakby coś się ważnego działo to będę pisać do Iwonki.
oczywiscie ze trzymamy kciuki specjalnie dzis wlazlam na mojego zloma i gal;y wypatruje zeby wyczytac co tamu ciebie jeszte tylko kilka dni i bedziecie w e 3 :-) pozdrowki trzymajcie sie i spokojnie jutro poniedzialek bedzie wiecej lekarzy i wiecej wiadomosci ;-)
o wlasnie taki kojec mi chodzi , i jak na wakacje sie super sprawdza

Witaj Myszko
Pewnie ze trzymamy kciukasi za Ciebie i jestesmy z Tobą . I nie denerwuj sie wszystko bedzie dobrze
wiem ze czasami sil brakuje ale jeszcze troszke
Jestesmy z Wami !!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki trzymajcie sie cieplutko
no ja 1 reaz widzialam takie luzeczko jak bylismy z corka na wakacjach apotem widzialam u znajomej zew domu ma takie dla dzieci i jak dla mnie to jest najleprze rozwiazanie i w domu i w razie jakiegos wyjazdu wszedzie bede mogla je zabrac :-)
gratuluje ale to zlecialo a pamietam twoj dodatni test :-)
Witam.
Zobacz załącznik 294442
ale super wiadomosci gratuluje fajnie ze pamietalyscie o nas i wpadlyscie sie pochwalic :-)
Gratulacje laseczki ja nadal w dwupaku dzis zaczynam 39 tydzien
maz z noga w domu masakra mam nadzieje ze sie nie pozabijamy do grudnia ha ha
no kochana jeszcze tydzien i sie rozpakojesz ale pewnie predzejjak co to daj znac :-)

Do góry