reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

szkoda, bo cena rzeczywiście nie jest wysoka...widze, ze też w turkusie ;)
rozglądaj sie moze jednak będzie jeszcze jedna okazja... szkoda, ze dziadkowie ie zadeklarowali sie w pomocy (choćby w pożyczce) no znajac teściów to pewnie nie ma na co liczyć :(
tesciow to bym nawet niepoprosila bo pozniej by pewnie sie uniesli honorem ze niemusimy oddawac a potem by za jakis czas nam wypominali to ze nam dali a pozyczyc na 3 miesiace szczerze mowiac niemam od kogo bo gdybym miala to bym odrazu pozyczyla i po becikowym oddala i wcale bym sie niewahala ale szczerze az sie troszke wkorzylam ze taka okazja i niemoge skorzystac i oczywiscie hormonki zabuzowaly i az sie poplakalam ale juz sie uspokoilam wiadomo humorki ciazowe wogole ostatnio chodze ciagle rozdraazniona a tyjak sie czujesz kochana juz niedlugo sie rozpakojesz :-)

reklama
jakoś dociera to do mnie powoli...choć nie czuję sie jeszcze "na ostatnich nogach" :) ogólnie dobrze znosze ciażę, wiadomo brzucho teraz urósł więc coraz mniej komfortowo sie żyje. Obcięcie paznokci czy ubranie butów to nie lada wyczyn ;)
Ciśnienei mam słabe więc nieraz jak śnieta ryba chodze :D :D ale co tam..
no ze spanie mam kłopoty, ale to norma...
kilka tyg temu skróciła mi się szyjka, ale stanęła więc liczę,ze jeszcze co najmniej 2 tyg potrzymam w dupaku...po pierwsze dlatego, ze chcę rodzić w msw i a, a tam mozna od 37tc, a po drugie chciałabym jeszcze pojechac do Gdańska na 2 zaliczenia na AWF i skończyć co sie da przed urodzeniem...takie są plany

A Ty?
Kiedy ten net na stałe będziesz miała...brakuje Ciebie :)

Żabka zmykam, bo mi się pyrki ugotowały...moze po obiedzie gdzieś na spacer sie wybierzemy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien doberek
olkale jeżdżę do szubina i fajny lekarz kasy nie zdziera o co pytam to mówi za monitoringi nie bierze wcale
wiesz jeżdżę do niego juz od marca pamietasz to zapłaciłam 2 razy za wizytę i raz za 650 za IUI no a ja tą trasę mam wyzanczoną jako częstą czasem jestem tam 3 razy w tygodniu:)

Dobrze ze są jeszcze ludzie na tym swiecie , widac ze lekarz z powołania . Moja tz fajna ale niestety kasuje zw wszysko
żaka a jaki to wózek? wklej linka...

my chcemy Jedo Fun 4 taki, tylko inny fotelik...na wózek u nas teściowie sie składaja

Fajna bryka dla Natalki
Ja dzis buszowalam z corcia po sklepach i zaopatzrylam sie w pas ciazowy , teraz z krotkimi bluzkami i odpietym guzikiem nie ma problemu :)

Ostatnia edycja:
jakoś dociera to do mnie powoli...choć nie czuję sie jeszcze "na ostatnich nogach" :) ogólnie dobrze znosze ciażę, wiadomo brzucho teraz urósł więc coraz mniej komfortowo sie żyje. Obcięcie paznokci czy ubranie butów to nie lada wyczyn ;)
Ciśnienei mam słabe więc nieraz jak śnieta ryba chodze :D :D ale co tam..
no ze spanie mam kłopoty, ale to norma...
kilka tyg temu skróciła mi się szyjka, ale stanęła więc liczę,ze jeszcze co najmniej 2 tyg potrzymam w dupaku...po pierwsze dlatego, ze chcę rodzić w msw i a, a tam mozna od 37tc, a po drugie chciałabym jeszcze pojechac do Gdańska na 2 zaliczenia na AWF i skończyć co sie da przed urodzeniem...takie są plany

A Ty?
Kiedy ten net na stałe będziesz miała...brakuje Ciebie :)
no wiem cos o tych butach i spaniu hihihi ale damy radew a net to ja mam caly czas bo mam modem z play ale niemam sprzetu naktorym moglabym siedziec bo stary komp sie spalil a w laptopie matryca wysiadla i ekran jesttaaak bardzo ciemny ze nic niewidac jedynie jak jestslonce i swieci prosto w ekran to troche widze co na tym monitorze jest dlatego dzis jak swieci to korzystami siedze ale mama nam zasponsorowala tablet internetowy i juz go zamowilam i teraz czekam na paczke najprawdopodobniej bedzie w przyszlym tygodniu czyli na poczatku listopada dlugo sie czeka ale to dlatego ze paczka idzie prosto z chin i mam nadzeje ze tablecik bedzie dzialal z moim modemem zebyym mogla znow z wami codziennie siedziec na bb a ten wozek caly czss mi w glowie siedzi jeszcze meza troche pomecze dzis czy daloby sie cos zrobic ale watpie bo mamy teraz inne wydatki jeszcze musze kupic pierluchy i kosmetykii w poniedzialek lece zaplacic za luzeczko bo wkoncu na nie odlozylam i kupilam przydaloby sie teraz wygrac w lotka hihihihi

Żabka zmykam, bo mi się pyrki ugotowały...moze po obiedzie gdzieś na spacer sie wybierzemy
to zycze smacznego i udanego spaceru :-)
Dobrze ze są jeszcze ludzie na tym swiecie , widac ze lekarz z powołania . Moja tz fajna ale niestety kasuje zw wszysko
żaka a jaki to wózek? wklej linka...

my chcemy Jedo Fun 4 taki, tylko inny fotelik...na wózek u nas teściowie sie składaja
http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=2582

hej erba jak sie czujesz co tam u ciebie chyba odpowiedz ci sie niedokonczyla ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to zycze smacznego i udanego spaceru :-)
[hej erba jak sie czujesz co tam u ciebie chyba odpowiedz ci sie niedokonczyla ;-)

a dziekuje juz lepiej , teraz sie zastanawiam czy ja w ciazy jestem , czsem cisnenie za wysokie ale dajemy rade :)
no wlasnie cos sie dzieje napisalam raz i potem edytowalam e juz mi sie nie chce poprawiac generalnie teraz duzoo wypoczywam :)
szkoda ze sprzet Ci siadl brakuje ciebie

a dziekuje juz lepiej , teraz sie zastanawiam czy ja w ciazy jestem , czsem cisnenie za wysokie ale dajemy rade :)
no wlasnie cos sie dzieje napisalam raz i potem edytowalam e juz mi sie nie chce poprawiac generalnie teraz duzoo wypoczywam :)
szkoda ze sprzet Ci siadl brakuje ciebie
no to dobrze :-) a sprzet spoko niemartwcie sie za max 2 tygodnie bede juz z wami na stale mam taka nadzieje ( ze tablet bedzie dzialal z modememe z play bo jak nie to sie wsciekne ) ale jestem narazie dobrej mysli i czekam na paczke i pod koniec tygodnia bede czekala na luzeczko :-)

no to dobrze :-) a sprzet spoko niemartwcie sie za max 2 tygodnie bede juz z wami na stale mam taka nadzieje ( ze tablet bedzie dzialal z modememe z play bo jak nie to sie wsciekne ) ale jestem narazie dobrej mysli i czekam na paczke i pod koniec tygodnia bede czekala na luzeczko :-)

spoko wszystko bedzie dobrze :)
U mnie łóżeczko stoi w piwnicy ,ale tak na poczatek chce kupic kojec turystyczny taki z dwoma poziomami , dzis bylysmy z corcia ogladac ale mysle ze z netu zamowie bo jednak taniej . Nie wiem czy w tamtym poscie sie dopisalo ze pas ciazowy sobie dzis kupiłam teraz nie ma problemu z bluzeczkami ktore sie przykrotkawe robią;-)

zabka uciekam ide sie polozyc bo dzis troche km zrobilam i teraz po obiadku to sie slodko robi

ppapappapa do poklikania

Ostatnia edycja:
spoko wszystko bedzie dobrze :)
U mnie łóżeczko stoi w piwnicy ,ale tak na poczatek chce kupic kojec turystyczny taki z dwoma poziomami , dzis bylysmy z corcia ogladac ale mysle ze z netu zamowie bo jednak taniej . Nie wiem czy w tamtym poscie sie dopisalo ze pas ciazowy sobie dzis kupiłam teraz nie ma problemu z bluzeczkami ktore sie przykrotkawe robią;-)

zabka uciekam ide sie polozyc bo dzis troche km zrobilam i teraz po obiadku to sie slodko robi

ppapappapa do poklikania
HIT ŁÓŻECZKO KOJEC KOŁYSKA GRATISY PRZEWIJAK (1277099274) - Aukcje internetowe Allegro ja kupilam takie bo ma duzo gratisow i jest male niezajmoje duzo miejsca a my mamy maly pokoik wiec dla nas jest super i na dzien bede je przenosic do pokoju corki bo w dzien maz spi po nocce wiec zalezalo mi tez zeby bylo lekkie i dobre do przeniesienia do drugiego pokoju a na noc bede z nim wracac do mojego pokoju i ma duzo gratisow a jak patrzyma w sklepie to takie ciut dluzsze bez gratisow kosztuje 400 zl wiec dla mnie jest super tansze mniejsze i z gratisami :-)

Witam Was kochane ze szpitalnego łoża

Batonik dziękuję za przekaz... i wszystkim za miłe słowa.

No nieciekawie się porobiło...najgorsze że jest weekend i nic nie wiadomo, cisza, lekarzy brak...podają tylko tabletki, robią ktg, które moje dziecko doprowadza do szału i tyle.
Jeszcze tylko jutro i poniedziałek. Mam nadzieje że spotkam się z moim lekarzem i szybko mi "pomoże"...
Dziwi mnie to białko bo w badaniach z poniedziałku nie było, jutro mi powtórzą badanie i zobaczymy. Najgorsze że ciśnienie też się nie stabilizuje...biorę masę leków i np ostatni pomiar to 140/90

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie! Proszę trzymajcie za nas kciuki.
Mimo że wiem ze jesteśmy w dobrych rękach czasami brakuje mi sił i ryczę... chciałabym już tulić moje Maleństwo i wiedzieć że nic mu nie grozi.
Mam lapka i net w szpitalu ale nie za wygodnie mi z nim siedzieć, więc w miarę możłiwości będę zaglądać...a jakby coś się ważnego działo to będę pisać do Iwonki.

reklama
HIT ŁÓŻECZKO KOJEC KOŁYSKA GRATISY PRZEWIJAK (1277099274) - Aukcje internetowe Allegro ja kupilam takie bo ma duzo gratisow i jest male niezajmoje duzo miejsca a my mamy maly pokoik wiec dla nas jest super i na dzien bede je przenosic do pokoju corki bo w dzien maz spi po nocce wiec zalezalo mi tez zeby bylo lekkie i dobre do przeniesienia do drugiego pokoju a na noc bede z nim wracac do mojego pokoju i ma duzo gratisow a jak patrzyma w sklepie to takie ciut dluzsze bez gratisow kosztuje 400 zl wiec dla mnie jest super tansze mniejsze i z gratisami :-)
o wlasnie taki kojec mi chodzi , i jak na wakacje sie super sprawdza

Witam Was kochane ze szpitalnego łoża

Batonik dziękuję za przekaz... i wszystkim za miłe słowa.

No nieciekawie się porobiło...najgorsze że jest weekend i nic nie wiadomo, cisza, lekarzy brak...podają tylko tabletki, robią ktg, które moje dziecko doprowadza do szału i tyle.
Jeszcze tylko jutro i poniedziałek. Mam nadzieje że spotkam się z moim lekarzem i szybko mi "pomoże"...
Dziwi mnie to białko bo w badaniach z poniedziałku nie było, jutro mi powtórzą badanie i zobaczymy. Najgorsze że ciśnienie też się nie stabilizuje...biorę masę leków i np ostatni pomiar to 140/90

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie! Proszę trzymajcie za nas kciuki.
Mimo że wiem ze jesteśmy w dobrych rękach czasami brakuje mi sił i ryczę... chciałabym już tulić moje Maleństwo i wiedzieć że nic mu nie grozi.
Mam lapka i net w szpitalu ale nie za wygodnie mi z nim siedzieć, więc w miarę możłiwości będę zaglądać...a jakby coś się ważnego działo to będę pisać do Iwonki.

Witaj Myszko
Pewnie ze trzymamy kciukasi za Ciebie i jestesmy z Tobą . I nie denerwuj sie wszystko bedzie dobrze
wiem ze czasami sil brakuje ale jeszcze troszke
Jestesmy z Wami !!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki trzymajcie sie cieplutko

Do góry