reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-D:-D pewnie z tym klejeniem i pakowaniem to zejdzie mu jeszcze dobra godzina a R miał być tak koło 19 ;-) ... a teściu ciekawskie jajo siedzi jak już potrzebny nie jest tylko po to żeby zobaczyć ile kasy weźmie :wściekła/y:
no pewnie z godzinkę jak nic..pewnie też zadowolony,ze juz koniec i to przed week...to ile zapowoadał,ze bedzie? a ile był ?

a teściu to moze chciałby znć stawki ;) jeszcze Wam rachunek wystawi :) ;)

reklama
no pewnie z godzinkę jak nic..pewnie też zadowolony,ze juz koniec i to przed week...to ile zapowoadał,ze bedzie? a ile był ?

a teściu to moze chciałby znć stawki ;) jeszcze Wam rachunek wystawi :) ;)

... teściu to może dostać jedynie kopa na zapęd :-D:-D

... a z majstrem to się mniej więcej umawialiśmy na pewną sumkę ... tylko że doszła mu wymiana drzwi w dwóch pokojach i wejściowych :sorry2: także zobaczymy ... werdykt jeszcze nie zapadł :baffled:

... teściu to może dostać jedynie kopa na zapęd :-D:-D

... a z majstrem to się mniej więcej umawialiśmy na pewną sumkę ... tylko że doszła mu wymiana drzwi w dwóch pokojach i wejściowych :sorry2: także zobaczymy ... werdykt jeszcze nie zapadł :baffled:
no zycze, zeby nie zdarł z Was za bardzo...
Będe sie zegnała powolutku...kolacyjke robie ;)

do jutra buziaki

olkale jeżdżę do szubina i fajny lekarz kasy nie zdziera o co pytam to mówi za monitoringi nie bierze wcale
wiesz jeżdżę do niego juz od marca pamietasz to zapłaciłam 2 razy za wizytę i raz za 650 za IUI no a ja tą trasę mam wyzanczoną jako częstą czasem jestem tam 3 razy w tygodniu:)

decyzja... dzielna kobietka :tak: ja też o znieczuleniu myśle w kategoriach alternatywy jak nie bede dawała dady...wszystkie urodzimy i bedziemy z siebie dumne :tak: mój J. też mnie zadziwił,ze chce być przy porodzie, prawde mówiąc nie liczyłam na to ;)

jak kiedyś męża pytałam czy będzie ze mną przy porodzie to duże oczy robił i mówił, że chyba nie da rady :-( więc przyswajałam się, że będę sama :confused2: oglądałam program o porodach, a ten przyszedł i mówi "a ty wiesz, że ja będę przy porodzie i odetnę pępowinę"... :laugh2: aż mi się łezka zakręciła :sorry:

Scully urodzisz naturalnie i na pewno będzie wszystko ok, ja też tak sobie myślałam o tym że jak bym była w ciąży i miała rodzić to naturalnie ze znieczuleniem ale trzeba wziąć pod uwagę że znieczulenia takiego nie weźmiesz zawsze to zależy od fazy porodu i rozwarcia.

:-( wiem i biorę wszystko pod uwagę :tak: ale jestem optymistką i liczę, że zdążą ze znieczuleniem w razie czego :tak: jak maleństwo podrośnie i będzie kopać to se z nim/nią pogadam na temat znieczulenia (żeby w razie czego dał/dała mi szansę skorzystać) ;-)

... Myszka w nocy wylądowała w szpitalu bo jej bardzo ciśnienie skakało - już jest troszkę lepiej, ale raczej zostanie do poniedziałku:-( ...

MYSIA trzymam kciuki :tak:

not o ta jak ja gratuluje decyzji ale wiesz nie zawsze jest tak jak chcemy i badz przygotowana na wszystko ja mialam 1 cesarke a teraz sama niewiem co mi do lba strzelilo i sie zakodowalo ze chce rodzicnaturalnie z mezem niestety na znieczulenie niebede mogla sobie pozwolic bo poprostu mnie na nie niestac :-( i wkorza mnie ze w naszym kraju znieczolenie podczas porodu jest platnym przywilejem a nie norma jak w innych krajach.....no ale trudno polska rzeczywistosc ale jak narazie czuje sie silna i ze dam rade naturalnie i bardzo bym chciala ale biore pod uwage to ze moga mi zrobic cc przez to ze 1 bylo cc...

wiem :tak: cc się nie boję tak jak naturalnego porodu :sorry: poddaję się woli niebios i co będzie to będzie :tak:

a mam dziś zajeb**** ochotę na placki ziemniaczane :-p chyba muszę tel do mamusi wykonać :-D

ah te zachcianki :-D ja ostatnio objadam się ananaskiem, mango, jabłkiem i granatem :sorry: jak pomyślę to już mi się chce :-p

hej witam i juz zaspokajam waszą ciekawość otóż badania to przeciwciała antykalipidowe w klasie IGG i IGM oraz na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz chlamydię i ureoplasmę

dużo tego :tak: dobrze trzeba wszystko sprawdzić :tak: daj znać jak wyniki :tak: trzymam kcukaski =jak zawsze= mocno:tak:

olkale jeżdżę do szubina i fajny lekarz kasy nie zdziera o co pytam to mówi za monitoringi nie bierze wcale
wiesz jeżdżę do niego juz od marca pamietasz to zapłaciłam 2 razy za wizytę i raz za 650 za IUI no a ja tą trasę mam wyzanczoną jako częstą czasem jestem tam 3 razy w tygodniu:)

no mi też nie brał za monitoringi... on też taki pozytywny jest, co prawda odpuściłam go po pozytywnym teście, nieraz żałuję, bo jest lepszym fachowcem od tej gin do której chodzę teraz, no ale ja też lubię...na szczęscie ciaza przebiega prawidłowo więc sie nie spinam za bardzo... być moze jest to też spowodowane tym, ze nachodziłam sie do lekarzy zanim zaszłam i chcę odetchnąć;-)
ostatnio spotkałąm dziewczynę, która też do niego chodziła i tez w superlatywach sie wyrażała o nim...

lopciu mam nadzieje, ze w końcu znajdzie przyczynę Waszego niepowodzenia...bo starsznie mocno trzymamy kciuki :tak:, zebyś mogła cieszyć sie drugim maleństwem najpierw w brzuszku, a potem na rękach (oczywiscie życzę tego wszystkim Wam staraczkom :tak:)
Pozytywne jest to w końcu większosci z Nas udało sie mimo, że nieraz dopadao Nas zwiątpienie i traciłyśmy nadzieję... puki nie ma oststecznej decyzji, ze nie mozecie mieć Państwo dzieci jest nadzieja i tej mysli sie trzymaj :tak:

A tak z ciekawości...monitoringi co pokazują...owu jest? Gdzie te badania bedziesz robiła?

jak kiedyś męża pytałam czy będzie ze mną przy porodzie to duże oczy robił i mówił, że chyba nie da rady :-( więc przyswajałam się, że będę sama :confused2: oglądałam program o porodach, a ten przyszedł i mówi "a ty wiesz, że ja będę przy porodzie i odetnę pępowinę"... :laugh2: aż mi się łezka zakręciła :sorry:
ja też sie wzruszyłam jak J. zdecydowała sie na bycie przy porodzie:tak: choć od razu mu zapowiedziałam, ze jak bede sie czuła skrepowana czy nie bede mogła sie skupić to poprosze go by wyszedł...no ale liczę,ze bedzie moim adwokatem na sali ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
... no jeszcze nie do końca bo teraz dopiero w weekend zaczniemy ogarniać chatkę, ale najważniejsze że już gruba robota zrobiona - reszta to kosmetyka ;-)
ale potem odetchniesz i bedziesz sie cieszyc odnowionym mieszkankiem :-)
Dzień dobry

No mozna taki wątek założyc , i myslałam zebyśmy się tam do niego wszystkie wpisały ale mysle o wszystkich dziewczynach

tylko co napisane jest na tym watku wiemy tylko my :) i nikt nas nie podglada z innych

Ach kochana a jak my tesknimy nawet nie wiesz

Kochana wszystko bedzie dobrze , ja jak poszłam w zeszlym roku to tez nie mialam pecholkow czyli owu nie było , dostałam clo ale okazalo sie ze prl wysoka , potem wylaczylam lampeczkę wypiłam ziółka od Lopcia i niespodzianka , takze trzymaj sie i glowa do gory wszystko bedzie dobrze My za Was trzymamy mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i wierzymy ze bedzie si !!!!
Batonik supcio ze juz po :)
Zabka witaj ciesze sie ze jesteś ale Tobie ten suwaczek pleciał ulala , a niedawno pamietam jak był 20 tc :) zreszta czas leci
Myszko jestesmy z Tobą i pewnie niedlugo juz synusia bedziesz tulic bo chyba nie beda czekac
Pozdro
tutaj to wszystkim sowaczki zasowaja :-) ja jutro zaczynam 30 tydzien ciazy jeszcze tylko 10 do konca :-D
hej witam i juz zaspokajam waszą ciekawość otóż badania to przeciwciała antykalipidowe w klasie IGG i IGM oraz na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz chlamydię i ureoplasmę

Mysza oby już z maleństwem życzę:):):):)
Scully dasz radę kochana
zabka aśka to asiucha-L:):)
aha oki juz skumalam dzieki ;-)
typ zbieracka - łowiecki dobre :-D:-D:-D:-D
dzieki za wieści o Myszce... tak myślałam, ze cos nie gra, 2 dni by do nas nie zajrzała:-(
No trzymaj sie Myszak...dobrze,ze jestes pod opieka :tak: trzymam kcikasy za Ciebie i Szymulka &&&&&

a tak na marginesie, jedna ma cisnienei za wysokie, a druga za niskie... ostatnio miałam 90/70 i mam nadzieje,ze mi skoczy troche na porodówce, bo inaczej im zasnę :-D

Żabka w Bydzi sa 2 zpitale, w których znieczulenie jest bezpłatne (miejski i mswia) moze do Nas przyjedziesz urodzic? ;-):-)

mnie zmuliło i poszałam sie połozyć...zasnelam na 1,5 h:szok: potem obiad i znowu jestem :tak:

mamy podobne smaki:tak: ja też dziś zaplnowałam placki na kolacje...robie takie tarte na tarce jarzynowej z cebulą i zieloną pietruszką mniam...mniam...

u mnie tesciowie mieszkali przez równy miesiąc, nie ma ich od 2 tygodni...czuje ulge:-D

potasu albo wit C

smaki jabys była w ciazy:-D:-D:-D

to dobrze, przynajmniej coś konkretnego sie zaczęło dziać :tak: trzymam kciuki,zeby cos w końcu wyszło...leczonko i maluszek w drodze ;-)
lopop jeździsz do szubina, czy gdzie indziej?

no przynajmniej bedziesz miała meza w domu, moze troszke ciezszego ale w całosci ;-) teraz to trzymajcie sie dziewczyny jak najdłuzej w dwupaku...zadnych lisci malinowych, olejków itd....niech małżonek dochodzi do siebie
do bydgoszczy mam troche za daleko i tak bede jechala 40 km do szpitala w swieciu na porodowke bo maja darmowy porod rodzinny i dobrze sobie go wspominam po narodzinach corci
no po takim chomiku to ciężko...juz sobie wyobrazam to sprzatanie gracików...a wszystko potrzebne :tak: ale fajnie, ze dostaliscie to mieszkanko, bo my to strasznie długo czekalismy na sprzyjajace okolicznosci... 5 lat "chodzilismy" ze sobą za nim światełko sie pojawiło i zaczęliśmy od ... kredytu ;-)

kurcze Myszkę boli głowa od nadcisnenia...to jest jeden z objawów, ciekawe czy jej zbija ciśnienie czy postanowią skroić...? wróciłaby z szymkiem juz :szok:

trochę z innej beczki na grudniówkach ostatnio pojawiła sie dziewczyna (choler... mi jej szkoda, mysle o niej dosć czesto) którą facet zostawił chyba w 32 tc:szok: co za koleś... wrócił do swojej byłej, a teraz nie umie zdecydować sie czy uznać małą za córkę...co za gówniarz z niego :wściekła/y:

no a co do teściów to co za duzo, to .... ;)
bo ty dobra duszyczka jestes i o wszystkich myslisz :-) :-*

hej kobietki a ja dzis mam piekne slonce za oknemdzieki czemu troche widze w monitorze kompa i moglam wpasc ale minusem jest to ze przez to ze zaczelam buszowac w necie znalalam moj wymarzony wozek na allegro i w dodatku 40 km ode mnie i gosciowka chce za niego tylko polowe ceny nowego a ma jeszcze gwarancje do kwietnia i sie wscieklam ze taka okazja a ja niemoge skorzystac :-( az mi sie ryczec chce bo wozek chcemy kupic dopiero po becikowym bo predzej niemamy kasy bo inne rzeczy trzeba kupic a pozyczyc do lutego tez niemam od kogo na ten wozek i az sie wscieklam :-( bo cos czuje ze jak juz bede miala becikowe to ze sie taka okazja drugi raz nietrafi :-( a co tam u was kochane ja jeszcze pol godzinki z wami posiedze dopoki slonce swieci w monitor :-)

tutaj to wszystkim sowaczki zasowaja :-) ja jutro zaczynam 30 tydzien ciazy jeszcze tylko 10 do konca :-D
hej kobietki a ja dzis mam piekne slonce za oknemdzieki czemu troche widze w monitorze kompa i moglam wpasc ale minusem jest to ze przez to ze zaczelam buszowac w necie znalalam moj wymarzony wozek na allegro i w dodatku 40 km ode mnie i gosciowka chce za niego tylko polowe ceny nowego a ma jeszcze gwarancje do kwietnia i sie wscieklam ze taka okazja a ja niemoge skorzystac :-( az mi sie ryczec chce bo wozek chcemy kupic dopiero po becikowym bo predzej niemamy kasy bo inne rzeczy trzeba kupic a pozyczyc do lutego tez niemam od kogo na ten wozek i az sie wscieklam :-( bo cos czuje ze jak juz bede miala becikowe to ze sie taka okazja drugi raz nietrafi :-( a co tam u was kochane ja jeszcze pol godzinki z wami posiedze dopoki slonce swieci w monitor :-)
żaka a jaki to wózek? wklej linka...

my chcemy Jedo Fun 4 taki, tylko inny fotelik...na wózek u nas teściowie sie składaja
http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=2582

reklama
szkoda, bo cena rzeczywiście nie jest wysoka...widze, ze też w turkusie ;)
rozglądaj sie moze jednak będzie jeszcze jedna okazja... szkoda, ze dziadkowie ie zadeklarowali sie w pomocy (choćby w pożyczce) no znajac teściów to pewnie nie ma na co liczyć :(

Do góry