reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

... a ja zjem bułeczkę z serkiem i szynką :-p

... ciekawe czy Myszka wyjdzie jeszcze ze szpitala w dwupaku czy już z Szymulką

Mysle ze jak bedzie jej tak skakalo to zrobia cc i wyjdzie juz z Szymciem , choc trudno powiedziec
I... uciekam bo musze obiadek zrobic , a potem na zakupy takie wieksze
trzymaj sie i do poklikania

reklama
hej witam i juz zaspokajam waszą ciekawość otóż badania to przeciwciała antykalipidowe w klasie IGG i IGM oraz na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz chlamydię i ureoplasmę

Mysza oby już z maleństwem życzę:):):):)
Scully dasz radę kochana
zabka aśka to asiucha-L:):)

hej witam i juz zaspokajam waszą ciekawość otóż badania to przeciwciała antykalipidowe w klasie IGG i IGM oraz na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz chlamydię i ureoplasmę

Scully dasz radę kochana

Bylam w szpitalu maz ma 2 blachy w nodze i 8 srub masakra
jutro chyba do domu

Scully dasz radę kochana

... hmmm też miałam skierowanie na przeciwciała i chyba jeszcze na antykoagulanty tocznia :dry:

... no to nie ma tragedii ... bo my wprowadziliśmy się na mieszkanie po dziadku, a dziadek był typem zbieracko-łowieckim i nie lubił zmian tak więc ostatni remont tych pomieszczeń zrobiono jakieś 20 lat temu :szok: 2 lata temu po śmierci dziadka były robione pokoje w gładzi więc je wystarczy teraz tylko odmalować :tak: jak wstawię Wam zdjęcia to zobaczycie w jakim skansenie mieszkaliśmy rok :zawstydzona/y: no cóż nie było motywacji jakoś :sorry2: a teraz bynajmniej Blanka będzie miała ładnie ;-):tak:

... Myszka w nocy wylądowała w szpitalu bo jej bardzo ciśnienie skakało - już jest troszkę lepiej, ale raczej zostanie do poniedziałku:-( ...

MYSZKA TRZYMAM MOCNO &&&&&&&&&&&&&& ZA WAS
typ zbieracka - łowiecki dobre :-D:-D:-D:-D
dzieki za wieści o Myszce... tak myślałam, ze cos nie gra, 2 dni by do nas nie zajrzała:-(
No trzymaj sie Myszak...dobrze,ze jestes pod opieka :tak: trzymam kcikasy za Ciebie i Szymulka &&&&&

a tak na marginesie, jedna ma cisnienei za wysokie, a druga za niskie... ostatnio miałam 90/70 i mam nadzieje,ze mi skoczy troche na porodówce, bo inaczej im zasnę :-D

not o ta jak ja gratuluje decyzji ale wiesz nie zawsze jest tak jak chcemy i badz przygotowana na wszystko ja mialam 1 cesarke a teraz sama niewiem co mi do lba strzelilo i sie zakodowalo ze chce rodzicnaturalnie z mezem niestety na znieczulenie niebede mogla sobie pozwolic bo poprostu mnie na nie niestac :-( i wkorza mnie ze w naszym kraju znieczolenie podczas porodu jest platnym przywilejem a nie norma jak w innych krajach.....no ale trudno polska rzeczywistosc ale jak narazie czuje sie silna i ze dam rade naturalnie i bardzo bym chciala ale biore pod uwage to ze moga mi zrobic cc przez to ze 1 bylo cc....
Żabka w Bydzi sa 2 zpitale, w których znieczulenie jest bezpłatne (miejski i mswia) moze do Nas przyjedziesz urodzic? ;-):-)

:-) w końcu jesteście Babolki bo ja tu dziś sama pełnię wartę na BB i już mi dupka do fotela przyrasta :-D
mnie zmuliło i poszałam sie połozyć...zasnelam na 1,5 h:szok: potem obiad i znowu jestem :tak:

... ... a mam dziś zajeb**** ochotę na placki ziemniaczane :-p chyba muszę tel do mamusi wykonać :-D
mamy podobne smaki:tak: ja też dziś zaplnowałam placki na kolacje...robie takie tarte na tarce jarzynowej z cebulą i zieloną pietruszką mniam...mniam...

... a w ogóle to mam nadzieję, że od jutra już będę oglądała teścia raz w tygodniu bo już mi tak działa na nerwy że:wściekła/y: lepiej nie mówić, owszem jestem wdzięczna że pomaga przy remoncie ale po prostu już mam go po dziurki w nosie:crazy:
u mnie tesciowie mieszkali przez równy miesiąc, nie ma ich od 2 tygodni...czuje ulge:-D

a ja normalnie mam dzien pomidorowy normalnie , nie moge sie powstrzymac i czuje ze caly czas mi brakuje , pewnie znowu potas niziutki
potasu albo wit C

ja mysle ze jak brakuje organizmowi czegos to sie domaga , ja np siedze sobie i czuje ze zjadlabym sobie kwaszonego ogora i musz e wciagnac przynajmniej z dwa , a terza sobie pomyslalam o kapuscie kwaszonej mniammm , i wlasnie badz tu madry ale zjem sobie sledzika o ! hehheeh
smaki jabys była w ciazy:-D:-D:-D

to dobrze, przynajmniej coś konkretnego sie zaczęło dziać :tak: trzymam kciuki,zeby cos w końcu wyszło...leczonko i maluszek w drodze ;-)
lopop jeździsz do szubina, czy gdzie indziej?

Bylam w szpitalu maz ma 2 blachy w nodze i 8 srub masakra
jutro chyba do domu
no przynajmniej bedziesz miała meza w domu, moze troszke ciezszego ale w całosci ;-) teraz to trzymajcie sie dziewczyny jak najdłuzej w dwupaku...zadnych lisci malinowych, olejków itd....niech małżonek dochodzi do siebie

typ zbieracko - łowiecki dobre :-D:-D:-D:-D

... zawsze tak o nim mówię ... jak nie słyszy oczywiście ... bo wszystko co jest stare to jemu się zawsze przyda ... chomik :-D

dzieki za wieści o Myszce... tak myślałam, ze cos nie gra, 2 dni by do nas nie zajrzała:-(
No trzymaj sie Myszak...dobrze,ze jestes pod opieka :tak: trzymam kcikasy za Ciebie i Szymulka &&&&&

a tak na marginesie, jedna ma cisnienei za wysokie, a druga za niskie... ostatnio miałam 90/70 i mam nadzieje,ze mi skoczy troche na porodówce, bo inaczej im zasnę :-D

... no też się niepokoiłam i napisałam do niej smsa a tu mnie tak zaskoczyła ... pisała że dodatkowo boli ją głowa etc mam nadzieję że nie będą się długo męczyli i że wszystko będzie OK ;-):tak: trzymam za nich mocno &&&&&&&&&&&&

... wyobraziłam to sobie ... jak wiozą Cię na porodówkę ze skurczami a Ty ziewasz :-D:-D

mamy podobne smaki:tak: ja też dziś zaplnowałam placki na kolacje...robie takie tarte na tarce jarzynowej z cebulą i zieloną pietruszką mniam...mniam...

u mnie tesciowie mieszkali przez równy miesiąc, nie ma ich od 2 tygodni...czuje ulge:-D

... no w końcu siedzą w nas małe babeczki :-D:-D może dlatego smaki podobne ;-) ja czekam niestety aż moja mamusia zrobi bo u nas póki co kuchnia stoi ale w kartonie :-D:-D poza tym ona robi najlepsze ze śmietaną i z cukrem :-p:-p:-p

... co do teściów to mam nadzieję że też poczuję ulgę bo siedzi dzień dnia od miesiąca :wściekła/y: i już po prostu mi się dźwiga :baffled:

no po takim chomiku to ciężko...juz sobie wyobrazam to sprzatanie gracików...a wszystko potrzebne :tak: ale fajnie, ze dostaliscie to mieszkanko, bo my to strasznie długo czekalismy na sprzyjajace okolicznosci... 5 lat "chodzilismy" ze sobą za nim światełko sie pojawiło i zaczęliśmy od ... kredytu ;-)

kurcze Myszkę boli głowa od nadcisnenia...to jest jeden z objawów, ciekawe czy jej zbija ciśnienie czy postanowią skroić...? wróciłaby z szymkiem juz :szok:

trochę z innej beczki na grudniówkach ostatnio pojawiła sie dziewczyna (choler... mi jej szkoda, mysle o niej dosć czesto) którą facet zostawił chyba w 32 tc:szok: co za koleś... wrócił do swojej byłej, a teraz nie umie zdecydować sie czy uznać małą za córkę...co za gówniarz z niego :wściekła/y:

no a co do teściów to co za duzo, to .... ;)

no po takim chomiku to ciężko...juz sobie wyobrazam to sprzatanie gracików...a wszystko potrzebne :tak: ale fajnie, ze dostaliscie to mieszkanko, bo my to strasznie długo czekalismy na sprzyjajace okolicznosci... 5 lat "chodzilismy" ze sobą za nim światełko sie pojawiło i zaczęliśmy od ... kredytu ;-)

kurcze Myszkę boli głowa od nadcisnenia...to jest jeden z objawów, ciekawe czy jej zbija ciśnienie czy postanowią skroić...? wróciłaby z szymkiem juz :szok:

trochę z innej beczki na grudniówkach ostatnio pojawiła sie dziewczyna (choler... mi jej szkoda, mysle o niej dosć czesto) którą facet zostawił chyba w 32 tc:szok: co za koleś... wrócił do swojej byłej, a teraz nie umie zdecydować sie czy uznać małą za córkę...co za gówniarz z niego :wściekła/y:

no a co do teściów to co za duzo, to .... ;)

... no my w sumie to mieliśmy sprzyjające warunki u mojej mamy ... tzn można tak to nazwać ;-) potem postanowiliśmy się wyprowadzić we dwójkę i mieszkaliśmy na wynajętym chyba ze 2 lata:sorry2: a od zeszłego lipca mieszkamy już na swoim :tak:

... a ten facet to niezły ... jakiś pusty gówniarz :wściekła/y: nakopałabym takiemu do du**, szkoda tej laski, to bardzo przykre nie chciałabym być w jej sytuacji :no:

... UWAGA, UWAGA !!! ... majster myje pędzle i zasilikonuje wannę i umywalkę w łazience i ...... KONIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):tak::-D:-p:happy2::laugh2::happy::wink::rofl:... tylko R jeszcze z kasą nie przyjechał :dry:

... a ten piep***** teściu miał podłączyć domofon i dzwonek i przez cały dzień nie zdążył ... ku***

reklama
Huraaa gratuluję dotrwania do końca :tak::-D:-D:-D:-D

gdzie ten R sie podziewa???;-) w razie czego niech majster dłuuuugo klei albo R bedzie go szukał :-D

:-D:-D pewnie z tym klejeniem i pakowaniem to zejdzie mu jeszcze dobra godzina a R miał być tak koło 19 ;-) ... a teściu ciekawskie jajo siedzi jak już potrzebny nie jest tylko po to żeby zobaczyć ile kasy weźmie :wściekła/y:

Do góry