reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
mmm i Robale a ja Wam piszę kolejny raz, że to naprawdę mogą być fasolki. Tym bardziej, że same piszecie, że to krwawienie było trochę inne niż @, a są też takie kobiety, które mają normalne krwawienia i jeśli nie mierzą tempek to w ogóle nie wiedzą, że mogą być w ciąży! Każdy organizm jest inny, każda ciąża inaczej przebiega :tak: ja myślę, że na Waszym miejscu to pierwszym krokiem jest beta, a następnie lekarz, bo czytałam, że każde krwawienie w ciąży należy konsultować (czasem trzeba od samego początku leżeć, czego Wam oczywiście nie życzę) więc najważniejsze to sprawdzić, czy to na 100% ciąża czy jej brak. Ja mam dobre przeczucia co do Was, trzymajcie się :tak::-D w razie co już się ustawiam do łapania fluidków :-D

mawet nie wiesz jak bym chciala te kreseczki zobaczyć, :((

No jest to cudowne uczucie zobaczyc te dwie kreseczki, ja nawet sie nie boje tak bardzo, ze nie uda mi sie zaciazyc, ale ze powtorzy sie historia z przed dwoch miesiecy:no: ale pamietam jak ten test robilam, po poludniu w 23 dc ( ale to jestem ja - niecierpliwiec :-p ) i zobaczylam ta druga kreseczka, blada bo blada ale byla i taka radosc, ze chcialam skakac normalnie, ale B byl w domu a nie chcialam mu tak od razu mowic:-p
pozniej jeszcze kilka testow, piekne kreseczki, a pozniej ten koszmarny dzien i ta wstretna malpa przylazla :no: no ale nic bylo minelo, mam nadzieje, za nastepnym razem bedzie inaczej:tak:

hejka dziewuszki, wreszcie przebrnełam przez tą sterte wpisów:-)

witam nowe straczki: jagodka, gwiazdeczka, bessa fajnie ze dołączyłyście ale uważajcie to forum uzależnia;-) :-D

ejif , robale sto lat, i upragnonej fasolki :-):-) z okazji urodzin
zielona masz słodkiego synusia, fajne minki robi:-):-)

czy testuje ktoś w tym tygodniu ?
ja testuje w piątek jak tempka nie spadnie:tak: to będzie w 14 dniu wyższych tempek

myślałam już w lipcu,że się udało zaciążyć,bo bolały mnie bardzo piersi,nie miałam żadnych objawów miesiączki...no i spóźniała mi się bardzo @ ale w 43 dniu przyszła,skąpsza niż zwykle,ale była....:zawstydzona/y:
widze ze miałąs tak jak ja po odstawieniu @ przyszła po 40 dniach a zanim przyszła wydawało mi sie ze to objawy ciążowe a po prostu oragniz zaczą normalnie pracować...

A ja muszę przyznac się,że wogóle nie mam zielonego pojęcia jak wygląda mój cykl,kiedy jest owulacja ....itd....jedynie mogę na bieżąco śledzić zmiany śluzu....w końcu od ponad 10 lat brałam tabsy z przerwą na synka i teraz zaczęłam na nowo przerwę....

tak jak dziewczyny pisałay spróbuj jednak mierzyc ta tempke, przez to ze masz tak długie cykle owulacje mozesz miec bardzo późno ja w tym cyklu miałąm ok 29 - 31 dc

ziewdzyny ile trzeba czekać na wyniki badań hormonalnych??
zalezy gdzie robisz u mnie w laboratorium wyniki jak robiłam rano ok 9 to były do odbioru tego samego dnia po 16

Wlasnie zobaczylam ten watek i tez chce zostac mama w 2010r. Juz po raz drugi. Mam maly problem teraz z cyklami bezowulkowymi. Dostalam duphaston od ginka i lakam go juz 3 cykle, mam nadzieje, ze wszystko sie pouklada w cyklu i naprawi. Myslalam tez o ziolkach stymulujacych jajniki, miala ktoras z Was podobny problem?

za bardzo sie nie znam ale jesli masz problem z cyklami bezowulacyjnymi to po co ci duphaston?? z tego co wiem duphaston się łyka dopiero po owulacji:baffled:
co ci powiedziałą lekarka i w jakichdniach łykasz te tabletki?

Ja nie wiem czemu zrobiłam dzis test i ni oczywiście 1 kreska d....d....d...... k.....wa mać mam już dość znowu lipa.To teraz czekam do @ i znów to samo :angry:

aga moze za wczesnie robiłas jeszcze nic nie jest przesądzone, z cykli króre oglądałam na 28dni w 12 dniu wyzszych temperatur testy juz wychodzą ale często ze słabą kreską

reklama
eijf, przykro mi kochana, ale sama mówiłaś, że w tym miesiącu w ogóle z owulką coś się przestwiło i nie strafiliście..nie łąm się, silna bądz i do starań nowych czas się szykować...:-)Ja dziewczynki dzisiaj zmykam- trening mnie jeszcze czeka i małęgo muszę położyć spać...całuchy babeczki, do jutra:-)

Do góry