reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam się popołudniowo:)

Agutka mam nadzieję,ze dostałaś się z Zuzią do lekarza.
Maćku cieszę się bardzo,że jesteś aktywna na forum bo tęsknimy za Tobą:)
Pajeczka widocznie Bartuś tyle jedzonka potrzebuje i On to sobie tam mieści, w końcu to chłopak kochana;)

Pozaznaczałam dużo wypowiedzi, wszystko mi skasowało 2 razy i nie mam już siły do tego znów wracać.wyrzuca mnie ciągle z forum:(
Brzuszek mnie dzisiaj pobolewa ciągle ale wiem,ze tak ma być bo się tam wszystko rozciąga.Jutro znów betka.Za dużo się najadłam w ogól i teraz źle się czuję bo jadłam na siłę. apetyt mi jakoś odbiera.i jakaś taka smutna jestem;(

reklama
to gdzie pracujesz?

w domciu przy komputerze :-D a raz na tydzień lub 2 jeżdżę do firmy na spotkania zarządu i takie tam. robię korekty tekstów, więc mogę śmiało wszystko w domciu robić- bo po co jeździć codziennie do firmy. mam konkretne plany i terminy i sama sobie decycuję ile czasu dziennie przeznaczę na pisanie :-)

znalazłam coś ciekawego. pewnie też już się na to natknęłyście, ale ja gdzieś wyczytałam że ten żel może mieć również wpływ na pracę plemników, kiedy kobieta ma tzw. wrogi śluz- czyli coś dla nanusi, jakby to doczytała. ciekawe, może jak w tym cyklu z samym clo i dupkiem (nie licząc ziółek :-) )nie wyjdzie to kupię takie coś- może też być z tego niezła zabawa ;-)

PRE-SEED LUBRYKANT dla STARAJĄCYCH SIĘ - 6 aplikatorów - VITALMARKET -

Witam się popołudniowo:)

Agutka mam nadzieję,ze dostałaś się z Zuzią do lekarza.
Maćku cieszę się bardzo,że jesteś aktywna na forum bo tęsknimy za Tobą:)
Pajeczka widocznie Bartuś tyle jedzonka potrzebuje i On to sobie tam mieści, w końcu to chłopak kochana;)

Pozaznaczałam dużo wypowiedzi, wszystko mi skasowało 2 razy i nie mam już siły do tego znów wracać.wyrzuca mnie ciągle z forum:(
Brzuszek mnie dzisiaj pobolewa ciągle ale wiem,ze tak ma być bo się tam wszystko rozciąga.Jutro znów betka.Za dużo się najadłam w ogól i teraz źle się czuję bo jadłam na siłę. apetyt mi jakoś odbiera.i jakaś taka smutna jestem;(

powiem Ci, ze ja na początku bardzo mało jadłam teraz jem strasznie duzo, ale wiem, ze maluch rośnie i pewnie tak jak piszesz potrzebuje dużo, ale ja muszę uważac tez na siebie bo nie chce miec 30 kg na +. Na razie jestem 5 kg i niech tak pozostanie:)

powiem Ci, ze ja na początku bardzo mało jadłam teraz jem strasznie duzo, ale wiem, ze maluch rośnie i pewnie tak jak piszesz potrzebuje dużo, ale ja muszę uważac tez na siebie bo nie chce miec 30 kg na +. Na razie jestem 5 kg i niech tak pozostanie:)

mówi się, że kobieta w ciąży je za dwoje, a raczej powinno być że je dla dwojga- czyli nie dużo więcej ilościowo, ale jakościowo. wtedy się nie będzie dużo tyło a i zrzucić będzie łatwiej :-) więc gratuluję że za dużo nie przybyło, ale i tak musisz się liczyć z tym, że ok. 13 kg to jest norma- wody płodowe, łożysko, krew która zwiększyła objętość, waga dziecka- to wszystko jednak waży, ale ważne żeby głównie to ważyło a nie tłuszczyk, bo wtedy szybciej się wróci do formy po ciąży :-)

I bardzo mądrze do tego podchodzisz kochana:)
Ja też chcę na siebie uważać bo lekarz po 1 ciązy powiedział mi,że jest pewien że w kolejnej nie będę już taka chudziutka i brzuszek na pewno będzie większy;)
A moją koleżankę lekarz strasznie ochrzanił jak przytyła ponad 20 kg, powiedzial jej że to wcale dziecku nie potrzebne i robi krzywdę sobie i dziecku bo będzie miało niesprawną mamę.i powiem Ci, że inni jak jej delikatnie sugerowali,że za dużo je to olewała to a jak uslyszała takie mocne słowa od lekarza to sie popłakała i wzięła za siebie!:)

Widzę,ze lekarze zaczynają w końcu o tym mówić głośno,że je się dla dwojga a nie za dwoje.wiadomo są zachcianki i pewne miesiące, w których po prostu się żre ale trzeba trzymać rękę na pulsie:D
Pajeczka na razie się nic nie przejmuj tylko karm Bartusia jak się domaga;)

mówi się, że kobieta w ciąży je za dwoje, a raczej powinno być że je dla dwojga- czyli nie dużo więcej ilościowo, ale jakościowo. wtedy się nie będzie dużo tyło a i zrzucić będzie łatwiej :-) więc gratuluję że za dużo nie przybyło, ale i tak musisz się liczyć z tym, że ok. 13 kg to jest norma- wody płodowe, łożysko, krew która zwiększyła objętość, waga dziecka- to wszystko jednak waży, ale ważne żeby głównie to ważyło a nie tłuszczyk, bo wtedy szybciej się wróci do formy po ciąży :-)
Ja w ciązy z Julą przytyłam 11 kg i po porodzie w przeciągu paru tyg prawie wszystko mi spadło;)
Ale ja jak karmiłam piersią to nie jadłam wielu rzeczy, żeby mała nie miała kolki i dlatego też kg lecialy a moja mądra bratowa je wszystko!!! i jej synek ciągle ostatnio płacze bo go brzuszek boli;(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja w ciązy z Julą przytyłam 11 kg i po porodzie w przeciągu paru tyg prawie wszystko mi spadło;)
Ale ja jak karmiłam piersią to nie jadłam wielu rzeczy, żeby mała nie miała kolki i dlatego też kg lecialy a moja mądra bratowa je wszystko!!! i jej synek ciągle ostatnio płacze bo go brzuszek boli;(

jednak trzeba uważać co się je, jak się karmi. a podobno z chłopcami tym bardziej, bo częściej mają kolki. dlatego często się mówi, że chłopcy ciągle płaczą a dziewczynki są spokojniejsze

Właśnie się popłakałam................
Jestem przerażona dziewczynki...przeczytałam na grudniówkach,ze nie wolno w I trymestrze używać takiej maści o nazwie clotrimazolum...a ja nie wiedząc,że jestem w ciąży jak byłam chora to zrobiła mi się infekcja w miejscach intymnych i miałam ten lek w domu bo przy antybiotyku takie historie mi się zdarzają i 9 dni tego używałam...
Boże, jaka ja jestem głupia, zrobiłam krzywdę fasolce...

Jestem przerażona dziewczynki...przeczytałam na grudniówkach,ze nie wolno w I trymestrze używać takiej maści o nazwie clotrimazolum...a ja nie wiedząc,że jestem w ciąży jak byłam chora to zrobiła mi się infekcja w miejscach intymnych i miałam ten lek w domu bo przy antybiotyku takie historie mi się zdarzają i 9 dni tego używałam...

kochana mysle ze nie bedzie miało to wpływu na fasolinkę , to przeciez były poczatki zreszta zapytaj lekarz i przypuszczam ze tak tobie powie
i nie czytaj bo sie nerwowo wykończysz !!!!!!

reklama

niunia nie denerwuj sie !! zadzwon do lekarza i zapytaj!

Do góry