erba
dlaczego pisałaś, ze u Ciebie kiepsko ten miesiac?
to chyba tyczylo sie ostatniego , a teraz to tez pewnie dupa wielka bedzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
erba
dlaczego pisałaś, ze u Ciebie kiepsko ten miesiac?
w końcu twoja gin się zdecydowała na lutkę, szkoda jednak,ze nie duphaston, on ma trochę inny mechanizm dziłąnia, to nie jest czysty progesteron, a "sztuczny" o działaniu takim samym lecz nie daje objawów takich jak lutka, np. podwyzszonej temp ciała... poza tym jest lekiem orginalnym ma wiele badań klinicznych potwierdzajacych skuteczność...no ale lepsze to niż nic...a badałaś kiedyś poziom progesteronu po owu? jest zaniżony u Ciebie?Ciesze sie Olkale ze wszystko wporzasiu
U mnie jako tako ehhh , wczoraj bylam u lek . i działa tylko jedna strona clo teraz bralam ostatni raz , moze jak sie nie ruszy to za 3 mes ponownie . Teraz mam brac lutke 3razy dziennie w razie fasolki od przyszlego wt . zobaczymy co bedzie ale nie nastawiam sie
Ja to przez 9 miesiecy sobie bede odmawiac, zeby wiecej dla maluszka kupic, a oni... I to jest wlasnie sprawiedliwosc na tym swiecie...
ograniczyłam do minimum - ale małego musze jechac zobaczyc bo wypada tylko nie wiem kiedy mi audiencje wyznaczy sucz
Wlasnie dobryzawsze miałam owu około 17 dc i zakładam że nic w tej kwestii się nie zmieniło![]()
metypred miałam brać niby na stymulację pęcholka,byłam w czwartek na usg tj w 12dc i miał 16mm dostałam ten metypred i summamed ja i R i kazał brać metypred do niedzieli a potem mówił że do środy do usg i wtedy zdecydujemy a w niedziele w 15 dc miał 18mm to malutki no nie :-(
Dola mam:-( Trace powoli nadzieje...hej macku
ale dawno cie nie "widziałam " co tam u ciebie ?
w końcu twoja gin się zdecydowała na lutkę, szkoda jednak,ze nie duphaston, on ma trochę inny mechanizm dziłąnia, to nie jest czysty progesteron, a "sztuczny" o działaniu takim samym lecz nie daje objawów takich jak lutka, np. podwyzszonej temp ciała... poza tym jest lekiem orginalnym ma wiele badań klinicznych potwierdzajacych skuteczność...no ale lepsze to niż nic...a badałaś kiedyś poziom progesteronu po owu? jest zaniżony u Ciebie?
to mozemy podac sobie rece ,Wlasnie dobryJezeli 15dc 18 to jesli dzis bedzie owulka bedzie jakies 20-22. Ideal!
Dola mam:-( Trace powoli nadzieje...
no możesz ie mieć czasu w ten dzień...moze coś do niej dotrze....ograniczyłam do minimum - ale małego musze jechac zobaczyc bo wypada tylko nie wiem kiedy mi audiencje wyznaczy sucz
noto bankowo nie było owu, bo wzrasta dzień po owu...coś słabo rośnie przez tyle dni, ale moze podgoni w ostsnich dniach...standardowo rośnie 2 mm na dobe więc wszytko mozliwe, co do wielkości to Pajka też miłą malutki pęchol,ale za to jak mocny...Batruś z niego rośniezawsze miałam owu około 17 dc i zakładam że nic w tej kwestii się nie zmieniłomoja temp to:
9dc: 36,2
10dc: 36,1
11dc: 36,1
12dc: 36,3
13dc: 36,1
14dc: 36,1
15dc: 36,3
16dc: 36,1
17dc: 36,2
metypred miałam brać niby na stymulację pęcholka,byłam w czwartek na usg tj w 12dc i miał 16mm dostałam ten metypred i summamed ja i R i kazał brać metypred do niedzieli a potem mówił że do środy do usg i wtedy zdecydujemy a w niedziele w 15 dc miał 18mm to malutki no nie :-(
no szok...nieraz zazdroszczę ludziom takiego braku skrupułów...z drugiej strony ta dziewucha nie ma nic w sobie klasy...jest na pani bo nie mają ślubu z reszta ona nie szanuje mojej tesciowej uwaza ze wszystko im sie nalezy tylko i to tesciowka ma im to kupic - w koncu to jej pierwszy wnuk bedzie - mowi wam szok
i za przeproszeniem chu* że pierwszy wnuk? ich dziecko czy teściowej? a ona też głupia że się tak daje. przemów teściowej do rozumu a przyszłą szwagierkę je*nij w głupi łeb
nie trac nie trac bedzie fasolka zaniedlugo bociek przyleci i bedzie ok,,,,pszepraszam ze pytasz ile razy juz probujesz?Wlasnie dobryJezeli 15dc 18 to jesli dzis bedzie owulka bedzie jakies 20-22. Ideal!
Dola mam:-( Trace powoli nadzieje...
nie chce sie w to wtrącać :-) nie mój cyrk nie moje malpy