reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Ciesze sie Olkale ze wszystko wporzasiu
U mnie jako tako ehhh , wczoraj bylam u lek . i działa tylko jedna strona clo teraz bralam ostatni raz , moze jak sie nie ruszy to za 3 mes ponownie . Teraz mam brac lutke 3razy dziennie w razie fasolki od przyszlego wt . zobaczymy co bedzie ale nie nastawiam sie
w końcu twoja gin się zdecydowała na lutkę, szkoda jednak,ze nie duphaston, on ma trochę inny mechanizm dziłąnia, to nie jest czysty progesteron, a "sztuczny" o działaniu takim samym lecz nie daje objawów takich jak lutka, np. podwyzszonej temp ciała... poza tym jest lekiem orginalnym ma wiele badań klinicznych potwierdzajacych skuteczność...no ale lepsze to niż nic...a badałaś kiedyś poziom progesteronu po owu? jest zaniżony u Ciebie?

ograniczyłam do minimum - ale małego musze jechac zobaczyc bo wypada tylko nie wiem kiedy mi audiencje wyznaczy sucz

pojedźcie bez zapowiedzi, zlukaj dziecko, powiedz że fajne i jedź sobie do domu. żal mi dzieci głupich rodziców

a co jak dziecko będzie miało np. 5 lat i będzie chciało rowerek? co powie? "nie możesz dostać bo babcia ci nie kupi"?

zawsze miałam owu około 17 dc i zakładam że nic w tej kwestii się nie zmieniło:sorry2:

metypred miałam brać niby na stymulację pęcholka,byłam w czwartek na usg tj w 12dc i miał 16mm dostałam ten metypred i summamed ja i R i kazał brać metypred do niedzieli a potem mówił że do środy do usg i wtedy zdecydujemy a w niedziele w 15 dc miał 18mm to malutki no nie :-(
Wlasnie dobry:tak: Jezeli 15dc 18 to jesli dzis bedzie owulka bedzie jakies 20-22. Ideal!:tak:

hej macku
ale dawno cie nie "widziałam " co tam u ciebie ?
Dola mam:-( Trace powoli nadzieje...

w końcu twoja gin się zdecydowała na lutkę, szkoda jednak,ze nie duphaston, on ma trochę inny mechanizm dziłąnia, to nie jest czysty progesteron, a "sztuczny" o działaniu takim samym lecz nie daje objawów takich jak lutka, np. podwyzszonej temp ciała... poza tym jest lekiem orginalnym ma wiele badań klinicznych potwierdzajacych skuteczność...no ale lepsze to niż nic...a badałaś kiedyś poziom progesteronu po owu? jest zaniżony u Ciebie?

nie zadnych badan nie mialam , nic mi nie kazala robic
czyli od lutki podwyzsza sie temka . o dobrze wiedziec bo nic mi nie powiedziala w tym temacie
no wczoraj byl pechol ktory sie jej podobał ale , kiedys tez byl i dupa
a wczoraj bajabongo w stresie takze dupa

Wlasnie dobry:tak: Jezeli 15dc 18 to jesli dzis bedzie owulka bedzie jakies 20-22. Ideal!:tak:

Dola mam:-( Trace powoli nadzieje...
to mozemy podac sobie rece ,
mi juz powoli odbija i mojemu m sie dostaje na maxa za nic a szkoda gadac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ograniczyłam do minimum - ale małego musze jechac zobaczyc bo wypada tylko nie wiem kiedy mi audiencje wyznaczy sucz
no możesz ie mieć czasu w ten dzień...moze coś do niej dotrze....;)

zawsze miałam owu około 17 dc i zakładam że nic w tej kwestii się nie zmieniło:sorry2: moja temp to:
9dc: 36,2
10dc: 36,1
11dc: 36,1
12dc: 36,3
13dc: 36,1
14dc: 36,1
15dc: 36,3
16dc: 36,1
17dc: 36,2

metypred miałam brać niby na stymulację pęcholka,byłam w czwartek na usg tj w 12dc i miał 16mm dostałam ten metypred i summamed ja i R i kazał brać metypred do niedzieli a potem mówił że do środy do usg i wtedy zdecydujemy a w niedziele w 15 dc miał 18mm to malutki no nie :-(
noto bankowo nie było owu, bo wzrasta dzień po owu...coś słabo rośnie przez tyle dni, ale moze podgoni w ostsnich dniach...standardowo rośnie 2 mm na dobe więc wszytko mozliwe, co do wielkości to Pajka też miłą malutki pęchol,ale za to jak mocny...Batruś z niego rośnie :)
a summamed to antybiotyk ...dlaczego mieliście brać?
Kiedy teraz na monitoring?
Masz testy owu...dziś powinny wychodzić pozytywne, jak było wcześniej?

jest na pani bo nie mają ślubu z reszta ona nie szanuje mojej tesciowej uwaza ze wszystko im sie nalezy tylko i to tesciowka ma im to kupic - w koncu to jej pierwszy wnuk bedzie - mowi wam szok
no szok...nieraz zazdroszczę ludziom takiego braku skrupułów...z drugiej strony ta dziewucha nie ma nic w sobie klasy...

reklama
Do góry