reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej olale , co tam kobitko u was ???
dawno cie nie było
:-) ogólnie dobrze, bez większych zmian...samopoczucie dobre, żadnych mdłosci itp. trochę brzusio boli, ze spaniem mam troche problemów - nie spię kilka h w nocy, potem nieprztomna jestem :-( no ale do roboty nie chodzę:-D, więc staram się duzo wypoczywać...poli mnie tez cały czas nadgarstek, pisłam już o tym więc nie bede zanudzać...
zajmuję się domkiem, obiadki itp, codziennie spacerek, by maluszka dotlenic...dzis tez wybieram się po obiedzie z tesciowa na działkę, kupiłam trochę kwiatków to posiejemy, u mnie na balkonie jest bratkowo...to zasługa Toskui...super mi się podoba:-D
w czwartek idę do gina, bede miałą zdjątko to wkleję....wierze i tylko tak myślę,ze wszystko jest dobrze i zobaczę juz malutrkiego człowieczka ;-)

Olkale miałam się Ciebie zapytać moja "encyklopedio" :-D co wiesz na temat leku metypred ? :baffled:

ta moja tempka to jakaś porażka dziś 17dc a ona oscyluje pomiędzy 36,1 a 36,3
kochana niestety nie słysząłam o tym leku...a co masz zapisany?
a temp jak przed owu....masz jakoś ok 17 dc nie...moze dziś ma pęknać? były przytulasy?

Nigdy nikomu niczego nie zazdrościłam, w tej chwili zazdroszcze ale tylko kobietom w ciązy i matkom :-(

do tego w domu mam sajgon bo mojemu szwagrowi urodziło się dziecko i moja szwagierka już pokazuje pazury ;/ kaze się zapowiadac na wizytki, a ostatnio przeszla sama siebie, przez 9 miesiecy nic nie kupiła dla swojego dziecka - na sam koniec okazalo się że nie maja kasy więc moja tesciowa wszystko kupiła i zaznaczyła ze mają dbac o te rzeczy i odkładac dla nas a ta gwiazda powiedziała - TO JA ZADECYDUJE KTO DOSTANIE TE RZECZY NIE PANI!!! - kumacie tą laskę ?? kark bym suce skręciła
Tosiuniu też bedziesz szcześlwą mamusią:tak: zobaczysz...
a co do szwagierki to niezła zołza...z tesciową jest na Pani...no prawdziwa gwiazda, ma tupet...aż się wkurzyłam jak to czytałam:wściekła/y:
To nie klotnia tylko dyskusja:tak:
Lence sie udalo w 5 cyklu. Tobie udalo sie od razu. Pajka juz nieaktualna, bo dawno zaszla;-) A Olkale jesty wyjatkiem potwierdzajacym regule:tak:

No wlasnie - najpierw badania potem starania. Niestety malo ktory lekarz tak robi... Nawet prywatnie...:-(
tak...więc trzeba ich oszukiwać...by dziłali wcześniej ;)

erba
dlaczego pisałaś, ze u Ciebie kiepsko ten miesiac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nigdy nikomu niczego nie zazdrościłam, w tej chwili zazdroszcze ale tylko kobietom w ciązy i matkom :-(

do tego w domu mam sajgon bo mojemu szwagrowi urodziło się dziecko i moja szwagierka już pokazuje pazury ;/ kaze się zapowiadac na wizytki, a ostatnio przeszla sama siebie, przez 9 miesiecy nic nie kupiła dla swojego dziecka - na sam koniec okazalo się że nie maja kasy więc moja tesciowa wszystko kupiła i zaznaczyła ze mają dbac o te rzeczy i odkładac dla nas a ta gwiazda powiedziała - TO JA ZADECYDUJE KTO DOSTANIE TE RZECZY NIE PANI!!! - kumacie tą laskę ?? kark bym suce skręciła
:no:
Ja to przez 9 miesiecy sobie bede odmawiac, zeby wiecej dla maluszka kupic, a oni... I to jest wlasnie sprawiedliwosc na tym swiecie...

Ciesze sie Olkale ze wszystko wporzasiu
U mnie jako tako ehhh , wczoraj bylam u lek . i działa tylko jedna strona clo teraz bralam ostatni raz , moze jak sie nie ruszy to za 3 mes ponownie . Teraz mam brac lutke 3razy dziennie w razie fasolki od przyszlego wt . zobaczymy co bedzie ale nie nastawiam sie

:-) ogólnie dobrze, bez większych zmian...samopoczucie dobre, żadnych mdłosci itp. trochę brzusio boli, ze spaniem mam troche problemów - nie spię kilka h w nocy, potem nieprztomna jestem :-( no ale do roboty nie chodzę:-D, więc staram się duzo wypoczywać...poli mnie tez cały czas nadgarstek, pisłam już o tym więc nie bede zanudzać...
zajmuję się domkiem, obiadki itp, codziennie spacerek, by maluszka dotlenic...dzis tez wybieram się po obiedzie z tesciowa na działkę, kupiłam trochę kwiatków to posiejemy, u mnie na balkonie jest bratkowo...to zasługa Toskui...super mi się podoba:-D
w czwartek idę do gina, bede miałą zdjątko to wkleję....wierze i tylko tak myślę,ze wszystko jest dobrze i zobaczę juz malutrkiego człowieczka ;-)

kochana niestety nie słysząłam o tym leku...a co masz zapisany?
a temp jak przed owu....masz jakoś ok 17 dc nie...moze dziś ma pęknać? były przytulasy?

Tosiuniu też bedziesz szcześlwą mamusią:tak: zobaczysz...
a co do szwagierki to niezła zołza...z tesciową jest na Pani...no prawdziwa gwiazda, ma tupet...aż się wkurzyłam jak to czytałam:wściekła/y:

tak...więc trzeba ich oszukiwać...by dziłali wcześniej ;)

jest na pani bo nie mają ślubu z reszta ona nie szanuje mojej tesciowej uwaza ze wszystko im sie nalezy tylko i to tesciowka ma im to kupic - w koncu to jej pierwszy wnuk bedzie - mowi wam szok

erba
dlaczego pisałaś, ze u Ciebie kiepsko ten miesiac?

zawsze miałam owu około 17 dc i zakładam że nic w tej kwestii się nie zmieniło:sorry2: moja temp to:
9dc: 36,2
10dc: 36,1
11dc: 36,1
12dc: 36,3
13dc: 36,1
14dc: 36,1
15dc: 36,3
16dc: 36,1
17dc: 36,2

metypred miałam brać niby na stymulację pęcholka,byłam w czwartek na usg tj w 12dc i miał 16mm dostałam ten metypred i summamed ja i R i kazał brać metypred do niedzieli a potem mówił że do środy do usg i wtedy zdecydujemy a w niedziele w 15 dc miał 18mm to malutki no nie :-(

reklama
jest na pani bo nie mają ślubu z reszta ona nie szanuje mojej tesciowej uwaza ze wszystko im sie nalezy tylko i to tesciowka ma im to kupic - w koncu to jej pierwszy wnuk bedzie - mowi wam szok

i za przeproszeniem chu* że pierwszy wnuk? ich dziecko czy teściowej? a ona też głupia że się tak daje. przemów teściowej do rozumu a przyszłą szwagierkę je*nij w głupi łeb

Do góry