reklama
izus180584
Fanka BB :)
coraz częściej zakażenia chlamydiami są rozpoznawane podczas poszukiwania przyczyny niemożności zajścia w ciążę lub jej donoszenia. Poprzez przemieszczanie się zakażenia, chlamydia trachomatis może być powodem stanów zapalnych szyjki macicy, jak również górnego odcinka wewnętrznych narządów płciowych np. jajowodów czy jajników. Przenoszeniu zakażenia z dolnych do górnych odcinków narządu rodnego sprzyjają np. irygacje pochwy, częste stany zapalne pochwy i inne. Przewlekłe i nawracające stany zapalne narządów miednicy mniejszej, jak również uszkodzenia błony śluzowej jajowodów wywołane chlamydiami mogą powodować liczne zrosty, ropnie lub też inne nieprawidłowości, zwiększając ryzyko niepłodności oraz ciąży pozamacicznej. Zakażenia endometrium mogą być natomiast przyczyną trudności w prawidłowej implantacji zapłodnionej komórki jajowej, zwiększając ryzyko poronień samoistnych. Zmniejsza się także szansa powodzenia zapłodnień pozaustrojowych. Zakażenie to dla kobiet w ciąży jest szczególnie niebezpieczne. Częściej bowiem zdarzają się takie powikłania ciąży jak przedwczesne pęknięcia pęcherza płodowego, poród przedwczesny, czy też hypotrofia płodu. Chlamydioza u ciężarnej jest groźna również ze względu na możliwość przeniesienia zakażenia na noworodka. Ryzyko takie sięga nawet 80%, przede wszystkim w przypadku zakażeń kanału szyjki macicy i porodzie drogą pochwową, choć znane są nieliczne przypadki zakażeń chlamydią u noworodków urodzonych drogą cięcia cesarskiego przy zachowanych wodach płodowych. U noworodków zakażenie najczęściej objawia się zapaleniem gałki ocznej, spojówek lub płuc. Dzieci matek zakażonych częściej rodzą się z niską masą urodzeniową. W okresie poporodowym u zakażonych kobiet częściej występują powikłania tj. zapalenie błony śluzowej macicy.
O matko a mi się dziś śniło że poroniłammam nadzieje że to nie jest sen proroczy.
a ktoś choruje na to? bo nie jestem w temacie?
izus telepatia:-):-):-):-):-)Lopop w tym samym momencie sie zjawiłyśmy!
wykupiłam sobie dzisiaj leki które zapisał ginek i nie wiedziałam, że dupek jest 100% płatny i oni chcą mieć więcej dzieci w Polsce a przecież niektóre kobiety muszą go brać często i przez całą ciążę a przecież nie wszystkie kobiety na to stać
Ostatnia edycja:
izus180584
izus telepatia:-):-):-):-):-)
wykupiłam sobie dzisiaj leki które zapisał ginek i nie wiedziałam, że dupek jest 100% płatny i ono chcą mieć więcej dzieci w Polsce a przecież niektóre kobiety muszą go brać często i przez całą ciążę a przecież nie wszystkie kobiety na to stać
No niestety u nas w Polsce tak jest a jak samopoczucie ?
izus180584
Żabka a jak u Ciebie?objawy;-):-) zawitały?? bo ja dziś zamówiłam teścoiry:-):-) i czekamy jeszcze tydzień.
a drogi ten dupek??to ten lek na podtrzymanie i plamienia????izus telepatia:-):-):-):-):-)
wykupiłam sobie dzisiaj leki które zapisał ginek i nie wiedziałam, że dupek jest 100% płatny i oni chcą mieć więcej dzieci w Polsce a przecież niektóre kobiety muszą go brać często i przez całą ciążę a przecież nie wszystkie kobiety na to stać
prawie 40 zł i tylko 20 tableteka drogi ten dupek??to ten lek na podtrzymanie i plamienia????
no izus moje samopoczucie jakoś trudno zinterpretować (chodzi o cykl) już nic nie wiem teraz czekam na @ po to żeby brać leki
kochana jakie objawy u mnie nawet owu na cyklu niewidac a gdzie tu objawy hihihi ale piersi czasem czuje , brzuch wiekszy(jak zawsze na @) i sluz jakis dziwny bialy i rozciagliwy ale ja tam sie znow nienastawiam testy mam i zrobie ale tylko tak dla checy i do towarzystwa bo moj wykres jest do bani wiec nna nic w tym cyklu nieliczeŻabka a jak u Ciebie?objawy;-):-) zawitały?? bo ja dziś zamówiłam teścoiry:-):-) i czekamy jeszcze tydzień.
to duzo a kochana mi sie wydaje ze te twoje plamienia to byly srodcykliczne wiec na @ pewnie jeszcze poczekasz a na kiedy mialas normalny termin????prawie 40 zł i tylko 20 tabletek
no izus moje samopoczucie jakoś trudno zinterpretować (chodzi o cykl) już nic nie wiem teraz czekam na @ po to żeby brać leki
reklama
10 kwiecień ale progesteron był za niski więc raczej d..a wieszto duzo a kochana mi sie wydaje ze te twoje plamienia to byly srodcykliczne wiec na @ pewnie jeszcze poczekasz a na kiedy mialas normalny termin????
a ja tyle wydałam na leki że inaczej być nie może
Ostatnia edycja:
Podziel się: