kochana a co to jest chlamydia ??na chlamydie w razie co brałam ja i Robert ale o się dobrze czuje a mnie takie skurcze dopadają co chwilę
reklama
I znów wpadam i wypadam jak to napisała Żabka
niestety muszę zmykać kąpać Julę, także do jutra moje kochane.buziaki i miłego wieczoru.
a co do likwidacji wątku to będziemy wszystkie walczyć żeby to nigdy nie nastąpiło. w kupie siła zmykam, pa pa.
niestety muszę zmykać kąpać Julę, także do jutra moje kochane.buziaki i miłego wieczoru.
a co do likwidacji wątku to będziemy wszystkie walczyć żeby to nigdy nie nastąpiło. w kupie siła zmykam, pa pa.
kochana a co to jest chlamydia ??
chlamydia to podobno jakaś bakteria, może być przyczyną poronień etc. tak jak np toczeń, może być bezobjawowa i mój ginek powiedział że nie diagnozuje tylko profilaktycznie podaje antybiotyk bo łatwo ją leczyć, jedna podwójna dawka antybiotyku dla mnie i dla Robsona i nawet jeśli była to zginie
chlamydia to podobno jakaś bakteria, może być przyczyną poronień etc. tak jak np toczeń, może być bezobjawowa i mój ginek powiedział że nie diagnozuje tylko profilaktycznie podaje antybiotyk bo łatwo ją leczyć, jedna podwójna dawka antybiotyku dla mnie i dla Robsona i nawet jeśli była to zginie
no to fajny gin
a ja sie lekko upiłam winem białym :]
no to fajny gin
a ja sie lekko upiłam winem białym :]
Zakażenia Chlamydia trachomatis są częstą przyczyną stanów zapalnych narządu rodnego, co w konsekwencji może prowadzić do bezpłodności lub powikłań ciąży.
coraz częściej zakażenia chlamydiami są rozpoznawane podczas poszukiwania przyczyny niemożności zajścia w ciążę lub jej donoszenia. Poprzez przemieszczanie się zakażenia, chlamydia trachomatis może być powodem stanów zapalnych szyjki macicy, jak również górnego odcinka wewnętrznych narządów płciowych np. jajowodów czy jajników. Przenoszeniu zakażenia z dolnych do górnych odcinków narządu rodnego sprzyjają np. irygacje pochwy, częste stany zapalne pochwy i inne. Przewlekłe i nawracające stany zapalne narządów miednicy mniejszej, jak również uszkodzenia błony śluzowej jajowodów wywołane chlamydiami mogą powodować liczne zrosty, ropnie lub też inne nieprawidłowości, zwiększając ryzyko niepłodności oraz ciąży pozamacicznej. Zakażenia endometrium mogą być natomiast przyczyną trudności w prawidłowej implantacji zapłodnionej komórki jajowej, zwiększając ryzyko poronień samoistnych. Zmniejsza się także szansa powodzenia zapłodnień pozaustrojowych. Zakażenie to dla kobiet w ciąży jest szczególnie niebezpieczne. Częściej bowiem zdarzają się takie powikłania ciąży jak przedwczesne pęknięcia pęcherza płodowego, poród przedwczesny, czy też hypotrofia płodu. Chlamydioza u ciężarnej jest groźna również ze względu na możliwość przeniesienia zakażenia na noworodka. Ryzyko takie sięga nawet 80%, przede wszystkim w przypadku zakażeń kanału szyjki macicy i porodzie drogą pochwową, choć znane są nieliczne przypadki zakażeń chlamydią u noworodków urodzonych drogą cięcia cesarskiego przy zachowanych wodach płodowych. U noworodków zakażenie najczęściej objawia się zapaleniem gałki ocznej, spojówek lub płuc. Dzieci matek zakażonych częściej rodzą się z niską masą urodzeniową. W okresie poporodowym u zakażonych kobiet częściej występują powikłania tj. zapalenie błony śluzowej macicy.
no pewnie wszystkie przeciez mamy czas do konca roku a do grudnia wszystkie zdaza zaciazyc ale my i tak z tad niepojdziemydziewczyny a tu na tym wąteczku są jeszcze dziewczyny które mogą zostać mamą2010???
a o tym z jajkiem nieslyszalam a z butami tez nigdy nieslyszalam no ja bym na luzko rzucic niemogla bo maz by nimi w glowe dostal hahaha bo w ciagu dnia spi :-)bedzie dobrze tak jak napisalam lekarze sie znaja
jeszcze raz gratuluje ale fajowo
dzieki musze wytrwac
co do pokladow zamrozonym mieskiem to to zawsze dziala i zadnych krwiakow nie widzialam- to na prawde dziala sprawdzone wiele razy tylkoz e przykladanie trzeba zaczac od razu jak tylko sie uderzysz bo potem to siniaki i tak wychodza a potem bialkiem jajka - na prawde dziala - ja stosuje i sotsowac bede po pomaga
ja jak kupuje to rzucam na łożko- chwilke poleza ... aby sie dobrze chodzilo- taki zabobon hehehe
izus180584
Fanka BB :)
Witam się wieczorowo!!
Co nowego słychać bo tyle naskrobałyście że nie dam rady Was nadrobić
Co nowego słychać bo tyle naskrobałyście że nie dam rady Was nadrobić
reklama
izus180584
Fanka BB :)
Lopop w tym samym momencie sie zjawiłyśmy!
Podziel się: