reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A dziękuję :-) ja się czuję ok. Męczą mnie standardowe dolegliwości, a najbardziej wzdęcia. Wczoraj ginek mi powiedział że mogę brać espumisan :-) więc dzisiaj zakupię i będę łykać, bo czasami przez ten wydęty brzuch nic mi się robić nie chce.
Badania też na razie wychodzą super. Na następnej wizycie będzie to usg genetyczne i od razu badania prenatalne bo się zdecydowałam na nie. Więc pewnie stresu mi nie zabraknie, ale wierzę w moje dziecię.

No najlepsza byłaby betka. Jak dzisiaj masz mieć kaskę to może zadzwoń i zapytaj czy Ci jutro nie zrobią, bo te laby są całodobowe. Powiedz że nie mogłaś zrobić dzisiaj a Ci bardzo zależy bo nie wiesz czy masz tabletki brać dalej. Może okażą się łaskawi i zrobią Ci tą betkę.
To bardzo się cieszę, że mamunia ma się dobrze:) a co do dolegliwości to pewnie,że czasem trzeba się wspomóc jakimiś lekami, zwłaszcza że ginek sam proponuje.a badaniami się na razie nie denerwuj skarbie, pamiętaj że masz pozytywnie myśleć wtedy wszystko będzie dobrze i dzidziuś będzie spokojny i zadowolony:)

Missiiss kochana cierpliwości:) test nie wyjdzie Ci pewnie tak wcześnie.słyszałaś jak czasami późno potrafią wyjść.musisz troszkę wrzucić na luz, odetchnąć i nie zamęczać się tymi testami słonko.jeśli nie możesz tego przeczekać( a wiem że tak się zdarza) to biegnij jutro na tą betkę.

mam kase i ide sie zapytac o albo zadzonie wlasnie :) moze zrobie dzisiaj a tego nie trzeba na czczo robic co nie ??
Nie trzeba być na czczo.możesz biec w każdej chwili:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki Dziewczynki za miłe słówka pod adresem Zuzi. :-D
Wróciłyśmy z podwórka,bo Młodzinka stwierdziła,że strasznie Jej zimno i nie chce już być na dworze. :sorry2:
Fakt - niezbyt przyjemnie dziś jest. :baffled:

Teraz Zuzia poszła do Babci w odwiedziny,a ja zabieram się za robienie surówki na obiadek. :tak:

Miss,daj znać,co z ta betą - trzymam &&&&&! :-)

Dzięki Dziewczynki za miłe słówka pod adresem Zuzi. :-D
Wróciłyśmy z podwórka,bo Młodzinka stwierdziła,że strasznie Jej zimno i nie chce już być na dworze. :sorry2:
Fakt - niezbyt przyjemnie dziś jest. :baffled:

Teraz Zuzia poszła do Babci w odwiedziny,a ja zabieram się za robienie surówki na obiadek. :tak:

Miss,daj znać,co z ta betą - trzymam &&&&&! :-)
Córę masz cudną Agutka:) a jaką suróweczkę kochana robisz? jakaś wiosenna pewnie?:) u nas słoneczko zaszło i też się nieprzyjemnie zrobiło.byłam na chwilkę na dworku, mimo że mi nie wolno;) słyszałaś pewnie dziś w dd, że mówili o tej sprawie u Was, o tym gwałcicielu? jestem w szoku, bo ja nic nie słyszałam, że to nieprawda.Agutka naprawdę go nie było? może już o tym pisałaś ale mnie nie było parę dni, także przepraszam że pytam ale telewizja nie zawsze mówi prawdę.

Lenka widzę że Ty tak jak ja...fanka DD :-) ale rano i tak nie leci nic ciekawego, a tak to przy śniadanku i kawce można posłuchać jakiś ciekawostek.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki zapytam Was wszystkie o taką jedną rzecz.czy znacie jakieś dobre sposoby na trądzik? bo borykam się z tym od lat.jak brałam tabletki wszystko się uspokoiło, a teraz z miesiąca na miesiąc jest gorzej a ja już nie powinnam mieć tego problemu.kiedyś lekarze mi niestety nie pomogli, faszerowali mnie wciąż nowymi wynalazkami a i tak było źle.dlatego boję się znów zacząć do nich łazić:( może słyszałyście o jakichś sposobach domowych albo ogólnodostępnych bo ja już czuję się tak brzydka i nie kobieca przez to paskudztwo,że szok;(

Ja nie miałam nigdy takiego typowego trądziku więc dokładnie Ci nie powiem.
Moja znajoma chodziła do kosmetyczki na kwasy i pięknie wyleczyła sobie buźkę. Z tego co pamiętam to robi się je albo na wiosnę albo jesienią. Na pewno nie w lecie.

Lenka widzę że Ty tak jak ja...fanka DD :-) ale rano i tak nie leci nic ciekawego, a tak to przy śniadanku i kawce można posłuchać jakiś ciekawostek.
Nie wiem czy doczytałaś że dzisiaj tam się właśnie wypowiadał mój ginek odnośnie tycia kobiet w ciąży i wpływie wagi matki na dziecko.
Ja bardzo lubię ten program:) mówią tam wiele ciekawych i pożytecznych rzeczy ale też poruszają tematy lekkie i przyjemne;) słyszałam jego <ginka> wypowiedź, nawet chyba pisałam coś o tym we wcześniejszym poście;) i naprawdę mądrze chłop gada:)

reklama
Córę masz cudną Agutka:) a jaką suróweczkę kochana robisz? jakaś wiosenna pewnie?:) u nas słoneczko zaszło i też się nieprzyjemnie zrobiło.byłam na chwilkę na dworku, mimo że mi nie wolno;) słyszałaś pewnie dziś w dd, że mówili o tej sprawie u Was, o tym gwałcicielu? jestem w szoku, bo ja nic nie słyszałam, że to nieprawda.Agutka naprawdę go nie było? może już o tym pisałaś ale mnie nie było parę dni, także przepraszam że pytam ale telewizja nie zawsze mówi prawdę.

Dzięki Lenko. :-)
Surówka z pekińskiej,kukurydzy i papryki - bo taką najbardziej lubi moja Córa. :-D
Co do gwałciciela. Moja kuzynka zna bardzo dobrze jedną z ofiar. Tak,z ofiar. Policja niestety wszystkim poszkodowanym tak namieszała w głowach,że się biedne wszystkiego wyparły. I niestety teraz mają przez to nieprzyjemności. Wiesz czemu? Bo sobie szanowni panowie nie mogli poradzić i go złapać! A wiesz dlaczego? Bo okazuje się,że to syn kogoś "z ważnych". Wie,gdzie uciec,wie,jak działać,żeby go nie znaleźli.
I dlatego taki jest "finał" tej sprawy...

Do góry