reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To przy następnym dzidziusiu powiedz mu że chcesz wcześniej słuchać, bo to fajne uczucie.
Jak się wogóle czujesz ?!? Fasolkowo ?

reklama
napewno mu powiem a nawet bede tego rzadala !!!!!

a ja jak sie czuje... nie wem co jakis czas cycki mnie bez dodtykania tak kluja troche tzn sutki no i swedza mnie cycki ale nie na okraglo tylko co jakis czas... tempka rano 36,8. w dzien tzn przed chwilka sobie zmierzylam bo sobie leze i szydelkuje i jest 37,20... wiem ze tempka w dzien nie ma znaczenia duzego ale z czyms moj organizm musi walczyc skoro mam stan podgoraczkowy ciagle w ciagu dnia... ogolnie brzuch tylko czasem zaboli a tak w ogole ogolm stracilam juz nadzieje... poszlabym dzisiaj na bete rano jakby wyplata byla a tak jak dostane w poludnie to wynikow juz dzisiaj nie bede miala...:zawstydzona/y: nie wiem czego sie juz spodziewac... wolalabym juz dostac okresu jakos by tak calenerwy splynely ze mnie a tu biore dupka i pewnie jeszcze dluzej jej nie bedzie moglam go nie zaczynac brac a teraz sie boej z ejka moze cos tam jest t jak odloze to ucieknie... i badz tutaj madrym...

A testa nie robiłaś ?!? CHoć w sumie jeszcze za wcześnie chyba.
Nie denerwuj się i poczekaj do tej niedzieli.

Agutka świetna Zuzolinka :-) a te jej włoski...mmm...
Nie zapomniała nawet o odkurzeniu lampy :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry dziewczynki:-)

papa jeszcze raz duzo zdrówka :)
a co do lekarzy to zgadzam sie z Toba w 100%...jak się dobrego znajdzie to jakaś nadzieja odżywa w człowieku...i tak lopop straraj się myśleć :)
Oj zazdroszcze tego wolnego. Ja sie na nie szykuje od wakacji i jakos mi nie po drodze;-)
Ciesze sie, ze z kropeczka wszystko oki:tak:
Ja wlasnie po to mierze ta tempke, zeby nie miec zludzen i nie swirowac jak sie np cykl poprzesuwa... I tak jak piszesz, moge sie oswoic z mysla, ze @ czai sie tuz za rogiem...:confused2:

Bidulka:-( To kuruj sie, aby moc sie znowu wziasc do roboty:tak:
dziękuję Wam dziewczynki:-)

bo mi chodziło o to, ze nic na pocieszenie nie napisałam...no a wsumie pozytywne jest to, ze w końcu udało ci sie trafic do dobrego...jestem o tym przekonana...ta wysyłka wyniku, tylko mi to potwierdza :) lopop wszystko sie ułozy w końcu ...mozę już za miesiac...a jaka jest norma w fazie poowulacyjnej na tym wyniku?

ja trochę zaczęłam ćiwczyć ;) takie leekie ćwiczenia na pośladki, uda, trochę na plecy i lekkie rozciaganie...
mam też w domu orbiterka więc tak 30-60 min bede wolnym tempem chodziła...brakuje mi ruchu...
bardzo mądrze postępujesz kochana.mi lekarz kazał się normalnie ruszać jak z ciążą jest wszystko ok.moja bratowa całą ciążę przespała, mimo że była ona jak najbardziej w porząsiu i teraz ma ogromną nadwagę i ogromne rozstępy.wiadomo każda kobieta to inaczej przechodzi ale mój lekarz ciągle powtarzał: ciąża to nie choroba.i nawet jak byłam w 7 miesiącu to nie chciałam zwolnienia ze szkoły bo czułam się dobrze.teraz siedzę w domu z małą więc jak zajdę to obowiązkowo jakieś spacery i ćwiczenia.olkale będziesz piękną i zdrową mamą:tak:

hehe no cozywiście zaraz pasa wyciagne i kazdej herbatke paskową na dupsko zapodam !!! :-)
Tosia to ja poproszę takiego kopa w tyłek bo jakieś doły mnie nachodzą:-(

Tylko nie mnie!!! Ja nie zasluzylam. Wiem, ze jutro przylezie @, ale jakos nie mam z tego powodu dola i nie marudze... Z rana mialam kilka czarnych mysli, ale juz mi przeszlo... Jakas nienormalna chyba jestem:-D
jesteś jak najbardziej normalna słońce.z takim podejściem lepiej jest żyć:tak:
Witajcie Kochane!

Dziękuję Wam bardzo za kciukaski :-) jak zwykle pomogły :-)

Dzidziuś pięknie rośnie i już mierzy 1,76cm :-) serduszko bije 166 bpm :-) Dr potwierdził że wszystko się prawidłowo rozwija. Wyniki badań też ok.

A oto mój Skarbuś :-)

10s6s7m.jpg

A tutaj akcja bijącego serduszka :-)

mtv613.jpg

Następna wizyta dopiero 6.05 i wczoraj podjeliśmy decyzję u ginka że będziemy robić wtedy badania prenatalne.

A teraz zmykam poczytać co u Was.

Pięknego dnia życzę!
fasolinka kochana...rozpływam się po raz kolejny...:-) Myszko cieszę się, że wszystko u Ciebie i Maluszka w porząsiu i również życzę pięknego dnia.

Missiiss pewnie sprawdzał wcześniej czy bije...tylko może dźwięku mój dr ma taki sprzęt że świetnie słychać. I znowu nagrał mi filmik i teraz to już słychać bardzo - głośno i wyraźnie.

Mój ginek jest właśnie w DD TVN :-)
widziałam go również:-) widać że się facet zna na rzeczy i mądre teorie wygłaszał właśnie na temat jedzenia i aktywności kobiet w ciąży.facet ma powołanie.

Pogoda piękna a ja się kiszę w domu:-( alergia mnie dopadła, pierwszy raz w życia aż taka, że kicham non stop, jeszcze te zatoki i angina...po prostu żyć nie umierać:-D

Cześć Lenka :-)
dawno Cię nie widziałam, ale mnie też ostatnio często nie było.
Co poza alergią i kichanie u Ciebie kochana ?

Cześć Lenka :-)
dawno Cię nie widziałam, ale mnie też ostatnio często nie było.
Co poza alergią i kichanie u Ciebie kochana ?
Myszko nie było mnie bo święta mnie pochłonęły bez reszty a tu u mamy przygotowań było co nie miara;)
u mnie w tym cyklu chyba nic z tego przez to chorowanie;( były przytulańce ale mieliśmy dalej praktykować i się rozchorowałam także wątpię,żeby w chorym ciele się zadomowił fasolinek;)
a jak Ty się czujesz słonko? bo Maluszek widzę w porząsiu a mamusia?:)

agutka zuzia wymiata :-):-D fajnei jak ten obrusik wciagnela :-D

mysza robie od czwartku dzien w dzien... tylko w tamtej ciazy mi dopiero 12 dni po owu wyszedl blady dzisiaj mam 10 dni od owu... ale watpie ze wyjdzie w niedziele :sorry:

a zrobilam nowa sukieneczke :) jest na watku talentowym :)

teraz jak pojde na bete to juz mi nie zrobia na dzisiaj co nie ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Myszko nie było mnie bo święta mnie pochłonęły bez reszty a tu u mamy przygotowań było co nie miara;)
u mnie w tym cyklu chyba nic z tego przez to chorowanie;( były przytulańce ale mieliśmy dalej praktykować i się rozchorowałam także wątpię,żeby w chorym ciele się zadomowił fasolinek;)
a jak Ty się czujesz słonko? bo Maluszek widzę w porząsiu a mamusia?:)

A dziękuję :-) ja się czuję ok. Męczą mnie standardowe dolegliwości, a najbardziej wzdęcia. Wczoraj ginek mi powiedział że mogę brać espumisan :-) więc dzisiaj zakupię i będę łykać, bo czasami przez ten wydęty brzuch nic mi się robić nie chce.
Badania też na razie wychodzą super. Na następnej wizycie będzie to usg genetyczne i od razu badania prenatalne bo się zdecydowałam na nie. Więc pewnie stresu mi nie zabraknie, ale wierzę w moje dziecię.
agutka zuzia wymiata :-):-D fajnei jak ten obrusik wciagnela :-D

mysza robie od czwartku dzien w dzien... tylko w tamtej ciazy mi dopiero 12 dni po owu wyszedl blady dzisiaj mam 10 dni od owu... ale watpie ze wyjdzie w niedziele :sorry:

a zrobilam nowa sukieneczke :) jest na watku talentowym :)

No najlepsza byłaby betka. Jak dzisiaj masz mieć kaskę to może zadzwoń i zapytaj czy Ci jutro nie zrobią, bo te laby są całodobowe. Powiedz że nie mogłaś zrobić dzisiaj a Ci bardzo zależy bo nie wiesz czy masz tabletki brać dalej. Może okażą się łaskawi i zrobią Ci tą betkę.

reklama
Do góry