reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tasiulka to gratulacje :)

macku damy rade moze nie bedzie tak zle... ja sobie teraz tempke zmierzylam jak sobie leze i dziergam i mam 37,2 wiem ze w poludnie ienie mierzy ale mam nadzieje ze jak tam sie cos dzieje to dlatego jest podwyzszona bo zazwyczaj mam 36.6 :) a jakie zawsze mialas tempki moze jak mialas bardzo niskie to teraz poprostu jest o tyle wyzsza i taka bedzie ?? moja np nigdy nie przekroczyla 36,90... w tamtej ciazy jak bylam rano oczywiscie ...

reklama
Witam się, ach maćku natchnęłaś mnie natchnieniem i reszta dziewczyn że może fasolka gniazdko wiła a dzisiaj mnie boli lewy jajnik więc chyba zapowiedź @ wg terminu ma przyjść w sobotę ale kto to wie może być szybciej:szok:

Tośka bardzo się cieszę że wyniki OK :tak:;-) teraz może być już tylko lepiej :tak:

Witam wszystkie staraczki, ja tak na chwilkę bo padnięta jestem po pracy i w ogóle mój R miał nocne przeboje bolał go brzuch bardzo i od 1 do 4 robiłam mu jakieś ziółka miętki etc. ale na szczęście już za dnia było lepiej bo już się martwiłam że jakaś jelitówka nam się szykuje :baffled: ale wsio OK :-)

ja za tydzień w czwartek niestety udaję się do poradni leczenia niepłodności :-:)baffled: strasznie to brzmim ale dziś dzwoniłam do ginka i mówił żebyśmy się tam spotkali to zobaczymy co działać dalej :-( boję się bardzo :-(
nie martw się ja jak podjęłam decyzję o inseminacji czułam sie dużo lepiej jakby kamień spadł mi z serca

no to wezme dzisiaj :) kurcze jutro chyba testa zrobie tego czulego moze juz by cos wyszlo a jak nic tzn ze nie jestem ... :( przez te bole okropne strasnie sie nakrecilam... a dzisiaj czuje ze lipa z tego...

w ogole wydaje misie ze i cyce mniej bola i brzuch tez juz nie tak czesto szczyt brzucha mialam 2 dni temu jak tak strasznie bolal... boje sie ze to niepekniety pecherzyk i sie zrobilo cos :(
kochana sama niekombinoj z lekami zapytaj gina o zdanie
żabka wiem brak slow poprostu ... az zaluje ze nie dalam im w lape moze by cos pomoglo :( tylko tak bylam zestresowana ze nawet o tym nie pomyslalam...

mysza tam jest punkt pobran bo to szpital wiec napewno . no ja sie streuje z reszta widac... niby sa objawy ale i tak mi cos przetlumaczyc to graniczy z cudem... tak bardzo sie boje ze skoro sa objawy a dzidzi nie bedzie to chyba zlapie mega dola :(
kobietko zajmij sie szydelkiem albo czyms to niebedziesz tyle myslala bo zwariujesz ja takmialam w 1 cyklu staran i paranoja jakas spac niemoglam bo mysli mialam o ciazy i o tym czy sie udalo
przez to moje wariowanie i wy bedziecie mialy mnie dosc :(
ja jestem taka niecierpliwa ze masakra ae co innego by bylo jakby objawow zadnych nie bylo jakby mi nic nie dokuczalo wtedy bym czekala na @ a tak to sama nie wiem nadzieja jest ale sie strasznie boje :(
tutaj wiecej takich niecierpliwkow ja tez taka jestem jeszcze owu chyba niema a ja juz niemoge doczekac sie testowania :-) niestety w testy owu sie niezaopatrzylam w tym cyklu :-( bo ciazowe to juz czekaja hihihi
Witam wszystkich :) Aż wstyd się przyznać ale dopiero przed chwilką wstałam ... :p
Dzisiaj odbieram w końcu po tygodniu oczekiwania moje wyniki betki :-) Mam nadzieje że wszystko potwierdzą :-)
Miłego dzionka życzę Wam
no i jak wyniki????
Witam dziewczeta!!!

Jezeli mierzylas ponad godzine wczesniej to nie mozesz tej tempki poronywac do wczorajszej, bo jest na pewno nizsza:tak:
U mnie tez katastrofa jesli chodzi o tempke!!! I nie wiem czemu... Nigdy nie mialam takiej niskiej...

Wow!!! To ale bedziesz szalec:-D Ja ma w domu jednego testa z allegro i zamierzam go zuzyc w niedziele, jesli @ sie nie zjawi... Ale raczej sie zjawi (bo nic nie wsskazuje na to, aby bylo inaczej niz poprzedniego miesiaca...)
kochana a moze to to skoro tak nigdy niebylo ;-)
A ja właśnie odebrałam moje wyniki betki i wszystko wskazuje na to że 4 tydzień mi leci :-) :-) :-) :-) :-) Teraz jeszcze tylko lekarz potwierdzi i wreszcie uwierze :-):-):-)
gratuluje i zarazaj nas tym ;-)
Witam się, ach maćku natchnęłaś mnie natchnieniem i reszta dziewczyn że może fasolka gniazdko wiła a dzisiaj mnie boli lewy jajnik więc chyba zapowiedź @ wg terminu ma przyjść w sobotę ale kto to wie może być szybciej:szok:
glupoty gadasz @ nieprzyjdzie :-)

helloo koleżanki
poczytalam co naskrobalyscie od wczoraj , i widze ze dziewczyny mocno sie stresuja
Kobitki wrzucic na luz bedzie lepiej , Tosia ma rację
ja dostalam ostatni takiego kopa ze tym razem nie swiuje

kochana sama niekombinoj z lekami zapytaj gina o zdanie

kobietko zajmij sie szydelkiem albo czyms to niebedziesz tyle myslala bo zwariujesz ja takmialam w 1 cyklu staran i paranoja jakas spac niemoglam bo mysli mialam o ciazy i o tym czy sie udalo

tutaj wiecej takich niecierpliwkow ja tez taka jestem jeszcze owu chyba niema a ja juz niemoge doczekac sie testowania :-) niestety w testy owu sie niezaopatrzylam w tym cyklu :-( bo ciazowe to juz czekaja hihihi

no i jak wyniki????

kochana a moze to to skoro tak nigdy niebylo ;-)

gratuluje i zarazaj nas tym ;-)

glupoty gadasz @ nieprzyjdzie :-)

no witaj zabko no wkoncu jesteś !!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zabka zgłupieć można z tymi bólami brzuchów i niezapowiedzianymi "ciociami z Ameryki" (już nawet nie wstawię tego znaczka żeby może niepotrzebnie nie przywołać)

helloo koleżanki
poczytalam co naskrobalyscie od wczoraj , i widze ze dziewczyny mocno sie stresuja
dostałaś wrednotę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dostałaś wrednotę?

nie:baffled: a wczoraj ma maxa wieczorm bolal mnie brzuch i bylam pewna ze dzis przylezie moze jutro kto ja tam wie nie umiem nawet okreslic dlu cykli bo ostatni 34 przed ostatni 35 takze czekam ale wiem ze fasolinki brak
generalnie to mam lekiego dola nawet w chcie sie nie oddzywam i spalam od 12 caly czas z przerwa na obiad , musze chyba sie z tym przespać

A ja właśnie odebrałam moje wyniki betki i wszystko wskazuje na to że 4 tydzień mi leci :-) :-) :-) :-) :-) Teraz jeszcze tylko lekarz potwierdzi i wreszcie uwierze :-):-):-)

to gratuluję:))

ja już po wizycie
doktorek bardzo fajny wyjaśnil mi wszystko na czym to polega - pocieszył, ze będzie coraz gorzej i dał wskazówki czego mam nie robic:) no i powiedzial, ze chce mnie widziec raz w miesiącu z nowymi wynikami badań i powiedział pomiziamy się żelem i posprawdzamy, czy nie ma zastoju w nerkach. Mam dużo pić i nie leżeć na prawym boku powiedział, ze kamieni nie ma zastoju na razie tez, ale trzeba to kontrolować. No i opisął jak to jest, ze maluch jak rosnie to się powiększa macica i wtedy macica uciska moczowód i stąd ten ból.

śmieszne bo bylam jedyną kobietą u urologa reszta to panowie i jakoś tak dziwnie mi było:)

tasiulka to gratulacje :)

macku damy rade moze nie bedzie tak zle... ja sobie teraz tempke zmierzylam jak sobie leze i dziergam i mam 37,2 wiem ze w poludnie ienie mierzy ale mam nadzieje ze jak tam sie cos dzieje to dlatego jest podwyzszona bo zazwyczaj mam 36.6 :) a jakie zawsze mialas tempki moze jak mialas bardzo niskie to teraz poprostu jest o tyle wyzsza i taka bedzie ?? moja np nigdy nie przekroczyla 36,90... w tamtej ciazy jak bylam rano oczywiscie ...
No jest niby caly czas na poziomie wyzszych temperatur (tzn 36,4; poziom nizszych to 36,2), ale w stosunku do poprzednich cykli jest nizsza. Moze to przez leki na alergie, ktore zaczelam brac w tym cyklu.
Ja 37, 4 mialam jak bylam ciezko chora:-D

To tak jak u mnie.... Kurcze nie wiem jak to jest, ze im blizej terminu tym czlowiek zaczyna tracic nadzieje...:dry:

helloo koleżanki
A ja lekko swiruje pewnie przez to,ze w koncu mialam ladna owulke. To dla mnie prawie jak "prawieciaza":-D

reklama
to gratuluję:))

ja już po wizycie
doktorek bardzo fajny wyjaśnil mi wszystko na czym to polega - pocieszył, ze będzie coraz gorzej i dał wskazówki czego mam nie robic:) no i powiedzial, ze chce mnie widziec raz w miesiącu z nowymi wynikami badań i powiedział pomiziamy się żelem i posprawdzamy, czy nie ma zastoju w nerkach. Mam dużo pić i nie leżeć na prawym boku powiedział, ze kamieni nie ma zastoju na razie tez, ale trzeba to kontrolować. No i opisął jak to jest, ze maluch jak rosnie to się powiększa macica i wtedy macica uciska moczowód i stąd ten ból.

śmieszne bo bylam jedyną kobietą u urologa reszta to panowie i jakoś tak dziwnie mi było:)
no to dobrze ze to nic powaznego :)

Do góry