reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

zapomiałam napisać pęcherzyk ma 2cm tylko raczej nie pęknie bo przerośnięty jakiś
ale wiesz Pajka u nas to już za długo trwa
i wiecie poradziła tą inseminację przyjachałam do domu mój M troche na gazie bo oblewał po pracy z takim zanjomym bo został dziadkiem a do tego jeszcze zaprosił znajomych do domu i dopiero jechali więc do was zaglądam i zamiast mnie pocieszać i ze mną porozmawiać to teraz telewizor ogląda,no a pani ginekolog do mnie że jest sens robić inseminację tylko do 3-4 razy bo potem są małe szanse na udany zabieg owszem można jak zniesiesz psychicznie i jak z kasą się da to wiecie to prób dużo ale ona nie widzi w tym sensu.
ja nie wiem czy tak się uda za 1-szym razie bo mi tylko prawko się tak udało i takiego szczęścia ja nie mam ze teraz będzie fuks

Lopop myśmy też myśleli o inseminacji aczkolwiek lekarze nam mówili,z e nawet to się nie uda, ze tylko in vitro!
Może u Ciebie jest tak, ze masz owu, ale tak jak było u mnie pęcherzyki byly nie tego i komporka nie nadawała sie do zapłodnienia. Dopiero po stymulacjio clo utworzył mi się prawydłowy pęcherzyk z odpowiednią komórką. Bo sam pęcherzyk to niestety nie wszystko. A Ty miałas stymulację? bo ja mimo wszywtko spróbowałabym jeszcze innych metod a wiesz inseminację zawsze można zrobic.
Ja mam znajomą, która starala sie o dzidzie 7 lat! przeszli wszystko inseminację, in vitro i nic jak sobie odpuścili udąło się naturalnie!

reklama
papa do jutra

Aśka ja mam dzisiaj 10dc i @ w tym cyklu przyszła szybciej więc może szybciej dojrzeje jeżeli w ogóle
Pajkaa stymulacje miałam już po laparoskopii więc ze strony medycznej jestem czysta bo wszystko już było
a ta lek nie kazala tobie przyjsc np w 14dc zeby zobaczyc co sie z nim dzieje , moze zadzwonisz i pojdziesz na usg wiesz nie chce podw. jej autorytetu ale ...

no ja nie wiem myślę że to jedyna szansa teraz wiem jak sie czuła nanusia obie spotkamy się na inseminacji
erba po prostu to już za długo trwa a jak jest wszystko dobrze to nie ma na co czekać bo znowu 4 lata staranek miną
:-( Skoro nie ma innego wyjscia trzeba sprobowac inseminacji... Z czasem pewnie oswoisz sie z ta mysla. Moze zaplanuj ja na wakacje - bedziesz miala wolne... A moze do tego czasu cos sie samo ruszy... Bo faktycznie nie ma sensu znowu kilka lat czekac.
Ale od razu nie zakladaj, ze sie nie uda za pierwszym razem! Prawko sie udalo to i fasolka sie uda:tak:

papa do jutra

Aśka ja mam dzisiaj 10dc i @ w tym cyklu przyszła szybciej więc może szybciej dojrzeje jeżeli w ogóle
Pajkaa stymulacje miałam już po laparoskopii więc ze strony medycznej jestem czysta bo wszystko już było

powiem Ci tak skoro pani doktor w 10 dc mowi Ci, ze nic nie bedzie to ja juz zgłupiałam.
Bo równie dobrze moze ten pecherzyk jutro pęknąć i sie np uda.
Nie chce wnikac w kompetencje tej lekarki, ale ja bym jeszcze poszła na usg zobaczyla czy pecherzyk pęka

no a co było po stymulacji?? ile cykli Cie stymulowali. Jakie były efekty?

a ta lek nie kazala tobie przyjsc np w 14dc zeby zobaczyc co sie z nim dzieje , moze zadzwonisz i pojdziesz na usg wiesz nie chce podw. jej autorytetu ale ...
wiesz mówiłam, ale ona do mnie że ten pęcherzyk jakis no nie podoba jej się on jest taki sam coś o tym przerośnięciu pisała Robin
:-( Skoro nie ma innego wyjscia trzeba sprobowac inseminacji... Z czasem pewnie oswoisz sie z ta mysla. Moze zaplanuj ja na wakacje - bedziesz miala wolne... A moze do tego czasu cos sie samo ruszy... Bo faktycznie nie ma sensu znowu kilka lat czekac.
Ale od razu nie zakladaj, ze sie nie uda za pierwszym razem! Prawko sie udalo to i fasolka sie uda:tak:
na wakacje to za długo ja znowu wymyślę 10 innych powodów żeby się nie udać do kliniki zadzwonię czy pracują w sobote a może popołudniami gdy ja szybciej kończę i się umówię, bo wiadomo najpierw trzeba jechać na wywiad i dopiero potem można działać

powiem Ci tak skoro pani doktor w 10 dc mowi Ci, ze nic nie bedzie to ja juz zgłupiałam.
Bo równie dobrze moze ten pecherzyk jutro pęknąć i sie np uda.
Nie chce wnikac w kompetencje tej lekarki, ale ja bym jeszcze poszła na usg zobaczyla czy pecherzyk pęka

no a co było po stymulacji?? ile cykli Cie stymulowali. Jakie były efekty?
tylko 4 cykle (ale o tym tobie wspominałam ) i pęcherzyki pięknie pękały więc może to mój M nie może holipka ja juz naprawdę nie wiem z tym monitoringiem to dupa bo mam resztę tygodnia zawalone bo dyrka robi radę szkoleniową (obecność obowiązkowa)potem znowu rada i spotkanie z rodzicami klas 6 i tak do piątku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz mówiłam, ale ona do mnie że ten pęcherzyk jakis no nie podoba jej się on jest taki sam coś o tym przerośnięciu pisała Robin

na wakacje to za długo ja znowu wymyślę 10 innych powodów żeby się nie udać do kliniki zadzwonię czy pracują w sobote a może popołudniami gdy ja szybciej kończę i się umówię, bo wiadomo najpierw trzeba jechać na wywiad i dopiero potem można działać
O to jeszcze lepiej, ze on razu chcesz sie wziasc do roboty:-)
A owulka zawsze moze Cie jeszcze zaskoczyc:tak: Pisalam juz, ze moj gin mowil, ze zdazylo sie kilka razy, ze wykluczyl owulke, a ciaza byla:tak:

Pajkaa to jest obecnie 4 ginek i wiem że jestem głupsza niż byłam przed starankami
a w naszym wypadku to uważam że nie mamy na co czekać tylko do dzieła bo znowu się wszystko odwlecze

reklama
tylko 4 cykle (ale o tym tobie wspominałam ) i pęcherzyki pięknie pękały więc może to mój M nie może holipka ja juz naprawdę nie wiem z tym monitoringiem to dupa bo mam resztę tygodnia zawalone bo dyrka robi radę szkoleniową (obecność obowiązkowa)potem znowu rada i spotkanie z rodzicami klas 6 i tak do piątku

ja Ci powiem, ze pecherzyk do 24 mm jest uważany przez specjalistów dobrej kliniki niepłodności za prawidłowy.
jeżeli chcialabys robic inseminacje to zrób ją w naprawde dobrej klinice :) bo to połowa sukcesu
ja miałam isc na inseminacje, ale no cóz nie zdążyłam :) wiec moze u Ciebie tez tak bedzie :)

Do góry