reklama
hej !
a Zielona nie na wakacjach??
Mazia to mogła by nas tak nie trzymać w niepewności:-)
jeśli chodzi o padanie na twarz to ja aż tak bym nie chciała :-) jeśli się uda zaciązyć to jeszcze będę pracować , a jako że jestem opiekunką to padanie na twarz nie wskazane heheh
a właśnie okres mi się już właściwie skończył ( co raczej mi się nie zdarza żeby trwał krócej niz tydzien) dzis jest 4dc także jestem trochę w szoku, czy to może być wpływ wiesiołka?
jeśli chodzi o padanie na twarz to ja aż tak bym nie chciała :-) jeśli się uda zaciązyć to jeszcze będę pracować , a jako że jestem opiekunką to padanie na twarz nie wskazane heheh
a właśnie okres mi się już właściwie skończył ( co raczej mi się nie zdarza żeby trwał krócej niz tydzien) dzis jest 4dc także jestem trochę w szoku, czy to może być wpływ wiesiołka?
eijf
Fanka BB :)
tak zielona na wakacjach ale zastanawiam sie jak tam u niejhej !
biedna mazia,mam nadzieje ze to tylko emocje i hormony.
jesli chodzi o "padanie na twarz" to wiem o co jej chodzilo ale sobie zartuje bo ja to czesto cos wykracze.Czasem nawet tych wymiotow zazdroscic mozna jak sie nie jest w ciazy...No ale czy pozniej tak bym sie z nich cieszyla ,tego nie wiem.No ale z drugiej strony jak popatrzymy na mazie to chyba takie bezobjawowe przechodzenie ciazy tez nie jest przyjemne bo sie czlowiek zamartwia.
Ciesz sie ze @ tak krotko byla.ja tez teraz nie dluzej niz 4 dni mialam i dobrze!Mozesz szybciej zaczac starania tylko uwazaj by owu nie przegapicMierzysz temoerature?to chyba cos daje.Ja nawet w dni wolne nastawiam zegarek,mierze i ide spac.Tylko nie wiem jak to we wtorek zrobic bo mam wstac o 4 rano...Wie ktoras?
eijf
mierze mierze! nauczona doświadczeniem koleżanki (czytaj Eijf :-) ) ,że to się przydaję:-) też nastawiam w dni wolne budzik , mierze i dalej w kime, dziś to miałam 35,8 ale nie wiem czy na serio była taka niska czy po prostu źle zmierzyłam , bo nie obudziłam się chyba całkowicie:-)
A Ty jak zmierzysz jeden raz o 4 to przecież nic się nie stanie, tylko chyba musisz przespać min.3 godziny tak?
no i że @ była krótko to się cieszę jak nie wiem , zawsze można wczesniej zacząć przytulanka żeby z wprawy nie wyjść;-) hehe
mierze mierze! nauczona doświadczeniem koleżanki (czytaj Eijf :-) ) ,że to się przydaję:-) też nastawiam w dni wolne budzik , mierze i dalej w kime, dziś to miałam 35,8 ale nie wiem czy na serio była taka niska czy po prostu źle zmierzyłam , bo nie obudziłam się chyba całkowicie:-)
A Ty jak zmierzysz jeden raz o 4 to przecież nic się nie stanie, tylko chyba musisz przespać min.3 godziny tak?
no i że @ była krótko to się cieszę jak nie wiem , zawsze można wczesniej zacząć przytulanka żeby z wprawy nie wyjść;-) hehe
eijf
oczywiscie ze 35,8 moze byc.Wazne by codziennie o tej samej godzinie.wtedy bedziesz miala czytelny wykres(ja zrobilam na ff i to naprawde fajnie wyglada a poza tym on sam ci pokazuje kiedy woulacja byla).No wlasnie ze zaszkodzi to mierzenie o 4.O tej godzinie temperatura ciala jest najnizsza a ja wlasnie na skok czekam i na dodatek spodziewam sie go wlasnie w okolicach wtorku.Jesli ten pomiar nie bedzie czytelny to zas nie bede wiedziala czy owu wtedy byla...gdyby to bylo na poczatku cyklu czy juz na kilka dni to owu to nic ale to wypada akurat w okolicach owulacji.No nic,zobacze jeszcze.Moze podskoczyc jutro lub pojutrze!Oby ta owulacja w ogole byla bo sie dowiedzialam od ginekologa ze nie wystepuje co mc.eijf
oj to faktycznie nie dobrze się złożyło , ale moze będzie wcześniej także trzeba czekać !
ja założyłam od tego cyklu wykres na ff ale jakoś się za bardzo we wszystkim jeszcze nie orientuję... coś muszę wpisać żeby mi pokazało owu czy samo pokaże?
ja założyłam od tego cyklu wykres na ff ale jakoś się za bardzo we wszystkim jeszcze nie orientuję... coś muszę wpisać żeby mi pokazało owu czy samo pokaże?
eijf
pokaze samo jak wykryje odpowiednia temperature.ty wpisujesz codziennie temperature.to chyba wiesz jak i gdzie tak?)oprocz tego jak chcesz to wpisuj (ja tez te dane podaje) jaki masz sluz w danym dniu (tam gdzie sie temperature wpisuje masz :Cervical Fluid (to sluz) i mozesz miec dry-sucho, sticky -taki kleisty,nierozciagliwy i nieprzezroczysty (przewaznie wlasnie po @ lub po owulacji ), creamy-taki jak balsam,bialy lub kremowy albo jak maka z woda(tak to opisuja) moze sie troche rozciagac ale nie bardzo.eggwhite- ten ktory przypomina bialko kurze.rozciaga sie w palcach miedzy kciukiem a np wskazujacym i to jest sluz plodny. no i watery-taki wodnisty,tez plodny.pomoze ci to zaobserwowac kiedy masz dni plodne.oprocz tego ja jeszcze wpisuje testy owulacyjne .tez tam gdzie wprowadzasz dane ale pod nazwa "tests' i przy opk. Oprocz tego zaznaczylam @ :menses/spotting i mozesz dac:spotting (plamienie,taka odrobina zabarwionego sluzu czy krwi nie wymagajaca tampona lub podpaski),light-@ slaba,medium-srednia,heavy-duze plamienie.Intercourse/Insemination oznacza czy bylo przytulanie.ja zazwyczaj zaznaczam pm lub am.to pierwsze oznacza po poludniu a drugie rano ale mozesz tylko yes wpisywac.poza tym masz cala mase innych spostzezen ale te mnie sie wydaja najwazniejsze.oj to faktycznie nie dobrze się złożyło , ale moze będzie wcześniej także trzeba czekać !
fajnie jakbys wykres wkleila tak bysmy go widzialy.robi sie podobnie jak suwaczek.cos sie kopiuje ale zapomnialam co(moze ktos pamieta) i wklejasz tam gdzie suwaczek wklejalas
reklama
eijf
dziękuję ,ze mi to tak szczegółowo rozpisałaś , wiedziałam prawie wszystko co wymieniłaś tylko z tymi testami owu już nie no i jak zrobić żeby wkleić tu link też nie wiedzialam , ale jeszcze raz dziękuję:-)
dziękuję ,ze mi to tak szczegółowo rozpisałaś , wiedziałam prawie wszystko co wymieniłaś tylko z tymi testami owu już nie no i jak zrobić żeby wkleić tu link też nie wiedzialam , ale jeszcze raz dziękuję:-)
Podziel się: