reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

bo czasem takie myśli nachodzą i wtedy naszym M się obrywa a potem ja becze że nie moge się powstrzymać i na niego krzyczę
no mojemu się zawsze obrywa... bo czasmi to mi tak dziala na nerwy--- ale to w okresie pmsa;-)...
ja generalnie do krzykliwych nie należe , ale za to chodze glupoty gadam czepiam sie byle czego i rycze jak sie moj pyta czego rycze to juz nic nie mowie bo rycze heheh pokreconea ze mnie baba
no to możemy sobie rączki podac ja mam to samo...
gin powiedział, że po in vitro jest szansa 30% po inseminacji 12% a w naturalny sposób 1% szansy, że się uda
ja trzymam kciuku mocno za Ciebie Kochana!!!!!!!!!:-)
hej mysza ja juz od 6 na nogach dzisiaj a w nocy tez zle spalam :-(

miłego dia kochana - poszlej na zakupkach :)
matko jak wy wczesnie wstajecie..... ja dzis o 8 ale lezakowalam potem...

a czemu żle spalas???
Nie dziękuję! ;-)
Brzuch na razie nie boli,więc nadzieja jest (hahaha). ;-)

Kurcze,mam jakiegoś dziwnego stresa przed fryzjerem. :sorry2:
Tzn. ufam dziewczynie,bo to moja dobra i wieloletnia koleżanka,do której zawsze chodzę,ale... nie ufam moim włosom. :sorry2: Mam nadzieję,że za dużo roboty nie będę przy nich miała po tym ścięciu,hehehe. :-p ;-)
fryzurka na pewno bedzie boska pochwal sie jak wrocisz :tak:
a kciuki i tak trzyamm aby malpiszon nie anwiedzil cie przez najblizsze 9 miechów :tak:
Witam z rana, ja już na nogach od 6 rano.
Mam pytanie do tych bardziej doświadczonych dziewczyn ;)
Rano dzisiaj się ubierałam i po raz kolejny mój mąż zwrócił mi uwagę, że mam "gigantyczne" sutki.
Tzn. rzeczywiście są one zdecydowanie większe, tak po 1/3 większe i zmieniły swój kolor, i w dodatku oprócz tego że są większe, to jakby pełniejsze, w sensie że wypełnione (bądź wypukłe) :-D
Nie wiem co mam o tym myśleć, termin @ za 5 dni a ja na razie cisza, jajniki bolą, ale tak trochę inaczej....test negatywny a na betę boję się iść :tak:
ja przez ostatnie cykle mialam takie cycochy ze moj byl bardzo zadowolony bo ponoc nigdy takich nie mialam... niestety u mnie nicic ale trzymamkciukaski za Ciebie Kochana:tak:
w innym temacie pisałam już o mojej koleżance, która miała niezła przygodę ze swoja ciążą.
każdy przypadek jest inny:tak:
Najlepiej uzbroić sie w cierpliwość zarówno w testach domowych jak i szukaniu objawów wczesnej ciąży. Wiem że to nie jest proste, kiedy bardzo chce mieć się dzidziusia i wiem jak bardzo trudno się też powstrzymać, przechodziłam to kilka miesięcy.
Teraz psychicznie staram się od tego uwolnić i nie myśleć tyle o tym całym wyliczaniu, czy już można zrobić test bo jeszcze tylko ... dni do @, najlepiej poczekać nawet i tydzień po terminie spodziewanej @ zrobić test.

"moja koleżanka, która starała się o dzidziusia a często bywała u ginekologa (najpierw leczenie torbieli, później PCOS) odpuścili z mężem, bo lekarz i tak kazał się najpierw wyleczyć... luteina na wywołanie @, miała już iść na zastrzyk ...... i okazało się że jest w 10 tyg.
LEKARZ NIE STWIERDZIł PODCZAS BADANIA W 5 TYG żE ONA JEST W CIążY, TESTY CIążOWE WYCHODZIłY NEGATYWNIE!"
robiła testy domowe jak i test w przychodni

powodzenia trzymam kciuki za was dziewczyny
nieżle to dopiero przypadek.....

reklama
dokładnie zajmij sie sprzątaniem - nie będziesz myslałą o testach i objawach :)

ja dzisiaj od 6 przewróciłam chate do gory nogami hihi sąsiedzi mnie nienawidzą chyba :)
nieżle..... zamiast sie wyspac.... i jszcze przeciez chorutka jestes...

hej dziewczyny, mam pytanko i chcialabym zebyscie mi wyjasnily mniej wiecej i owulacji. Ja z M staramy sie od niedawna, a dokladnie od tego miesiaca, przytulalismy sie juz w poniedzialek, z kalkulatora owulacji wynika ze od wczoraj mam owulacje. Wczoraj tez sie przytulalismy. Co do zajscia w ciay to wydaje mi sie ze wystarczy mnie "dotknąć" i juz mam fasolke, tak było z moim poprzednim dzieckiem, 3 dni przed okresem, sie wtedy przytulalismy i zaszlam w ciąże od razu.
Kiedy najlepiej jest zrobic test ciążowy?? po owulacji czy w trakcie? Nie znam sie na tym kompletnie, i czy nie jest za wczesnie? Mam jeszcze od 2 dni mocniejsze bole brzucha jak przed okresem, czuje jak jajnik mi kluje, nigdy przy owlacji mi tak jajniki nie bolały. Sutki mają zmieniony kolor ale to normalne u mnie przy owulacji. zauwazylam ze piersi mi nie bolą, a przy owulacji zawsze bolały. Mam nadzieje ze troszke zrozumiałyscie, chodzi mi jedynie o to czy nie za wczesnie mysle o sprawdzeniu czy jestem w ciąży, i aha co to u was znaczy "@" heheh bo nie wiem czy to okres czy owulacja heheh. Pozdrawiam.
najlepiej betke w dniu @ zrobic- idz do laboratorium i zrob beta hch z krwi to jest najpewniejszy test :)

kobieto po 1 kalkulator niepowie ci kiedy masz owulacje bo to tylko kalkulator na przyblizenie sobie dnia owu tylko twoje cialo ci powie o owu
po 2 gdyby ciaze mozna bylo sprawdzic odrazu po owu lub po seksie to byl by 8 cud swiata
po3 test mozesz zrobic dopiero w dniu @(czyli okresu) a i tak moze jeszcze niewyjsc
wiec tio wszystko nie jest tak hop siup a co do poprzedniejciazy to rozbawila mnie wypowiedz ze wystarczy cie dotknac hihi kazda by tak chciala napewno wtedy wspolzylas z mezem rowniez w inne dni cyklu anie tylko przed @ wiec napewno kiedy indziej zaszlas a nie 4 dni przed @

ok kochane ja spadam bo niedlugo wyjezdzam wroce do was jutro papapap

dpkladnie te kalkulatory to nie powiedza ci w 100% ze masz czas na staranka trzeba się samej obserwowac...

Zabciu raz jeszcze udanego pobytu u szwagiereczki :)

Witam się sobotnio!

Dziś mimo że w pracy to mam lepszy humorek, chyba się wyspałam bo wczoraj wieczorem czułam się fatalnie co miała wpływ na moje samopoczucie. Zaraz popatrzę co naskrobałyście.
Stwierdziłam że zacznę chyba haftować bo pamiętam że to mnie uspokajało kiedyś.
dobry pomysł :) uspokaja...
W ogóle witam się dziewczynki z rana;)
Ja już przy ubieraniu czułam taki ból sutków,że nie mogłam wytrzymać:D:D:D i jak tu nie wierzyć w objawy???:D zwłaszcze kiedy piersi mnie bolały tylko w ciąży.i teraz podczas starań 2 raz bolą, ale w zupełnie inny sposób.no jak nie jestem w ciąży to muszę sobie ten ból zanotować jako nowość w moim cyklowym życiu:p już zaczynam sie denerwować bo M też gada że inne te cycki i weź tu babo bądź mądra i się nie nakręcaj;) no jak?!:D
nociezko jest sobie nic nie wkrecac ale taka juz nasza natura bo zawsze latwo sie mowi...
heheh coś w tym jest ja mam termin @ na wtorek i zawsze tydzien przed miałam tak bolące piersi że szok a teraz jakbym wogole ich nie miała :) heh a jest co bolec bo mam 85 G ;/
:) :) :) tylko się usmiechnę....
Kochane włąsnie robię nową sałatkę,zobaczymy co z tego będzie;) zapodam przepis;)

Składniki
  1. Seler ze słoika
  2. Puszka kukurydzy
  3. Sredni słoik majonezu
  4. 2 pory
  5. Podwójna piers z kurczaka
  6. Puszka ananasów
  7. 4 jajka
  8. Małą kostkę sera
  9. Przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka czerwona słodka, papryka czerwona ostra
Pierś z kurczaka kroimy w nie dużą kostkę przyprawiamy i podsmażamy, pozostawiamy do wystygnięcia. Wstawiamy jajka i gotujemy

na twardo. A tym czasem układamy warstwy:
1 - odcedzony seler ze słoika
2 - kukurydza
3 - warstwa majonezu
4 - pory pokrojone w paski (biała

częsć)
5 - piersi z kurczaka
6 - warstwa majonezu
7 - ananasy pokrojone w kostkę
8 - warstwa jajek startych na tarce na dużych oczkach
9 - warstwa majonezu
10 - ser żółty tarkowany na tarce na małych oczkach

Wstawić do lodówki przed podaniem.
brzmi smakowicie :)
postanowiłam sobie - DOŚĆ PŁACZU i stresów z tego powodu - skoro wszystko jest oki to kiedyś musi się udac :)

a co do puzzli to mam katyke ktora ułatwia mi rozpracowanie kartonika hihih
dobra metoda!!!!! i jak wycisza i skupia :) ja tez ostatnio ukladalam polecam polecam tez 3000 szt...
a zostało mi z dzieciństwa - rozdzielam puzzle - najpierw brzegi, potem środek po kolorach i podobnych elementach a na koncu tlo :) zawsze mam 4 miski w kolo heh zabawnie to wyglada - samo to trwa ok 2 do 3 dni po 4 godziny dziennie ;/ ale wtedy mnie nie ma wylaczam sie pieknie
ooo musze wyprobowac tej Twojej taktyki :)
Witam się z rana z ustami Angeliny Jolie :-D ... niestety :wściekła/y: Opryszczka mi wczoraj chciała wyjść to ja fops ją Sonalem (zawsze się cofało), a dziś i ofszem opryszczki nie widać, ale... :baffled: usta - masakra :szok: 2 razy większe :wściekła/y:
Mamusia mi przytargała kremik z apteki do ust na opryszczki i zajady (biały), więc komicznie wyglądam :-D
mnie czasami zimna nawiedzaja to jest masakra ale odkad pojawil sie compeed na opryszczke to tylko tego uzywac przynajmniej sie ni eabrze i mozna pic i jesc ....
:-D:-D:-D

super pomysł :tak: my kwiaty zamieniliśmy na czekoladki ;-)

ja to wogóle nie pijąca jestem :-D mamy cały barek alkoholi, bo co wakacje to nowe trunki przywozimy i nikt nie pije ;-) ja jakoś nie przepadam dosłownie za żadnym alkoholem ;-) a szampana na weselu to tylko językiem tykam i wypija mąż :blink:

dowiedz się o dofinansowaniu z Unii E., bo wiem, że w tamtym roku koło września było głośno o tym:tak:

ja tez nie pije .... zawsze duzo mowie heheh a potem wypije pare lykow i finito hehehe..... ale dzisiaj ide na imprezke to moze cos lykne....

no kochane dzis wreszcie byly tulance..... juz mi sie humorek poprawil.... :)

zmykam idziemy z psiesiem na spacer do lasu..... ładna pogoda :)

znam to :tak: mama robiła tylko bez ananasa (bo mi jakoś nie pasował do reszty) i pychotka :tak:

widzisz jak to jest :-p jedna by chciała i nie może... a ja nie chcę i mam :-D
to jest nadzieja że posmakuje ta moja sałatka:) chociaż ja zrobiłam z ananasem:/ a Ty kochana z ustami Angeliny zaczarujesz pewnie swojego chłopa jeszcze bardziej bo oni<faceci> ponoć ją lubią;) chociaż mój się zarzeka że nigdy w życiu- kłamca jeden:D:D:D
nieżle..... zamiast sie wyspac.... i jszcze przeciez chorutka jestes...

najlepiej betke w dniu @ zrobic- idz do laboratorium i zrob beta hch z krwi to jest najpewniejszy test :)

dpkladnie te kalkulatory to nie powiedza ci w 100% ze masz czas na staranka trzeba się samej obserwowac...

Zabciu raz jeszcze udanego pobytu u szwagiereczki :)

dobry pomysł :) uspokaja...

nociezko jest sobie nic nie wkrecac ale taka juz nasza natura bo zawsze latwo sie mowi...

:) :) :) tylko się usmiechnę....

brzmi smakowicie :)

dobra metoda!!!!! i jak wycisza i skupia :) ja tez ostatnio ukladalam polecam polecam tez 3000 szt...

ooo musze wyprobowac tej Twojej taktyki :)

mnie czasami zimna nawiedzaja to jest masakra ale odkad pojawil sie compeed na opryszczke to tylko tego uzywac przynajmniej sie ni eabrze i mozna pic i jesc ....

ja tez nie pije .... zawsze duzo mowie heheh a potem wypije pare lykow i finito hehehe..... ale dzisiaj ide na imprezke to moze cos lykne....

no kochane dzis wreszcie byly tulance..... juz mi sie humorek poprawil.... :)

zmykam idziemy z psiesiem na spacer do lasu..... ładna pogoda :)

no pewnie kochana jak były tulańce to humorek musi być!:D co do sałatki to mam nadzieję że będzie tak samo dobra jak brzmi;) u Ciebie ładna pogoda a u mnie śnieg tak pada że szok.wcześniej był deszcz ze śniegiem i wiatr, masakra jakaś:0

to jest nadzieja że posmakuje ta moja sałatka:) chociaż ja zrobiłam z ananasem:/ a Ty kochana z ustami Angeliny zaczarujesz pewnie swojego chłopa jeszcze bardziej bo oni<faceci> ponoć ją lubią;) chociaż mój się zarzeka że nigdy w życiu- kłamca jeden:D:D:D

no pewnie kochana jak były tulańce to humorek musi być!:D co do sałatki to mam nadzieję że będzie tak samo dobra jak brzmi;) u Ciebie ładna pogoda a u mnie śnieg tak pada że szok.wcześniej był deszcz ze śniegiem i wiatr, masakra jakaś:0
no u naz w nocy padało... a dzis zimno jak nie wiem słonka troszku tylko bylo... ale spacerek fajowy :-):tak:
a my juz po obiadku.... zaraz musze troszku popracowac a potem na 20 na imprezkę :tak: ide sie rozerwac...
a co tam u Was????? jesteście???

betusia zazdroszcze imperzki tez bym gdzies poszla :)

a ja sieze i dziergam bluzeczke sobie na lato ciazowa ze tak powiem taka tunikowa luzna w brzuszku i ciut dluzsza :) i sobie taka jakby koronke zrobilam dookola cyckow i dolem zrobie :) tak sobie wymarzylam ale czy wyjdzie :0)

a sa dzisiaj jakies fasolki ?? albo testuje ktos jutro ??

betusia zazdroszcze imperzki tez bym gdzies poszla :)

a ja sieze i dziergam bluzeczke sobie na lato ciazowa ze tak powiem taka tunikowa luzna w brzuszku i ciut dluzsza :) i sobie taka jakby koronke zrobilam dookola cyckow i dolem zrobie :) tak sobie wymarzylam ale czy wyjdzie :0)

a sa dzisiaj jakies fasolki ?? albo testuje ktos jutro ??
oj Ty to masz talent z tym dzierganiem :) jak skonczysz to podeslij zdjatka bo na pewno bedzie boska :)

no nie wiem nic aby ktoras testowala i o dzisiejszych fasolinkach tez nie slyszalam ;/ i o juterku tez nie.... ja juz sie gubie...
a Ty jak się czujesz?

Wkońcu ktoś tu jest bo jak ja siedzę to nikogo nie ma. Ja właśnie grzeszę w pracy, jestem tu największa niepijąca ale nasza szefowa kuchni z kucharzem miksują jakieś pyszne nalewki i tak sobie wpadam na kuchnie i popijam, nie wiem co to jakiś spirytusik z piwkiem karmi słodkie ale pyszne!

betusia zobaczymy czy mi wyjdzie ta tunika :) bo nic nie wiadomo nigdy ... ale fotki dam hjak ladna wyjdzie :) bedzie zielono wiossennie tak :) zielono biala :)

ja tak dziwnie sie czuje bo raz mnie sutki bola taki prodzik jakby mnie przechodzil :p a raz nie i brzuchol tez czasem boli ale ja czekam na @ chcialabym zeby juz jutro przyszla ...
a ty pijesz juz te ziolka ??
ja czekam wlasnie na @ i pelna para znow ziola i clo... to bedzie moj 2 cykl z ziolami ciekawe czy tarot mi dobrze przepowiedzial ...

fajne to jest jak chcesz to wejdz na onet.pl pozniej po lewej stronie bedzie dzial magia i tam na gorze na pasku tarot i tygodniowy albo miesieczny i sie wybiera swoj znak zodiaku pozniej daje sie n apostaw tarota i si emysli o czyms o czym chcesz znac mniej wiecej odpowiedz :) ja pomyslalam i mi od razu o ciazy zaczal nawiajac :)

asiucha-l nic tylko pozazdroscic :) ja osbie wieczorkeim winka naleje :)

betusia zobaczymy czy mi wyjdzie ta tunika :) bo nic nie wiadomo nigdy ... ale fotki dam hjak ladna wyjdzie :) bedzie zielono wiossennie tak :) zielono biala :)

ja tak dziwnie sie czuje bo raz mnie sutki bola taki prodzik jakby mnie przechodzil :p a raz nie i brzuchol tez czasem boli ale ja czekam na @ chcialabym zeby juz jutro przyszla ...
ja czekam wlasnie na @ i pelna para znow ziola i clo... to bedzie moj 2 cykl z ziolami ciekawe czy tarot mi dobrze przepowiedzial ...

fajne to jest jak chcesz to wejdz na onet.pl pozniej po lewej stronie bedzie dzial magia i tam na gorze na pasku tarot i tygodniowy albo miesieczny i sie wybiera swoj znak zodiaku pozniej daje sie n apostaw tarota i si emysli o czyms o czym chcesz znac mniej wiecej odpowiedz :) ja pomyslalam i mi od razu o ciazy zaczal nawiajac :)

A ty sama tarota sobie stawiasz?

Boshe ja się w pracy upiłam.

Przepraszam teraz widzę że to z onetu, o jaaaaaaaaa!

reklama
Wkońcu ktoś tu jest bo jak ja siedzę to nikogo nie ma. Ja właśnie grzeszę w pracy, jestem tu największa niepijąca ale nasza szefowa kuchni z kucharzem miksują jakieś pyszne nalewki i tak sobie wpadam na kuchnie i popijam, nie wiem co to jakiś spirytusik z piwkiem karmi słodkie ale pyszne!
ja jestem jestm czytam sobie roznosci na forach...

tunika na pewno bedzie sliczna... a na tego tarota tez wchodzialm pare razy...
ziolk apije pierwszy cykl
trzymam kciuki za tarota

A ty sama tarota sobie stawiasz?

Boshe ja się w pracy upiłam.

Przepraszam teraz widzę że to z onetu, o jaaaaaaaaa!

no to pieknie Kochana.... :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry