reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No to gratuluję !!!
A teściora robiłaś ?!?
Co do usg to wcale nie za wcześnie, jednak nie martw się jeżeli ginek nic nie zobaczy.
Ja byłam na usg w 5tc2d i nie było jeszcze nic widać, ale to ze względu na późną owulkę i co za tym idzie młodszą ciążę. Dla potwierdzenia może zrobić betę.

robilam 2 i oba wyszly pozytywnie ale troche blade co do owu to byla pozno bo 20dc wiec od owu minelo dopiero 17 dni ale temp ciage wysoka :-) myslisz ze bedzie cos widac na usg???

no wlasnie bo jak to liczyc od poczatku ostatniego cyklu to bylby 7 tc a od owu liczac ok 4tc?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
robilam 2 i oba wyszly pozytywnie ale troche blade co do owu to byla pozno bo 20dc wiec od owu minelo dopiero 17 dni ale temp ciage wysoka :-) myslisz ze bedzie cos widac na usg???

No to może być już widać maleńką kropczekę, ale nie denerwuj się jakby czasem nie było nic widać.
U mnie tak właśnie nie było nic widać więc robiłam drugie badanie beta, żeby zobaczyć czy wszystko ok. Beta urosłą o 170% w ciągu 48h więc super.

no wlasnie bo jak to liczyc od poczatku ostatniego cyklu to bylby 7 tc a od owu liczac ok 4tc?????

Generalnie są dwa terminy: 1) od OM czyli od pierwszego dnia ostatniego krwaiwenia, i 2) wg usg, ale to później określa lekarz.
Więc generalnie Ty jesteś w 7tc, ale lekarz może Ci później zmienić termin porodu.

to ja cos na mieszalam??? :( przepraszam... ale kopiowalam ostatnia jaka byla ;/

kochana nie ty ;-) nie napiszę kto, bo to nie ma znaczenia :-)

Czekam na termin @, nie na sama @. Wtedy sie wszystko wyjasni;-)

trzymam kciukaski, bo widzę, że już blisko... :tak::-D

Cześć Dziewczynki. Mnie dziś obudził ból krzyża - bleeee. :baffled:
Ale teraz już wiem,że @ nadchodzi,bo na teście (Quick Vue) wyszła jedna krecha. Prezent imieninowy dla Małża się nie udał. :no: Nawet mu nie powiem. :no:
Czyli tak,jak myślałam - siódemka (7. cykl) nie okazała się szczęśliwa.
Mam nadzieję,że cykl mi się nie wydłuży,bo na 31. mam zaplanowaną wizytę u nowego gina. :tak:
Zmykam na kawkę. ;-)

mówiłam, że za wcześnie :tak: trzymam kciukaski - mocno!! ;-):-)

Wstawać śpiochy!!!
Co tak tu pusto ?!? ...

ja śpioch, ale niestety już w pracy :dry: szef wyszedł więc na chwilunie jestem :-D

Kobietki... masakra... jeszcze tyle czekania na nieprzyjście @ :sorry2: a do tego żadnych objawów fasolinki, ale objawy zapalenia :wściekła/y: żółty śluz leci jak z kranu :hmm: nic to... czekam do 24.03 (czy fasolinka będzie) i do gin po leki na zapalenie :-(

ja śpioch, ale niestety już w pracy :dry: szef wyszedł więc na chwilunie jestem :-D

Kobietki... masakra... jeszcze tyle czekania na nieprzyjście @ :sorry2: a do tego żadnych objawów fasolinki, ale objawy zapalenia :wściekła/y: żółty śluz leci jak z kranu :hmm: nic to... czekam do 24.03 (czy fasolinka będzie) i do gin po leki na zapalenie :-(

Zleci jak nie wiem...najpierw mnie zleci do wizyty któą mam zaplanowaną na 19.03 a później to już tylo 5 dni to Twojego terminu :-)
A nie możesz teraz iść do gina sprawdzić co się z truskawką dzieje ?!? Bo może to nic złego i od razu byś podleczyła.

Ja przez te dziury muszę teraz minimum 1000zł wydać na prostowanie felg z prawej strony + regeneracja. Ale cóż zrobić...
To miłej pracki :-) będę na pewno :-)

szkoda pieniążków, ale coż zrobić... :dry:

Zleci jak nie wiem...najpierw mnie zleci do wizyty któą mam zaplanowaną na 19.03 a później to już tylo 5 dni to Twojego terminu :-)
A nie możesz teraz iść do gina sprawdzić co się z truskawką dzieje ?!? Bo może to nic złego i od razu byś podleczyła.

mogłabym, ale jeśli fasolinki niet to da mi porządny antybiotyk :tak: a jak jest to jakiś inny... +żelazo i odrazu pójde na badania :tak::-D a na razie (od wczoraj) korzystam z Tamtumrosa :tak:

reklama
:-pCzołem Kochane!!!

ale mnie tu nie było he jakieś 4 dni, miałam stresa bo dziś byliśmy na badaniu armii raczej ok chociaż nie umiem rozszyfrować wszystkiego ale babka mówiła że dobrze jest nie ma się co stresować, nom a ja idę we wtorek na monitoring :szok: już się boję że to ze mną coś nie tak :baffled:

Do góry