reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hmmm na razie trwają kłótnie :)) mamy dwa Bartłomiej i Marcin ja chce Bartka maz Marcina i jest mała wojna domowa :)

ja proponuję rzut monetą.kto wygra tego imię bedzie pierwsze a przegranego drugie.chyba że macie jeszcze więcej pomysłów na imiona to jest problem.bo chyba maks 2 można nadać ;-)

reklama
Najfajniejsze jest to że każda z nas doskonale o tym wie, a i tak robi to co robi.
Ja nawet nie wiem kiedy @ powinna zagościć więc nie będę robić i czekam cierpliwie.
Robiłam ostatnio taki co niby po 6 dniach od zapłodnienia powinien wykryć i I krecha więc ja w ciąży nie jestem.
bo my baby po prostu tak mamy:-D nadzieja przewyższa zdrowy rozsądek;-) wiesz ja nie wierzę w te testy co wykrywają 6 dniową ciążę kochana bo już taki robiłam i na ulotce i tak pisało ze mimo wszystko lepiej by było go robić w dniu @ więc sami sobie zaprzeczają.a już najgorsze dla mnie było kiedyś to, jak zrobiłam test nie pamiętam już jaki i było to przed @ i wyszla mi bladziusieńka 2 kreska i pobiegłam do lekarza kazał zrobić 2 razy bete i okazało się że ciąża była...i brałam lek na wywołanie @,nie pamiętam już jaki...koszmar.dawno to było ale pamiętam niestety doskonale...

Warto jak dla mnie go brac ja tez chciałam bizniaki, a teraz szaleje na punkcie mojego synka,z e nawet nie wyobrazam sobie córki :)
Pajeczka i córeczkę pewnie kiedyś będziesz miała:tak:ja bym teraz chciała synka ale jak będzie druga córa to też się nie pogniewam;-)

Ostatnia edycja:
mi by to było wszystko jedno jaka płeć.byle zdrowe i wogóle by było,bo jak narazie to już 12 cykl starań i nic.ale imiona mamy juz ustalone dla obu płci :-)

bunia całkiem możliwe że owulke masz później...ja w listopadzie chodziłam na monitoring do 19dc ...
A teraz to nie wiem jak z tą owulką, bo niby czułam że była do 14dc (licząc że 1 dzień to dzień zabiegu) a test owu jej wtedy nie wykazał tylko dopiero w 24dc, tylko że raczej wtedy owu, bo poza jajnikami któe były upierdliwe już od 10dnia to śluzu zero.
A robiłaś monitoring ?!?

mi by to było wszystko jedno jaka płeć.byle zdrowe i wogóle by było,bo jak narazie to już 12 cykl starań i nic.ale imiona mamy juz ustalone dla obu płci :-)
A ja obiecałam mojemu facetowi że mu córkę urodzę...ale pierwsze to wszystko jedno jaka płeć. I śmiejemy się teraz bo znajomy nam opowiadał że u niego w rodzinie to dziewczynka urodziła się dopiero za 8 razem...czyli rodzice mieli 7 synów i ostatnią najmłodszą córcię.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bunia całkiem możliwe że owulke masz później...ja w listopadzie chodziłam na monitoring do 19dc ...
A teraz to nie wiem jak z tą owulką, bo niby czułam że była do 14dc (licząc że 1 dzień to dzień zabiegu) a test owu jej wtedy nie wykazał tylko dopiero w 24dc, tylko że raczej wtedy owu, bo poza jajnikami któe były upierdliwe już od 10dnia to śluzu zero.
A robiłaś monitoring ?!?

nie miałam monitoringu.jak byłam u gina to mi tylko usg zrobił,powiedział że jest wszystko ok i nie widzi żadnych problemów i że hormony na pewno mam w normie bo mam regularne cykle.i stwierdził że narazie krótko się staramy i mam do niego przyjść pod koniec roku jeśli do tego czasu nie zajdę.dlatego stwierdziłam że jest dupą a nie lekarzem i próbowałam się dobić do innej ginki.udalo mi się wkońcu ale dopiero na 15 marca a to będzie mój 22dc więc nie wiem czy by tam coś zobaczyła.moze mnie umówi na później.oby ona coś zdziałala bo ja już do głowy dostaję.tarczycę też badałam u mojej doktorki pierwszego kontaktu to stwierdziła że jest wszystko w normie,mimo to wydębiłam od niej skierowanie do endokrynologa.i tam mam wizytę 26 maja.porażka.

wydaje mi się że stymulacja clo musi byc pod szczególną obserwacją u kobiet z PCO czyli z tendencją do tego że pęcherzyki nie pękaja tylko zmieniaja się w torbiele.wiem jednak z doświadczenia że jeśli sie ma 1 czy 2 torbiele to jeszcze nie jest duży problem.wystarczy tylko obserwować czy nie rosną zbyt dużo.

ja tez jak pójde do ginki to poproszę o coś na stymulację,bo podejrzewam że nie mam owu. mierzyłam temperaturę to nie było wzrostu.zaraz po @ zaczynałam od 36,8-36,9 a w środku cyklu było już 36,6-36,7 i tak do @ gdzie temp była taka sama.teraz też mam cały czas 36,8-36,9 i nie wiem co myśleć.raz nawet zmierzyłam godzinę później i miałam 37,1.więc ja na tempce sie opierać nie mogę.a w dodatku testy owu też nic nie pokazują.co prawda mam z allegro i mogą być dupiate,ale raz miałam z apteki i też nic nie pokazały.chyba że mam owu w innym czasie.

może tak być że mam owu zaraz po @?albo później niż po 16dc jak mam cykle 28-29 dni?

ja mialam kiedys owulke w 7 dc a @ konczyła mi sie w 6 dc wiec nawet sie nie zorientowałam ze miałam owu, dopiero 6 dc jak badania miałam robione wyszło na nich, ze byl pik LH i na 90% była tak wczesna owu - ale tylko monitoring moze potwierdzic bądź wykluczyc owu :)

Testy owu miałam także z allegro i były w porządku mnie sie wydaje, ze Ty nie masz owu niestety stąd stały , jednofazowy wykres tempek bez wyraźnego skoku.

No to lekarz jest straszną dupą....12 cykli się już staracie, a on mówi że to krótko...szok...
Tylko teraz ciekawe co u niego znaczy "wszystko ok" jeżeli chodzi o interpretacje usg.
oby ten nowy okazał się konkretny.

jeszcze mi się przypomniało że jak byłam miesiąc temu u tego gina to byłam w 16dc i jak mierzył endometrium to miało 7mm.nie wiem czy to dobrze ale chyba jeśli jest już zapłodnione jajeczko to ono musi mieć min 10mm.bo mi powiedział że to w normie i wynika z tego że na pewno nie jestem w ciąży.

jedynie co mi jeszcze powiedział to to że mam małą macicę ale to w żadnym wypadku niczym nie szkodzi.i dodał żeby była wstrzemięźliwość przynajmniej tydzień przed dniami płodnymi żeby plemniki były mocniejsze.ale to jest i tak dziwne bo każdy mówi co innego.jedni że trzeba rzadziej się przytulać a inni że tak co 2 dni wtedy armia jest świeża a dorosnąć może sobie już w macicy bo jeśli są dni płodne to maja na to warunki.i sama nie wiem.narazie próbowaliśmy 1 metodę.od nowego cyklu zaczniemy walczyć co 2 dzień.

A robiłaś monitoring ?!?

Myszko , ale wcale nie musi byc sluz płodny w dniu owu :) własnie to jest najlepsze.Ja w cyklu kiedy sie udało miałam w dzien owu strasznie sucho :))

jeszcze mi się przypomniało że jak byłam miesiąc temu u tego gina to byłam w 16dc i jak mierzył endometrium to miało 7mm.nie wiem czy to dobrze ale chyba jeśli jest już zapłodnione jajeczko to ono musi mieć min 10mm.bo mi powiedział że to w normie i wynika z tego że na pewno nie jestem w ciąży.

jedynie co mi jeszcze powiedział to to że mam małą macicę ale to w żadnym wypadku niczym nie szkodzi.i dodał żeby była wstrzemięźliwość przynajmniej tydzień przed dniami płodnymi żeby plemniki były mocniejsze.ale to jest i tak dziwne bo każdy mówi co innego.jedni że trzeba rzadziej się przytulać a inni że tak co 2 dni wtedy armia jest świeża a dorosnąć może sobie już w macicy bo jeśli są dni płodne to maja na to warunki.i sama nie wiem.narazie próbowaliśmy 1 metodę.od nowego cyklu zaczniemy walczyć co 2 dzień.

no w 16 dc to troche za wczesnie na stwierdzenie na podstawie endometrium, czy jestes w ciazy czy nie.
To tak naprawde widac pod kiniec cyklu, czy ednometrium nadal rosnie czy nie. Do zapłodnienia komórki potrzebne jest minimum 8 mm endo (czasami sie udaje przy mniejszym ok. 7,5 mm) w dniu owulacji.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pajeczko u mnie w tym 14 dc to było wyraźnie dużo...bardzo dużo śluzu...a teraz znowu tak sucho że szkoda słów.
missiiss mi podsunęła pomysł żeby tempke mierzyć, ale przyznam szczerze że nawet nie wiem jak bo nigdy nie praktykowałam.
bunia je też miałam małą macicę i przez to w ciąży czułam w dole brzucha kłucie. Ale to nic strasznego.

Do góry