NIe wolno pic alkoholu, wiec odpada ;-)
fajna jest proteinowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NIe wolno pic alkoholu, wiec odpada ;-)
z endometrium to jest tak, ze na początku cyklu jest bardzo cieniutkie i lekarze z kliniki niepłodnosci ogólnie przyjmują, ze odpowiednie do przyjęcia komórki jajowej jest endometrium nie mniejsze niz 8 mm (u mnie było 7,5 i sie udało)dziewczyny mam pytnko czy moze ktoras moze mi pow cos w tem endometrium
caly czas czytam jaka powinna byc grub i wyczytalam ze
prawidlowa grubosc zeby utrzymac dziecko wynosi 12 mm , i zastanawiam sie dlaczego mi moja gin pow ze moja gr za mala na ciaze a mialam 1,2 z grosikiem
wiecie co ja juz sie gubię :-(
Dieta kopenhaska tylko ta dieta jest bardzo rygorystyczna i trzeba brac witaminy bo organizm jest po niej troche wymeczony
wielkie dziekiz endometrium to jest tak, ze na początku cyklu jest bardzo cieniutkie i lekarze z kliniki niepłodnosci ogólnie przyjmują, ze odpowiednie do przyjęcia komórki jajowej jest endometrium nie mniejsze niz 8 mm (u mnie było 7,5 i sie udało)
W fazie okołoowulacyjnej endo wzrasta pod wypływem estrogenów tak samo jak pęcherzyki, które potem pękają (oczywiscie tutaj jest wiecej tych czynników). Ogólnie endo powinno miec max 12 mm jak nie ma ciąży jak jest wiadomo jest ono coraz grubsze
jeżeli miałas endometrium 1,2 cm to zależy jeszcze w którym dc
wielkie dzieki
u mnie byl to 30 dc
o endo jak bylam na monitoringu to nic nie mowila teraz uslyszalam ze na @ za duze a na ciaze za male mam czekac moze sie uda .to zbyt duzego znaczenia to endo nie miało, jeżeli nie było dzidzi ogólnie najważniejsze jest endo w dniu owulacji
ale akurat endo zawsze mozna powiekszyc a raczej popracowac nad tym
wiesiołek poprawia, lapmka dziennie czerwonego wina, jedzenie ryb, orzechów (tylko nie wiem jakich dokladnie)
o endo jak bylam na monitoringu to nic nie mowila teraz uslyszalam ze na @ za duze a na ciaze za male mam czekac moze sie uda .
ja przyjmuje od 3dc do 9dc , niektore biora od 5 dcTak się zastanawiam czy nie iść do lekarz jak już @ przyjdzie i nie poprosić o to clo... Tylko on będzie mówił że cuduje, bo przecież w ciążę ostatnio pięknie zaszłąm za 1 razem.
A jak się to clo przyjmuje ?1? od początku cyklu czy dopiero jak jest owulka ?
NIe wiadomo, czy Ci da... Moze bedzie chcial szukac przyczyny braku owulki... jak moj.Tak się zastanawiam czy nie iść do lekarz jak już @ przyjdzie i nie poprosić o to clo... Tylko on będzie mówił że cuduje, bo przecież w ciążę ostatnio pięknie zaszłąm za 1 razem.
A jak się to clo przyjmuje ?1? od początku cyklu czy dopiero jak jest owulka ?