kochana ja juz też jestem mądrzejsza ale niestety w drugą stronę bo każdy mówi co innegodziewczyny mam pytnko czy moze ktoras moze mi pow cos w tem endometrium
caly czas czytam jaka powinna byc grub i wyczytalam ze
prawidlowa grubosc zeby utrzymac dziecko wynosi 12 mm , i zastanawiam sie dlaczego mi moja gin pow ze moja gr za mala na ciaze a mialam 1,2 z grosikiem
wiecie co ja juz sie gubię :-(
reklama
no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniomnadrabiam zaległości i rzeczywiście widzę że bardzo smutaskowo dzisiaj
W JEDNOSCI NASZA SILA!!!!!!
no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniom
Zabka święta racja w jedności siła
tak tak tak,oczywiście od jutra smutki będą opadać i trzeba zacząć wszystko od nowa bo przecież same tego chcemy.no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniom
Wiecie nasz problem to taki że byśmy chciały wszystko od razu , a tak się nie da przy obecnym pędzie życia i właśnie to nas najbardziej dobija i martwi
ja to nawet niewiem co to jest to endometrium he hedziewczyny mam pytnko czy moze ktoras moze mi pow cos w tem endometrium
caly czas czytam jaka powinna byc grub i wyczytalam ze
prawidlowa grubosc zeby utrzymac dziecko wynosi 12 mm , i zastanawiam sie dlaczego mi moja gin pow ze moja gr za mala na ciaze a mialam 1,2 z grosikiem
wiecie co ja juz sie gubię :-(
no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniom
zabcia ale masz zdolnisci no no piekne rzeczy , a z dietka poczekaj jeszcze przyjdzie na nia pora teraz mamy sie zdrowo odzywiac
ja to nawet niewiem co to jest to endometrium he he
ja do wczoraj tez nie wiedzialam , kurde jeszcz roche to zrobimy jakis dyplom z medycyny heheheh
tak tak tak,oczywiście od jutra smutki będą opadać i trzeba zacząć wszystko od nowa bo przecież same tego chcemy.
Wiecie nasz problem to taki że byśmy chciały wszystko od razu , a tak się nie da przy obecnym pędzie życia i właśnie to nas najbardziej dobija i martwi
dokladnie , ja jak sobie cos postaowie to musi byc i koniec (ale nic na to nie poradze ), a to przewaznie ma odwrotny skutek
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja to chyba otworzę poradnię psychologiczną tylko sama sobie pomóc nie mogęja do wczoraj tez nie wiedzialam , kurde jeszcz roche to zrobimy jakis dyplom z medycyny heheheh
dzisiaj pisze w świecie kobiety artykuł o kobiecie co straciła maleństwo, bardzo smutny artykuł
to co to endometrium bo ja to zielona jestemja do wczoraj tez nie wiedzialam , kurde jeszcz roche to zrobimy jakis dyplom z medycyny heheheh
i niestety większość tak ma i w końcu całe spinamy się i nic nie wychodzi wręcz odwrotnie niby też dobrze wiemy ale niestety naszej psychiki nie da się oszukaćdokladnie , ja jak sobie cos postaowie to musi byc i koniec (ale nic na to nie poradze ), a to przewaznie ma odwrotny skutek
reklama
to co to endometrium bo ja to zielona jestem
Endometrium – błona śluzowa macicy, wrażliwa na hormony steroidowe, w szczególności na estrogeny i gestageny, w związku z czym zmieniająca się wraz z cyklem miesięcznym.
Jeżeli dojdzie do zapłodnienia, pod wpływem progesteronu z ciałka żółtego nastąpi dalszy rozwój endometrium i przekształcenie go w doczesną ciążową z warstwą zbitą i gąbczastą. Wtedy endometrium bogate w substancje odżywcze ma odżywiać zarodek przed jego pełnym zagnieżdżeniem (implantacją).
W przeciwnym wypadku dochodzi do ustania działania ciałka żółtego i wydzielania progesteronu. Następuje krótkotrwałe niedokrwienie, a następnie rozszerzenie naczyń włosowatych. Wypełniają się one krwią i pękają. Część czynnościowa błony śluzowej ulega złuszczeniu.
Podziel się: