reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziewczyny mam pytnko czy moze ktoras moze mi pow cos w tem endometrium
caly czas czytam jaka powinna byc grub i wyczytalam ze
prawidlowa grubosc zeby utrzymac dziecko wynosi 12 mm , i zastanawiam sie dlaczego mi moja gin pow ze moja gr za mala na ciaze a mialam 1,2 z grosikiem
wiecie co ja juz sie gubię :-(
kochana ja juz też jestem mądrzejsza ale niestety w drugą stronę bo każdy mówi co innego

reklama
no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniom:tak:

W JEDNOSCI NASZA SILA!!!!!!
tak tak tak,oczywiście od jutra smutki będą opadać i trzeba zacząć wszystko od nowa bo przecież same tego chcemy.
Wiecie nasz problem to taki że byśmy chciały wszystko od razu , a tak się nie da przy obecnym pędzie życia i właśnie to nas najbardziej dobija i martwi

dziewczyny mam pytnko czy moze ktoras moze mi pow cos w tem endometrium
caly czas czytam jaka powinna byc grub i wyczytalam ze
prawidlowa grubosc zeby utrzymac dziecko wynosi 12 mm , i zastanawiam sie dlaczego mi moja gin pow ze moja gr za mala na ciaze a mialam 1,2 z grosikiem
wiecie co ja juz sie gubię :-(
ja to nawet niewiem co to jest to endometrium he he :-D:confused:

no niestety tak ale razem jestesmy bardzo silne i stawimy czolo wszystkim przeciwnosciom i niepowodzeniom:tak:

W JEDNOSCI NASZA SILA!!!!!!

zabcia ale masz zdolnisci no no piekne rzeczy , a z dietka poczekaj jeszcze przyjdzie na nia pora teraz mamy sie zdrowo odzywiac :)

ja to nawet niewiem co to jest to endometrium he he :-D:confused:

ja do wczoraj tez nie wiedzialam , kurde jeszcz roche to zrobimy jakis dyplom z medycyny heheheh

tak tak tak,oczywiście od jutra smutki będą opadać i trzeba zacząć wszystko od nowa bo przecież same tego chcemy.
Wiecie nasz problem to taki że byśmy chciały wszystko od razu , a tak się nie da przy obecnym pędzie życia i właśnie to nas najbardziej dobija i martwi

dokladnie , ja jak sobie cos postaowie to musi byc i koniec (ale nic na to nie poradze ), a to przewaznie ma odwrotny skutek

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja do wczoraj tez nie wiedzialam , kurde jeszcz roche to zrobimy jakis dyplom z medycyny heheheh
ja to chyba otworzę poradnię psychologiczną tylko sama sobie pomóc nie mogę
dzisiaj pisze w świecie kobiety artykuł o kobiecie co straciła maleństwo, bardzo smutny artykuł

dokladnie , ja jak sobie cos postaowie to musi byc i koniec (ale nic na to nie poradze ), a to przewaznie ma odwrotny skutek
i niestety większość tak ma i w końcu całe spinamy się i nic nie wychodzi wręcz odwrotnie niby też dobrze wiemy ale niestety naszej psychiki nie da się oszukać

reklama
to co to endometrium bo ja to zielona jestem

Endometriumbłona śluzowa macicy, wrażliwa na hormony steroidowe, w szczególności na estrogeny i gestageny, w związku z czym zmieniająca się wraz z cyklem miesięcznym.
Jeżeli dojdzie do zapłodnienia, pod wpływem progesteronu z ciałka żółtego nastąpi dalszy rozwój endometrium i przekształcenie go w doczesną ciążową z warstwą zbitą i gąbczastą. Wtedy endometrium bogate w substancje odżywcze ma odżywiać zarodek przed jego pełnym zagnieżdżeniem (implantacją).
W przeciwnym wypadku dochodzi do ustania działania ciałka żółtego i wydzielania progesteronu. Następuje krótkotrwałe niedokrwienie, a następnie rozszerzenie naczyń włosowatych. Wypełniają się one krwią i pękają. Część czynnościowa błony śluzowej ulega złuszczeniu.

Do góry