reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam!
Jak tam humorki.
Ja powiedzmy że mam lepsze samopoczucie. Nadrobię jeszcze wczorajszy dziń i kawałek poprzedniego i będe na bieżąco :-)
Dziś drugi dzień w pracy ale mojej menager nie ma więc mam całe biurko dla siebie i BB od rana :-p
Właśnie obserwowałam przy śniadaniu dzieciaczka chyba z ADHD bo jest nadpobudliwy i dziewnie się zachowuje, oj ma ta mam ciężko ale chłopiec przeuroczy. Lata wkoło stołu, wali łyżką i krzesła a wkońcu podbiega do mamy i krzyczy - kocham cię mamusiu! :laugh2:
no to masz wspanialy poranek
witam witam i o zafasolkowane kobity pytam haha

Maćku nie będe ciebie zanudzać bo pewnie za jakiś czas mi przejdzie tak w skrócie to:
- nie dostałam kredytu w banku w którym chciałam a bardzo mi zależało bo to jedyny bank który oferował bardzo korzystną dla mnie spłatę rat a bez kredytu nie rozkręce firmy
- martwie się dzieckiem mojego M bo jest zaniedbane i mogę na rzęsach stawać a i tak nie przetłumacze jego matce jak powinna postępować właściwie bo to przecież nie moje dziecko i mam sobie swoje zrobić bo co mnie obchodzą jego dziurawe zęby, zła wymowa, sikanie w majtki, niska waga ciała, zaniedbane ubrania, spędzanie wielu godzin Małego przed telewizorem, ciągły kaszel i katar itp bo przecież nie można iść do dentysty, do logopedy, zaszyć dziury w spodniach, ugotować obiadu, kupić syropu na kaszel, poczytać dziecku bajki, pabawić się z nim, pograć, iśc na spacer. Bo mamie się nie chce.
- martwią mnie zęby mojego M bo ciągle mu jakieś plomby wylatują i ciągle go któryś boli a na dentyste fortunę wydajemy
- wkurzam się bo miałam na 99 % owu i nawet staranek normalnych nie było bo chyba pierwszy raz mi na tym nie zależało.
- denerwuje mnie zima

No i mogłabym jeszcze dopisać coś do listy ale już nie mam ochoty, przepraszam za takie żale ale ostatnio się rozpadam psychicznie i jakoś nie mogę do kupy się pozbierać.
babo nie przejmuj sie ja tez mam teraz takie jazdy od poczatku roku ze sobie nie wyobrazasz jak nie ojciec zawal to dziedek z marl to mame kulo serce wczoraj miala miec robiona operacje na usuniecie 2 cyst do tego podpija z nowym chlopakiem a obydwoje po 50. moj mezul pracuje w dzien i w nocy synek ciagle cos chce ja ledwie co choce masakra ja chce tez juz lato
kredytu na wieksze mieszkanie tez nie dostalismy normalnie koszmar

Svensonka oficjalnie gratuluje bo trochę mnie nie było i spóźniona jestem!

Witam nowe staraczki!

Ale wynalazki u was są ho ho!

Dobry plan, idealny również dla mnie ale przy mojej pracy to niemożliwe.

Cześć! Myślałam że zaginęłaś.
Ale chyba nie znikasz na zawsze co?
Zazdroszczę urlopu ;-)

Ta firma to nic takiego. Bar z nalesnikami, lodami i goframi ale niestety bez kaski tego nie otworzę.
A z odebraniem dziecka to skomplikowana sprawa, matki są jeszcze grosze i dzieci im nie dobierają. Ona przez bardzo długi czas nie pozwalała się M widywać z dzieckiem a sprawa rozwodowa i o prawa ciągnęła się tak szczerze to ze 2 lata. Poza tym M pracował przed dłuższy czas za granicą i to ona niby "wychowuje" dziecko. Mały przebywa też sporo u babci więc to akutar dobre jest dla dziecko bo babcia jak może to o niego dba. Sprawa o odebranie może się ciągnąć kilka lat, mi bardziej chodzi o to że ona się niczym nie przejmuje, dostaje alimenty i jest ok. A jak dziecko czegoś nie ma i przyjeżdza do nas to tylko mówi - kupcie mu kurtkę albo buty bo nie ma a mnie nie stać. I tak w efekcie kupujemy mu wszystko ubrania, rzeczy do przedszkola, zabawki itp. Może ja mam takie podejście do tego wszystkiego bo sama bardzo pragnę dziecka i ostrzej to postrzegam.
A staranka były 3 razy 12 dc ( na kafelakach w łazience :-p), 14 i 15 dc nieużywany obecnie pokój, ukradkiem jak dziecko zasypiało i jakoś tak mało romantycznie było ale M się uparł i jakoś tak wyszło. Ale mam wrażenie że staranka powinny być dziś i może jutro bo boli mnie jajnik i to konkretnie a dziś 16 dc a właściwie już 17 ale w pracy jestem i będe dopiero w domu w piątek więc już po wszystkim.
a dziekuje dziekuje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzien dobry!
Znowu nie moglam sie przekonac do wstania z wyraka:-(
Ale piekna pogoda u nas! Fajnie, ze dzisiaj do tego gina ide to przy okazji spacerek zalicze:tak:
Poza tym mam 2 dc i I BADRZO SIĘ Z TEGO CIESZĘ
ZA TYDZIEŃ W PIATEK MAM BADANIE DROZNCI.
No w koncu!!! To teraz trzeba odczekac swoje, na badanko i do dziela!!!:tak:

Witam!
Jak tam humorki.
Ja powiedzmy że mam lepsze samopoczucie. Nadrobię jeszcze wczorajszy dziń i kawałek poprzedniego i będe na bieżąco :-)
Dziś drugi dzień w pracy ale mojej menager nie ma więc mam całe biurko dla siebie i BB od rana :-p
Właśnie obserwowałam przy śniadaniu dzieciaczka chyba z ADHD bo jest nadpobudliwy i dziewnie się zachowuje, oj ma ta mam ciężko ale chłopiec przeuroczy. Lata wkoło stołu, wali łyżką i krzesła a wkońcu podbiega do mamy i krzyczy - kocham cię mamusiu! :laugh2:
Ciesze się że humorek lepszy jest :-)

witam serdecznie
z pracusi przy kawusi hehhe czyzbym sie rymami zaraziła :-)
Hej hej :-)

Dzien dobry!
Znowu nie moglam sie przekonac do wstania z wyraka:-(
Ale piekna pogoda u nas! Fajnie, ze dzisiaj do tego gina ide to przy okazji spacerek zalicze:tak:
No w koncu!!! To teraz trzeba odczekac swoje, na badanko i do dziela!!!:tak:

U nas mgła taka że szok i do tego ciśnienie ch**** więc ból głowy od rana :-(

U nas mgła taka że szok i do tego ciśnienie ch**** więc ból głowy od rana :-([/QUOTE]

:-)Witam się i ja !

Tośka u mnie też taka pogoda do bani szaro i mgła jakby ktoś mleko wylał, paskudnie :crazy:

A my wczoraj szaleliśmy z holsami, super sprawa, a jaki ubaw mieliśmy że szok, dawno się tak nie naśmiałam z moim R, no i od razu przytulanka zupełnie inne, chyba muszę zaczą regularnie zamiast stosowania ziółek stosowanie holsów w dni płodne :-D:-D:-D:-D:-D:-D

W koncu jakies slonko u nas, bo wczoraj dziewczyny pisaly, ze u nich pieknia, a u nas deszcze padal. Dzisiaj ja jestem spritem;-)

A my wczoraj szaleliśmy z holsami, super sprawa, a jaki ubaw mieliśmy że szok, dawno się tak nie naśmiałam z moim R, no i od razu przytulanka zupełnie inne, chyba muszę zaczą regularnie zamiast stosowania ziółek stosowanie holsów w dni płodne :-D:-D:-D:-D:-D:-D
To tez jest sposob:tak:

:-)Witam się i ja !

Tośka u mnie też taka pogoda do bani szaro i mgła jakby ktoś mleko wylał, paskudnie :crazy:

A my wczoraj szaleliśmy z holsami, super sprawa, a jaki ubaw mieliśmy że szok, dawno się tak nie naśmiałam z moim R, no i od razu przytulanka zupełnie inne, chyba muszę zaczą regularnie zamiast stosowania ziółek stosowanie holsów w dni płodne :-D:-D:-D:-D:-D:-D[/QUOTE]
hej
i co udajesz sie jutro na betkę ?? ja odpuściłam coś czuje ze i tak nic z tego :-(

Erba wiesz ja sobie jednak chyba też odpuszczę bo też czuję że niepotrzebnie się nakręcam :-( pożyjemy zobaczymy wolę się pozytywnie rozczarować :tak:

reklama
Do góry