reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Dobry wieczór :-)

Nie było mnie chwilkę a Wy już zdążyłyście napisać 20 stron...SZOK!

ewelina na pewno będzie już coś widać... pewnie na początku taką małą kropeczkę, ale to już zawsze coś. U mnie dopiero fajnie było widać dzieciątko w 10tc.

Nie rozczytywałam się co dokładnie słychać bo wpadłam tylko na chwilkę. Jutro nadrobię zaległości.

Juz to kiedys wklejalam na tym watku, ale sklad osobowy sie zmienil, wiec wstawie raz jeszcze;-)
Fragment ksiazki W. Cejrowskiego Rio Anaconda:
Nadszedl wieczor, a z nim przyjemny chlod. (...) Ognisko za moimi plecami kopcilo, jakby to byly plonace opony.
-Jak tylko zapadna ciemnosci, mozemy sie bezpiecznie wymknac.
-Masz jakies sekrety do zalatwienia?
-Pojdziemy podgladac.
-Ze co?
-Pojdziemy podgladac.(...)
-Kogo?
-Ci mlodzi, ktorzy sobie postawili szalas w lesie.
-Co z nimi?
-Nie maja dzieci.
-I?
-I idziemy podpartywac, czy oni to dobrze robia.
-No cos ty! Bedziemy podgladac jak maz z zona pinga-pinga?
-Tak. Bo on chyba nie wie jak.
-Jak to nie wie? Jak to nie wie?!!!-zirytowalem sie.-Przeciez tutaj kazdy wszystko wie, bo ciagle widzi, jak inni to robia. Mieszkacie po 20 osob w jednej chalupie i nikt sie specjalnie nie maskuje.
-On, owszem, wie... tak ogolnie. Ale szczegolowo chyba popelnia pewne bledy. Wlasciwie jeden zasadniczy blad. I to wlasnie idziemy sprawdzic.(...)
No coz-poszlismy.
Posiedzielismy, popatrzylismy, a po pierwszym krzyku zatarlismy nasze slady i wrocilismy do szalasu szamana.
-No i widzisz, Antonio, mialem racje. On zupelnie nie wiedzial, co robi.
-Wygladal na dosc sprawnego i oboje byli zadowoleni.
-Przeciez wszystko robil zle! Nie widziales?
-Nie patrzylem. Jakos... bylo mi wstyd podgladac.
-Podgladalismy w dobrej wierze!
-Tak, tak. No wiec co niby robil zle, skoro robil wszystko tak, ze az krzyczeli z rozkoszy?
-Mial problem ze szczerbinka.
-Wiesz, co? Raczej nie mow juz nic wiecej. Wystarczy!
-Eee... Uzylem zlego slowa?
-Przeciwnie, calkiem celne, ale nie mowmy juz o tym. Blagam!
-Celne!!! Wlasnie o to slowo mi szlo. No wiesz, jak w strzelbie: muszka i szczerbinka, a potem strzal.
-Zamilknij czlowieku!
-Celowal nie tam, gdzie trzeba i to moja wina.
-Twoja wina?
-Tak, bo to ja im (...) powiedzialem, jak sie robi pinga-pinga po indiansku.
-A to jest jakos inaczej niz normalnie?
-W dawnych czasach robilismy to tak jak Dzicy.
-...aaa... Czyli jak malpy, kapibary, jak ptaki... i cala reszta przyrody, tak?
-Wlasnie. I ja mu to wyjasnilem, ale chyba zlymi slowami.
-A co powiedziales?
-Powiedzialem, ze "od tylu".
-No to teraz masz problem.
:laugh2:

Witajcie Kobietki :-)

ewelina w 12tc. Moje Maleństwo miało już wtedy ponad 5cm...i było takie śliczne! A Ty leć na to usg oglądać swoją fasolinkę. To niesamowite uczucie.
maćku świetny tekst. :-)

WSTAWAĆ ŚPIOCHY -> szkoda dnia ;-)

kobitki a kiedy widac pecherzyk ciążowy na usg tzn ile po zaplodnieniu? bo ja ide do lekarza 2 marca i moze juz bedzie cos widac jak bym byla w ciazy
Ja robiłam pierwsze usg tak jakby w 4 lub 5 tc wg ost owul było już widać.

missiiss gdzieś Ty ?!?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Kobietki :-)

ewelina w 12tc. Moje Maleństwo miało już wtedy ponad 5cm...i było takie śliczne! A Ty leć na to usg oglądać swoją fasolinkę. To niesamowite uczucie.
maćku świetny tekst. :-)

WSTAWAĆ ŚPIOCHY -> szkoda dnia ;-)

Medluję się :-) ja już od 4 40 na nogach :-)

Bry. ;-)

;-) chciałabym, choć z drugiej strony 21.02. tato ma urodziny i taki prezent może by go w końcu na nogi postawił (bo na razie ciągle martwi się zdrowiem...) :-(

No to byłyby najwspanialszy prezent dla Twojego taty! Musi się więc udać! :tak:

Chyba zaczne sie uczyc robic na szydelku...:sorry:

Ja,chyba,też... Jakiś szybki kurs na necie? :-p
Bo nie wiem,czy moja Mama będzie w stanie nauczyć tego moje 2 lewe ręce. :sorry: :eek: :zawstydzona/y: :-D

Widzę,że dziś lepszy humor - to dobrze! :tak:

Ewelina,to,chyba,jednak nie był ten...

reklama
Dzien dobry!!!
Wspolczuje Ci tego wczesnego wstawania! Gdybym ja musiala tak wczesnie wstawac, popadlabym w depresje;-)
Ja,chyba,też... Jakiś szybki kurs na necie? :-p
Bo nie wiem,czy moja Mama będzie w stanie nauczyć tego moje 2 lewe ręce. :sorry: :eek: :zawstydzona/y: :-D
Ja ide na szkolenie do mamy. Ona robiac na szydelku firme rozkrecila:tak:

Do góry