reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej!

Witam wszystkie nowe staraczki! Razem damy radę!

to bedzie to albo w okolicy owu albo po.czy lekarz widzi jesli owulacja juz byla ?

tak, widzi. Ja dziś byłam na USG. Pani dr mi powiedziała, który jajnik wypuścił w tym miesiącu komórkę, a który miał wolne :-) Było już widoczne ciałko żółte.
Dziewczyny... czy to znaczy, że na pewno nie zaszłam w ciążę w tym miesiącu??
Chyba niekoniecznie, skoro na USG widać cokolwiek dopiero ok. 5 tyg. ciąży??
Układ rodny od strony anatomicznej u mnie w porządalu. :tak:

No i przestałam wierzyć w cuda. Beta < 0,1 ... Brakło mi już nadziei. Poddałam się...
Bardzo mi przykro Kochana.
Powtarzam to, co napisałam wcześniej: Będziesz cudowną mamusią. Nie trać nadziei. Odwiedzaj może różnych lekarzy, dowiedz się, którzy najlepiej znają się na Twoich problemach.

reklama
Hej!

Witam wszystkie nowe staraczki! Razem damy radę!

tak, widzi. Ja dziś byłam na USG. Pani dr mi powiedziała, który jajnik wypuścił w tym miesiącu komórkę, a który miał wolne :-) Było już widoczne ciałko żółte.
Dziewczyny... czy to znaczy, że na pewno nie zaszłam w ciążę w tym miesiącu??
Chyba niekoniecznie, skoro na USG widać cokolwiek dopiero ok. 5 tyg. ciąży??
Układ rodny od strony anatomicznej u mnie w porządalu. :tak:

Bardzo mi przykro Kochana.
Powtarzam to, co napisałam wcześniej: Będziesz cudowną mamusią. Nie trać nadziei. Odwiedzaj może różnych lekarzy, dowiedz się, którzy najlepiej znają się na Twoich problemach.
o to fajnie.juz sie doczekac nie moge!Oby wszystko ok bylo!szkoda ze jestem w pl przez chwile ale mam nadzieje ze te dwie wizyty cos mi dadza!
moglas jej spytac.ja pojecia nie mam.no ale lekarz nie widzi tak szybko czy do zaplodnienia doszlo.chyba...

brzuch mnie co raz bardziej boli, czasem nawet zakuje , coś mi się zdaje ,że @ nadchodzi ... małpa jedna

Hehe no pewnie by sie zdalo, ale nie mam sily dzis na nic, naprawde coraz gorzej sie czuje, zjem cos tylko, poczytam troche, ogarne sie i do wyra, Boze zeby to tylko to grypsko jakies nie bylo :szok: nafaszeruje sie dzis lekami i zobaczymy jutro, oby mi sie przeszlo
Nie daj sie.Ja tez wypije potem coldrex,mam pastylki na gardlo i postaram sie nie isc po 12 spac...w innym wypadku wcale bym sie nie zmartwila lekka choroba i polezalabym z tydzien w domu ale nie teraz...Duzy wplyw na to jak sie czujemy ma tez nasza psychika wiec nie nalezy dopuszczac do siebie mysli ze jest sie chorym.ja nie wiem czemu ale przewaznie jak mam miec wakacje to cos mnie lapie...

hej kobitki!!!
fajna ta nowa nazwa, w roku 2010 wszystkie będziemy mamuśkami :tak::-)
zielona - miłego wypoczynku i owocnego:tak:

sandra kochana ale sie ucieszyłam widząc te twoje kreseczki:-):-):-) kurcze no juz nie mogło byc inaczej, taka ładna temperaturka i w ogóle.... mówiłam ci że bedzie dobrze:-)
narazie nie martw sie tym bólem, najwyzej leż i wypoczywaj najdłużej jak sie da, i może dobrze jak byś jednak zadzwoniła do tego szpitala gdzie robiłas wszystkie badania, może przez to że sie już troche czasu leczyłas i starałaś,będą inaczej brali cię pod uwage i bedziesz po większą obserwacją,
trzymaj sie, czekam na testa z grubymi krechami, narazie cichutko gratuluje żeby nie zapeszyć:-)

nikiforka i Nabuchodonozorka i - witam :-)

ja w tym cyklu obiecałam sobie nie wsłuchiwać sie w siebie:angry:, bo potem te rozczarowania mnie dobijają:wściekła/y:.
mierzę tylko temp i robię testy owul. biorę folik , magnez+B6 wit. c i wiesiołek.:-D
Mąż bierze salfazin;-)
Serduszkowania wtedy kiedy moge .:cool2:
A reszta nie zależy ode mnie

agus to zaszalałaś z tymi dopalaczami;-):-D:-D musi fasoleczka z tego wyjsć nie ma bata..:tak:

w mnie bez zmian,33dc, @ spóźnia się 3 dni , @ ani plamienia brak, tempka 36,9 ale mierzyłam jakieś 20 minut wcześniej, na razie nie spada, szyjka miękka jak ciasto + biały śluz i nie wiem co o tym myśleć

kochana jest nadzieja, temperature masz wysoką, i ten sluz.... a jak długo już ci sie ta temperatura utrzymuje ?? tzn ile dni jest tych wyzszych temperatur???
spróbuj zrobic testa jutro z rana, trzymam kciuki:tak:

czy temperaturę zawsze muszę mierzyć o tej samej porze?? nie zaszkodzą takie wahania do pół godz??

te pół godziny nie zaszkodzi jesli np zaśpisz pól godziny lub sie wczesniej obudzisz, na naukach przedmałżenskich mówili nam żeby dodać do 0,1 do temperatury mierzonej wczesniej o godzine lub odjąć 0,1 od temperatury mierzonej godzine później, jak to jest pół godziny to tak samo tylko że o pół stopnia, czyli np jak zawsze mierzysz o 7 a dzisiaj zmiedzyłaś o 6 i temperatura była 36,6 to wpisujesz 36,7 jerzeli mierzyłas o 8 i było 36,6 to wpisujesz 36,5 to samo mozesz robic jesli róznica jest pół godziny tylko że dodajesz lub odejmujesz 0,05 stopnia,

mmm,calkiem zakrecona juz jestem.rzeczywiscie robilas!takie sytuacje sa denerwujace!bo ani @ ani dwoch kresek...
nie wiem ile teraz zaplace.dobrze byloby gdyby w 50 zl wliczone bylo usg.tyle mam tego zamiar robic a cen w ogole nie znam.
ja bede na usg (przynajmniej mam nadzieje ze mi zrobi bo jak dzwonilam to nie moglam wytlumaczyc co i jak poniewaz miala kogos w gabinecie).to bedzie to albo w okolicy owu albo po.czy lekarz widzi jesli owulacja juz byla ?

Ja ostatnio jak bylam placilam 70 dych, badanie i usg dopochwowe, w sumie chwila moment a 70 dych, no ale cuz tak sobie dyktuja wiec co my biedne mozemy :dry:

to u was i tak jakieś względne ceny,że się tak wyraże. w stolicy cena za wizyte zaczyna się od 100zł i nie wiem czy usg jest w to wliczone, a może ja po prostu nie trafiłam jeszcze na tańszy gabinet;-)

reklama
Ja ostatnio jak bylam placilam 70 dych, badanie i usg dopochwowe, w sumie chwila moment a 70 dych, no ale cuz tak sobie dyktuja wiec co my biedne mozemy :dry:
ja tez płaciłam 70, ale babka była w porządku i następnym razem tez tam pójde, kiedys miałam takiego lekarza który tylko kase wyciągał ile ja u niego wydałam:wściekła/y:, niby miałam nadzerke i leczyłam sie u niego a jak potem poszłam do innego to mi powiedział ze wcale nie było nadżerki ..:angry: masakra..

Do góry