reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
sandra kochana ale sie ucieszyłam widząc te twoje kreseczki:-):-):-) kurcze no juz nie mogło byc inaczej, taka ładna temperaturka i w ogóle.... mówiłam ci że bedzie dobrze:-)
narazie nie martw sie tym bólem, najwyzej leż i wypoczywaj najdłużej jak sie da, i może dobrze jak byś jednak zadzwoniła do tego szpitala gdzie robiłas wszystkie badania, może przez to że sie już troche czasu leczyłas i starałaś,będą inaczej brali cię pod uwage i bedziesz po większą obserwacją,
trzymaj sie, czekam na testa z grubymi krechami, narazie cichutko gratuluje żeby nie zapeszyć:-)

hej kochana... nie dziekuje na razie zeby nie zapeszyc... boje sie jutra... zobaczymy jak z tempka bedzie... ale normalnie strach w oczach :tak:

jak tempka nie spadnie jutro to zrobie tesciora z ranca... i porownam z dzisiejszym... trzymajcie kciuki zeby nie spadla tempka bo termin @ mam na srode...
Powodzenia!! Daj znać, co i jak. :-)
A u mnie... hmm... jedyny plus jest taki, że chyba nie będę musiała wyczekiwać do okresu... bo dziś rano bolał mnie brzuch i pojawiło się lekkie plamienie... więc może @ przyjdzie wcześniej niż 30-31 dnia :angry:
Dziwi mnie jedynie to, że tempka mi skoczyła, a piszecie, że tempka spada przed @. No i czasem mam plamienie bo badaniach lekarskich, a wczoraj byłam na USG. No ale ból brzucha był jak najbardziej mi znany z okresu tuż przed @.
Obstawiam, że jutro o poranku się wyjaśni.:dry: Ale jeśli dostanę @ już teraz, to znaczy, że jakimiś tabletkami będę musiała się faszerować, bo to ledwie 10 dni fazy lutealnej by było :nerd:

Powodzenia!! Daj znać, co i jak. :-)
A u mnie... hmm... jedyny plus jest taki, że chyba nie będę musiała wyczekiwać do okresu... bo dziś rano bolał mnie brzuch i pojawiło się lekkie plamienie... więc może @ przyjdzie wcześniej niż 30-31 dnia :angry:
Dziwi mnie jedynie to, że tempka mi skoczyła, a piszecie, że tempka spada przed @. No i czasem mam plamienie bo badaniach lekarskich, a wczoraj byłam na USG. No ale ból brzucha był jak najbardziej mi znany z okresu tuż przed @.
Obstawiam, że jutro o poranku się wyjaśni.:dry: Ale jeśli dostanę @ już teraz, to znaczy, że jakimiś tabletkami będę musiała się faszerować, bo to ledwie 10 dni fazy lutealnej by było :nerd:
rzeczywiscie masz dosyc wysoka jak na sprzed @ temperature.(choc w pierwszej fazie tez niska nie jest).Plamienie nie zawsze musi oznaczac nadchodzaca @.Czasem dzieje sie tak na poczatku ciazy chocby przy zagniezdzaniu.Nie chce cie nakrecac bo ja tez mialam pamienia i @ przyszla ale absolutnie nie wykluczalabym ze sie po prostu udalo.Co do temperatury to ja mierze ja jeszcze poznym wieczorem (ok 23 ) bo wtedy tez spada jak ma spasc.dzialo sie tam przed dwa ostatnie cykle.W ubieglym spadla wieczorem(36,4).Rano jeszcze dosyc wskoczyla(36,9).dzien po znow spadla i @ przyszla.W tym ostatnim cyklu znow spadla wieczorem i rano w dzien pojawiajacej sie @ rowniez.

rzeczywiscie masz dosyc wysoka jak na sprzed @ temperature.(choc w pierwszej fazie tez niska nie jest).Plamienie nie zawsze musi oznaczac nadchodzaca @.Czasem dzieje sie tak na poczatku ciazy chocby przy zagniezdzaniu.Nie chce cie nakrecac bo ja tez mialam pamienia i @ przyszla ale absolutnie nie wykluczalabym ze sie po prostu udalo.Co do temperatury to ja mierze ja jeszcze poznym wieczorem (ok 23 ) bo wtedy tez spada jak ma spasc.dzialo sie tam przed dwa ostatnie cykle.W ubieglym spadla wieczorem(36,4).Rano jeszcze dosyc wskoczyla(36,9).dzien po znow spadla i @ przyszla.W tym ostatnim cyklu znow spadla wieczorem i rano w dzien pojawiajacej sie @ rowniez.
Eijf dzięki za wskazówki. Teraz ból już ustąpił, po plamieniu ani śladu. Czasem tak mam - wtedy zazwyczaj następnego dnia już jest start @ pełną parą :baffled: Ale czekam sobie dalej, dziś mam dzień wypełniony obowiązkami, więc minie szybko. Jeśli @ ma przyjść, to niech przyjdzie. Przynajmniej przed urlopem dowiem się, co lekarz na moje wyniki + wykres :shocked2:
Ehh jak cudownie byłoby zajść po prostu w ciążę. Czekanie 9 miesięcy na dzidziusia od momentu poczęcia - to jeszcze rozumiem, ale żeby najpierw trzeba było czekać miesiącami na poczęcie - to już przesada :baffled:

reklama
Eijf dzięki za wskazówki. Teraz ból już ustąpił, po plamieniu ani śladu. Czasem tak mam - wtedy zazwyczaj następnego dnia już jest start @ pełną parą :baffled: Ale czekam sobie dalej, dziś mam dzień wypełniony obowiązkami, więc minie szybko. Jeśli @ ma przyjść, to niech przyjdzie. Przynajmniej przed urlopem dowiem się, co lekarz na moje wyniki + wykres :shocked2:
Ehh jak cudownie byłoby zajść po prostu w ciążę. Czekanie 9 miesięcy na dzidziusia od momentu poczęcia - to jeszcze rozumiem, ale żeby najpierw trzeba było czekać miesiącami na poczęcie - to już przesada :baffled:
doskonale cie rozumiem.ja tez juz sie naczekalam,wydaje mi sie.Ostatnim razem @ byla wielkim zawodem ale w rezultacie cieszylam sie ze przyszla dzien wczesniej.Przynajmniej nie zylam zludzeniami przez jeszcze jeden dzien.
uciekam dziewczyny i bede wieczorem.Odliczam dni do wyjazdu.Wczoraj jednak nie udalo mi sie isc spac przed 12 choc codzien to sobie obiecuje.Wzielam coldrex i pastylki na ssanie i na razie nie chce slyszec o chorobach.oh jak chcialabym by ten tydzien szybko zlecial!
p.s. dobry pomysl by wydrukowac wykres i pokazac lekarzowi.tez niedlugo ide

Do góry