reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-) lekarz chce mi Luteinę dać na skrócenie cykli do max 35 dc, ale my wcześniej ponad tydzien przed owu konczylismy staranka (bo cykle długie i nigdy nie bylo wiadomo kiedy owu) :zawstydzona/y: Teraz mierze temp 2 m-ce i wiem kiedy mogla być owu, więc chce spróbować bez Lutki :tak: A wogole to mam nadzieje, że fasolinka sobie gniazdko juz uwiła ;-) i @ nie przyjdzie :sorry:

Scully trzymam kciukasy za fasolinkę!!! Oby @ nie przyszła. Jak chcesz wiedzieć wcześniej to zrób badanie z krwi. Będziesz wiedziała szybciej, bo już na pewno wyjdzie.

martuska mnie też lekarz mówił, że śluz to powinien się "kleić", ale nie miałam takiego, a mimo to zaszłam w ciążę. Każdy organizm jest inny i wyjatki się zdarzają :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie a ja dzis rano jak maz wrocil mowie choc sie poprzytulamy to @ przyspieszymy bo przez cala noc niezawitala no i efekt :szok: po 30 minutach po przytulasach juz bylam zalana :zawstydzona/y: z jednej strony jestem zla ze znow nic niewyszlo ze staranek a z drugiej sie ciesze ze jest predzej bo cykl juz krotszy sie robi i jak sie @ skonczy to pojde do gina moze mnie obada i da skierowania na krew na te wszystkie hormony :zawstydzona/y: a brzuch mnie taaak boli ze sie zwijam nawet nospa nic niepomogla :zawstydzona/y: jeszcze chwile z wami posiedze bo za pol godziny ide na pocieszenie sciac sobie wlosy i zrobic grzywke cos innego dla leprzego samopoczucia

Scully trzymam kciukasy za fasolinkę!!! Oby @ nie przyszła. Jak chcesz wiedzieć wcześniej to zrób badanie z krwi. Będziesz wiedziała szybciej, bo już na pewno wyjdzie.

martuska mnie też lekarz mówił, że śluz to powinien się "kleić", ale nie miałam takiego, a mimo to zaszłam w ciążę. Każdy organizm jest inny i wyjatki się zdarzają :-)
no tak, ale do tej pory byl lekko rozciagliwy i myslalam ze jak troche mu pomoge to sie poprawi a w tym cyklu taki sie nie pojawil a wg tempki wczoraj chyba byla owu a jakos tak wilgotno tylko bylo.... juz zwariowac idzie od tych obserwacji
jak sie nie uda teraz to przestane mierzyc temp. i patrzec na sluz.... i wtedy sie na pewno uda:-)

witajcie a ja dzis rano jak maz wrocil mowie choc sie poprzytulamy to @ przyspieszymy bo przez cala noc niezawitala no i efekt :szok: po 30 minutach po przytulasach juz bylam zalana :zawstydzona/y: z jednej strony jestem zla ze znow nic niewyszlo ze staranek a z drugiej sie ciesze ze jest predzej bo cykl juz krotszy sie robi i jak sie @ skonczy to pojde do gina moze mnie obada i da skierowania na krew na te wszystkie hormony :zawstydzona/y: a brzuch mnie taaak boli ze sie zwijam nawet nospa nic niepomogla :zawstydzona/y: jeszcze chwile z wami posiedze bo za pol godziny ide na pocieszenie sciac sobie wlosy i zrobic grzywke cos innego dla leprzego samopoczucia
Dobrze ze przyszla wczesniej niz mialaby sie spoznic
udanej wizyty u fryzjera!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no tak, ale do tej pory byl lekko rozciagliwy i myslalam ze jak troche mu pomoge to sie poprawi a w tym cyklu taki sie nie pojawil a wg tempki wczoraj chyba byla owu a jakos tak wilgotno tylko bylo.... juz zwariowac idzie od tych obserwacji
jak sie nie uda teraz to przestane mierzyc temp. i patrzec na sluz.... i wtedy sie na pewno uda:-)
ja tez sobie dzis myslalam ze chyba przestane sie obserwowac tylko spontan i moze wtedy sie uda bez ziolek bez tempki bez sluzu i bez liczenia:zawstydzona/y:

z pierwsza ciaza zaszlam w 5 cyklu bez mierzenia, liczenia, obserwcji i chodzenia po lekarzach.... udalo sie i nic mnie to nie kosztowalo (tylko procz tych 5 miesiecy czekania) ale oplacilo sie, a teraz.... ciagle sie zastanawiac co ma znaczyc na temperatura, czy sluz jest odpowiedni.... a to wszystko negatywnie wplywa na psychike....
wiec jak teraz fasolki nie bedzie to na bank nie obserwuje sie!!! zbyt duzo mnie to kosztuje
i jeszcze te durne testy owu, sa negatywne a wg tempki owu byla wczoraj hahah

Cześć dziewczynki.

U nas noc minęła tak średnio. Mały często się obudził a o 5 wstał i gadać mu się zachciało i śmiać do mamy.

A co u was? Jakie macie plany na dziś?

87ZABKA mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi jak Ty się czułaś po tych tabletkach antykoncepcyjnych? Było Ci często duszno?

z pierwsza ciaza zaszlam w 5 cyklu bez mierzenia, liczenia, obserwcji i chodzenia po lekarzach.... udalo sie i nic mnie to nie kosztowalo (tylko procz tych 5 miesiecy czekania) ale oplacilo sie, a teraz.... ciagle sie zastanawiac co ma znaczyc na temperatura, czy sluz jest odpowiedni.... a to wszystko negatywnie wplywa na psychike....
wiec jak teraz fasolki nie bedzie to na bank nie obserwuje sie!!! zbyt duzo mnie to kosztuje
i jeszcze te durne testy owu, sa negatywne a wg tempki owu byla wczoraj hahah
ja w poprzednim cyklu wydalam kupe kasy na testy owu i spinalam sie ze sluzem i tempka i wogole i nic niewyszlo bo za bardzo to przezywalam a ten z kolei byl jakis nijaki kurde ale ten brzuch mnie boli :zawstydzona/y::wściekła/y:

Cześć dziewczynki.

U nas noc minęła tak średnio. Mały często się obudził a o 5 wstał i gadać mu się zachciało i śmiać do mamy.

87ZABKA mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi jak Ty się czułaś po tych tabletkach antykoncepcyjnych? Było Ci często duszno?

ja sie czulam dobrze nawet nietylam ani nic wszystko bylo normalnie

ok kochane spadam robic wlosy pozniej do was wpadne papapapapap

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja w poprzednim cyklu wydalam kupe kasy na testy owu i spinalam sie ze sluzem i tempka i wogole i nic niewyszlo bo za bardzo to przezywalam a ten z kolei byl jakis nijaki kurde ale ten brzuch mnie boli :zawstydzona/y::wściekła/y:

Witam was kochane;-)

No i tu musze przyznac Wam racje,mni;-)e tez duzo kosztują te obserwacje i rozmyslanie co i jak...
Natomiast przy CLo nie ma wiekszego wyjscia, bo sa dni w ktore trzeba działac i tyle!!!Bo po co truc sie tymi lekami...
Ja teraz pogadam z tą p.dr jak ona to widzi!I zobaczymy co powie:tak:

Cześć dziewczynki.

ja siedze w domu bo dziecko mnie zarazilo i obie chorujemy!

jesli chodzi o moj sluz to wyczytalam ze taki wodnisty moze wystepowac po wiesiolku i to jest sluz plodnu, uff ulzylo mi to znaczy ze jest szansa ;-)

reklama
Ja podobno śluz miałam nieodpowiedni, owulacja też nie taka jak powinna, a mimo to w ciąży byłam. I to przy pierwszym cyklu starania się! Więc nie wiem po co ja się teraz tak przejmuję...i zastanawiam się jak to będzie jak będziemy się starać. Chyba dlatego że bardzo mi na tym zależy. Wiem że kolejna ciąża pomoże mi z mózgownicą i oderwie myślenie od złych wydarzeń.

martuska szybkiego powrotu do zdrówka dla Ciebie i córki!

87zabka nie znałam takiego sposobu na @...dzięki, zawsze to człowiek bogatszy.

Do góry