reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja siedze w domu bo dziecko mnie zarazilo i obie chorujemy!

jesli chodzi o moj sluz to wyczytalam ze taki wodnisty moze wystepowac po wiesiolku i to jest sluz plodnu, uff ulzylo mi to znaczy ze jest szansa ;-)

a co to się wam przytrafiło że obie zachorowałyście? grypsko was dopadło?

ja sie czulam dobrze nawet nietylam ani nic wszystko bylo normalnie

aha pytam bo mi jest bardzo często duszno i tak myślę że to mogą być skutki uboczne dlatego w poniedziałek idę do gina i zobaczymy co mi powie. Tylko jestem ciekawa co jak dostanę okres bo powinnam na dniach dostać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mysza - dzieki, kurujemy sie...

nie wiem co sie przypałętało, oby nie grypsko, infekcja jakaś poważniejsza
najpierw moja mala chora a od dzis ja....

Wracam do tematu śluzu.
W książce "Ciąża-poradnik dla rodziców" można przeczytać, że jedną z oznak owulacji jest zmiana wyglądu śluzu, który tuż po miesiączce jest skąpy, gęsty i lepki, a wraz ze zbliżaniem się owulacji rzednieje i staje się bardziej wodnisty. Po owulacji śluz powraca do wcześniejszej niegościnnej sla plemników postaci.

A mnie się wydawało ze lekarz mi mówił że ma być taki ciągnący (i pokazywał tak śmiesznie palcami :-D) ale jak jest wodnisty to jak ma się ciągnąć... ?!?

Hm... Zapisałam się do innego gina. Do mojej Mamy kolegi z LO. :-D :zawstydzona/y: :-D Na 10.marca dopiero. ;-) Zobaczymy,czy mi ten lekarz "podpasuje". :cool2:

Zuzia śpi po 2godzinnych szaleństwach na podwórku. :-D

Hm... Zapisałam się do innego gina. Do mojej Mamy kolegi z LO. :-D :zawstydzona/y: :-D Na 10.marca dopiero. ;-) Zobaczymy,czy mi ten lekarz "podpasuje". :cool2:

witam laseczki co tam u was nowego?

jak myslisz dzwonil do mnie dzis lekarz ze szpitala bo robili mi rentgena nerki dnia 14 w walentynki i dzis mi powiedzial ze wykryli male cysty czy pechezyki w jednym jajku czu to moze przeszkadzac w zajsciu w ciaze bo w lewym jajku mnie wlasnie kuje a mam apetyt jak opentana a moliwe ze to jeden z nich jest pechezykiem ciazowym?

aha pytam bo mi jest bardzo często duszno i tak myślę że to mogą być skutki uboczne dlatego w poniedziałek idę do gina i zobaczymy co mi powie. Tylko jestem ciekawa co jak dostanę okres bo powinnam na dniach dostać...

hej my sie nie znamy jeszcze marta witam
Widze ze synek ma 5 miesiecy myslicie aby miec 2?

nie miałam znieczulenia. Dostałam tyko profilaktycznie zaraz po przyjeciu do szpitala antybiotyk do żylnie i tyle.

Żadnego innego " roztworu" mi nie podawano :(
Nanusia gdzie ty miałaś to badanie? Ja miałam ze znieczuleniem i opieka super i wszpitalu byłam 3 dni i potem zwolnienie 7 dni no ale to była laparoskopia.A moja znajoma miała to badanie co ty i mówi że ją nic nie bolało też może dlatego że 4 lata już sie leczyła i było jej wszystko jedn.o

A tak a propos witam wszystkie NOWE STARACZKI z zamkniętego forum.
Agutka co U Ciebie?
:-)

Agulek jak patrzę na Twojego słodkiego synka to już bym chciała takiego a jak mój synuś był mały to już nie pamiętam bo to było już 6 latek temu- jak ten czas s:eek:zybko leci

mam pytanie za 100 punktow:-)
czy jak nie ma rozciagliwego sluzu to mozna zajsc???
bo cos podejrzewam ze mam problem ze sluzem i dlatego nie mam fasolki, przejrzalam mase wykresow i wszystkie zaciazone mialy sluz jak bialko jajka kurzego i uczucie śliskości a u mnie NIGDY nie bylo ani jednego ani drugiego, czy to moze byc przyczyna?
biore teraz wiesiolek ale nie pomogl....

:-) to ja zgarniam 100 ptk dla siebie (i wykorzystuję je by tescik był z II kreskami);-) nie trzeba mieć rozciągliwego :tak: niektóre kobiety myślą, że nie mają śluzu, a mają tylko wewnątrz na szyjce :tak:

Scully trzymam kciukasy za fasolinkę!!! Oby @ nie przyszła. Jak chcesz wiedzieć wcześniej to zrób badanie z krwi. Będziesz wiedziała szybciej, bo już na pewno wyjdzie.

nie zrobie bety, bo się wstydzę :zawstydzona/y: jak by wyszła, że niska to siara :zawstydzona/y: poczekam :tak: zresztą już niedługo :tak:

Cześć dziewczynki.
U nas noc minęła tak średnio. Mały często się obudził a o 5 wstał i gadać mu się zachciało i śmiać do mamy.
http://www.suwaczki.com/

:-D to wesoła noc :-D

Wracam do tematu śluzu.
W książce "Ciąża-poradnik dla rodziców" można przeczytać, że jedną z oznak owulacji jest zmiana wyglądu śluzu, który tuż po miesiączce jest skąpy, gęsty i lepki, a wraz ze zbliżaniem się owulacji rzednieje i staje się bardziej wodnisty. Po owulacji śluz powraca do wcześniejszej niegościnnej sla plemników postaci.

A mnie się wydawało ze lekarz mi mówił że ma być taki ciągnący (i pokazywał tak śmiesznie palcami :-D) ale jak jest wodnisty to jak ma się ciągnąć... ?!?
No to fajnego masz ginka bo ja raczej trafiam na takich trochę małomównych, albo nie zahaczamy o takie rozmowy tylko dlaczego nie ma upragnionej ciąży. I jak na razie zraziłam się trochę do lekarzy i nie byłam już 5 miesięcy:sorry: ale w końcu trzeba będzie pójść

scully też mi wstyd...a po wyniki zawsze można zadzwonić.
lopop mój to straszna gaduła, ale nie zawsze gada na temat. I wiem że wiele pacjentek denerwuje jego poczucie humoru, ale generalnie ja też czasami lubię głupio pogadać więc z reguły wizyty bywają wesołe.

reklama
scully też mi wstyd...a po wyniki zawsze można zadzwonić.
lopop mój to straszna gaduła, ale nie zawsze gada na temat. I wiem że wiele pacjentek denerwuje jego poczucie humoru, ale generalnie ja też czasami lubię głupio pogadać więc z reguły wizyty bywają wesołe.
Tulam Cię mocno, bo widzę że spotkało Cię najgorsze co może spotkać mamę.:-(
Jak się czujesz, czy już wszystko w porządku skoro chcecie dalej od 1 cyklu się starać. Wiesz że się uda prawda:happy:

Do góry