reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Lenka mam nadzieję, ze w Tobie rośnie maleństwo:tak: miłego odpoczynku
dzięki ale chyba nic z tego:-(

oj jak bardzo bym chciała..ale chyba juz to pisałam..no to tak na wszelki wypadek jakby ktoś nie wiedział ...:-D
tak bardzo wyrazisty sen :tak: no szanse jakieś są mam dziś 29 dc i @ jeszcze nie ma...;-) no ale ona mnie pewnie sciemnia, bo ja miewam między 28-30 (jeden 24) staram się nie nakręcać ...:no:
nie czekaj na @ kochana czekaj na dzidziusia:tak:
macku ja rysuje tzn szkicuje bardziej no i ostatnio mnie szydelko wciagnelo... lubie tez robic cos z nieczego :) fajnie tak dla firmy robic... ja szydelkuje ciuszki dla dziewuch w ciazy narazie z babybooma a pozniej zamierzam jak mi sie skoncza zamowienia na tym forum zamierzam sie skusic na inne albo na allegro wystawic ;-)

kropka26
ja ci niestety nie pomoge :no: kurcze no ale rzeczywiscie dziwna sprawa... ne chce myslec co to moze byc innego oby to tylko @ swirowala i za dzien juz sobie poszla

olkale
to trzymam kciuki i powodzenia z piciem ziolek ja zaczynam z dniem pierwszej mapy i mam nadzieje i jestem pelna wiary ze wyjdzie szybciutko :-)

myśawitaj :tak: trzymam kciuki za drugi test !!!! :-)

lena r hmmm ja wlasnie tez mialam plamienia ale w 25-27 dc tylko znajac moje dlugie cykle to to nie mozliwe zeby u mnie @ byla... w ogole to dziwne takie to bylo takie skape na potege plamienia... :crazy: i niby doktor mi powiedzial ze moze to owu ale nie moze byc bo 2 dni wczesniej bylam na monitoringu i zadnych pecherzykow nie bylo i mowil ze do owulki to jeszcze mi hoho brakuje... i zostalam bez odpowiedzi...

martuskaa dzieki za dopisanie a i przy 1 cyklu nie potrzeba tych znakow zapytania to moj pierwszy cykl ;-)

batonik wiem co czujesz... ja urodzilam antosia swojego w 24 tygodniu ciazy na nastepny dzien zmarl :-( a za 3 tygodnie moj brat do mnie pisze ze jego dziewczyna jest w ciazy .... :-:)-( myslalam ze sie zalamie i bylam tak na niego zla ze nawet nie masz pojecia... choc moze to glupio brzmi ale ja sie nie pozbieraam od straty mojego synka jeszcze a jego wiadomosc mnie jeszcze bardziej zdolowala :-(

no wlasnie bociany bociany kurka chyba z trasy zboczyly bo ja tez bym juz chciala zeby przylecial i uwil sobie gniazdko na moim kominku....:zawstydzona/y:
bardzo mi przykro że spotkało Cię coś tak strasznego <tulam> i podziwiam Cię że mimo wszystko jesteś taka dzielna:tak: maluszek wróci do Ciebie,zobaczysz:tak:

hej kobietki a czy ktores w tygodniu testuja???bo ja dopiero w poniedzialek i lena tez chyba w poniedzialek i ktos 25 lutego ale niepamietam

ok ja spadam spac padnieta jestem papapap
ja w poniedziałek nie testuję żabko:no:

ja też po ieprzespanej nocy miewam spadki temp rano, następnego dnia rosnie

widze w szpitalach nieraz kobietki w dresach, ja do szpiatala za tydzień i nie zastanawałm sie czy brać piżamę czy nie...tez się skłoniam za koszulą, zeby czuć sie swobodniej

maćku a tą prolaktynę to miałas taki zwykły wynik czy z obciazeniem?

bardzo przykra ta historia...w 6 mcu...starszne. Niestety ostatnio moja koleżanka eee...szkoda gadać 40 tc i nie zdążyli....:-(straszne nawet an forum nie pisałam, bo to koszar

Do rugiej śliczniutkiej części Twojej wypowiedzi...ta Twoja ręczna robótka to istne cudeńka...piękne są:tak:

Z tego co czytała, to nie ma znaczenia z któej boli strony, bo nawet jak owu była z prawego to moze bolec z lewego. my nieraz czujemy ból owu, a nie am wcale owulki. Ten ból, któryu czujemy to moze być tez endomertium np. To jest czucie głębokie naszego ciała, a nie jakaś maszyna i wszystko moze sie zdażyć...

A tak wogóle to witam z samego rana:tak:
Tośka pewnie jesteś juz ...przyszła czy nadal Cie goni?

U mnie dzisij cały czas temp ok 37 stopni - 30 dc. Nie wytrzymałam i zrobiłam test z rana. No jest jedna, nie jestem rozczarowana i przynajmniej się nie łudzę...wiem, ze muszę dalej czekać...
Pewnie przyjdzie jutro lub pojutrez i akurat 3 dc wypadnie w week:wściekła/y: a chciałam zrobić badania
jak jeszcze nie przyszła @ to nawet o niej nie myśl!;-) testy nie zawsze wychodzą tak wcześnie:tak:

:-D piękne :tak: gdzie się nauczyłaś?? sama bym chciała się nauczyć takie cudeńka :tak: ja na drutach i na szydełku umię tylko szalik :-)

:tak: ziemniaczki ugotowałam wczoraj i sosik zrobiłam :tak: resztę dziś :tak:

:-p oj coś mam dobre przeczucia :tak:

A u mnie 4 dni do @ (która ma się nie pojawić :tak:). Jeszcze nie panikuję, ale w niedzielę chyba będę latać do kibelka tam i spowrotem :-D
Brzuszek mam wydęty (jakby ktoś mi balonik w środku napompował), nie pamiętam czy wcześniej tak było :eek: Bóle też mam -takie lekkie kłucie... :confused2: człowiek głupi przed @ się robi i nic nie wie :confused2:
dokładnie to samo robiłam parę dni temu i już chyba zawsze przed @ będę robiła:-) nie przejmuj się kochana my kobiety jesteśmy po prostu wrażliwe i...niecierpliwe:tak::-D
witajcie kobietki a ja juz od dzis niemam zludzen :zawstydzona/y: tempka spadla do podstawowej :-( wiec juz w poniedzialek niebede testowac tylko poczekam na @ moja nadzieja poszla sobie daleko juz nawet nieproboje sobie wmawiac ze to moze byc spadek implantacyjny :-( juz powoli mam dosc niepodoba mi sie to zycie od @ do owu i od owu do @:no::-( njutro ide sciac wlosy moze to mi humor poprawi

dzis 31 dc z 36-27 :(
tulam mocno zabciu:tak:
a u mnie pojawiła się pierwsza mała blado czerowna plamka na wkładce więc już po zawodach hehe no trudno
:-( Tosiu kochana przykro mi :-(

Witam wszystkie staraczki.
Ja po swoim doświadczeniu wiem że najważniejsza jest psychika, o pierwszego dzidzię starałam się 12 msc. prubowałam wszystkiego:
Macy dla męża,wiesiołka, castangusa, na lekarzu wręcz wymusiłam by mi przepisał bromergon na moją prolaktynę(36 norma górna to 24) itp.
przeszłam 3 iui i dopiero wyprowadzka do własnego mieszkanka plus zapierdziel w pracy sprawił, że zaszłam w upragnioną ciążę.Wszyscy lekarze mi powtarzali że wszystko wporządku, żebym sobie odpuściła itp.Myślałam sobie jak wszystko w porządku jak ciąży nie ma!?

Zaś 1,5 roku później postanowiliśmy postarać się o druga dzidzię planowaliśmy zacząć w maju 2010 ale stwierdziliśmy że jak mamy się o niego starać rok tak jak o pierwszą dzidzie to zaczęliśmy w październiku.A o tym że jestem w ciąży dowiedziałam się 30 listopada.Prowadziłam kalendarzyk małżeński i co było dziwne wcale nie wcelowaliśmy się w owulację bo ten cykl wogóle był dziwny 6 testów owu negatywnych a temp. skoczyła 6 dni po teoretycznej owu wtedy nawet nie było przytulanek.
W każdym bądź razie po dwóch miesiącach byłam w upragnionej ciązy.
Wiem że to jest trudne ale naprawdę warto dać sobie na luz i pomyśleć nic się nie stanie jak nie zajdę w tym miesiącu jak nie w tym to w innym:)
I powiem wam że teraz patrzę na mojego synka i myślę sobie jaki on musi być wyjątkowy że musiałam tak się o niego starać.
Będzie dobrze wiem o tym:-)
dziękujemy za słowa otuchy:-) tego nam trzeba:tak:

Witam!
Pierwszy raz pisze coś na forum. Ale dowiedziałam się że tu można z Wami fajnei pogadać i dowiedzieć nowych rzeczy więc zaglądam:)
Podobnie jak Wy staram się o dzidziusia już jakiś czas i jakos nie wychodzi:(
Chętnie więc podzielę się "wrażeniami" i poczytam Wasze opinie:)

Monia! :) no to zaczynamy tu zagladac razem ;)
witamy nowe staraczki:tak:
powiem,że mnie bolało strasznie. Zasłabłam z bólu. Dosatałam lek przeciwbólowy, bo z bólu ryczałam jak dziecko.

Niektórzy mówią, że to jest ból jak przy miesiaczce, ja dziękuję Bogu,że aż takiego bólu nie mam co miesiąc bo chyba bym umarła

Najbardziej boli jak już założą ten cewnik przez który wprowadza się kontrast no i samo wprowadzanie kontrastu.
nanusia jesteś bardzo dzielna że to wszystko przetrwałaś:tak: teraz odpoczywaj kochana i zapomnij o tym bólu.ale dobrze że wszystko jest w porządku:tak:

ja złudzeń już nie mam.wczoraj jeszcze były...bo wczoraj wieczorem pojawiło się troszkę krwi ale całą noc i cały dzisiaj dzień nic.ale niedawno zdenerwowałam się na córę,zabolał brzuch i już leci...niewiele ale leci...:-( cóż...dziwna ta @.nigdy takiej nie miałam.nie wiem teraz jak liczyć początek cyklu.chyba nie mam siły.po cholere mi się spóźniała ta @ i dawała nadzieję,już się czułam jakbym była w ciąży a tu o...nie chce mi się już liczyc dni płodnych,zresztą teraz to nawet nie mam jak...zostawiam to wszystko losowi.i przytulam się z M bez stresu,obojętnie kiedy.może kiedyś mi się uda:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i ja juz mam pełno w gaciach:(
A to by bardzo bolało????

suzi1 ja nie miałam nigdy torbieli...pisząc ból głęboki miałam na mysli np. ból owu, ból brzycha...taki, który pochodzi z organów wenwn i jest nam przekazywany za pomocą ukł nerwowego...nieraz jest tak, ze my czujemy jajniki , a moga boleć jelita...

póki co nie ma śladu @ ale brzuch boli i mam takie skórcze jakieś wiec pewnie już się czai wredota gdzieś za rogiem żeby mnie dopaść :tak: ja tak regularnie od poniedziałku podsypiam w samochodzie jak jedziemy do pracy :zawstydzona/y: bo wyspac się nie mogę ostatnio :-(

objawy w 100% jak na dzidzie ale jak wytlumaczyć ten ból brzucha :-( jego nie da się zlikiwidowac hehe ani podmienic na cos innego :-) niestety

to jak z tą ksiazką ...jak zajść w ciaże bez zachodzenia? doczyatłam dalsze posty i już wiem...bardzo mi przkro :-(

czesc wam wlsnie wrocilam od gin. na 99 % jestem ale na 100 % nie potwierdzil bo maly pecherzyk jest i w poniedzialek musze isc jeszcze raz i wtedy wszystkiego sie dokladnie a jak narazie musze czekac.
jeszcze raz gratuluję

Super! :tak:

Olkale,Ty pisałaś mi wczoraj o forum bocianowym,prawda?
Możesz mi podpowiedzieć,gdzie znajdę tam tematy o lekarzach w ZG? :zawstydzona/y:

agutka rankingi to jedno i też są ok, ale na tym forum to dzieczyny poprostu między soba polecają nazwiska lekarzy, którzy specjalizuja się w niepłodności...
wklejam link: Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - Gdzie się leczyć
tam poszukaj Twojego miasta ZG;-)

witajcie kobietki a ja juz od dzis niemam zludzen :zawstydzona/y: tempka spadla do podstawowej :-( wiec juz w poniedzialek niebede testowac tylko poczekam na @ moja nadzieja poszla sobie daleko juz nawet nieproboje sobie wmawiac ze to moze byc spadek implantacyjny :-( juz powoli mam dosc niepodoba mi sie to zycie od @ do owu i od owu do @:no::-( njutro ide sciac wlosy moze to mi humor poprawi

dzis 31 dc z 36-27 :(

jak na moje to sprawdziłą się teoria, ze po tabsach wcale cykle nie musza być coraz dłuzsze...u Ciebie to się normuje hormonalnie... przykro mi, ze przyszłą:-( plusik taki, ze cykl się skrócił i w roku więcej szans na zajście;-) tulam

a u mnie pojawiła się pierwsza mała blado czerowna plamka na wkładce więc już po zawodach hehe no trudno

no i Ciebie Tośka tulam...przykro mi, a miałam takie przeczucia...:-( chyba nie mogę być czarownicą:-(

No właśnie byłam wczoraj w pracy na tym dużurze i juz z rana czułam się "jak wyplute tofii" przyjechałam i dreszcze bolące kości i gardło.
Naszprycowałam sie wszystkimi lekami co były w domu i potem mnie strach przeleciał że jak będzie fasolka to jej zaszkodzę no i przyszła dzisiaj@- odetchnęłam z ulgą.
No widzisz ferie się zaczęły ja chora i miał być remont, a tu musimy go co dziennie przełożyć bo mój M ma non stop awarię
zawsze trzeba znależć jakieś pozytywy;-) tulam Ciebie lopop...
Mam pytanko, czy kontaktowałaś się z jakimś z lekarzy z tamtej listy?

Witam wszystkie staraczki.
Ja po swoim doświadczeniu wiem że najważniejsza jest psychika, o pierwszego dzidzię starałam się 12 msc. prubowałam wszystkiego:
Macy dla męża,wiesiołka, castangusa, na lekarzu wręcz wymusiłam by mi przepisał bromergon na moją prolaktynę(36 norma górna to 24) itp.
przeszłam 3 iui i dopiero wyprowadzka do własnego mieszkanka plus zapierdziel w pracy sprawił, że zaszłam w upragnioną ciążę.Wszyscy lekarze mi powtarzali że wszystko wporządku, żebym sobie odpuściła itp.Myślałam sobie jak wszystko w porządku jak ciąży nie ma!?

Zaś 1,5 roku później postanowiliśmy postarać się o druga dzidzię planowaliśmy zacząć w maju 2010 ale stwierdziliśmy że jak mamy się o niego starać rok tak jak o pierwszą dzidzie to zaczęliśmy w październiku.A o tym że jestem w ciąży dowiedziałam się 30 listopada.Prowadziłam kalendarzyk małżeński i co było dziwne wcale nie wcelowaliśmy się w owulację bo ten cykl wogóle był dziwny 6 testów owu negatywnych a temp. skoczyła 6 dni po teoretycznej owu wtedy nawet nie było przytulanek.
W każdym bądź razie po dwóch miesiącach byłam w upragnionej ciązy.
Wiem że to jest trudne ale naprawdę warto dać sobie na luz i pomyśleć nic się nie stanie jak nie zajdę w tym miesiącu jak nie w tym to w innym:)
I powiem wam że teraz patrzę na mojego synka i myślę sobie jaki on musi być wyjątkowy że musiałam tak się o niego starać.
Będzie dobrze wiem o tym:-)

No tak to ja wiem tylko jak zrobić, zeby nie mysleć? Tego nie umiem zrobić...tłumaczę sobie, ze życie toczy sie dalej i bedzie bez względu na to czy dzidzia bedzie teraz czy później...Choć macierzyństwo w pewnym sensie trzyma mnie w martwym pkt. zawodowym... moze to przez to....?
Dzięki, ze w padłaś i podzieliłaś sie swoimi doświadczeniami...duzo zdrowia życzę dla Ciebie i maleńtwa:-)

dzien dobry :) slyszalam, ze tu milo, wiec zagladam :) moze dowiem sie tu czegos ciekawego.. ;)
witam serdecznie i zapraszam do dyskusji:-) miło, z epozytywne opinie o Nas krążą...staramy sie:-D

a gdzie mozna dostac te ziolka???w kazdej aptece dostane???
ja zamówiłam w najblizszej mi aptece i dzis odbieram komplet:-)

Witam!
Pierwszy raz pisze coś na forum. Ale dowiedziałam się że tu można z Wami fajnei pogadać i dowiedzieć nowych rzeczy więc zaglądam:)
Podobnie jak Wy staram się o dzidziusia już jakiś czas i jakos nie wychodzi:(
Chętnie więc podzielę się "wrażeniami" i poczytam Wasze opinie:)
Witam serdecznie

Witajcie Kochane ja znow na chwilunie - nie nadrobilam zaległości- ale musicie mi wybaczyc bo mam moja kochaną siostryczke w domciu :tak::-):-D

nie wiem co tam u Was ale w weekend doczytam( bede chyba czytaccala noc ;-))

ja po wczorajszej wizycie u gina:
- dostalam skierowanie do hepatologa - wizyta we wtorek najblzszy
- mam schudnac - to wtedy zajde
- moje wyniki sa ok poza hemoglobina leukocytami... dlatego hematolog
- w trakcie pobierania cytologii Pani doktor stwierdzila ze owulka juz byla bo pozostalo troche sluzu plodnego....
- ale wiecie co dalej mam jakies mdlosci i ciagnie mnie cale podbrzusze i jakos mi tak slabo- nie wiem o co cho:eek:
a i za 3 miesiace mam przyjsc do gina na kontrole...
a i jeszcze meza przebadac musze koniecznie
wiec ja odkladam staranka na 3 miesiace- tzn nie bedziemy sie zabezpieczac ale nie bede wariowac jak teraz- musze sobie znalezc jakies zajecia- wroce do aerobiku i basenu- fakt ze sie troszke zaniedbalam ale bez przesady :-(
ale spróbuje jeszcze najpierw zrzucic wage- zreszta i tak sie przyda- bo w ciazy sie raczej nie chudnie- i przynajmniej przywróce sobie kondycje po fitmnessie...
także tyle mojego pisania zmykam i do sobotki

ściskam mocno i tesknie za Wami ale rozumiecie siostry samej zosrtawic nie mogę
trzymajcie sie cieplutko;-):tak:
papa
No kochana sport dobrze zrobi, czas zajmie i odciągnie od myslenia i moze to wyluzowanie zadziałą;-)
Zazdroszczę siostry:tak: mam brata kochanego, ale co kobitka to kobitka:tak:

jak sie zaplaci 30-50 zl to robi bo nasz osrodek niema aparatu usg wiec usg mozna tylko za kase zrobic u gina jak jest niewiem czy swoj wozi czy jak:eek: ale na nfz to usg w grudziadzu robia ale jak juz pojde to dam te 3 dyszki i nich odrazu spojrzy bo to dobry lekarz a w grudziadzu niewiadomo na kogo trafie bo tam kilku robi usg oczywiscie ze skierowaniem
usg zabka to najlepiej po 10 dc wcześniej szkoda kasy...pęcherzyków nie będzie widać i jeszcze nie będą wyrośniete;-)

powiem,że mnie bolało strasznie. Zasłabłam z bólu. Dosatałam lek przeciwbólowy, bo z bólu ryczałam jak dziecko.

Niektórzy mówią, że to jest ból jak przy miesiaczce, ja dziękuję Bogu,że aż takiego bólu nie mam co miesiąc bo chyba bym umarła

Najbardziej boli jak już założą ten cewnik przez który wprowadza się kontrast no i samo wprowadzanie kontrastu.

kurcze nanusia to mnie nastraszyłaś trochę...ja w przyszłym tygodniu w piatek...trochęsię niepokoję...:-(

ja złudzeń już nie mam.wczoraj jeszcze były...bo wczoraj wieczorem pojawiło się troszkę krwi ale całą noc i cały dzisiaj dzień nic.ale niedawno zdenerwowałam się na córę,zabolał brzuch i już leci...niewiele ale leci...:-( cóż...dziwna ta @.nigdy takiej nie miałam.nie wiem teraz jak liczyć początek cyklu.chyba nie mam siły.po cholere mi się spóźniała ta @ i dawała nadzieję,już się czułam jakbym była w ciąży a tu o...nie chce mi się już liczyc dni płodnych,zresztą teraz to nawet nie mam jak...zostawiam to wszystko losowi.i przytulam się z M bez stresu,obojętnie kiedy.może kiedyś mi się uda:-(
Lenka bardzo mi przykro..cholerka pisze to dzisiaj już 4 raz...:-(tak liczyłam, tyle nerwów miałaś ...:-(tyle nadziei...:-( ale to zycie jest niesprawiedliwe. Tulam mocno...nie wiem co więcej napisać:sorry:

kurcze nanusia to mnie nastraszyłaś trochę...ja w przyszłym tygodniu w piatek...trochęsię niepokoję...:-(

Nie strachaj się. Może u Ciebie nie będzie tak źle. Ja mam jednak nadzieję, ze taki lub podobny zabieg nie będzie mi potrzebny.

nanusia82 mam pytanko a czy takie badanie da się zrobić prywatnie i jeśli tak to czy orientujesz się ile by mogło kosztować?

nie czekaj na @ kochana czekaj na dzidziusia:tak:

jak jeszcze nie przyszła @ to nawet o niej nie myśl!;-) testy nie zawsze wychodzą tak wcześnie:tak:
Lena nie chcę się ludzić, gdyby nie ten progesteron to bym nawet myślała, ze coś moze być;-) Po co mi rozczarownie...:-( tak wiem, sama to pisze, ze puki nie ma @ szansa jest zawsze;-) no ale wolę przeżyć wrazie czego cud, niz szukać objawów ewentualnej ciaży.
Mam objawy lekkiego PMS, bolą mie piersi, lekko nabrzmiałe (ale w zeszsłym cyklu było to samo) odczuwałam lekki kłucia jajnika dzisiaj (ale to mogły też jelita boleć) brzuch czułą wczoraj, dziś nie za bardzo...

Nie mam pojęcia. Ja pierwsze co się spytałam mojego lekarza to to czy to badanie jest refundowane.
w prywatnych klinikach coś ok 400 zł. W szpitalu ponad 2 tys (Matopat Toruń- prywatny szpital)

to moze powiem tez cos o sobie dziewczynom, ktore mnie jeszcze nie znaja. mam na imie Aska, lat 20 jeszcze :) wiem, wiem, mloda jestem :) ale ponoc dzieki temu mam wieksza szanse na Malentwo :) staramy sie 8 miesiecy, niestety bez efektow :)
ja w tym roku 20 wiec sie nie przejmuj zdazylam troche popisac i mi sie udalo zafasolkowac teraz czekam na wizyte u lekarza i sie dowiem juz dokladnie co i jak.:-D:-D

nanusia82 a lekarz dał Ci skierowanie bez żadnego ale? A ty chodzisz prywatnie czy na kase chorych do swojego lekarza?

olkale dzięki za informacje strasznie drogie to badanie

reklama

Nie strachaj się. Może u Ciebie nie będzie tak źle. Ja mam jednak nadzieję, ze taki lub podobny zabieg nie będzie mi potrzebny.
Bardzo się ciesze, ze wyszło ok...to teraz mocno się starajcie...bo podobno łątwiej 2-3 m-ce po tym badaniu;-)

olkale dzięki za informacje strasznie drogie to badanie

drogie jak nie wiem co..jest to jedno z badań wykonywanych dość wcześni...grają hormony i u faceta ok, to się robi HCG czyli sprawdza drożność. Jak jest ok to starasz się dalej, jak jak nie to laparoskopowo udrażniają:tak:
lekarze z NFZ też dają skierowania..
Ile się staracie?

Do góry