reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziękuje ci za odpowiedz, no ja też nie mam żadnych objawów ciązowych tylko ten dziwny sluz a dzisiaj jak by troszke sucho. Nie mam też żadnych objawów na @ więc czekam na rozwój sytuacji bo dzisiaj to mój 30dc
wiesz co jeszcze zanim sie dowiedzialam ze jestem to mialam takie bulgotanie jakbym mnie wiem miala zaraz rozwolnienia dostac i podczas zblizenia z mezulkim mialam wrazenie ze cos jest w srodku i mi przeszkadza bo podbrzusze bardzo mnie bolalo wiec dalismy sobie spokoj no i okazalo sie ze jestem w ciazy

reklama
olkale mój lekarz dopiero teraz zaczął obserwować czy mam owulacje i teraz jak będę na wizycie to ma mi powiedzieć co wyszło a narazie innych badań nie robiłam oprócz na hormony tarczycy ale tu wszystko ok. a męża chce wyslać ale on niebardzo chce się zgodzić na badania
spróbuj mu wytłumaczy moze, jeśli mu barzdo zależy na dziecku, że jeśli u niego jest coś nie ok to możecie się starać nastepne kilka lat i nic z tego nie będze.
ten problem dotyczy wielu meżczyzn, chodzi o czasy w jakich zyjemy: stres, dieta, brak ruchu itd...moze też wcale jego nie dotyczyć...Tak jak pisałąm wyzej 50% kobieta ma problem, 50% mężczyzna...
To moze być krępujace, bo dotyczy męstkosci, ale to ludzkie...

nie wiem na jakie badania chcesz wysłać swojego M ale pewnie chodzi ci o przebadanie nasienia, mój M zgodził sie bez dwóch zdań, musiał oddać nasionko do pojemniczka( z moją pomocą hehe) i szybciutko dostarczyc do laboratorium, odbyło się to szybko i sprawnie:-)nie było to dla niego krępujące, porozmawiaj z M pewnie się zgodzi:tak:
no tak też miałam na mysli badanie nasienia - żołnierzyki;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz co jeszcze zanim sie dowiedzialam ze jestem to mialam takie bulgotanie jakbym mnie wiem miala zaraz rozwolnienia dostac i podczas zblizenia z mezulkim mialam wrazenie ze cos jest w srodku i mi przeszkadza bo podbrzusze bardzo mnie bolalo wiec dalismy sobie spokoj no i okazalo sie ze jestem w ciazy
hmmm czyli fasolka dawała ci o sobie znać i chciała żebys zwróciła na nią uwagę:tak: Ja odczuwam dziwne kłocia w jajnikach i czasem na środku bardzo nisko, wcześniej tego nie miałam, nie wiem czy mi się z owu coś nie po kręciło i dlatego tak jest:wściekła/y:

olkale Już z nim gadałam i powiedział żebym najpierw poradziła się lekarza. Wydaję mi się że to chodzi o jego męską dumę. Ale teraz jak będę u lekarza to pogadam z nim na ten temat i może on go przekona

i tak chodziło mi o badanie nasienia

hmmm czyli fasolka dawała ci o sobie znać i chciała żebys zwróciła na nią uwagę:tak: Ja odczuwam dziwne kłocia w jajnikach i czasem na środku bardzo nisko, wcześniej tego nie miałam, nie wiem czy mi się z owu coś nie po kręciło i dlatego tak jest:wściekła/y:
no mozna tak powiedziec ze dawala o sobie znac zebysmy jej nic nie zrobili :-D:tak::tak:

usg zabka to najlepiej po 10 dc wcześniej szkoda kasy...pęcherzyków nie będzie widać i jeszcze nie będą wyrośniete;-)

kochana ale u nas gin jest tylko 1 raz w tygodniu zawsze we wtorki wiec kiedy mi wypadnie wtedy pojde ale chce zeby usg sprawdzil ogolnie czy wszystko na swoim miejscu i wogole

reklama
kochana ale u nas gin jest tylko 1 raz w tygodniu zawsze we wtorki wiec kiedy mi wypadnie wtedy pojde ale chce zeby usg sprawdzil ogolnie czy wszystko na swoim miejscu i wogole
no chybaz e tak, ale po 10 dc to upieczesz dwie pieczenia na jednym ogniu;-)...zobaczy czy masz na miejscu jajniczki i zobaczy ja jajeczko się czuje...u ciebie owu moze być później niż w 14 dc, moze wybierz sie 3 marca na to usg...to Twój 14 dc idealnie:-D
a w najbliższy wtorek normalna wizyta...zapowiedz się, ze przydziesz za tydzień na usg ...może?

wogóle podobno mają nowe cewniki i chyba związane z tym nowe prcedury, bo jak byłam już po badaniu, to lekarz spytał się pielęgniarki czy podawane są leki przeciwbólowe, a ona na to,że już nie podają...
na wszystko procedury...tylko pacjent w tym wszystkim jak kartka papieru traktowany: taki zabieg, takie działąnie (jak maszyny) to że pacjentka cierpi guzik ich obchodzi :wściekła/y:

Do góry