reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
olkale my się staramy już 2 lata i narazie nic ale lekarz dopiero teraz zaczął mnie dokładnie badac bo powiedział że o niepłodności mówi się po 2 latach starań

wiecie co przez te poczatki ciazy to juz mnie wszystkie kosci bola bo wiecznie jestem zmeczona lub spiaca i caly czas leze. masakra. a sa jakies nowe zafasolkowane? ktora czeka na testowanie? mnie tak brzuch nieraz boli ze szok tzn podbrzusze.

ja złudzeń już nie mam.wczoraj jeszcze były...bo wczoraj wieczorem pojawiło się troszkę krwi ale całą noc i cały dzisiaj dzień nic.ale niedawno zdenerwowałam się na córę,zabolał brzuch i już leci...niewiele ale leci...:-( cóż...dziwna ta @.nigdy takiej nie miałam.nie wiem teraz jak liczyć początek cyklu.chyba nie mam siły.po cholere mi się spóźniała ta @ i dawała nadzieję,już się czułam jakbym była w ciąży a tu o...nie chce mi się już liczyc dni płodnych,zresztą teraz to nawet nie mam jak...zostawiam to wszystko losowi.i przytulam się z M bez stresu,obojętnie kiedy.może kiedyś mi się uda:-(
Lenka bardzo szkoda że znów się nie udało,zrób tak jak mówisz nie skupiaj sie tak bardzo na tym działaniu poprostu kochaj się z M kiedy masz na to ochote a nie wtedy kiedy trzeba. Ja miałam nadzieje że dzidzia jest ale powoli zaczynam wątpić. Dzisiaj powinna@ przyjść ale póki co jej nie ma. Zauważyłam że coś pochrzaniło sie ze mną bo ja zawsze dostaje wysypke zaraz po owu która była 2 tygodnie temu to ja ją dostałam dopiero teraz, od dwóch tygodni miałam śluz płodno-żółtawy, juz wogóle tego nie rozumiem a może to przez to CLO ale chyba raczej nie powinno. Zaczekam w każdym bądz razie do soboty z testowaniem chyba ze wcześniej @ przyjdzie:crazy:

wiecie co przez te poczatki ciazy to juz mnie wszystkie kosci bola bo wiecznie jestem zmeczona lub spiaca i caly czas leze. masakra. a sa jakies nowe zafasolkowane? ktora czeka na testowanie? mnie tak brzuch nieraz boli ze szok tzn podbrzusze.
kochana ja testuję w sobote a powiedz kiedy najwcześniej miałaś objawy ciąży i jakie były??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
olkale my się staramy już 2 lata i narazie nic ale lekarz dopiero teraz zaczął mnie dokładnie badac bo powiedział że o niepłodności mówi się po 2 latach starań
to długo czekał, ja słyszałam, ze po roku :sorry: to przedewszystkim powinien na usg ocenić czy masz owulację (ok 10 cyklu i po owu) zbadać krew(glukoza, hg, trójglicerydy itd), mocz, hormony w pierwszej fazie cyklu (ok 3 dca) i op owulacji ok 21.No i to badaniehcg, polecam też zbadać zołnierzyki meza, bo wg badań to ok 40-50% przyczyn...
Pisze to z własnego doswiadczenia, bo moja gin pół rozkukompletuje te badania i się wku.....m na nia...w kolejnym cyklu idę od innego gina.
Dostałąm tez skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej.
zapisałam się też na wizyte prywtną do jeszcze jednego, więc będę w przyszłym cyklu leczyłą się u 3 lekarzy:szok::-Dsprawdzę ich!!!

oj czarna złe pytanie na dzisiaj...do kilku dziewczyn przyszła @ i nie bardzo nasroje...:-(

a czy można zrobić to badanie ze znieczuleniem ??
pewnie za kase mozna...w moim szpitalu dają znieczulenie miejscowe... czopek i później zastrzyk...natusia też tak miałaś?

kochana ja testuję w sobote a powiedz kiedy najwcześniej miałaś objawy ciąży i jakie były??
wiesz co takich typowych objaw nie mialam oprocz tego ze mi piersi bardzo nabrzmialy podbrzusze mnie caly czas bolalo no i nie dostalam @. dzisiaj bylam u gin ale w poniedzialek musze isc jeszcze raz bo byl maly pecherzyk i nie nogl dobrze go zobaczyc ale powiedzial ze na 99% jestem i ze buraczki maja mi uszami wychodzic. a no i zgaga mnie meczy. pali mnie w srodku jak nie wiem co a przy tym duzo pije. a tak z objawami to jeszcze narazie nie mam chodzi mi o takie jak wymioty itd

oj czarna złe pytanie na dzisiaj...do kilku dziewczyn przyszła @ i nie bardzo nasroje...:-(
ooo przykro mi ale trzymam kciuki ze nastepnym razem sie uda:tak::tak::tak:

olkale mój lekarz dopiero teraz zaczął obserwować czy mam owulacje i teraz jak będę na wizycie to ma mi powiedzieć co wyszło a narazie innych badań nie robiłam oprócz na hormony tarczycy ale tu wszystko ok. a męża chce wyslać ale on niebardzo chce się zgodzić na badania

reklama
wiesz co takich typowych objaw nie mialam oprocz tego ze mi piersi bardzo nabrzmialy podbrzusze mnie caly czas bolalo no i nie dostalam @. dzisiaj bylam u gin ale w poniedzialek musze isc jeszcze raz bo byl maly pecherzyk i nie nogl dobrze go zobaczyc ale powiedzial ze na 99% jestem i ze buraczki maja mi uszami wychodzic. a no i zgaga mnie meczy. pali mnie w srodku jak nie wiem co a przy tym duzo pije. a tak z objawami to jeszcze narazie nie mam chodzi mi o takie jak wymioty itd
dziękuje ci za odpowiedz, no ja też nie mam żadnych objawów ciązowych tylko ten dziwny sluz a dzisiaj jak by troszke sucho. Nie mam też żadnych objawów na @ więc czekam na rozwój sytuacji bo dzisiaj to mój 30dc

olkale mój lekarz dopiero teraz zaczął obserwować czy mam owulacje i teraz jak będę na wizycie to ma mi powiedzieć co wyszło a narazie innych badań nie robiłam oprócz na hormony tarczycy ale tu wszystko ok. a męża chce wyslać ale on niebardzo chce się zgodzić na badania
nie wiem na jakie badania chcesz wysłać swojego M ale pewnie chodzi ci o przebadanie nasienia, mój M zgodził sie bez dwóch zdań, musiał oddać nasionko do pojemniczka( z moją pomocą hehe) i szybciutko dostarczyc do laboratorium, odbyło się to szybko i sprawnie:-)nie było to dla niego krępujące, porozmawiaj z M pewnie się zgodzi:tak:

Do góry