reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja juz w moim miescie chyba sprawdziłam wszystkich:zawstydzona/y::-(
I jakos tak miałam nadzieje ze zostane przy tym...

No nic poczekamy i zobaczymy , czy wogóle bede miała oznaki ow.
Mam zapas testów wiec moge robic:-D

A jak cos to jestem umowiona z tym lekarzem <co byłaam z lux medu>ze przyjde do niego na podgląd:tak:

lepiej isc na jeden podgląd wiecej niz mniej a potem ząłowac

ja zmykam życzę wszystkim

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No to kochane ja zaraz uciekam dojeżdzac pecherzyki:-D:-D:-D:-D:-D
A jak nie to jutro z ranka zaatakuje mezulka:-D

Jeszcze jedno pytanko co do tych testów to sa jakies wytyczne???Nie wiem,zeby mniej pic lub cos w tym stylu:confused:

No to kochane ja zaraz uciekam dojeżdzac pecherzyki:-D:-D:-D:-D:-D
A jak nie to jutro z ranka zaatakuje mezulka:-D

Jeszcze jedno pytanko co do tych testów to sa jakies wytyczne???Nie wiem,zeby mniej pic lub cos w tym stylu:confused:
Ujeżdżaj, atakuj:-D:-D:-D A co? Przecież to takie przyjemne:tak::-)

Do testów to wytyczne są, żeby robić je zawsze o tej samej porze najlepiej wieczorem (ja zauważyłam, że u mnie najlepiej wychodziły o 20ej) i, żeby nie pić na ok. 2 godz. przed zrobieniem testu.

Ujeżdżaj, atakuj:-D:-D:-D A co? Przecież to takie przyjemne:tak::-)

Do testów to wytyczne są, żeby robić je zawsze o tej samej porze najlepiej wieczorem (ja zauważyłam, że u mnie najlepiej wychodziły o 20ej) i, żeby nie pić na ok. 2 godz. przed zrobieniem testu.

A no Rybko dzieki!!!!bo włąsnie nawet tego nie wiedziałam:baffled: i nawet sie dziwiłam czemu ten mi wyszedł bledszy niz ter z rana:confused:A teraz juz wiem:-D

Agutko where are you!!!
Oglądałam dzisiaj wiadomości i mówili o tym gwałcicielu z ZG, tylko kurka jak było najciekawiej to wcięło obraz, ale i tak dużo usłyszałam. ZG cała postawiona na nogi i rzeczywiście może być tak, że w złapaniu go ludzie będą szybsi niż policja.

Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::shocked2::shocked2::crazy::crazy::crazy::errr::errr::errr:

I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hm... jakieś to dziwne, na jakiej podstawie on ci mówi że ty zachodzisz w ciąże i ją tracisz? :eek:

Postanowiłam na własną rękę działać zacznę od szczególowej morfologii krwi, i chcę zrobic ta prolaktynę tylko mi powieddzie kiedy wykonac to badanie?
Maćku chyba ty robiłaś te badania

Robin prolaktynę np w obciążeniu należy zrobić około 2 - 4 dc, trzeba być wyspanym, wcześniej przez 24 godziny należy się nie stresować, nie denerwować, przed badaniem można zjeść np kawałek bułki i wypić herbatę, badając prolaktynę chodzi i o to aby się nie denerwować.

ZAFASOLKOWANE:

milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
kerna - 2 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku) ???
asiaN – 1 cykl (3 z Luteiną)
malapralinka - 1 cykl
oliwka_11 - 1 cykl
ryba30 - 4 cykl

agniesiar - 12 cykl
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
maćku - 7 cykl z hakiem
agutkaZG- 6 cykl (test 14.02)
nanusia - około 18 cykl
Scully- 3 cykl
MALUTKA10234 cykl
lopop - 45 cykl
asiucha-L- 7 cykl
Betusia– 5 cykl
Svensonka
suzi1 – 8 cykl
biedroneczka1980URLOPIK
martuskaa 4 cykl
agnieszka.kk
*Tośka* - 4 cykl
87zabka – 2 cykl
Robin 19 cykl
nereida
Antylopka niedługo „start” 0 cykl
olkale -

Co byscie powiedzialy na taki stan listy?:cool2:

To jest jakaś lista nieaktualna bo na poprzedniej poprawiałam cykl, dopisywałam Myśę i Batonika.

Robin, koniecznie zrób te przeciwciała przeciwplemnikowe, bo może one powodój te poronienia

A po co w takim przypadku ma robić te przeciwciała skoro niby w ciąże zachodzi? Ja mam zrobic to badanie w przyszłości jeśli nie zajdę w ciąże.

Uuuuuuuuu szkoda! :-(

Kurde sam juz nie wiem...bo powiedział zepowinien wyjsc +

A powiedzcie mi taka rzecz,jak ten co ma 22mm peknie to potem peknie jeszcze ten co ma 18?????

Ja tam bym nie polagała na testach owu, mnie zawiodły.

Zmykam dziewczynki, czekam na 14 luty i wasze testowanka.
A u mnie sucho, plamienia ani krwi zero, jedną pierś mam wrażliwą na dotyk, coś jest nie tak :sorry:

Witam sie z rana :tak:

Wczoraj padłam na laptopie przed 20 :zawstydzona/y: a dzisiaj obudził mnie budzic 4 40 :zawstydzona/y:

Suzi mam nadzieje ze pechol pękł podczas staranek :-D:-D:-D

miłego dnia kochane :-)

Hej z rana.
Zuzia spała dziś u moich Rodziców,G. od 5 w pracy,a ja już spać nie mogę. :-( Ale to przez to,że całą noc śnił mi się ten zboczeniec - mam dość :-(

Agutko where are you!!!
Oglądałam dzisiaj wiadomości i mówili o tym gwałcicielu z ZG, tylko kurka jak było najciekawiej to wcięło obraz, ale i tak dużo usłyszałam. ZG cała postawiona na nogi i rzeczywiście może być tak, że w złapaniu go ludzie będą szybsi niż policja.

Kochana,jak masz czas,to oglądaj dzisiaj na Polsacie o 16:15 "Interwencję". Tam będzie szeroki materiał wraz z rekonstrukcją ataku po ZG.
Wczoraj też zaatakował,ale przechodnie go spłoszyli (czemu nie gonili??? :wściekła/y:) i dziewczyna ma "tylko" zadrapania lekkie na szyi,bo jej przy szyi przyłożył coś ostrego! Nie chcę wiedzieć,co by było gdyby się zaczęła z nim szarpać. :-(

reklama
W prawidłowym cyklu faza lutealna powinna trwać pomiędzy 14-16 dni. W innych przypadkach mówi sie o nieprawidłowościach w cyklu.Jeżeli miałas owu pozniej to termin @ takze powinien Ci sie przesunąć. Jaką masz FL?
odkad pamietam przed braniem tabsow to zawsze mialam ta druga faze tak jakos 14-15 dni. a teraz w zeszlym cyklu jak @dostalam 10grudnia to owulka byla 24-26grudnia a @ przyszla 11 stycznia..wiec moze rzeczywiscie mi sie przesunal cykl po tych tabletkach to wszystko sie reguluje pewnie;-)

Moze. Ale wtedy raczej nici z fasolki, bo jajeczko jest pewnie przeterminowane...
A moze te Twoje bole to wlasnie zwiastun czegos dobrego? Bo wiele kobiet mowi, ze czuly sie jak na @ a ona nie nadeszla...
oby to bylo cos dobrego...:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry