reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Bo powiedział ze pregnyl podaje sie jak pecherzyk jest mniejszy niz 20m.

Kurde sama juz nie wiem co myslec.

A to czemu powiedział ze jak nie ten to od srody działac ,zeby trafic na tą owulke z tego mniejszego???

moja lekarka jak miałam pecherzyk 19 mm jeszcze sie wstrzymywała z pregnylem, zeby pecherzyk miał odpowiednią wielkosc, ale w koncu sam pękł.
dla mnie to troche dziwne i ryzykowne. Bo jak Ci nie peknie ten 22 mm to bedziesz miec torbiel, a wtedy bedziesz musiała odstawic clo na miesiac

Ja miałam tez w dweóch cyklach kilka pecherzyków, ale jak jeden robił sie mega dominujący ok. 27 mm i robila sie z niego torbiel inne nie pekały

reklama
no wlasnie a moze byc tam ze owulka byla prawie pod koniec cyklu tzn np. tydzien przed @? bo mnie troche zastanawia moj brzuch:baffled:juz taki sie zrobil jak zawsze mialam przyjsc@...narazie nie boli tylko jak balonik:confused:

W prawidłowym cyklu faza lutealna powinna trwać pomiędzy 14-16 dni. W innych przypadkach mówi sie o nieprawidłowościach w cyklu.Jeżeli miałas owu pozniej to termin @ takze powinien Ci sie przesunąć. Jaką masz FL?

no wlasnie a moze byc tam ze owulka byla prawie pod koniec cyklu tzn np. tydzien przed @? bo mnie troche zastanawia moj brzuch:baffled:juz taki sie zrobil jak zawsze mialam przyjsc@...narazie nie boli tylko jak balonik:confused:
Moze. Ale wtedy raczej nici z fasolki, bo jajeczko jest pewnie przeterminowane...
A moze te Twoje bole to wlasnie zwiastun czegos dobrego? Bo wiele kobiet mowi, ze czuly sie jak na @ a ona nie nadeszla...

Juz mam nie isc kazał przyjsc za miesiac:baffled:

ale chyba pojde sprawdzic co i jak do tego "rezerwowego lekarza"

Właśnie tez mam taką nadzieje,tym bardziej ze to specjalista od niepłodnosci...
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

reklama
Juz mam nie isc kazał przyjsc za miesiac:baffled:

ale chyba pojde sprawdzic co i jak do tego "rezerwowego lekarza"

przepraszam,z e to napisze, ale IDIOTA Z TEGO LEKARZA!! zawsze należy sprawdzic, czy po clo nie robią sie torbiele, czy którys z pecherzyków nie pozostał w postaci torbieli.
Idz koniecznie na wizyte na podgląd gdzies za 3-4-5 dni nawet jeżeli testy owu wyjdą na +. Bo którys z pecherzyków moze pozostac.
A tak proponuje teraz nie mysl tyle o tym chłopa do wyrka:-p i pozycje takie jakby Ci powiedziec, zeby zmusic pecherzyki do pękania;-)

gdyby było tak, ze jakis pecherzyk pozostanie a Ty mu walniesz kolejną dawke clo to tylko stworzyc mozesz sobie giganta torbiela tak jak ja miałam dzieki jednemu lekarzowi.
Poczytaj, ze wszedzie radzą monitoring przy clo nawet sprawdzający czy wsio pękło.

Do góry