reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
rano mialam 36,5 ale na tym termometrze który zaniżal. już jutro lub w niedziele powinnam dostac @
mmm to nic, że zaniża. Nieważne są same wysokości tempek, ważna jest różnica między tymi z pierwszej i drugiej części cyklu.
ja np. mierzę tempki w ustach a taki sposób też podobno zaniża - ważne jest, że wykresy wychodzą czytelne a tempek wcale nie trzeba mieć wysokich :tak: ważne też, żeby nie zmieniać miejsca mierzenia w czasie jednego cyklu.

Cze dziewczynki,

melduje sie dzis z @ :-:)-( wczoraj znow do mnie przyszla... mam juz dosc! Naprawde juz brak mi sil. Moj maz wczoraj spytal mnie czemu nam sie znow nie udalo??? Boze i co ja mam mu powiedziec... Po tych moich poronieniach przeszlam juz wszystkie mozliwe badania, moj m tez jest przebadany i ma wreszcie super wyniki i dalej nic... A staramy sie dla scislosci 30 cykli... teraz bedzie 31

Muffy przytulam mocno, strasznie ten los bywa wredny i przewrotny, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i w koncu sie Wam uda, jestes naprawde silna i wspaniala kobieta, podziwiam :)

Też mierzę temperaturę w ustach, podobno miejsce ustawienia termometru tam też jest ważne. Bo w każdej części temperatura się zmienia. Ja mierzę tuż przed językiem :-D
Mi się tyle imion podobało, a teraz jakoś wszystkie mi spowszedniały :dry:
Mam pytanko do Was.Czy zwiększony ponad normę progesteron w fazie lutealnej coś oznacza? Moja koleżanka powiedziała mi dzisiaj, że tuż przed owulką temperatura spada - u mnie na wykresie jest prosta i już załapałam doła, ze mi się nie udało :szok: a to dopiero pierwsze podejście po tabletkach anty :sorry2:obecnie mam 9 dzień po owulce i temperatura od wczoraj wzrosła jeszcze do 37,0 :happy2: żałuję, ponieważ mam termometr z dokładnością do jednego miejsca po przecinku (elektroniczny) jeszcze trochę dni do testowania :oo2::huh:

Hej! To ja miałam dzisiaj testowac. Odzywam się tylko tak informacyjnie bo wyszła druga bladzioszka. Mąż w szoku że taka "trybliwa" jestem.
Jeżeli coś wam to pomoże to poczułam że jestem w ciąży po tym że mimo że miałam bóle jak na @ to jednak wieczorami były one inne. W dole brzucha czułam zozchodzący się, świdrujący ból,jakby skurcz, który dochodził swoim nasileniem do szczytu i od razu mi się słabo robiło i żołądek do gardła podchodził.Po chwili ból odchodził i tak kilka razy. Poza tym ból brzucha był silny a w późniejszych dniach osłabł i zaczął się tylko wieczorami.
Piersi nie bolą mnie wcale, żadnych dodatkowych lini na brzuchu, nie mam mdłości.
Test wyszedł mi dopiero dzisiaj a kochaliśmy się od 12 do 19 co drugi dzień. Test robiony 27 był negatywny.
Nie miałam żadnych plamień, nawet kropelka ze mnie nie wyleciała. Ze śluzem jest tak że cały czas mam w środku mokro ale na majtkach albo sucho albo leje się ze mnie i wygląda jak woda.
Temperatury nie mierzyłam i szyjki nie sprawdzałam także wam nie pomogę. Chyba że macie życzenie to się zmacam i napisze co wyczuwam.
W piersiach mam tylko czasami lekkie ukłucia i to tylko w prawej ale z tego co pamiętam to miałam w niej więcej mleka więc może bardziej wrażliwa.Miałam też kłócia w pochwie ale mięły ze 2 dni temu.
Życzę i WAM powodzenia

GRATULACJE ogromniaste :))) zycze spokojnych 9 miesiecy :)))

Też mierzę temperaturę w ustach, podobno miejsce ustawienia termometru tam też jest ważne. Bo w każdej części temperatura się zmienia. Ja mierzę tuż przed językiem :-D
Mi się tyle imion podobało, a teraz jakoś wszystkie mi spowszedniały :dry:
Mam pytanko do Was.Czy zwiększony ponad normę progesteron w fazie lutealnej coś oznacza? Moja koleżanka powiedziała mi dzisiaj, że tuż przed owulką temperatura spada - u mnie na wykresie jest prosta i już załapałam doła, ze mi się nie udało :szok: a to dopiero pierwsze podejście po tabletkach anty :sorry2:obecnie mam 9 dzień po owulce i temperatura od wczoraj wzrosła jeszcze do 37,0 :happy2: żałuję, ponieważ mam termometr z dokładnością do jednego miejsca po przecinku (elektroniczny) jeszcze trochę dni do testowania :oo2::huh:
masz racje co do mierzenia w ustach,podobno powinno sie mierzyc zawsze w tym samym miejscu.na przodzie moze byc nieco nizsza niz w tylniej czesci ale akurat u siebie tego nie zauwazylam.no,moze czasem jedna kreska.jesli mierzy sie w tym samym miejscu to nie ma znaczenia.Na drugie pytanie ci nie odpowiem bo za bardzo sie nie orientuje.wiem tylko ze rzeczywiscie przed kazda owulacja (na kilka dni) temperatura spada o kilka kresek(zazwyczaj z 36,4 do 36-36,1).dobrze ze trzyma sie wysoko ale najwazniejsze by bylo tak tuz przed @

O matko jak pozno maja!A czlowiek taki pewnie ciekawy.Bo oni na zachodzie inaczej do tego podchodza i zakladaja ze do 3 mc wszystko sie moze wydarzyc...nie wiem jak tu u nas bo na razie sie nie interesowalam.Wiem tylko ze nikt tu nikomu o ciazy nie mowi wlasnie do 3 mc...Ja bym tam tyle czasu wytrzymac nie mogla.Poza tym rzadko kto ci powie jaka plec,nawet jak sami wiedza a imienia to juz absolutnie nikt nie zdradzi.Nigdy nie moglam tego zrozumiec bo w pl raczej sie tak nie robi.Ja tam od razu powiem co i jak sie nazywac bedzie.niech sie tylko w koncu doczekam.gdyby sie okazalo ze dlugo czekac na echo trzeba to sobie skocze do Pl:)

Eijf no niestety tak tu w UK jest, bylam kiedys ze znajoma u lekarza rodzinnego bo zaszla w ciaze, a ze nie bardzo po angielsku gadala to poszlam z nia dowiedziec sie co i jak, no wiec lekarka dala jej namiaray na polozna ze ma sie skontaktowac z nia i umowic na wizyte, taki w sumie bardziej wywiad, zalozenie karty itp, a pierwsze usg dopiero 12 tydzien :szok: na moje pytanie dla czego tak pozno babka powiedziala ze nie robi sie go wczesniej bo tutaj ciaze zaczynaja traktowac tak calkiem na serio od 12 tygodnia bo niby najwiecej naturalnych poronien wystepuje do 12 tygodnia wiec w moim mniemaniu miala na mysli to, ze szkoda panstwowej kasy na usg przed 12 tc skoro i tak nie wiadomo czy nie poronisz, no ale to tylko moje odczucie:confused2: mozna sobie oczywiscie zrobic prywatnie. Za to z tego co wiem od 12 tc jest bardzo dobra opieka, badania np prenatalne za ktore w Pl trzeba placic jesli nie ma wskazan do ich zrobienia tu sa za darmo dla kazdej ciezarnej, a poza tym tutaj wlasciwie cala ciaze prowadzi polozna a nie gin :eek: no ale wiadomo co kraj to obyczaj. wszedzie sa i plusy i minusy

Eijf no niestety tak tu w UK jest, bylam kiedys ze znajoma u lekarza rodzinnego bo zaszla w ciaze, a ze nie bardzo po angielsku gadala to poszlam z nia dowiedziec sie co i jak, no wiec lekarka dala jej namiaray na polozna ze ma sie skontaktowac z nia i umowic na wizyte, taki w sumie bardziej wywiad, zalozenie karty itp, a pierwsze usg dopiero 12 tydzien :szok: na moje pytanie dla czego tak pozno babka powiedziala ze nie robi sie go wczesniej bo tutaj ciaze zaczynaja traktowac tak calkiem na serio od 12 tygodnia bo niby najwiecej naturalnych poronien wystepuje do 12 tygodnia wiec w moim mniemaniu miala na mysli to, ze szkoda panstwowej kasy na usg przed 12 tc skoro i tak nie wiadomo czy nie poronisz, no ale to tylko moje odczucie:confused2: mozna sobie oczywiscie zrobic prywatnie. Za to z tego co wiem od 12 tc jest bardzo dobra opieka, badania np prenatalne za ktore w Pl trzeba placic jesli nie ma wskazan do ich zrobienia tu sa za darmo dla kazdej ciezarnej, a poza tym tutaj wlasciwie cala ciaze prowadzi polozna a nie gin :eek: no ale wiadomo co kraj to obyczaj. wszedzie sa i plusy i minusy
no wlasnie,badania prenatalne.robilybyscie?bo ja sama nie wiem...

czesc dziewczynki...widzę, żę dzisiaj pisanie w granicach normy..przepraszam was kochane, że tak żadko zagladam na wątek, ale obiecalam sobie, że w ciągu dnia nie będę dotykala komputera, tylko poswiece czas synkowi..ucze go teraz roznych wierszykow( bo on bardzo duzo mowi), malujemy, spacerkujemy, spedzamy czas na pkacu zabaw..kozystam z pogody i dzieki temu nie mysle tych staraniach..inaczej troszke pdchodze do sprawy, czuje jakby mniejsze "parcie", bo moge poświęcić się już jednemu dziecku..mam nadzieje, że mnie zrozumiecie..
eijf, wyślij mi tez typy imion, bo ciekawa jestem, a podajecie tu na prawde fajne imionka dla dzieci:-)

reklama
czesc dziewczynki...widzę, żę dzisiaj pisanie w granicach normy..przepraszam was kochane, że tak żadko zagladam na wątek, ale obiecalam sobie, że w ciągu dnia nie będę dotykala komputera, tylko poswiece czas synkowi..ucze go teraz roznych wierszykow( bo on bardzo duzo mowi), malujemy, spacerkujemy, spedzamy czas na pkacu zabaw..kozystam z pogody i dzieki temu nie mysle tych staraniach..inaczej troszke pdchodze do sprawy, czuje jakby mniejsze "parcie", bo moge poświęcić się już jednemu dziecku..mam nadzieje, że mnie zrozumiecie..
eijf, wyślij mi tez typy imion, bo ciekawa jestem, a podajecie tu na prawde fajne imionka dla dzieci:-)
Masz absolutna racje,ale nie opuszczaj nas na dobre.ja sie zastanawiam czy czasem nie robic testow owulacyjnych w tym mc.takie mam przemyslenia bo co z tego ze wychodzily.I tak nic z tego nie mam...Zastanawiam sie czy po prostu tego nie robic i nie zwracac uwagi (zbyt mocno) na dni...boze,musze isc kolka porobic samochodem...

Do góry